Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Kανονικά τα δρομολόγια του Μετρό!

ΕΚΑΝΕ ΠΙΣΩ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


Ο Σύλλογος εργαζομένων στο Μετρό έκανε πίσω στο θέμα της αυριανής του απεργίας, ειδικά με τα τη δικαστική απόφαση που την έκρινε καταχρηστική και παράνομη και...
... έτσι θα εκτελεστούν κανονικά τα δρομολόγια του ΜΕΤΡΟ. Υπήρχε μια σκέψη από τους εργαζόμενους να γίνει κανονικά η απεργία, όμως τελικά επικράτησε η άποψη να μη γίνει.


Πηγή troktiko

''ΨΗΛΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ'' Στο ΣΙΝΕ ΚΗΠΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ

Ο κύριος Fredricksen είναι ένας μοναχικός, κατσούφης και ιδιότροπος γεράκος. Ο μικρός Russell είναι ένας υπερενθουσιώδης, ομιλητικός και υπερβολικά φιλικός πρόσκοπος. Οι δυο τους θα βρεθούν αποκλεισμένοι «ψηλά στον ουρανό», μέσα σ' ένα ξύλινο σπίτι που, δεμένο από εκατομμύρια μπαλόνια, επιπλέει ανάμεσα στα σύννεφα με προορισμό έναν χαμένο παράδεισο κάπου στη Νότια Αμερική. Όταν κάποιες επιπλοκές του εναέριου ταξιδιού θα ρίξουν το αταίριαστο ζευγάρι στην αφιλόξενη ζούγκλα, οι δυο τους θα συναντήσουν ένα σκύλο που μιλάει, ένα θηλυκό απειλούμενο πτηνό με αρσενικό όνομα, και έναν ιδιόρρυθμο, αδίστακτο εξερευνητή που εγκατέλειψε τα εγκόσμια για να αφοσιωθεί στο έργο του. Στην προσπάθειά τους να φτάσουν στον προορισμό τους, ο κύριος Fredricksen και ο Russell θα ζήσουν μια απίστευτη περιπέτεια πέρα από κάθε φαντασία, που θα τους κάνει να συνειδητοποιήσουν ότι τα πιο όμορφα όνειρα είναι αυτά που δεν τολμήσαμε ποτέ να ονειρευτούμε.


Η καινούργια δημιουργία των θαυματοποιών της Pixar («Toy Story», «Ratatouille», «Wall-E») μας ταξιδεύει πίσω στην εποχή που ξεφυλλίζαμε λαίμαργα τις ιλουστρέ σελίδες των παιδικών εικονογραφημένων βιβλίων και ταξιδεύαμε με την παιδική μας φαντασία στα πιο απίθανα μέρη. Εδώ παιδιά και μεγάλοι θα γελάσουμε, θα δακρύσουμε και θα διδαχθούμε από την ιστορία αγάπης και φιλίας του γκρινιάρη κύριου Fredricksen, που πίσω από τους κακούς του τρόπους κρύβει τον ενθουσιώδη ερωτευμένο νέο που υποσχέθηκε κάποτε στην αγαπημένη του Ellie πως θα ταξιδέψουν μαζί ολόκληρο τον κόσμο, και του μικρού υπερκοινωνικού Russell που δεν είναι τίποτε άλλο από ένα ανασφαλές και παραμελημένο πιτσιρίκι που αναζητά πατρική στοργή και προσοχή.
Μια αξιαγάπητη ιστορία για την παιδική αθωότητα, τη μοναξιά της τρίτης ηλικίας, για τα όνειρα και τις ψευδαισθήσεις που μας δίνουν δύναμη κι ελπίδα να προχωράμε και για την πραγματικότητα που συχνά μας εκπλήσσει με τον πιο απροσδόκητο τρόπο, ζωγραφισμένα με το μαγικό πινέλο που μόνο η αθωότητα του κινουμένου σχεδίου μπορεί να προσφέρει.
Γιατί υπάρχουν έννοιες, συναισθήματα και στιγμές που δεν αποτυπώνονται εύκολα στις λέξεις: η ευτυχία, παραδείγματος χάριν, τη στιγμή που ένα όνειρό μας πραγματοποιείται, ή ο αγνός παιδικός ενθουσιασμός μπροστά σε μια φαντασμαγορική έκπληξη. Η ένταση μιας πρωτόγνωρης περιπέτειας, ή η αγαλλίαση που συνοδεύει μια πολυπόθητη επιβεβαίωση. Η αίσθηση πληρότητας που προσφέρει η συντροφικότητα, αλλά και η αβάσταχτη μοναξιά μιας απώλειας.
Υπάρχουν έννοιες, συναισθήματα και στιγμές που για να τις αντιληφθούμε πρέπει να ξεθάψουμε αναμνήσεις της παιδικής μας ηλικίας ή να δανειστούμε τη σοφία και την εμπειρία από άλλους που κουβαλούν χρόνια στην πλάτη τους. Να θυμηθούμε την αθωότητα που είχαμε κάποτε, και να διδαχθούμε την πείρα που θα αποκτήσουμε στο μέλλον. Ή πιο απλά, αρκεί να γνωρίσουμε τον κύριο Fredricksen και τον μικρό Russell και να ταξιδέψουμε μαζί τους 'Ψηλά στον Ουρανό', κι όλες αυτές οι αξεδιάλυτες έννοιες και τα συναισθήματα θα γίνουν χρώματα κι εικόνες και χαρακτήρες και μελωδίες του πιο συγκινητικού, ξεκαρδιστικού, γλυκόπικρου και τρυφερού ταξιδιού αυτογνωσίας που θα κάνετε φέτος στη σκοτεινή αίθουσα. Περιττεύει να πούμε, ότι δεν πρέπει να το χάσετε.

δείτε το Βιντεο



ΤΡΙΤΗ                13/07/2010  
ΤΕΤΑΡΤΗ          14/07/2010                      
ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ      9:00 μμ                          

πηγή http://www.cinemanews.gr/

Τα Παιδιά της Γειτονιάς μας ξανά χτυπούν. Στέφανος Γκριόγλου

Τα παιδιά της γειτονιάς μας ξανά χτυπούν. Αυτή την φορά ένα παιδί από την γειτονιά του Μοσχάτου
το όποιο Συμμετείχε στο συγκρότημα Ζαρατούστρα επί πολλά χρόνια. ξενιτεύτηκε Στην Ιταλία όπου γύρισε πλέον ως Δικηγόρος . παρόλα τα χρόνια αποχής από τα μουσικά δρώμενα μας εντυπωσιάζει με ένα τραγούδι που συμμετέχει ο aggelos τραγουδοποιός και πρώην παραγωγός του Ατλαντις fm.

Δείτε Το video Ενός Κομματιού Σε Στίχους Και Μουσική Στέφανος Γκριόγλου.
Συμμετέχει: AGGELOS



Δείτε τα άρθρα από τα παιδιά της γειτονιάς μας.

ΜΗΝΑΣ ΤΣΙΓKΟΣ

WHATEVER

ΑΚΗΣ ΔΕΙΞΙΜΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΑΚΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ

ΖΑΡΑΤΟΥΣΤΡΑ

FUNK OFF

ΠΑΝΟΣ ΚΙΑΜΟΣ


Υπενθυμίζω ότι όποιος επιθυμεί να διαφημίσει την δουλειά του (πολιτιστικά, καλλιτεχνικά, εικαστικά κτλ από Ταύρο και Μοσχάτο) μπορεί να μας στείλει στο

e-mail : moschato.tauros.life@gmail.com