Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Οι νικητές που κέρδισαν τις προσκλήσεις για τον Μιχάλη Παούρη και Al Di Meola

Καταρχήν θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε όλους για την συμμετοχή σας στην κλήρωση για την συναυλία του Μιχάλη Παούρη και του Al Di Meola για τις 4 και 5 Νοεμβρίου στο θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ.

Μακάρι να είχαμε και άλλες προσκλήσεις να σας μοιράζαμε για να παρακολουθήσετε από κοντά ένα δικό μας παιδί με μεγάλο ταλέντο από τον Ταύρο μαζί με τον εξαίρετο σολίστα της τζαζ.

Στην συναυλία άλλη μια έκπληξη θα περιμένει το κοινό στο ΑΚΡΟΠΟΛ αφού θα συμμετάσχει και ο 
Μανώλης Μητσιάς που θα δώσει το «παρών» ερμηνεύοντας ένα κομμάτι -που κατά τους ειδήμονες- θα αποτελέσει το άκουσμα της επομένης περιόδου.

Οι ΝΙΚΗΤΕΣ είναι ο  Αρμάντο Μάτα και ο Λευτέρης Δρόσος. Οι τυχεροί Θα λάβουν email για τις τελευταίες λεπτομέρειες της συναυλίας.

Forum ετοιμάζει ο Σύνδεσμος Επιστημόνων Μοσχάτου

Ανακοίνωση του Συνδέσμου Επιστημόνων Μοσχάτου : « Ένα FORUM ενημέρωσης και συζήτησης θα έιναι σύντομα πραγματικότητα »

Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι ο Σύνδεσμος Επιστημόνων Μοσχάτου σχεδιάζει και οργανώνει τη δημιουργία ενός διαδικτυακού FORUM.

Στόχος του FORUM. είναι να αποτελέσει έναν δυναμικό δικτυακό τόπο , όπου θα φιλοξενούνται , μεταξύ άλλων ,κείμενα επιστημονικού περιεχομένου με ενημερωτικό χαρακτήρα ,αλλά και αρθρογραφία γενικότερου πολιτικού και κοινωνικού ενδιαφέροντας . .

Φιλοδοξία του FORUM. είναι να αποτελέσει έναν ζωντανό επικοινωνιακό κόμβο «συνάντησης», συζήτησης και διαλόγου , έναν χώρο on line έκφρασης απόψεων,ανταλλαγής γνώσεων ,εμπειριών και σκέψεων .

Επιδίωξη του FORUM. είναι να ακούγονται οι φωνές όλων όσοι αντιστέκονται σε κάθε μορφής «χρεωκοπία» ή «κούρεμα» της σκέψης , της γνώσης και της έκφρασης των απόψεων .

Όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για το FORUM. ή έχουν ιδέες και προτάσεις για το υπό κατασκευή FORUM. ή επιθυμούν να αναρτηθούν κείμενα και άρθρά τους σε αυτό ,μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας στα τηλέφωνα : 210 4812804 , 6944 617688 .

Θα επανέλθουμε στο θέμα με νεότερη ανακοίνωση

Εκθέσεις Κοσμήματος και Φωτογραφίας το Νοέμβριο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης


Δελτίο Τύπου
Εικαστικό Δρώμενο
Εκθέσεις Κοσμήματος και Φωτογραφίας
το Νοέμβριο στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης


"Αναμονές"
Εικαστικό Δρώμενο/ Site specific

Μια συνεργασία της ομάδας επτά και της supermarionetta
Παρασκευή 4, Σάββατο 5, Τρίτη 22, Τετάρτη 23, Πέμπτη 24
Νοεμβρίου 2011, στις 20:30

Αναμονή. Μια ιδιωτική στιγμή. Περιμένοντας το μετά. Μια ιδιωτική στιγμή που ίσως να μην θέλεις να μοιραστείς με κανέναν.  Ένας  νεκρός χρόνος, ένα μεσοδιάστημα - σαν να μην ζεις το τώρα. Σαν ο χρόνος να ‘χει παγώσει. 

Δέκα περφόρμερ έχουν ορίσει για τον εαυτό τους μια συνθήκη αναμονής την  οποία και μοιράζονται σε ένα χώρο αναμονής, το foyer του Ισογείου του ΙΜΚ, συνθέτοντας ένα συμπαγές εικαστικό δρώμενο.  

10 ζωντανές γλυπτικές καταστάσεις, καταλαμβάνουν το δημόσιο χώρο του φουαγιέ του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, φέροντας μαζί τους μια δική τους ιδιωτική στιγμή.
Performers: Ελεάννα Αποστολάκη, Μιχάλης Γεωργίου, Νίκος Γεωργίου, Βάλλη Ιωάννου, Θάνος Κοσμίδης, Σοφία Λιάκου, Βίκυ Μαστρογιάννη, Αγγελική Μπόζου, Μάριος Παναγιώτου, Βαγγέλης Παπαδάκης.

Σύλληψη και Σκηνοθεσία:  Μιχάλης Γεωργίου, Βίκυ Μαστρογιάννη / Omada epta
Εικαστική Επιμέλεια:  Αγγελική Μπόζου
"Αναμονές"
Εικαστικό Δρώμενο/ Site specific
μια συνεργασία της ομάδας επτά και της supermarionetta
Παρασκευή 4, Σάββατο 5, Τρίτη 22, Τετάρτη 23, Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011,
στις 20:30

Διάρκεια: 20΄
Είσοδος Ελεύθερη
***
ΕΚΘΕΣΗ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ
J. A.W.
Jewellery Art Workers

"DRAMA AND THE JEWELLER"
από Σάββατο 19 έως Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Απάντηση της Α. Αλιφιεράκη σε σχόλιο της αναρτησής μας για τους Ρομά


Η κ. Αλιφιεράκη μας απέστειλε απάντηση σε σχόλια που γράφτηκαν στην ανάρτηση μας  ''Να φύγουν οι Ρομά από τον Βοτανικό ζήτησε ο Καμίνης'σας την παραθέτουμε αυτούσια:

Οι πολίτες κατά της καύσης καλωδίων και σκουπιδιών’ για όσους δεν το γνωρίζουν αλλά και για εκείνους που ενοχλούνται να το γνωρίζουν είναι μία συνεργασία με τον σύλλογο κατοίκων ‘Αθηνά’ του Βοτανικού, με βιοτέχνες γύρω από τον καταυλισμό και τους ιδιοκτήτες. 

Επίσης και με όποιον καλοπροαίρετο άνθρωπο νοιάζεται να βάλει το λιθαράκι της γνώσης και του χρόνου του μήπως και βρούμε λύση σε αυτόν τον εφιάλτη.

   Εκτιμάμε ιδιαίτερα την Ειδική Γραμματέα του ΥΠΕΚΑ κα Καραβασίλη Μ. και τόσο σε εκείνη όσο και στους ελεγκτές περιβάλλοντος οφείλουμε να αναγνωρίσουμε στο μέγιστο την αξία των ενεργειών τους τόσο για την δρομολόγηση του κλεισίματος των ΣΚΡΑΠ όσο και για την προσπάθεια εξεύρεσης λύσης για το σταμάτημα της καύσης καλωδίων. Είναι οι μόνοι που θέλησαν και ασχολήθηκαν.

   Και ενώ όλα και πολύ καλά άρχισαν και πολύ καλά πήγαιναν με τις ενέργειες της ομάδας εργασίας του Υπουργείου, πρωτοστατούντος της κας Καραβασίλη, φτάνουμε στο σημείο που τον Σεπτέμβρη με έγγραφό της προς την ΕΥΔΑΠ ζητά να τοποθετηθούν στον καταυλισμό παροχή νερού και 3 ISO Box λουτρά και τουαλέτες μέχρι και δέντρα από το γεωπονικό πανεπιστήμιο  ( διαπαραταξιακή 13/10/11 ) για να επανδρώσει τον καταυλισμό στα πλαίσια της δημιουργίας του πράσινου σημείου ανακύκλωσης εκεί μέσα και για διάρκεια χρόνου ένα έτος. Ενώ ξεκινήσαμε για 3 – 6 μήνες.

   Ως γνωστό υπάρχει η Κ.Υ.Α. 15/07/2003 η οποία στα άρθρα 1,3 και 5 ορίζει ότι με τις παροχές αυτές και μόνο ο καταυλισμός γίνεται νόμιμος μακράς διαρκείας.

   Επειδή βλέπουμε ότι αυτό το σχέδιο είναι θολό σε αρκετά σημεία και εκτός των άλλων δεν ξεκαθαρίζεται τι θα γίνει την επομένη της λήξης του ‘μνημονίου’, ούτε εάν θα προχωρήσουν ενέργειες για την μετεγκατάσταση ( στην Ελλάδα ουδέν μονιμότερον του προσωρινού ) αποφασίσαμε στις 20/09/2011 να στείλουμε έγγραφο στον κο Καμίνη κοινοποιώντας το στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στη Γ.Α.Δ.Α με υπογραφές κατοίκων του Βοτανικού όπου ζητάμε :

     1. την άμεση απομάκρυνση του καταυλισμού,
     2. έως ότου γίνει αυτό, με την συνεργασία των αρμοδίων Υπουργείων, να σταματήσουν να καίγονται καλώδια και άλλα υλικά,
     3. να γίνονται συστηματικοί έλεγχοι μέσα και πέριξ του καταυλισμού για τον περιορισμό των κλοπών και των  υπολοίπων παραβατικών πράξεων.

   Η πολιτεία είναι αυτή που θα δώσει με τους νόμους της τη διέξοδο για το πώς και το πού θα πάνε οι άνθρωποι αυτοί που δεν πρέπει να βρίσκονται εδώ. Υπάρχουν οι νόμιμες οικογένειες στον καταυλισμό με τους οποίους, όπως προτείναμε, μπορεί να συνεργαστεί το ΥΠΕΚΑ και παράλληλα να δρομολογηθεί η μετεγκατάστασή τους. Υπάρχει η μελέτη.

   Επειδή οι εξηγήσεις της Ειδικής Γραμματέως δεν μας πείθουν ότι μετά την πάροδο του ενός χρόνου δεν θα υφίσταται εδώ ο καταυλισμός και επειδή η πολιτεία στα 5 χρόνια που παλεύουμε το πρόβλημα δεν μας έχει δώσει κανένα αισιόδοξο μήνυμα εμείς μένουμε σταθεροί στην απόφαση μας και σε αυτήν την κατεύθυνση θα συνεργαστούμε με όποιους την υποστηρίζουν.

   Τέλος έχουμε ζητήσει τόσο από τον Δήμο της Αθήνας όσο και από τον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου να γίνουν Δημοτικά Συμβούλια όπου πρέπει να ενημερωθούν οι κάτοικοι για το τι πρόκειται να γίνει και εκεί να αποφασίσουν.

   Σε ότι αφορά εμάς το πρέπων είναι να παρέχουμε ΓΝΩΜΗ και όχι ΑΠΟΦΑΣΗ. Η σοβαρότητα του προβλήματος δεν επιτρέπει να λαμβάνονται αποφάσεις ερήμην των κατοίκων του Βοτανικού όπου ανήκει ο καταυλισμός και του Ταύρου που μαζί με τον Βοτανικό δέχονται τις ολέθριες επιπτώσεις του.


Με εκτίμηση,

«Πολίτες κατά της Καύσης Καλωδίων και Σκουπιδιών»

Α. Αλιφιεράκη