Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Έγινε η έκθεση αυτοψίας για τον εργάτη στον Ταύρο που έχασε την ζωή του

Πρίν αρκετές ώρες σας ενημερώσαμε για το εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε σε ελαιοτριβείο στην οδό Αριστοτέλους 14, στον Ταύρο (πατήστε εδώ).

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης εκφράζει τα συλλυπητήρια και τη θλίψη της για τον θάνατο του ΓΚΟΥΜΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, 47 ετών, εργαζομένου σε Σπορελαιουργείο στον Ταύρο.

Ο άτυχος εργάτης, κατά τον έλεγχο της στάθμης της βαμβακόπιτας σε δεξαμενή, παρασύρθηκε από κοχλία, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.
Επιθεωρητές του ΚΕΠΕΚ Αθηνών και Κρήτης, του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, είχαν μεταβεί στον τόπο του ατυχήματος και διερεύνησαν τα ακριβή αίτια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το θλιβερό περιστατικό.

Η έκθεση αυτοψίας θα διαβιβασθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και σε περίπτωση διαπίστωσης παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας για τα μέτρα υγείας και ασφάλειας, θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.

Ερώτηση στην Βουλή για το κλείσιμο του Ο.Α.Ε.Δ. Μοσχάτου

Προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργο Κουτρουμάνη
ΘΕΜΑ: Απαράδεκτη η απόφαση κλεισίματος του Ο.Α.Ε.Δ. Μοσχάτου

Σε μια εποχή που η οικονομική κρίση έχει επιφέρει ραγδαία αύξηση της ανεργίας και είναι αναγκαίες οι προϋποθέσεις ταχείας προσαρμογής της προσφοράς εργασίας προς τις απαιτήσεις της ζήτησης το Υπουργείο αποφάσισε το κλείσιμο του Ο.Α.Ε.Δ Μοσχάτου.

Η απόφαση αυτή είναι το επιστέγασμα μίας πολιτική απαξίωσης τους τελευταίους μήνες του συγκεκριμένου καταστήματος Ο.Α.Ε.Δ. με την μη ενίσχυση του σε προσωπικό, όταν οι ανάγκες της περιοχής αυξάνονται. Ο Ο.Α.Ε.Δ. του Μοσχάτου λειτουργεί εδώ και δεκαετίες και σήμερα εξυπηρετεί τις περιοχές του Μοσχάτου, του Ταύρου και του Αγ. Ιωάννη Ρέντη. Απευθύνεται μάλιστα σε περισσότερους από 10.000 ανέργους της περιοχής και σε τουλάχιστον 10.000 επιχειρήσεις.

Η απόφαση έχει προκαλέσει τις διαμαρτυρίες των πολιτών και φορέων της περιοχής, οι οποίοι θέλουν την παραμονή του υποκαταστήματος του Ο.Α.Ε.Δ. στην περιοχή. Επειδή λοιπόν η αντιμετώπιση της ανεργίας είναι κομβικής σημασίας για τη χώρα, η παραμονή του θα εξυπηρετήσει τους κατοίκους της περιοχής, βοηθώντας στην αντιμετώπιση ενός σημαντικού πρόβληματος της καθημερινότητάς τους. Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

1. Με ποια κριτήρια αποφασίσθηκε το κλείσιμο του Ο.Α.Ε.Δ. Μοσχάτου;

2. Ποια τα οφέλη από την συγχώνευση αυτή που θα έχει ο Ο.Α.Ε.Δ. συγκριτικά με την ταλαιπωρία που θα υποστούν χιλιάδες άνεργοι και επιχειρήσεις της περιοχής;

3. Είναι στα άμεσα σχέδια του Υπουργείου η επαναξιολόγηση της παραμονής του Ο.Α.Ε.Δ. Μοσχάτου στην περιοχή;

Αθήνα, 13 Ιανουαρίου 2012

Ο ερωτών Βουλευτής
Κυριάκος Μητσοτάκης

Κάλεσμα κόσμου από τον Α.Ο. Μοσχάτου την Κυριακή με τον Αετό Κορυδαλλού

"Η Διοίκηση του Αθλητικού Ομίλου Μοσχάτου απευθύνει πρόσκληση σε όλους τους φίλους της ομάδας να δώσουν μαζικό παρών στο Κυριακάτικο παιχνίδι της.

Η Ιστορική ομάδα της πόλης μας στα πλαίσια του πρωταθλήματος της ΕΠΣΠ την 14η αγωνιστική,προερχόμενη απο μια περήφανη εκτός έδρας νίκη, με την πρωτοπόρο Χαραυγή εκτός έδρας,αντιμετωπίζει σε μία πολυ κρίσιμη για την συνέχεια του πρωταθλήματος αναμέτρηση τον 2ο στην βαθμολογία Αετό Κορυδαλλού.

Το παιχνίδι διεξάγεται στις 15.00 στο Δημοτικό γήπεδο Μοσχάτου, και είναι απαραίτητη η μαζική προσέλευση όλων των φίλων της ομάδας, και η θερμή συμπαράσταση όλων στην προσπάθεια που κάνει για την άνοδο στην Δ´ Εθνική, όπου το Μοσχάτο αξίζει να συμμετέχει.Βοηθήστε να είναι μια σύντομη παρένθεση η φετινή χρόνια στην Α Πειραιά."

Θα θέλαμε επίσης να υπενθυμίσουμε σε όλους τους φίλους της ομάδας ότι την Διοίκηση του Α.Ο.Μ. πάγια δεν την ενδιαφέρει να γίνει μέρος κανενός είδους πολιτικού παιχνιδιού.

Όταν κάποια στιγμή διαφωνούμε με κάποιον,αυτο γίνεται θεσμικά για το καλο το συλλόγου και σε καμία περίπτωση δεν αποτελλεί προσωπική αντιπαράθεση με πρόσωπα, αλλα στρέφεται εναντίον των πρακτικών που εκφράζουν.

Ειναι κακό να διεκδικεις βελτίωση των συνθηκών άθλησης εκατοντάδων μικρών παιδιών σε ένα γήπεδο με ανύπαρκτες υποδομές και επικίνδυνες εξέδρες?

Δεν είναι λογικό να φωνάζουμε μπάς και μας ακούσει κάποιος ότι οι πάγκοι είναι κατεστραμενοι και βρέχονται οι ποδοσφαιριστές?

Δεν είναι ντροπή που τους μπαλωνουμε μόνοι μας για να μην πάθουμε πνευμονία με τα δικά μας μέσα?

Γιατί??? η απάντηση είναι γιατί ένα κονδύλι 500 ευρώ δεν μπορεί στοιχειωδώς να εγκριθεί απο τον Δήμο!

Δεν είναι λογικό να φωνάζουμε που δεν έχουμε φωτισμό και κάνουμε προπονήσεις σε συνθήκες απεριγραπτου σκότους?
Δεν είναι λογικό να φωνάζουμε για ζεστό νερό?
Δεν είναι λογικό να θελουμε στοιχειώδη συμπαράσταση απο τον Δήμο?
Δεν χρειάζονται κονδύλια! Θέληση χρειάζεται!
Δεν έχει ο Δήμος τεχνικές υπηρεσίες για μια συντήρηση που και που,απλά για να μας κάνει να μην φωνάζουμε τόσο δυνατά?

Κατα την γνώμη μας το ποδόσφαιρο είναι διασκέδαση και αθληση, είναι παιχνίδι, είναι διέξοδος!
Τι κατα την γνώμη μας δεν είναι? Πολιτική!!!

Επίσης επειδή τις τελευταίες μέρες το μέλος της Διοίκησης του Α.Ο.Μ. Σπύρος Μαριόλης  δέχθηκε αήθη επίθεση απο το παρακεντρο που εκφράζεται μέσω ενός δήθεν οψιμου μπλογκ (απαξιούμε να το κατονομάσουμε) θα θέλαμε να απαντήσουμε ως εξής.

Ότι απορία έχετε μπορούμε να σας την λύσουμε αρκεί να μας απευθύνεστε επώνυμα και όχι κρυμενοι πίσω απο την προσωρινή ασφάλεια που σας δίνει η προσωρινή σας ανωνυμία. Έχουμε γραφεία, ο ένας απο τους τρεις σας τα γνωρίζει καλα καθώς καθημερινά περνάει απο εκει... Ας μπει μέσα να τον κερασουμε καφέ και να του απαντήσουμε εφ´ολης της ύλης. Ο Σπύρος Μαριόλης εκφράζει την επίσημη γραμμή της Διοίκησης.

Είναι η τελευταία φορά που απαντάμε σε τύπους που κινούνται στο σκοτάδι. Αν θέλετε να μιλάμε βγείτε στο φως. Επώνυμα.... Όπως επώνυμα απαντάμε και εμείς για να δίνουμε πάτημα σε κάτι ανθρωπακια να κάνουν υστεροβουλη κριτική. Διευκρινίζουμε ότι είμαστε ανοιχτοί στην κριτική όχι στην κακία που πηγάζει απο προσωπικές εμπαθειες.

Τέλος έχουμε επιλέξει να συνεργαζόμαστε με ηλεκτρονικά μέσα που προβάλλουν την δραστηριότητα του συλλόγου και καθημερινά με κάθε τρόπο θα λέμε ευχαριστω στο Moschato Tavros Life, στο Moschato Live, στην Mosxatoupolis, στο Pireas2day, στο Sport5. Επειδή επικοινωνιακά μας καλύπτουν με αντικειμενικό και όμορφο τρόπο θα επιλέγουμε εμείς ποιος θα είναι ο τρόπος που θα τους λέμε Ευχαριστώ  ΧΩΡΙΣ να δίνουμε λογαριασμό σε κανέναν. Είναι άδικο να στοχοθετειται κάποιο μπλογκ όπως το Moschato Tavros Life η την επ´αυριο κάποιο άλλο όπως η Mosxatoupolis γιατί βοηθάνε τον συλλογο και έχουμε συνεργασία μαζί τους.
Όλα τα ηλεκτρονικά μέσα στο Μοσχάτο ανεξαιρέτως πολιτικής θεώρησης η κομματικών καταβολών, έχουν ένα κοινό παρονομαστή, αγαπάνε την πόλη μας και στηρίζουν τον αθλητισμό. Γιαυτο με όποιον τρόπο μπορούμε θα τους λέμε καθημερινά Ευχαριστούμε! Κατα τα αλλα κι αν πιστεύουν στον Βουδα, τον Ινδουισμο, η στο δωδεκαθεο δεν μας νοιάζει. Ο Αθλητισμός και μόνο μας ενδιαφέρει και εν προκειμένω ο Α.Ο.Μ.

Η Διοίκηση του Αθλητικού Ομίλου Μοσχάτου δεν έχει συμφέροντα απο κανέναν. Είμαστε ρομαντικοί μας ενδιαφέρει να πάει ψηλά όσο γίνεται η ομάδα, να παίζουν παιδιά απο την γειτονιά μας, παιδιά της διπλανής πόρτας όπως παλιά και να κάνουμε το γήπεδο πανηγύρι χαράς και διασκέδασης. Επειδή είμαστε όλοι ιδιωτικοί υπάλληλοι και ελεύθεροι επαγγελματίες δεν έχουμε συμφέροντα απο κανέναν. Δεν είμαστε κρατικοδίαιτοι, έχουμε μηδενικό βαθμό εξάρτησης απο Δημόσιο και Δημοτική αρχή. Δεν μας βόλεψε ποτέ κανένας, και δεν έχουμε πάρει καμία αντιπαροχή για καμία υπηρεσία μας.

Δεν είναι μια στείρα αντιπαράθεση τα παραπάνω αναγραφόμενα, είναι ένα κάλεσμα προς όλους τους αρμόδιους να ενσκυψουν στα προβλήματα και να βοηθήσουν όσο μπορούν.

Για να μην φαινόμαστε ως αγνώμονες θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Δημοτική αρχή για την υλική ενίσχυση που λάβαμε στα πλαίσια των επιχορηγήσεων του Δήμου στα αθλητικά σωματεία της πόλης. Είναι βέβαια σημαντικότερη η ηθική συμπαράσταση του Δήμου με μικρές ενέργειες στην καθημερινότητα. Αν υπάρχει καλή θέληση έχει τα μέσα να μας βοηθήσει.

Απευθύνουμε κάλεσμα στον Φίλο Δήμαρχο Μοσχάτου Ταυρου Ανδρέα Ευθυμίου, στον φίλο Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θανάση Ντερεκα , στον φίλο Πρόεδρο του κοινοτικού Συμβουλίου Αποστόλη  Σιώκα, στον φίλο Άρη Κρεμμυδα, στον φίλο Γρηγόρη Σωπακη, στον φίλο Βασίλη Σπανακη να έρθουν πραγματικα κοντά μας σε μια συνάντηση φιλική απο μηδενικής βάσης.

Να τους ενημερώσουμε ξανά και ρεαλιστικά να δούμε τι είναι πραγματικα εφικτό να γίνει με την βοηθειά τους. Όλους σας χρειαζόμαστε και για όλους σας πιστεύουμε ότι έχετε καλές προθέσεις.


Μετα τιμής
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αθλητικού Ομίλου Μοσχάτου.

Τραγικός θάνατος για εργάτη στον Ταύρο

Εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε σε ελαιοτριβείο στην οδό Αριστοτέλους 14, στον Ταύρο.
 
Ενας 47χρονος εργάτης, ομογενής από την Αλβανία, βρήκε τραγικό θάνατο όταν εγκλωβίστηκε σε μηχάνημα επεξεργασίας ελαιοκάρπου, το οποίο παρασκευάζει βαμβακόπιτες.

Για το τραγικό περιστατικό διενεργείται προανάκριση απο το αστυνομικό τμήμα της περιοχής.


 http://briefingnews.