Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Εκπτωτικό κουπόνι από το μεζεδοπωλείο ΟΙΝΟΘΟΗ στο Μοσχάτο


ΕΚΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΠΟΝΙ 


Στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη η επίδειξη της Λουκίας

To Atelier Loukia μετρά την τέταρτη δεκαετία της πορεία του και βρίσκεται μπροστά στις προκλήσεις της νέα εποχής.

H επίδειξη για τον χειμώνα 2012 (4 Απριλίου στο ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» σε καλλιτεχνική επιμέλεια του σκηνοθέτη Θεόδωρου Τερζόπουλου), η οποία θα ταξιδέψει και στο Παρίσι, στο πλαίσιο της Γαλλικής Εβδομάδας υψηλής ραπτικής (Semaine des défilés Haute Couture à Paris του «Federation de la couture francaise), η έκδοση της βιογραφίας της σχεδιάστριας καθώς και άλλες κινήσεις, προμηνύουν μια χρονιά γεμάτη δημιουργικότητα για το Atelier Loukia.

πηγή: Thebest.gr

Εθελοντική Αιμοδοσία στο Δήμο Μοσχάτου Ταύρου, το Σάββατο 2 Απριλίου

Εθελοντική Αιμοδοσία στο Δήμο Μοσχάτου Ταύρου, το Σάββατο 2 Απριλίου 2011 και ώρα 09.00 π.μ. -13.00 μ.μ. στην αίθουσα 7, Πειραιώς & Επταλόφου 2 στον Ταύρο (έναντι του Δημαρχείου Κοιν. Ταύρου).

την ίδρυση της Τράπεζας Αίματος του Δήμου μας μέχρι σήμερα, έχουμε υπέρ καλύψει τους συνδημότες μας που τους παρουσιάστηκε έκτακτο περιστατικό υγείας και χρειάστηκαν τη βοήθειά μας.

Η κοινωνική αυτή πρωτοπορία του Δήμου μας, μας κάνει περήφανους παράδειγμα προς μίμηση για τους άλλους Δήμους και Κοινότητες ώστε να λυθεί το ζωτικό αυτό κοινωνικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας και που αφορά την ίδια την ζωή. Η Αιμοδοσία είναι ΜΟΝΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ και αυτή η προσφορά αποδεικνύει το υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης όλων μας.

Ο δρόμος ίσως είναι ακόμα μακρύς … αλλά αντέχουμε.

Από νωρίς το πρωί έως αργά το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο ΥΠΕΚΑ υπο την αιγίδα της κ. Καραβασίλη Μ. ( ειδική γραμματέας της Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Μπιρμπίλη ) ύστερα από την πρόσκληση της. Είμαστε παρόντες.

Στη συνέχεια από νωρίς το απόγευμα έως αργά το βράδυ συνεδρίασε το τοπικό συμβούλιο της Γ’ Δημοτικής Αρχής του Δήμου της Αθήνας, στο οποίο είχαμε ζητήσει να συζητηθεί το θέμα μας. Είμαστε εκεί και συμμετείχαμε.

Παρόντες ήταν επίσης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αθήνας κ.κ Μπιλιάνη Σ., Παπανδρέου Γ. και Δοξιάδη Ε.. Η κ. Μπιλιάνη μας ενημέρωσε ότι πριν λίγο στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας μπήκε το θέμα των ΡΟΜΑ ύστερα από πρόταση του κ. Αμιρά Γ. με τον οποίο έχουμε άμεση συνεργασία.

Ο κ. Καμίνης αφού ενημέρωσε για την συνάντηση μας την περασμένη Τετάρτη, δεσμεύτηκε για την προώθηση της λύσης καθώς και να το φέρει σαν τακτικό θέμα σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Μας δόθηκε η δυνατότητα από τον Πρόεδρο κ. Θεοδωρόπουλο Ι., να μιλήσουμε επί μακρόν, να ενημερώσουμε το σώμα του Κ.Σ. για το τι ακριβώς συμβαίνει με τους ΡΟΜΑ του Βοτανικού και όχι μόνο, για την δράση των παράνομων ΣΚΡΑΠ και για την ύπαρξη του ορατού κινδύνου από τα χημικά της HELLAFOM ( Ορφέως 125 ).

 Ενημερώσαμε επίσης για την σύσκεψη που έγινε το πρωί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος καθώς και για τις συναντήσεις μας με τη Δημοτική Αρχή της Αθήνας.
Καταθέσαμε τις προτάσεις μας οι οποίες έγιναν ομόφωνα δεκτές και ζητήσαμε να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου της Αθήνας.

Εντύπωση μας έκανε ότι λίγοι γνώριζαν το τι συμβαίνει στον τόπο που ζούμε.
Οι κάτοικοι που παρευρίσκονταν στην συνεδρίαση καθώς και η Πρόεδρος του συλλόγου ‘ Μ. Αλέξανδρος ’ μας δήλωσαν ότι θα είναι συμπαραστάτες στον αγώνα μας.

Κάτοικος του Βοτανικού, χημικός στο επάγγελμα, είπε στο προεδρείο : ύστερα από αυτά που ακούσαμε το πρόβλημα από την Φουκουσίμα θεωρώ ότι είναι για εμάς μικρό.
Ο λόγος είναι σπόρος που γίνεται σπορά.
Ελπίζουμε.
‘ Πολίτες κατά της καύσης καλωδίων και σκουπιδιών ’



 Πατήστε επάνω στα έγγραφα για να τα δείτε σε πραγματικό μέγεθος

Τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου Ταύρου την Δευτέρα 4/4

Καλείσθε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Κοραή 51) στις 4 Απριλίου 2011 ημέρα Δευτέρα και ώρα 19.00 με τα εξής θέματα:

1. Λήψη απόφασης για: Α) Έγκριση της προμελέτης του έργου «ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ. ‘ΦΑΛΗΡΙΚΟΣ ΟΡΜΟΣ – ΚΗΦΙΣΙΑ’ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΟΥ. ΤΜΗΜΑ ΦΑΛΗΡΙΚΟΣ ΟΡΜΟΣ – ΓΚΑΖΙ», με την προϋπόθεση ότι θα ληφθούν υπόψη τα όσα αναφέρονται στο με αριθ. πρωτ. 5177/2-3-2011 έγγραφο του ΥΠΟΜΕΔΙ.

Β) Έγκριση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που αφορούν το δημοτικό οδικό δίκτυο και απαιτούνται για την ορθή υλοποίηση του ανωτέρου έργου.

2. Λήψη απόφασης για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα <<ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ>> για το έτος 2011.

3. Λήψη απόφασης για απόδοση ποσού 1,944€ στις σχολικές επιτροπές Δημοτικής Κοινότητας Μοσχάτου για αποζημίωση εθελοντών σχολικών τροχονόμων για το χρονικό διάστημα Σεπτέμβριος-Δεκέμβριος 2010.

4. Έγκριση δωρεάν παραχώρησης σχολικών κτιρίων για την φιλοξενία προσκόπων εν όψει της Πανελλήνιας Προσκοπικής Συνάντησης 28 Απριλίου – 1 Μαϊου 2011 που θα πραγματοποιηθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

5. Συζήτηση επί της υπ΄ αριθμ. 6688/21-3-2011.

6. Ενημέρωση Δημάρχου σε ερωτήματα που έχουν θέσει οι επικεφαλής των παρατάξεων και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΤΕΡΕΚΑΣ