Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2011

Απάντηση Δημάρχου στη δημοτική κίνηση «Δράση- Τώρα»

Η δημοτική κίνηση «Δράση- Τώρα», με χθεσινή ανακοίνωσή της κατηγορεί την δημοτική πλειοψηφία ότι στο μεθαυριανό Δημοτικό Συμβούλιο της 21ης Οκτωβρίου δεν περιλαμβάνεται το θέμα σχετικά με την οικονομική κρίση και τα μέτρα της κυβέρνησης.

Στο προηγούμενο Δημοτικό συμβούλιο που είχατε θέσει το θέμα, είχα απαντήσει οτι θα συζητηθεί στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Και έτσι ακριβώς θα γίνει.


Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί στην ημερήσια διάταξη του μεθαυριανού Δημοτικού Συμβουλίου έχει συμπεριληφθεί θέμα με τίτλο:

«Συζήτηση για την οικονομική κατάσταση και τις επιπτώσεις της στην κοινωνία». Συνεπώς παραβιάζετε ανοικτές θύρες.

Η στάση της Δημοτικής αρχής είναι ξεκάθαρη. Με ανακοίνωσή μου εδώ και ημέρες αναγνωρίζω το δίκαιο των αιτημάτων των εργαζομένων στους Δήμους αλλά ταυτόχρονα αναγνωρίζω και τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει στην καθημερινότητα των δημοτών.


Οι σύλλογοι των εργαζομένων γνωρίζουν πολύ καλά και από πρώτο χέρι τη στάση μου και ότι είμαι πάντα δίπλα τους στα προβλήματά που αντιμετωπίζουν.

Επίσης, η παράταξή μας υπερψήφισε σε πρόσφατη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Μοσχάτου το ομόφωνο, τελικά, ψήφισμα για την οικονομική κατάσταση στο οποίο « καλεί την Ελληνική Κυβέρνηση και άπαντες τους Έλληνες βουλευτές να σταθούν στο πλευρό του Έλληνα εργαζόμενου σταματώντας εδώ και τώρα τα μονόπλευρα αντιλαϊκά μέτρα που εξαθλιώνουν τον Έλληνα εργαζόμενο και συνταξιούχο βροντοφωνάζοντας αυτό που ο κάθε Έλληνας εργαζόμενος βροντοφωνάζει, δεν αντέχουμε άλλο».

Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων και των νέων καθώς τα μέτρα που εφαρμόζονται, στη μεγάλη τους πλειοψηφία, είναι άδικα γιατί είναι οριζόντια και πλήττουν, κυρίως, τα χαμηλόμισθα στρώματα και όχι εκείνες τις κοινωνικές κατηγορίες που θα έπρεπε να συνεισφέρουν τα περισσότερα για να ξεπεραστεί αυτή η κρίση.

 Άλλωστε οι δημοτικοί σύμβουλοι και εγώ προσωπικά βρισκόμαστε εξ αντικειμένου δίπλα στους εργαζόμενους γιατί είμαστε και εμείς εργαζόμενοι που βιώνουμε έντονα την κρίση και που έχουμε ανέργους στις οικογένειές μας. Δεν έχουμε καμία εξάρτηση από κομματικά και παραταξιακά συμφέροντα και έχουμε εκλεγεί με μοναδικό στόχο να εξυπηρετήσουμε την πόλη και τους πολίτες της.

Θα ήθελα να δηλώσω απερίφραστα ότι είμαστε αλληλέγγυοι στους δοκιμαζόμενους πολίτες και ιδιαίτερα στις περισσότερο ευπαθείς ομάδες ενώ ο Δήμος ως κοινωφελής Οργανισμός οφείλει να λαμβάνει πάντα υπόψη του το «κοινό καλό».

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
Ανδρέας Γ. Ευθυμίου

Υπόμνημα των κατοίκων των οδών Μιαούλη - Καποδιστρίου στο Μοσχάτο

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΜΙΑΟΥΛΗ & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ

Προς τον Δήμαρχο Μοσχάτου – Ταύρου
Προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου  Μοσχάτου – Ταύρου

Κύριε Δήμαρχε
Κυρίες/ οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Με οργή και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε ότι στην περιοχή μας πρόκειται να πραγματοποιηθούν έργα που θα επιβαρύνουν την κυκλοφορία της περιοχής. 

Η οργή και η αγανάκτηση μας έγινε μεγαλύτερη όταν μάθαμε ότι στο δημοτικό συμβούλιο της 21ης Οκτωβρίου 2011 θα συζητηθεί   η σχετική απόφαση της επιτροπής «ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ???» και μάλιστα με τον προκλητικό τίτλο :

«6. Έγκριση της υπ΄ αριθμ. 10/2011 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής όπως διαμορφώθηκε μετά και από την διαβούλευση, με θέμα «κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Β.Α. τμήμα δημοτικής Κοινότητας Μοσχάτου» Αλήθεια ποιάς διαβούλευσης; Γιατί εμείς σαν άμεσα ενδιαφερόμενοι, ούτε ενημερωθήκαμε, ούτε ρωτηθήκαμε και κανείς δεν διαβουλεύτηκε μαζί μας!!!!!!

Θέλουμε λοιπόν με αυτό το υπόμνημα να διαμαρτυρηθούμε για τα σχεδιαζόμενα για μας χωρίς εμάς και να σας τονίσουμε, μιας και η «δημοκρατική σας ευαισθησία» δεν μας έδωσε την ευκαιρία να το κάνουμε πριν, για όσα σχεδιάζονται για την περιοχή μας.

Η περιοχή Καποδιστρίου – Μιαούλη είναι οι κύριοι δρόμοι που περνούν τα παιδιά μας για να πάνε στο δημοτικό αλλά και στο γυμνάσιο-λύκειο που υπάρχουν στην περιοχή.

Ακόμη το συγκεκριμένο σημείο, που κατά την μελέτη θα γίνει διπλός δρόμος, σήμερα εξυπηρετεί το γήπεδο του Μοσχάτου και τις γενικότερες αθλητικές εγκαταστάσεις που υπάρχουν στην περιοχή.

Κάθε μέρα χιλιάδες νέα παιδιά κινούνται επί των οδοστρωμάτων των οδών, είτε για να πάνε στα σχολειά της περιοχής (πρωινές και μεσημεριανές ώρες), είτε για να πάνε στα γήπεδα για προπόνηση (κύρια της απογευματινές και βραδινές ώρες).

Η κίνηση πεζών στην περιοχή δεν σταματάει ούτε το Σαββατοκύριακο μιας και υπάρχουν αγώνες τις μέρες αυτές.

Βέβαια κανείς από τους «μελετητές» δεν έκαναν τον κόπο να πάρει υπόψη του αυτό το στοιχείο.

Η περιοχή είναι ήδη επιβαρυμένη τόσο από τα αυτοκίνητα που εξυπηρετούν το γήπεδο, αλλά και τις εμπορικές επιχειρήσεις της περιοχής  και το κτήριο των δημοτικών συνεργείων.

Η επιτροπή «ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ???» προτείνει λοιπόν να γίνει οδός ήπιας κυκλοφορίας ένας δρόμος που δεν υπάρχουν κατοικίες (το τμήμα της Γράμμου – Ελ. Βενιζέλου από Χιμάρας έως Πλάτωνος έχει κτήρια μόνο εμπορικής χρήσεις, το πίσω μέρος του δημοτικού και το νηπιαγωγείο).
Πέρα όμως από αυτά η τεχνική μελέτη υπογράφεται από ένα πολιτικό μηχανικό και μια αρχιτέκτονα, και όχι από συγκοινωνιολόγο.

Τέλος η μελέτη δεν φέρει ούτε την υπογραφή του ΗΣΑΠ, ούτε την υπογραφή του ΟΑΣΑ.

Για τον πρώτο οργανισμό, γνωρίζουμε ότι έχει άλλα σχέδια στις μελέτες που έχουν γίνει και έχουν σχέση με τον σταθμό του ΗΣΑΠ στους Ταξιάρχες και για τον δεύτερο γιατί τον αφορά άμεσα.
Ζητάμε να μην γίνουν οι προτεινόμενες αλλαγές.

Έχουμε δικαίωμα και στις αποφάσεις αλλά και στην ποιότητα ζωής μας.
 
ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ:

Μετέφεραν μολοτοφ με λεωφορείο, συλλήψεις στο ύψος του Μοσχάτου

Συναγερμός σήμανε στην αστυνομία.

Τέσσερις, τουλάχιστον, νεαροί είχαν επιβιβαστεί... έτοιμοι για επεισόδια.

Κάποιος όμως κάτι είδε ή κάτι υποπτεύτηκε και ενημέρωσε την αστυνομία.

Οι νεαροί κατάλαβαν πως είχαν “προδοθεί” και φρόντισαν να κατέβουν άρον, άρον, αφήνοντας πίσω τους δυο μολότοφ.

Η περιοχή στην λεωφόρο Πειραιώς στο ύψος του Μοσχάτου ζώστηκε από αστυνομικούς που προχώρησαν σε προσαγωγές.

newsit

Συνελήφθησαν οι ληστές που είχαν κλέψει το αυτοκίνητο στο Μοσχάτο

Συνελήφθησαν τέσσερις Έλληνες, ηλικίας 35, 35, 43 και 37 χρονών, με την κατηγορία της ληστείας πολιτών στο δρόμο. Ένας από τους συλληφθέντες, ο οποίος συμμετείχε ως τσιλιαδόρος, είναι Αστυφύλακας (ο 37χρονος) που υπηρετεί στη Γ.Α.Δ.Α.

Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας είχαν συγκροτήσει σπείρα με σκοπό τη διάπραξη ληστειών.

Από την περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε ότι:

Στις 11 Οκτωβρίου, στην Εκάλη, χρησιμοποιώντας βαριοπούλα ακινητοποίησαν 75χρονο ημεδαπό και του αφαίρεσαν μία τσάντα που περιείχε το χρηματικό ποσό των -20.000- ευρώ, διάφορα προσωπικά έγγραφα και κάρτες τραπεζών.

Στις 14 Οκτωβρίου, στο Μοσχάτο, με την απειλή όπλου ακινητοποίησαν 66χρονο ημεδαπό και με χρήση σωματικής βίας του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των -150- ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και τα κλειδιά Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου με το οποίο και διέφυγαν. ( πατήστε εδώ )

Κατά τη διάρκεια της σύλληψής τους βρέθηκαν:

Το χρηματικό ποσό των 7.895 ευρώ.

Ένα περίστροφο.

Συσκευές κινητών τηλεφώνων.

Η μοτοσικλέτα που χρησιμοποίησαν, καθώς τα μπουφάν και τα κράνη που φορούσαν στη ληστεία της Εκάλης.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο 37χρονος Αστυφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Ανακοίνωση από την Δράση Τώρα για μαζική συμμετοχή στην απεργία


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 19-20 ΟΚΤΩΒΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΟΛΕΘΡΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.

Η «ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ» χαιρετίζει τους εργαζόμενους στους Δήμους που βρίσκονται σε πολυήμερο και πολύμορφο αγώνα ενάντια στην καταστροφική για το λαό και τη χώρα πολιτική της κυβέρνησης.

Ο αγώνας των εργαζομένων στους Δήμους ενάντια στις απολύσεις, στις εφεδρείες, στους μισθούς Κίνας και στα χαράτσια είναι αγώνας ενάντια στα εξοντωτικά μέτρα που επιβάλουν Κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ και έχουν οδηγήσει σε απόγνωση τον ελληνικό λαό. Ο αγώνας των εργαζομένων στους δήμους είναι αγώνας και για την ίδια την τοπική αυτοδιοίκηση. Είναι αγώνας για την υπεράσπιση των δημοτών.

Οι μαζικές απολύσεις των εργαζομένων στους Δήμους και στο δημόσιο σε συνδυασμό με τις περικοπές λόγω μνημονίου 3 δις από θεσμοθετημένους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα έχει σαν αποτέλεσμα τη διάλυση ολόκληρων υπηρεσιών των Δήμων σε κρίσιμους τομείς. Κοινωνικές υπηρεσίες πρόνοιας, καθαριότητα, πράσινο, Παιδικοί Σταθμοί, Βοήθεια στο σπίτι θα συρρικνωθούν, θα δοθούν σε εταιρείες ενοικίασης εργαζομένων, σε ιδιώτες που θα προσλαμβάνουν εργαζόμενους χωρίς κριτήρια οι οποίες με τη σειρά τους θα ξεζουμίσουν ακόμη περισσότερο τους κατοίκους.

Τελικά τα δίκτυα δημόσιων κοινωνικών παροχών θα συρρικνωθούν μέχρι να εξαφανιστούν τελείως. Καταγγέλουμε την απόφαση της Κυβέρνησης να επιστρατεύσει τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, μια κίνηση που δηλώνει τον πανικό της μπροστά στην ενωμένη και αποφασισμένη αγωνιστική στάση των εργαζομένων. Ξανααποκαλύπτεται το αυταρχικό της πρόσωπο!

Η «ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ» τάσσεται με το μέρος όλων των εργαζομένων της χώρας μας στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα που παλεύουν για να μην καταργηθούν τα Συνταγματικά αλλά και με αγώνες και αίμα κατοχυρωμένα εργατικά δικαιώματα, τάσσεται με το μέρος των δασκάλων και καθηγητών που μαζί με τους μαθητές και τους φοιτητές αγωνίζονται για δημόσια δωρεάν Παιδεία, με το μέρος των γιατρών και των νοσηλευτών που αγωνίζονται για τη δημόσια Υγεία, με το μέρος των συνταξιούχων που καταδικάζονται μετά από 30 και 35 χρόνων δουλειάς σε συντάξεις πείνας, τάσσεται στο πλευρό των επαγγελματιών που βλέπουν να καταστρέφεται ο κόπος μιας ζωής, τάσσεται στο πλευρό των νέων που αντιστέκονται και αγωνίζονται και αρνούνται να δεχθούν για μέλλον τους την ανεργία και τη μετανάστευση!

Οι δήμαρχοι, οι δημοτικές αρχές έχουν χρέος να ταχθούν στο πλευρό του λαού, έχουν χρέος να πολεμήσουν τη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που επιβάλλει η κυβερνητική πολιτική και που κατεδαφίζει τα δικαιώματα των δημοτών τους. Είναι ντροπή σε τέτοιους καιρούς να υπάρχουν δημοτικές αρχές που στέκονται εχθρικά ΑΠΕΝΑΝΤΙ στους αγώνες των εργαζομένων, κρύβονται στην ασφάλεια των δημαρχιακών γραφείων ή μένουν απαθείς!

Η δημοτική πλειοψηφία του κ.Ευθυμίου αρνήθηκε να συζητήσει στο δημοτικό συμβούλιο την πρόταση που καταθέσαμε ενάντια στην πληρωμή των νέων χαρατσιών, ενάντια στις απολύσεις και στην εφεδρεία στο δημόσιο τομέα και δεν περιλαμβάνει το θέμα ούτε στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο της 21ης Οκτώβρη. Αντί να αγωνιστεί μαζί με τους κατοίκους ετοιμάζεται να επιβάλλει συνδρομές και ειδικά τέλη προκειμένου να καλύψει αυτά που της κόβει η Κυβέρνηση.

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι επαγγελματίες, οι νέοι και οι νέες, ο λαός ολόκληρος πρέπει να δώσει τη δική του απάντηση.

Ο,ΤΙ ΚΕΡΔΙΣΕ Ο ΛΑΟΣ ΤΟ ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ-ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΣΤΗΚΕ!

ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ «ΟΧΙ! ΦΤΑΝΕΙ ΩΣ ΕΔΩ!»