Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Ένα σπίρτο φτάνει να πνίξει τον Βοτανικό και τον Ταύρο στο τοξικό νέφος.

Στις 19 Ιουλίου, μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, έγινε στο ΥΠΕΚΑ, ακόμα μία σύσκεψη υπο την καθοδήγηση της ειδικής γραμματέας του κου Υπουργού κα Μ. Καραβασίλη και των επιθεωρητών περιβάλλοντος.

   Παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου κος Α. Ευθυμίου και ολόκληρη η ομάδα εργασίας που έχει συσταθεί μαζί με τους κατοίκους.

Ο Δήμος της Αθήνας για δεύτερη φορά ήταν απών.
   Θέμα η προώθηση της λύσης της ανακύκλωσηςτων καλωδίων.

   Εκεί συντονίστηκαν οι δράσεις που αφορούν τις διαδικασίες της ανακύκλωσης προκειμένου να σταματήσει άμεσα η καύση των καλωδίων.

Και ενώ το Υπουργείο προσπαθεί, με την συνεργασία όλων μας, να βρει μια λύση εμείς εδώ ζούμε ακόμη ένα εφιαλτικό καλοκαίρι.

   Οι υψηλές θερμοκρασίες, ανακατεμένες με μεγάλες ποσότητες δηλητηρίων ένεκα της καθημερινής καύσης καλωδίων και σκουπιδιών κάνουντη ζωή μας κόλαση.


   Τα παράθυρα κλειστά.

   Οι αναπνοές κομμένες.

   Θεέ μου για πόσο ακόμη ;

   Οι φωτογραφίες που σας παραθέτω είναι χθεσινές.

   Ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας της Αθήνας κος Βαρελάς έχει υποσχεθεί εδώ και 9 μήνες ότι θα τοποθετηθούν εντός του καταυλισμού4 containers ακόμα  ( και 2 που υπάρχουν 6 ) για την αποκομιδήτων σκουπιδιών.

   ΤΙΠΟΤΑ.

   Ο ίδιος Αντιδήμαρχος στις 13 του Ιουλίου ενημερώθηκε από την κα Μ. Καραβασίλη και τους επιθεωρητές περιβάλλοντος για τον κίνδυνο που μας απειλεί λόγω της αποθήκευσης των βαρελιών με τα τοξικά απόβλητατης πολυουρεθάνης που βρίσκονται στο εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο της HELAFOAM ( Ορφέως127 ) απέναντι από τον καταυλισμό.

   Του εξήγησαν ότι ένα σπίρτο μόνο φτάνει για να τινάξει όλη την περιοχή στον αέρα και να πνίξει τον Βοτανικό και τον Ταύρο στο τοξικό νέφος.

   Αφού η αποκεντρωμένη διοίκηση δεν έχει να διαθέσει τα χρήματα που χρειάζονται για την απομάκρυνσή τους ( 60.000 ευρώ – τόσο κοστίζουν οι ανθρώπινες ζωές !!! ) είπε ότι ο Δήμος της Αθήνας θα τα διαθέσει.

   Τον παρακαλούμε να δείξει την ευαισθησία που χρειάζεται και να το κάνει όσο το δυνατόν πιο σύντομα πριν να είναι πολύ αργάγια όλους μας και για το περιβάλλον.

 ¨ Πολίτες κατά της καύσης καλωδίων και σκουπιδιών ¨
22/07/2011

Προσλήψεις προσωπικού με σύμβαση εργασίας στον Δήμο Μοσχάτου - Ταύρου


Ο Δήμος Μοσχάτου - Ταύρου προχωρεί σε πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά είκοσι έξι (26) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου:



Οι υποψήφιοι όλων των ειδικοτήτων πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 65 ετών.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.1 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου Κοραή 36 & Αγ. Γερασίμου Τ.Κ. 183 45, Μοσχάτο, απευθύνοντάς την στο Γραφείο Προσωπικού υπόψιν κας Κατσαντώνη (τηλ.επικοινωνίας:213-2019604).

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα (10) ημέρες, από 25 Ιουλίου - 3 Αυγούστου και μεταξύ των ωρών 09:00 - 13:00.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε την ανακοίνωση, το έντυπο της αίτησης, και το παράρτημα ανακοινώσεων συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου.