Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Μουσική βραδιά το Σάββατο 16/4 στο Μοσχάτο από τους ''Τελεία και Παύλα''

Το Σάββατο 16 Απριλίου ένα από τα πιο γνωστά συγκροτήματα του Μοσχάτου οι ''Τελεία και Παύλα'' θα μας ταξιδέψουν μουσικά, μ' ένα πρόγραμμα γεμάτο ροκ αποχρώσεις.

Την βραδιά θα φιλοξενήσει το  JollityClub Αργοστολίου 94 στο Μοσχάτο. Αξίζει να ακούσετε αυτούς του μουσικούς που μετά από τόσο καιρό απουσίας με μόνο μια εξαίρεση την συναυλία τους την περίοδο του καρναβαλιού θέλουν να μοιραστούν μαζί σας τις ροκ διαδρομές τους.

ΤΕΛΕΙΑ & ΠΑΥΛΑ
Βασίλης Γραβάνης (πλήκτρα)
Κώστας Καλογήρου (φωνητικά)
Φαίη Καραστεργίου (φωνητικά)
Νίκος Κούτρας (μπάσο)
Βασίλης Λουράκης (κιθάρα)
Δημήτρης Σκοπελίτης (τύμπανα)
Βαρβάρα Στάμου (φωνητικά)

Είσοδος με 1 ποτό: 10€
Τα επόμενα ποτά: 6€
Reserve: 210 9401575, 6955 188038

Κατάληψη στον σταθμό του Θησείου. Το τρένο σταματάει στον Ταύρο

Σε κατάληψη του σταθμού του Θησείου προχώρησαν αρχαιολόγοι, διαμαρτυρόμενοι για την επιχωμάτωση του βωμού των θεών που βρέθηκε στο σημείο.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, οι συρμοί του ηλεκτρικού να σταματάνε στον Ταύρο. Οι επιβάτες αναμένεται να εξυπηρετηθούν με λεωφορεία, μέχρι να αποχωρήσουν οι καταληψίες
news247

Επιστημονικούς και καλλιτεχνικούς συνεργάτες αναζητά το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού στον Ταύρο

Επιστημονικούς και καλλιτεχνικούς συνεργάτες αναζητά να προσλάβει το Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (ΙΜΕ), οι οποίοι θα απασχοληθούν στο πλαίσιο του έργου:

«Εικονικός οδηγός στη βυζαντινή αρχιτεκτονική: Η «Αγία Σοφία», Μνημείο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς».

Τo έργο, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, περιλαμβάνει την κατασκευή εικονικής ψηφιακής αναπαράστασης του ναού της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη όπως αυτός ήταν κατά τον 11ο-12ο αιώνα.

Οπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου του ΙΜΕ: «Η ψηφιακή αναπαράσταση της Αγίας Σοφίας θα αποτελεί δεξαμενή πληροφοριών, ένα όχημα με τη βοήθεια του οποίου ο επισκέπτης θα μπορεί να εξερευνήσει διαφορετικές φάσεις και πτυχές του μνημείου».

Για την επίτευξη αυτού του έργου αναζητούνται οι ακόλουθες ειδικότητες επιστημόνων και συνεργατών:

Σεναριογράφοι. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν αποδεδειγμένη ικανότητα συγγραφής δημιουργικών εκπαιδευτικών σεναρίων (αναλυτικά σενάρια αφήγησης/scripts και περιγραφές σκηνών) διαδραστικών ψηφιακών εφαρμογών, με πολιτιστικά και ιδιαίτερα αρχαιολογικά θέματα.

Εμπειρογνώμονες περιεχομένου. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν εξειδίκευση στην ιστορία και αρχιτεκτονική του μνημείου της Αγίας Σοφίας. Ελάχιστο απαιτούμενο προσόν: διδακτορικός τίτλος Βυζαντινής Ιστορίας ή/και Αρχαιολογίας ή/και τέχνης, επιστημονικό έργο και δημοσιεύσεις σχετικά με το μνημείο της Αγίας Σοφίας.

Η διαδικασία επιλογής και ανάθεσης επιμέρους εργασιών θα είναι συνεχής έως τις 30 Δεκεμβρίου 2012 ανάλογα με την εξέλιξη του χρονοδιαγράμματος, την πρόοδο της υλοποίησης των επιμέρους εργασιών και την κάλυψη των αναγκών του έργου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο: 212 254 5000.

ΕΘΝΟΣ

Τα ΚΕΠ Μοσχάτου και Ταύρου ανοιχτά μέχρι το απόγευμα

Από τις αρχές του Απριλίου, ένα καθολικό, μα και αυτονόητο αίτημα των πολιτών του Μοσχάτου και του Ταύρου έγινε πραγματικότητα:

Τα ΚΕΠ (Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών) παραμένουν ανοιχτά μέχρι το απόγευμα.

Μέχρι τώρα, τις καθημερινές τα ΚΕΠ έκλειναν στις 2 το μεσημέρι. Ύστερα από ενέργειες της κ. Καπετανάκη, αρμόδιας αντιδημάρχου για τα ΚΕΠ, το νέο ωράριο εξυπηρέτησης των πολιτών είναι το εξής:

Καθημερινές: 08:00 - 18:00
Σάββατο: 08:00 - 13:00

Θυμίζουμε ότι το ΚΕΠ Μοσχάτου βρίσκεται στην διεύθυνση Λάμπρου Κατσώνη 69, ενώ το ΚΕΠ Ταύρου στην διεύθυνση Πειραιώς 225

Μοσχάτο Live!

Δελτίο Τύπου του ΤΟ.ΣΥ.Ν για την Φιλανθρωπική Εκδήλωση

Δελτίο Τύπου
Φιλανθρωπική Εκδήλωση
Μοσχάτο, 14/04/2011

Την ημέρα Σάββατο 9 Απριλίου 2011, πραγματοποιήθηκε η φιλανθρωπική εκδήλωση που οργάνωσε το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Μοσχάτου με αρωγούς τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Μοσχάτου Καλλιθέας και την Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Μοσχάτου.

Παρά τις δύσκολες εποχές που ζούμε η ανταπόκριση των κατοίκων του δήμου Μοσχάτου- Ταύρου ήταν μεγάλη. Σκοπός της διοργάνωσης ήταν η βοήθεια απόρων οικογενειών. Τα έσοδα της εκδήλωσης διατέθηκαν στο φιλανθρωπικό σωματείο ‘Η Αγάπη Υπάρχει’. Επίσης πρέπει να αναφέρουμε την αφιλοκερδή συμμετοχή των τοπικών Συγκροτημάτων: Flying Steps, The Lunatics, Ηλίας και Μίλτος, Shapeless, Praktoras & Diplomatis.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους: Ο Δήμαρχος της πόλης μας Ευθυμίου Ανδρέας , ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου - Ταύρου Ντέρεκας Αθανάσιος, ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής του συνδυασμού ‘Πολίτες Μπροστά’ Κρεμμύδας Άρης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μοσχάτου Σιώκας Απόστολος, ο δημοτικός σύμβουλος και Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Μοσχάτου - Καλλιθέας Καραβασέλας Ευστάθιος, ο δημοτικός σύμβουλος και αντιπρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Σάββας Ιωάννης, οι δημοτικοί σύμβουλοι: Χατζηαντωνίου Παναγιώτης, Τσέλιου Μαρία, Κοντεκάκης Δημήτριος, Τουφεξίδης Χάρης, Μελίστας Αθάνασιος οι κοινοτικοί σύμβουλοι Μοσχάτου: Μιχαλόπουλος Χρήστος, Ζώταλης Δημήτριος , ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Σακελλαρίου Σπυρίδων, η Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Σωματείου ‘Η Αγάπη Υπάρχει’ Μανωλάκη Έλενα όπως και μέλη του Σωματείου, πολλοί νέοι ,δάσκαλοι και γονείς της πόλης.

Ευχή μας στο μέλλον να υπάρξουν και άλλες τέτοιες εκδηλώσεις που θα ανακουφίσουν συνανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Για το
Τοπικό Συμβούλιο Νέων Μοσχάτου

Ο Πρόεδρος
Πατσουράκης Πολύδωρος