Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Επανάσταση των επαγγελματιών εστίασης για το Κάπνισμα

Aυτό που περίμεναν όλοι, δηλαδή η επανάσταση των επαγγελματιών εστίασης στο θέμα της απαγόρευσης του καπνίσματος, συνέβη.

Σε κοινή συνεδρίαση του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων με την ολομέλεια των προέδρων των πρωτοβάθμιων σωματείων - μελών της, με θέμα τη λήψη απόφασης για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων από την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και τις συνέπειες στην βιωσιμότητα Ï! των επιχειρήσεων ομόφωνα

αποφάσισαν:

*Συνεχιστεί μέχρι τις 17 Οκτωβρίου 2010 η διαβούλευση με το υπουργείο Υγείας για την αναστολή της εφαρμογής του αντικαπνιστικού Νόμου μέχρι την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση, ενώ

*Εξουσιοδότησαν το ΔΣ της ΠΟΕΣΕ να καλέσει τα μέλη της μετά την εκπνοή του χρόνου (17/10/10) να επαναφέρουν τα σταχτοδοχεία στα καταστήματα του Κλάδου και να αποφασιστεί η κλιμάκωση των αντιδράσεων.

Η κατάσταση φαίνεται έχει φτάσει στο απροχώρητο με δεκάδες καταστήματα να είναι άδεια ενώ αρκετά έχουν βάλει λουκέτο.

Οι εστιάτορες αναμένεται να κλιμακώσουν τις αντιδράσεις του μετά τις μετά τις 17 Οκτωβρίου οπότε λήγει η διαβούλευση με το υπουργείο Υγείας για το νόμο κατά του καπνίσματος σε εσωτερικούς χώρους.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Το αστείο ; της ημέρας

Και όμως έτσι όπως έχουν τα πράγματα,με τέτοια επίπεδα ανεργίας , όλοι μας λέμε δουλειά να υπάρχει και δεν μιλάμε παραπάνω...

Το τραγούδι της ημέρας : Nίκος Κουρουπάκης & Χρυσούλα Κεχαγιόγλου - Κάτω απο την Ακρόπολη

Δείτε σήμερα(ελεύθερη είσοδο) στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης...

Το Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου
σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και την Κυπριακή Πρεσβεία-Σπίτι της Κύπρου

παρουσιάζει

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ
ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Υπό την αιγίδα του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας
κ. Ιωσήφ Ιωσήφ

Με τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών
του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου

D N A του Γιώργου Νεοφύτου


Χιλιάδες άνδρες, γυναίκες, βρέφη και νήπια τότε - περιμένουν να γυρίσει ο πατέρας να τον γνωρίσουν. Μετά τη συμφωνία, τάφοι εντοπίζονται και ανοίγονται και οι «αγνοούμενοι» αρχίζουν να «επιστρέφουν». Με τη μέθοδο του DNA αναγνωρίζονται και τα νήπια του τότε - ενήλικες τώρα - και γονείς πια οι ίδιοι, συναντούν επιτέλους τον πατέρα. Τον γυρισμό ενός αγνοούμενου μας διηγείται ο Γιώργος Νεοφύτου στο θεατρικό του έργο «DNA».

Μια γυναίκα που τότε ήταν 30 χρονών και ο γιος της βρέφος περιμένουν τον αγνοούμενο πατέρα. Τριανταπέντε χρόνια αναμονής, υπομονής, ελπίδας, αμφιβολίας, πόνου, σύγκρουσης αισθήματος και λογικής, αμέτρητων «γιατί» που παραμένουν ακόμη αναπάντητα.

Πώς μεγαλώνει ένα παιδί αγνοουμένου που γνωρίζει τον πατέρα του μόνο από φωτογραφίες και διηγήσεις της μητέρας του; Πώς διαμορφώνεται ο ψυχισμός τους; Πώς κυλούν οι μέρες σε ένα σπίτι αγνοούμενου, όπου όλα καθορίζονται από το στερεότυπο «όταν γυρίσει…» χωρίς να καθορίζεται το «πότε» και το «πώς».

Πώς θα γυρίσει; Πώς θα είναι όταν γυρίσει; Πώς θα δει εκείνος εμάς όταν γυρίσει; Και όταν κάποτε ο πολυπόθητος γυρισμός, πραγματοποιηθεί αλλά δεν είναι όπως τον ονειρευτήκαμε; Όταν γυρίσει ο αγνοούμενός μας και δεν μπορούμε να τον υποδεχτούμε με μια μεγάλη αγκαλιά και να τον καλωσορίσουμε στο σπίτι μας αλλά… αλλού;... Eκεί που μόνο να τον προσκυνήσουμε μπορούμε και να του δώσουμε και να λάβουμε τον τελευταίον ασπασμόν; «Το DNA» είναι ένα έργο συνταρακτικό. Τραγικά επίκαιρο, που υπενθυμίζει διαρκώς σε όλους μας, ότι οι πληγές που άνοιξαν το πραξικόπημα και η εισβολή, σ'εκείνους που περιμένουν τον γυρισμό των αγαπημένων τους, δε θα κλείσουν ποτέ.

Ώρα: 21:00


Πληροφορίες/ Κρατήσεις στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος), τηλεφωνικά στο 210 3418579 Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση.

Αίθουσα: Θέατρο

Εισιτήρια:
Είσοδος Ελεύθερη

Επίσης μπορείτε να παρακολουθήσετε όπως σας είχαμε αναφέρει σε παλαιότερη ανάρτηση
Ένα βραβευμένο ντοκιμαντέρ της Λουκίας Ρικάκη
Όνειρα σε άλλη γλώσσα (περισσότερα εδώ..)

Ώρες 20:30 και 22:00