Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Είπαν το τελευταίο αντίο στον Μιχάλη Κακογιάννη

«Είδα τη µάνα µου παιδί/ να µε κοιτάει κατάµατα/ και να ρωτάει ποιος είµαι και γιατί/ Με πιάσανε κλάµατα».

Με αυτούς του στίχους του ίδιου του Μιχάλη Κακογιάννη τον αποχαιρέτησαν οι αδελφές του Στέλλα και Γιαννούλα, μαζί με εκατοντάδες ανθρώπους της τέχνης και της πολιτικής, στον ναό του Αγίου Διονυσίου, με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο να χοροστατεί στην εξόδιο ακολουθία.

Η κηδεία του σκηνοθέτη, που έβαλε την Ελλάδα στον παγκόσμιο κινηματογραφικό σύμπαν, ήταν το «τελευταίο πλάνο» στη ζωή και το έργο του.
Μια ώρα μετά, στον αύλειο χώρο του Ιδρύματος που φέρει το όνομά του, έγινε η ταφή του ανθρώπου που αφιέρωσε τη ζωή του στον πολιτισμό, στην Ελλάδα και την Κύπρο, ενώ ο κόσμος, μετά το τρισάγιο που έγινε στην είσοδο της οδού Πειραιώς, περνούσε ν' αφήσει ένα λουλούδι στην τελευταία κατοικία του «οικοδεσπότη».

Ο αποχαιρετισμός της Ξένιας Καλδάρα, γενικής διευθύντριας του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, ήταν μια υπόσχεση για τον ρόλο που θα συνεχίσει να παίζει αυτός ο πολιτιστικός πνεύμονας:

«Αγαπημένε μας Πρόεδρε, εμείς εδώ είμαστε. Και αυτό είναι όρκος τιμής. Καλό ταξίδι».

Δίπλα στο φέρετρο, από τη μια, η οικογένειά του και οι συνεργάτες του στο Ιδρυμα και, από την άλλη, βαθιά συγκινημένος ο Μίκης Θεοδωράκης για τον αγαπημένο του φίλο που τους ένωσε ο θρύλος του «Ζορμπά».

Παρόντες πολλοί πολιτικοί: Αννα Διαμαντοπούλου, Ντόρα Μπακογιάννη, Γιώργος Πεταλωτής, Απόστ. Κακλαμάνης, Λούκα Κατσέλη, Βάσω Παπανδρέου, Αννα Νταλάρα, Δημ. Λιντζέρης, Πέμη Ζούνη, Γρ. Ψαριανός, Δημ. Χατζησωκράτης, Παν. Κουρουπλής.

Ηταν εκεί δεκάδες άνθρωποι απ' όλο το φάσμα των τεχνών: Γιώργος Λούκος, Γιάννης Σμαραγδής, Αντ. Καφετζόπουλος, Λίνα Νικολακοπούλου, Γρ. Βαλτινός, Μάνια Παπαδημητρίου, Κώστας Φέρρης, Κάτια Δανδουλάκη, Δημ. Παπαδημητρίου, Δημ. Παπαϊωάννου, Λάκης Παπαστάθης, Ι. Μετζικώφ, Στ. Λιβαθηνός, Νίκος Χύτας, Γιώργ. Κοτανίδης, Γιάν. Ιορδανίδης, Κ. Κοτσομύτης, Μαν. Μανουσάκης, Κ. Γιάνναρης, Γ. Νανούρης, Σοφία Σπυράτου, ο Ιωάννης Μάνος και ο Νίκος Μανωλόπουλος από το Μέγαρο Μουσικής, ο Παύλος Ιωαννίδης από το Ιδρυμα Ωνάση, Σταύρος Τσακίρης, Γρ. Καραντινάκης κ.ά.

Με επικήδειους αποχαιρέτησαν τον μεγάλο σκηνοθέτη η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, η γενική γραμματέας ΥΠΠΟΤ Λίνα Μενδώνη, ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου Ανδρ. Δημητρίου, ο ηθοποιός Κων. Μαρκουλάκης, ο σκηνοθέτης Τάσος Μπουλμέτης και ο αναπληρωτής δήμαρχος Μοσχάτου - Ταύρου Π. Δημητρίου, που ανακοίνωσε ότι ένας μεγάλος δρόμος της περιοχής θα μετονομαστεί σε οδό Μιχάλη Κακογιάννη.

Αλλαγή ονόματος του Α.Ο.Π Μοσχάτου μετά και την συνεργασία του με τον Θρίαμβο Χαϊδαρίου


ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ
Αυτό είναι το πλήρες όνομα της νέας ομάδας βόλεϊ, η οποία θα στεγάζεται στον Μοσχάτο!

Η έναρξη της συνεργασίας των ανθρώπων του Θριάμβου Χαϊδαρίου και αυτών του Α.Ο.Π Μοσχάτου, έχει συνοδευτεί με την ενοποίηση των δύο συγκροτημάτων σ’ ένα, εν όψει  του επόμενου Πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής Κατηγορίας.

 Το όνομα, Θρίαμβος Μοσχάτου, είναι αυτό με το οποίο θα συμμετάσχει το συγκεκριμένο τμήμα, το οποίο θα διοικείται από τους αδερφούς, Κόντο, ενώ υπεύθυνοι της ομάδας θα είναι οι ιθύνοντες, Χαλβατζής, Διονάτος και Σπηλιόπουλος.

 Η ανδρική ομάδα βόλεϊ θα χρησιμοποιεί ως έδρα για τη διεξαγωγή των αγώνων της και των προπονήσεων της το γυμναστήριο του Μοσχάτου, το οποίο είναι εγκατεστημένο στη Λεωφόρο Ποσειδώνος!

athlisi