Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν κάηκαν οι ελπίδες, τα όνειρα τα οράματα του Γιώργου Γρηγοράκου.

 «Τελευταίο έρχεται το κοράκι»
Δεν θα μιλήσω για το διήγημα του Ίταλο Καλβίνο, αλλάγια  την «χωρίς περίσκεψη, χωρίς λύπη, χωρίς αιδώ» καπήλευση του θανάτου και «τηναπόσυρση του θέματος για τον Γιώργο Γρηγοράκο» απ’ την ιστοσελίδα σας.

Μια κουτσουλιά που πέφτει από τον ουρανό οδηγεί τονπρωταγωνιστή της ταινίας «Ο Μάριος και το κοράκι» του Γιάννη Μπουγιούκα ναγκρεμίσει όσα έφτιαχνε μια ζωή.

Ένας κεραυνός που έβαλε σημάδι το Γιώργο μας,χτύπησε τα όνειρα και τις ελπίδες ενός οραματιστή που είχε την λέξη ΕΥΦΡΑΙΝΕΣΘΕσαν motto (= απόφθεγμα) ζωής, βύθισε την Λουκία και τον Θανάση μας σε πελάγηαπόγνωσης, έκαψε τους υπερογδοηκοντούτηδες γονιούς του.

ΚΕΡΑΥΝΟΣΧΤΥΠΗΣΕ ΤΗΝ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ... www.mesopotamia.gr

 Θυμάμαι τα σχόλια του Γιώργου όταν προβάλαμε την ταινία στην εσοποταμία, το είχε συνδυάσει με τοΚοράκι του ΈντγκαρΑλαν Πόε (Λέσχη Φίλων Γ.Παπανδρέου http://forumgap.new-forum.net/t179-topic)

(`Get thee backinto the tempest and the Night's Plutonian shore! Leave no black plume as atoken of that lie thy soul hath spoken! Leave my loneliness unbroken! - quitthe bust above my door! Take thy beak from out my heart, and take thy form fromoff my door!'

"Πήγαινε πάλι να χαθείς στηνάγρια καταιγίδα
ήγύρνα στις ακρογιαλιές της Πλουτωνείου Νύχτας
ούτ'ένα μαύρο σου φτερό δε θέλω δω ν' αφήσεις
ενθύμησητης φράσης σου της ψεύτικης και πλάνας
βγάλ'απ' τη δόλια μου καρδιά το ράμφος που 'χεις μπήξει
καισύρε τη φανταστική μορφή σου στα σκοτάδια!" Μετάφραση: Κώστας Ουράνης)
Η Δημοκρατική Αριστερά εκφράζει «ειλικρινή συλληπητήρια» (μεήτα όπως σοσιαληστής). Συλλυπητήρια για την «δυσάρεστη είδηση» και δεν υπάρχειούτε μια μικρή, ελάχιστη συγνώμη
«εκ στόματος κοράκου κρα»

 Θρηνούμε και Αντιστεκόμαστε.
Aμαλία Βασιλακάκη

Αναγνώστρια από το blog Τρομακτικό: Προς το Δήμο Μοσχάτου - Ταύρου

Κύριε Δήμαρχε Μοσχάτου – Ταύρου,

Συγχαρητήρια για την παρουσία σας στον Αγιασμό του 2ου Γυμνασίου Μοσχάτου και μπράβο σας, για την προσφορά σας στο... θέμα των φωτοτυπιών και παροχής DVDs στα παιδιά, αλλά αυτό είναι υποχρέωσή σας!

Έχετε υποχρέωση στους δημότες που σας στήριξαν προεκλογικά και εκλογικά, να προστατέψετε και αυτούς και τα παιδιά τους.

Υποχρέωσή σας είναι όχι μόνο η παρουσία σας και το χειροκρότημα στον Αγιασμό, αλλά και η απομάκρυνση των ιεροδούλων από το συγκεκριμένο σχολείο.

Σας έχουμε ενοχλήσει πολλές φορές γι’αυτό το θέμα. Είναι γνωστό, σχεδόν συνηθισμένο το φαινόμενο της «πιάτσας» των ιεροδούλων στο 2ο Γυμνάσιο, οι οποίες βρίσκονται εκεί μέχρι τις 7.30 ή 8.00 η ώρα το πρωί.

Τι σύμπτωση! Την ώρα που πηγαίνουν τα παιδιά μας σχολείο. Είναι ντροπή για σας και για την Αστυνομία, την οποία έχουμε ενοχλήσει αρκετές φορές και κωφεύει απαξιωατικά λέγοντάς μας, ότι η πορνεία είναι πταίσμα, να υπάρχει αυτό το φαινόμενο στην περιοχή μας.

Θα έλεγε κανείς ότι γίνεται επίτηδες και, μάλιστα, κάποιοι επωφελούνται απ΄αυτό. Το επόμενο βήμα είναι να έρθουν και τα ναρκωτικά, μιας που και για αυτά πλέον η διακίνηση αποτελεί πταίσμα και θα πρέπει η χρήση να γίνεται ελεύθερα.

Υποστηρίξτε λοιπόν κύριε Δήμαρχε και εσείς, εμπράκτως, τους δημότες σας, όπως σας υποστήριξαν και εκείνοι για να συνεχίσουν να σας υποστηρίζουν και στο μέλλον και μην υποβαθμίζετε άλλο την περιοχή σας.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ από το ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ