Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Δείτε την εμφάνιση της Μοσχατιώτισσας Αντιγόνης Ψυχράμη στην Ουκρανία

Δείτε την εμφάνιση της Αντιγόνης εχτές το βράδυ στο Crimea Music Fest της Γιάλτας στην Ουκρανία.

Πρόσφατα είχε δηλώσει τα εξής:

«Θέλω να εκπροσωπήσω επάξια τη χώρα μας. Να αποκτήσω νέες εμπειρίες. Να γνωρίσω καινούργιους μουσικούς, να μάθω πράγματα για τις μουσικές άλλων χωρών.

Το φεστιβάλ διαρκεί 20 μέρες, οπότε θα υπάρξει ο χρόνος και η ευκαιρία να μάθω πράγματα για τη μουσική κουλτούρα άλλων χωρών».


Δείτε το Βίντεο

 

Η Χάρις Αλεξίου τον Οκτώβριο στον Ταύρο

Ένα μεγάλο αφιέρωμα στο Nino Rota με τίτλο 'Η Χάρις Αλεξίου στο Σινεμά του Νίνο Ρότα' παρουσιάζει το 'Θέατρον' του Κέντρου Πολιτισμού 'Ελληνικός Κόσμος'.

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη γέννηση του Νίνο Ρότα το Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, στο Θέατρον, θυμάται και εορτάζει αυτά τα εκατό χρόνια, με τη συμμετοχή της εξηκονταμελούς Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ και τη ερμηνευτική παρουσία της Χάρις Αλεξίου.

Μια σειρά από τραγούδια που χρειάζονται από τον ερμηνευτή μέχρι και κάθε μουσικό της ορχήστρας να έχουν βουτήξει την πένα τους στο μελάνι της καρδιάς για να μπορέσουν να βάλουν υπογραφή σε τέτοιο αφιέρωμα.

Εκατό χρόνια μετά, ο Νίνο Ρότα είναι τόσο Ιταλός όσο και παγκόσμιος χάρις στη μοναδική δύναμη του σινεμά.

Γι’ αυτό και εμείς ανοίξαμε την πόρτα διάπλατα για να μπει η κορυφαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια Χάρις Αλεξιου στο σινεμά του Νίνο Ρότα.

Η Ντόλτσε Βίτα, Λα Στράντα, οι Νύχτες της Καμπίρια, το Οκτώμιση, ο Νονός, ο Νονός 2, το Άμαρκορντ είναι μερικές μόνο από τις ταινίες που οι νότες τους θα πλημμυρίσουν τ’ αυτιά και τις καρδιές των θεατών.

Η σχέση της Χάρις Αλεξίου με την ιταλική μουσική είναι διαρκής και δυνατή. Πίσω, το 1987, στο άλμπουμ “Η Χάρις Αλεξίου σε απρόβλεπτα τραγούδια” ερμήνευσε συγκλονιστικά το Canzone Arrabbiata του Νίνο Ρότα ενώ ένα χρόνο μετά εμφανίστηκε σε συναυλίες στην Αθήνα με τον ιταλό τροβαδούρο Πάολο Κόντε. Λίγα χρόνια αργότερα (1992 και 1994) ο Μάουρο Μπολονίνι σκηνοθέτησε τις συναυλίες της Χάρις Αλεξίου στο Αττικόν και το Ηρώδειο ενώ τον περασμένο Μάιο στη Φλωρεντία της απονεμήθηκε το βραβείο “Una vita per la musica – Giglio d’ Oro” από το Fondazione “Premio Galileo 2000” που εδώ και 14 χρόνια βραβεύει εξέχουσες προσωπικότητες της Ευρώπης από την πολιτική, την οικονομία, τις επιστήμες και τις τέχνες, για τη δράση και την προσφορά τους στο χώρο τον οποίο υπηρετούν.

Τη Χάρις Αλεξίου και την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ θα πλαισιώσουν οι: Ιάσων Τριανταφυλλίδης στην επιλογή και το στήσιμο του προγράμματος, Πάνος Παπαδόπουλος στη σκηνοθετική επιμέλεια, Κώστας Παπαδούκας στις ενορχηστρώσεις, Ανδρέας Πυλαρινός στη διεύθυνση ορχήστρας και Ελευθερία Ντεκώ στους φωτισμούς.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
• «ΘΕΑΤΡΟΝ», Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ. 212 254 0300
• Στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.theatron254.gr
• Τηλεφωνικά στο 212 254 0300 με χρέωση πιστωτικής κάρτας
• Public, Kαραγεώργη Σερβίας 1, Πλ. Συντάγματος, τηλ. 210 3246210
• Public, Γρ. Λαμπράκη 152-154, Πειραιάς, τηλ. 210 4126460
• Public, Καράγιωργα & Λαζαράκη, Γλυφάδα, τηλ. 210 8984300
• Public, Ανδρέα Παπανδρέου 35, MALL Αμαρουσίου, τηλ. 210 6300023
• Public, Λεωφ. Βουλιαγμένης 276, MALL Αγίου Δημητρίου, τηλ. 210 9730006

Θέατρον, Κέντρο Πολιτισμού 'Ελληνικός Κόσμος', Αίθουσα 'Αντιγόνη', Πειραιώς 254, Ταύρος, Αθήνα * Τηλ. 212 254 0300
7, 8 , 9, 14, 15, 16 Οκτωβρίου 2011, 21:00

ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ Η ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ

ΘΕΜΑ: ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 8-9-2011 Η ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ.

Κύριε Δήμαρχε, κ.Πρόεδρε,

Για πρώτη φορά στην πρόσφατη ιστορία μας –μετά την Κατοχή- η σχολική χρονιά ξεκινά χωρίς την παροχή βιβλίων στους μαθητές. Είναι απαράδεκτο να συζητάει το Υπουργείο Παιδείας για οργάνωση μαθημάτων με φωτοτυπίες, CD και DVD, δηλαδή με χειρότερη ποιότητα που κοστίζει όμως πολύ ακριβότερα. Όλα αυτά δεν έγιναν τυχαία, αλλά προετοιμάζουν την αγορά βιβλίων από τους γονείς τη σταδιακή ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης αν σκεφτούμε τις περικοπές των επιχορηγήσεων στις Σχολικές Επιτροπές, την απαίτηση διευθυντών να παρέχουν φωτοτυπικό χαρτί, κιμωλίες, εκπαιδευτικά υλικά (σε νηπιαγωγεία) οι γονείς.Περιμένουμε στο άμεσο μέλλον να ζητηθεί ακόμη και η κάλυψη των αναγκών θέρμανσης από τους γονείς!

Δεν είναι δυνατόν οι γονείς να κληθούν να καλύψουν το οικονομικό κόστος για την αναπαραγωγή των βιβλίων και των άλλων ενδεχομένως εκπαιδευτικών υλικών που δεν θα παρασχεθούν.

Ζητάμε:

α) Να θέσετε εκτός ημερήσιας διάταξης στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο την έκτακτη επιχορήγηση του δήμου προς τις σχολικές επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ώστε να εκτυπωθούν όλα τα αναγκαία υλικά προκειμένου να ξεκινήσει η εκπαιδευτική διαδικασία στα σχολεία της πόλης μας. Να μην επιβαρυνθεί καμιά οικογένεια με το κόστος φωτοτύπησης βιβλίων, αρκετά πλήττονται ήδη από τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης.

β)Να πραγματοποιηθεί με τη μορφή του «κατεπείγοντος» μια κοινή συνάντηση εκπαιδευτικών, δημοτικών συμβούλων, συλλόγων γονέων με σκοπό την ενημέρωση για την κατάσταση στο χώρο της εκπαίδευσης στην πόλη μας.

γ)Να εκφράσει το δημοτικό συμβούλιο την αντίθεσή του στις περικοπές των δαπανών για την παιδεία, να διεκδικήσει έκτακτη επιχορήγηση για τις δαπάνες λειτουργίας των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης .

Η δωρεάν Παιδεία είναι κατακτημένο δικαίωμα!

ΓΙΑ ΤΗ «ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ»

ΣΩΠΑΚΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Ψεκασμός στη δημοτική κοινότητα Ταύρου - καθαριότητα του ρέματος Προφ.Δανιήλ.

ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟTΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 8-9-2011

Κύριε Δήμαρχε, κ.Πρόεδρε,

Όλο το καλοκαίρι ο Ταύρος και κύρια οι δυτικές συνοικίες του εκτός από το τοξικό νέφος λόγω της καύσης των καλωδίων στο Βοτανικό, αντιμετώπισαν και το φαινόμενο της υπερβολικής αύξησης του πληθυσμού των κουνουπιών.

Στον Ταύρο δεν έγιναν ψεκασμοί όπως επίσης δεν έγινε καμιά παρέμβαση για τον καθαρισμό της κοίτης του ρέματος του Προφήτη Δανιήλ.

Παρακαλούμε να θέσετε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πεμπτης 8 Σεπτεμβρίου 2011 το συγκεκριμένο θέμα ώστε να προχωρήσουν άμεσα από τις υπηρεσίεσ του Δήμου σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς του δημοσίου οι αναγκαίες ενέργειες για την προστασία της υγείας των κατοίκων του Ταύρου.


ΓΙΑ ΤΗ «ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ»
ΣΩΠΑΚΗΣ  ΓΡΗΓΟΡΗΣ
ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Παραστάσεις Καραγκιόζη το Σαββατοκύριακο στο Μοσχάτο

ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ

Παραστάσεις θεάτρου σκιών από τον θίασο ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ στο ΜΟΣΧΑΤΟ με ελεύθερη είσοδο


Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2011
, στις 19.30 στην Πλατεία Μεταμόρφωσης


Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2011, στις 19.30 στο νέο τμήμα της πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου

Αναβάλλονται οι παραστάσεις της Αντιγόνης στον Ταύρο

Οι προγραμματισμένες παραστάσεις της «Αντιγόνη» σε σκηνοθεσία του Γιούρι Λιουμπίμοφ, ιδρυτή του Θεάτρου Ταγκάνκα Μόσχας, δεν θα πραγματοποιηθούν.

Η κόντρα του πρώην με τον νυν καλλιτεχνικό διευθυντή του θεάτρου Ταγκάνκα της Μόσχας είχε επιπτώσεις στην αθηναϊκή παράσταση της «Αντιγόνης».

Όπως μας ενημέρωσε η εταιρία η οποία είχε αναλάβει τη μετάκληση του διάσημου πρωτοποριακού θεάτρου «ο νέος διευθυντής του Θεάτρου Ταγκάνκα Μόσχας, Βαλερί Ζολοτούχιν, ο οποίος διαδέχτηκε τον Ιούνιο τον Γιούρι Λιουμπίμοφ, αρνείται να εκπληρώσει τις ανειλημμένες υποχρεώσεις του θεάτρου και να πραγματοποιήσει τις προγραμματισμένες παραστάσεις της «Αντιγόνης» στην Αθήνα στις 23, 24 και 25 Σεπτεμβρίου στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» και στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης».

Το κύριο επιχείρημα του Βαλερί Ζολοτούχιν ήταν ο φόβος σκανδάλου από την παρουσία του Γιούρι Λιουμπίμοφ στην Αθήνα.

Η εξαργύρωση των εισιτηρίων θα γίνει ως εξής:

Όσοι αγόρασαν το εισιτήριό τους από το ταμείο του “Θέατρον” ή τα καταστήματα Public, πρέπει να προσέλθουν στο ταμείο του “Θέατρον” (Πειραιώς 254, Ταύρος) και με την παράδοση του εισιτηρίου ή του voucher από το Public, θα τους επιστραφεί το αντίτιμο του εισιτηρίου.

Δεν είναι δυνατή η εξαργύρωση των εισιτηρίων από τα καταστήματα Public.

Όσοι αγόρασαν εισιτήριο με χρήση πιστωτικής κάρτας (τηλεφωνικά ή μέσω internet) μπορούν να ακυρώσουν το εισιτήριο τηλεφωνικά και να πιστωθεί το ποσό στην πιστωτική τους κάρτα στο 212 254 0312. Πληροφορίες από το 2122540312.

Ο διάσημος Ρώσος θεατρικός συγγραφέας και ιδρυτής του θιάσου αποχώρησε επεισοδιακά από το τιμόνι του τον περασμένο Ιούνιο, έπειτα από πενήντα χρόνια, κατηγορώντας τους ηθοποιούς του ως «φιλοχρήματους και άπληστους».

Η Δημοκρατική Αριστερά στηρίζει Θανάση Ντερέκα από τον Δήμο Μοσχάτου - Ταύρου

Η Δημοκρατική Αριστερά Μοσχάτου – Ταύρου, με αφορμή την εκλογή αντιπροσώπων από το Δημοτικό Συμβούλιο Μοσχάτου – Ταύρου για την ΠΕΔ Αττικής σημειώνει τα εξής:

Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας για το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν ζητήθηκε η άποψη μας για την εκπροσώπηση της πλειοψηφούσας αρχής του Δήμου στα ανώτερα συλλογικά όργανα Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δεν μπορεί να υπάρχει συνεννόηση και συνεργασία σε κεντρικό επίπεδο και τοπικά να μην ερωτάται ένας κομματικός φορέας που στήριξε τον σημερινό Δήμαρχο και την δημοτική του ομάδα.

Ως γνωστόν, η Δημοκρατική Αριστερά στηρίζει τον Δήμαρχο Καλλιθέας, Κώστα Ασκούνη για Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, αφού συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά του υποψηφίου που αναζητούμε.

Για τον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου, η Δημοκρατική Αριστερά εκδηλώνει την στήριξη της στο πρόσωπο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Θανάση Ντερέκα.

Δημοκρατική Αριστερά Μοσχάτου – Ταύρου,
Δημήτρης Ναυπλιώτης