Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Ήττα με 3-0 σετ ο ΑΟ Μοσχάτου με Πανιώνιο

Χωρίς να εντιπωσιάσει η ομάδα της Νέας Σμύρνης έφτασε στη νίκη απέναντι στο Μοσχάτο με 3-0 σετ (25-17,25-18,25-20) και παρέμεινε πρώτη και αήτητη στην κορύφη του βαθμολογικού πίνακα με 15 βαθμούς σε 5 αγώνες.'Ενταση επικράτησε κατα την διάρκεια του τρίτου σετ καθώς οι παίκτες του Μοσχάτου διαμαρτηρήθηκαν έντονα σε κάποιες από τις αποφάσεις του πρώτου διαιτητή.Γρήγορα όμως ηρεμήσαν τα πνεύματα.

Έκθεση αρχιτεκτονικών εγκαταστάσεων «apomechanes 2010»: ahylo lab στον Ταύρο

Πρόκειται για μια έκθεση στην οποία θα παρουσιαστούν οι δημιουργίες του 2ου workshop «apomechanes 2010» που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος, υπό την αιγίδα Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής. Το εργαστήριο apomechanes λειτούργησε υπό την μορφή αρχιτεκτονικού στούντιο.


Η έκθεση παρουσιάζει αρχιτεκτονικές εγκαταστάσεις (installations) που σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν στα πλαίσια του εργαστηρίου apomechanes, μέσα από την διερεύνηση των μεθοδολογίων αλγοριθμικού σχεδιασμού που ασχολούνται με πολυσύνθετα και μη-γραμμικά συστήματα.

 Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες δημιούργησαν τους δικούς τους εξατομικευμένους αλγόριθμους, που οδήγησαν στο σχεδιασμό λειτουργικών πρωτοτύπων μεγάλης κλίμακας. Στη συνέχεια, τα έργα κατασκευάστηκαν σε κλίμακα 1:1 με τη χρήση μηχανημάτων τελευταίας τεχνολογίας (Laser Cutter, CNC milling).

Το apomechanes είναι ένα διεθνές εργαστήριο αρχιτεκτονικής σύνθεσης με την χρήση υπολογιστή το οποίο διοργανώνεται από την ahylo lab κάθε καλοκαίρι στην Αθήνα. Το εργαστήριο έχει αμιγώς εκπαιδευτικό χαρακτήρα και είναι αφιερωμένο στην προώθηση ως μέσων για το σχεδιασμό και την κατασκευή αρχιτεκτονικών μορφών των τεχνικών και εννοιών που διέπουν τις αλγοριθμικές διεργασίες.

 H σύνθεση των συμμετεχόντων του εργαστηρίου ήταν τόσο πολυεθνική όσο και πολυμορφική, με τη συμμετοχή αρχιτεκτόνων, γραφιστών και νέων εικαστικών καλλιτεχνών. Η έκθεση θα συνδυαστεί με την κυκλοφορία μιας έντυπης έκδοσης – παρουσίασης των δημιουργιών των εργαστηρίων apomechanes πλαισιωμένων από άρθρα και έργα προσκεκλημένων αρχιτεκτόνων.

Ώρες λειτουργίας:
Από 10/01/2011 έως 31/01/2011

Καθημερινά 18:00-22:00

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος Τηλ: 2103418550

Στάση εργασίας τα ΜΜΜ την Δευτέρα 10/1

Χωρίς τέλος η ταλαιπωρία

Νέες κινητοποιήσεις έχουν εξαγγείλει για την επόμενη εβδομάδα οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, κλιμακώνοντας την αντιπαράθεση με το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, για τις αλλαγές που προωθεί στο πλέγμα των αστικών συγκοινωνιών.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 10/1/2011, τα σωματεία των ηλεκτροδηγών στο μετρό και τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, έχουν εξαγγείλει στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα, προκειμένου, όπως ανακοίνωσαν, να πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση για να καθορίσουν την πορεία των κινητοποιήσεών τους.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ και τα τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, ενώ προς την ίδια κατεύθυνση προσανατολίζονται και οι εργαζόμενοι στο τραμ, οι οποίοι, ωστόσο, δεν έχουν ανακοινώσει επίσημα τις προθέσεις τους.

Το επιβατικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι τουλάχιστον μισή ώρα πριν την έναρξη της στάσης εργασίας και μισή ώρα μετά τη λήξη της τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν θα είναι στη διάθεση των επιβατών, καθώς χρειάζεται κάποιος χρόνος για να αποσυρθούν και να επανακυκλοφορήσουν.

πηγή: newsbeast

Με νίκη πλησιάζει στους 6 από την κορυφή ο Φωστήρας

Δύσκολος αγώνας για τον Φωστηρά εκτός έδρας (σήμερα στις 3:00 μμ Κυριακή) με τον Ελπιδοφόρο. Το σίγουρο είναι οτι ο Φωστήρας θα δώσει το καλυτερό του εαυτό για να αποκτήσει τους 3 βαθμούς απέναντι σε μια σπουδαία ομάδα που φιγουράρει πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα με τα κίνητρα για την ομάδα του Ταύρου να μεγαλώνουν.Ο προπονητής του Ελπιδοφόρου θα στερηθεί την παρουσία των Μακομιχάλη και Καραμέρηλόγο  για την αποβολή που δέχτηκαν στην περασμένη αγωνιστική.

Πρόσκληση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Μοσχάτου