Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Η Επιστολή για το ρέμα του Προφ. Δανιήλ στον Ταύρο έκανε την μνήμη μου να γυρίσει χρόνια πίσω...

Μας άρεσε σαν σχόλιο και το δημοσιεύουμε σαν ανάρτηση...

Η επιστολή αυτή του Γρηγόρη Σωπακη ( πατήστε εδώ για δείτε την επιστολή ) για την κατάσταση του ρέματος του Προφήτη Δανιήλ έκανε τη μνήμη μου να γυρίσει πολλά χρόνια πίσω.

Τότε που κάναμε αγώνες και αγώνες δίπλα και μαζί με το Δήμαρχο Π.Βακαλοπουλο για την κάλυψη του.

Πολλές ήταν οι φόρες που ξεκινούσαμε με πούλμαν γεμάτα κατοίκους για να πάμε στην ΕΥΔΑΠ, άλλες τόσες στα αρμόδια Υπουργεία.

Συνέβη να μην γίνει. Λίγο για τα χρήματα των απαλλοτριώσεων, λίγο από τις πλημμύρες της εποχής ( που μετά η Πολιτεία απαγόρευσε την κάλυψη των ρεμάτων ) και κατόπιν η διοίκηση του Δήμου πέρασε σε άλλα χεριά.

Η κατάσταση πάγωσε.

Όλα αυτά τα χρόνια έμεινε ανοιχτό. Πληγή – οχετός για την Πλατανα και τα Περιβόλια. Αλλά και για ολόκληρο το Δήμο.

Όλα αυτά τα χρόνια κάθε είδους βιομηχανικό απόβλητο, τοξικό η μη, έπεφτε και πέφτει εκεί μέσα.

Πριν 3 χρόνια εγώ η ιδία παρέδωσα στον κο Αντιδήμαρχο κο Δαμηλακο τα στοιχειά βυτιοφόρου που κατ επανάληψη άδειαζε τα λύματα του μέσα στο ποτάμι, ακριβώς απέναντι από τη ΔΕΛΤΑ επί της οδού Προφήτη Δανιήλ, αντί να τα πάει στη Μεταμόρφωση.

Τα νεκρά ζώα που υπάρχουν στην κοίτη του τους καλοκαιρινούς μήνες αναδύουν αφόρητη δυσοσμία.

Οι ασυνείδητοι παράνομοι επιχειρηματίες ρίχνουν στο ποτάμι μπάζα και κάθε είδους σκουπίδια από τη διαλογή των υλικών τους για να μην τα μεταφέρουν στο Σχιστό, με αποτέλεσμα την επικίνδυνη επιχωμάτωση της κοίτης και την αλλαγή της πορείας του νερού.

Ο συνδυασμός της καύσης των καλωδίων από τους τσιγγάνους με την ισχύουσα κατάσταση στο ποτάμι πραγματικά μας σκοτώνει.

Σαν δημότης αλλά και σαν κάτοικος της περιοχής που είμαι, πιστεύω ότι είναι καθήκον των ανθρώπων που μας διοικούν και κρατούν τις ζωές μας στα χέρια τους, να δώσουν μεγάλη βαρύτητα στο ρέμα του Προφήτη Δανιήλ και να απαλλάξουν τη γειτονία μας από τη σημερινή της κατάσταση που το μόνο που κάνει είναι να μας ντροπιάζει και να μας δηλητηριάζει.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΑΛΙΦΙΕΡΑΚΗ

Ζορμπάς σήμερα Σάββατο 10/09 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στον Ταύρο

Ζορμπάς Σάββατο 10/9, στις 20:30
στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ρετροσπεκτίβα-Αφιέρωμα Μνήμης στο Κινηματογραφικό Έργο του Μιχάλη Κακογιάννη
Πέμπτη 1  έως Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011, στις 20:30.

«Ο δικός του Κινηματογράφος, στο δικό του τόπο, με τους δικούς του ανθρώπους»

Με νωπή τη μνήμη, από το θάνατο του Ιδρυτή και πρώτου Προέδρου του, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης οργανώνει μία Ρετροσπεκτίβα - Αφιέρωμα μνήμης στο κινηματογραφικό του έργο.

Προσκαλεί όλους τους φίλους και συνεργάτες του, όλους τους κινηματογραφόφιλους, όλους όσοι θα ήθελαν να ξαναθυμηθούν ή και να γνωρίσουν την πολιτιστική - καλλιτεχνική κληρονομιά του μεγάλου σκηνοθέτη να παρακολουθήσουν τις 15 μεγάλου μήκους ταινίες του και μία τηλεοπτική, που δεν έχει προβληθεί στην Ελλάδα, από την Πέμπτη 1 έως την Παρασκευή  16 Σεπτεμβρίου 2011, στις 20:30, στον Κινηματογράφο του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος).

Είσοδος ελεύθερη.


Σάββατο 10/9, στις 20:30
Ζορμπάς, 1964 (137’)

Δωρεάν στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο parking του εμπορικού κέντρου, athensheart (Πειραιώς 180, κόμβος Χαμοστέρνας), με την επίδειξη του δελτίου εισόδου εισιτηρίου στην προβολή, και εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα  θέσεων.

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78, 
τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr

Email Αναγνώστη: Mια Ρουμάνα στον ΟΑΕΔ του Μοσχάτου κουμαντάρει τις ειδικότητες

Μια Ρουμάνα στον ΟΑΕΔ του Μοσχάτου κουμαντάρει τις ειδικότητες της νέας σχολικής χρονιάς.

Το ερώτημα που θέλω να κάνω εγώ, είναι πως προσλήφθηκε η συγκεκριμένη κοπέλα στον ΟΑΕΔ; Kαι ποιος της έδωσε το δικαίωμα να κάνει ότι θέλει στο Ελληνικό Δημόσιο;

Έχουμε τόσα πολλά παιδιά άνεργα και διορίζουν ανεξέλεγκτα όποιον θέλουν.

Δεν είμαι ρατσιστής κι ας φαίνεται κάτι τέτοιο. Απορώ όμως με το Ελληνικό Δημόσιο, με ποια κριτήρια τελικά διορίζει, όταν κοντά στο 1.000.000 Ελληνόπουλα είναι άνεργα και ψάχνουν μια δουλειά.

Πόσο μάλλον Δημοσίου...