Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Υπαίθριο φαγοπότι με πικ νικ στον Ταύρο την Κυριακή 4/12...

«Στο τελευταίο φαγοπότι του δύσκολου 2011 κρατάμε κόκκινο πανί! 

Έχουμε γίνει ταύροι με όσα συμβαίνουν», ήρθε το μήνυμα από την παρέα των Lunch Street Parties.

Αν έχετε αγκαλιάσει ήδη τις πρωτοβουλίες τους για την επαναδιεκδίκηση του δημόσιου χώρου ή αν είστε περίεργοι πώς λειτουργεί η φάση «στρώνω πικ νικ» στον αστικό ιστό της Αθήνας, στις 4/12 πάρτε τα τάπερ σας και βουρ στον Ταύρο.

Το ραντεβού είναι στη γωνία Κλαζομένων και Επταλόφου (από τις 12.30 έως τις 6 μ.μ.), θα υπάρχει αυτοσχέδιος σταθμός πλυσίματος για να πλύνετε τα πιατικά σας (για να μην φουλάρετε τους κάδους με πλαστικά σκουπίδια), ενώ παράλληλα με το τσιμπούσι αυτή τη φορά μαζεύουν και είδη πρώτης ανάγκης για τις κρατούμενες στις Γυναικείες Φυλακές της Θήβας

-Σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες,
 σερβιέτες, χαρτί υγείας, απορρυπαντικό για πλύσιμο ρούχων,
 υγρό καθαρισμού χώρου και σαπούνια
-Τηλεκάρτες ΟΤΕ για τηλεφωνική επικοινωνία
-Καπνό και τσιγάρα για τους καπνίζοντες
και συσκευές όπως τηλεοράσεις και σόμπες.

Θα υπάρχει ένα αυτοκίνητο που θα παραλάβει ότι φέρει ο καθένας από εμάς  και θα το μεταφέρει στη Θήβα.

Η συμμετοχή όλων μας είναι σημαντική. Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη για ενημέρωση των κατοίκων, κουβάλημα, στήσιμο και μάζεμα. Τα πολλά χέρια τα κάνουν όλα πιο εύκολα! ;)

Αν μπορείς να βοηθήσεις στείλε mail στο  athensroads@yahoo.com.
Για περισσότερες πληροφορίες ή για να προσφέρετε και ένα χεράκι βοήθειας μπορείτε να στείλετε μήνυμα στο athensroads@yahoo.com.

Δείτε την Αφίσα

Χριστουγεννιάτικα Σαββατοκύριακα στον «Ελληνικό Κόσμο» στον Ταύρο

Νέα συναρπαστικά προγράμματα θα κρατήσουν συντροφιά στους μικρούς φίλους μας όλη τη σχολική περίοδο. 

Όπως κάθε χρόνο, τα Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα διαρκούν μέχρι το Μάιο και απευθύνονται σε νήπια και παιδιά του Δημοτικού.

Tα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Σαββάτου απευθύνονται σε παιδιά από 3 ετών και πάνω, τα οποία συνοδεύονται από τους γονείς τους.

Εκπαιδευτικά Προγράμματα Σαββάτου για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

«Παν μέτρον άριστον»... και στη διατροφή

Πραγματοποιώντας τις «αγορές» τους για το μεσημεριανό γεύμα, μικροί και μεγάλοι μπαίνουν στη διαδικασία να συνειδητοποιήσουν την προέλευση των τροφών και την ευεργετική επίδραση της ισορροπημένης διατροφής στον οργανισμό.
Με άξονα βιωματικές δραστηριότητες, τα παιδιά αναπτύσσουν τη δημιουργική φαντασία και την κινητικότητά τους, διοχετεύουν την ενέργειά τους σε δραστηριότητες γνωστικού περιεχομένου και ευαισθητοποιούνται σε θέματα που αφορούν την ισορροπημένη διατροφή.

Διάρκεια: 70 λεπτά

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011 

«Ο ποντικός και η θυγατέρα του»
(ένα λαϊκό παραμύθι)
Οι μικροί φίλοι μας θα προσεγγίσουν τη λαϊκή μας παράδοση μέσα από ένα παραμύθι. Το παραμύθι «ζωντανεύει» με τη βοήθεια ποικίλων δραστηριοτήτων οι οποίες γίνονται αφορμή για δημιουργική έκφραση και πολύ παιχνίδι.
Μέσα από το λαϊκό παραμύθι «ο ποντικός και η θυγατέρα του» ξεδιπλώνεται ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει σκοπό παιδιά και γονείς να βιώσουν μια ιστορία που συνδέεται με τη λαϊκή παράδοση. Έτσι έρχονται σε επαφή με έμμεσο τρόπο με τα έθιμα του τόπου μας.
Τα παιδιά εκφράζονται μέσα από τον αυτοσχεδιασμό και τη σωματική κίνηση και αναπτύσσουν τον προφορικό λόγο.

Διάρκεια: 70 λεπτά

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011 

«Η Αργοναυτική Εκστρατεία»
(από το θίασο «Αθηναϊκές Μαριονέτες»)
Τα «Αργοναυτικά», το ωραιότερο έπος των Αλεξανδρινών χρόνων, εμπνέει το θίασο «Αθηναϊκές Μαριονέτες», ο οποίος ετοίμασε μια εντυπωσιακή παράσταση κουκλοθέατρου με θέμα την ελληνική μυθολογία.
Στην παράσταση ζωντανεύουν μαριονέτες, γαντόκουκλες, μαρότες και γιγαντόκουκλες, ενώ οι τεχνικές του θεάτρου σκιών καθώς και του μαύρου θεάτρου δίνουν μια διαφορετική καλλιτεχνική πνοή. Τα παιδιά ταυτίζονται τόσο με τους μυθικούς ήρωες όσο και με τις κούκλες.
Στο τέλος οι θεατές έρχονται σε επαφή με τις κούκλες, αναγνωρίζοντας τη θεατρική σύμβαση: το γεγονός πως ένας άνθρωπος είναι αυτός που τους δίνει ζωή!

Διάρκεια: 80 λεπτά με 10 λεπτά διάλειμμα

Γενικές πληροφορίες για τα οικογενειακά προσχολικά εκπαιδευτικά προγράμματα του "Ελληνικού Κόσμου": 



- Το κόστος συμμετοχής είναι 12 ευρώ για ένα παιδί και το συνοδό του.
- Ώρα έναρξης: 11:30.
- Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.
- Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στον «Ελληνικό Κόσμο», το Κέντρο Πολιτισμού του ΙΜΕ, Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ. 212 254 0000.
- Διατίθεται δωρεάν υπόγειος χώρος στάθμευσης.


Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Δείτε τις συμβάσεις εργασίας στον Δήμο Μοσχάτου - Ταύρου. Δικαιολογητικά

Ο Δήμος Μοσχάτου - Ταύρου ανακοινώνει την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δεκατεσσάρων (14) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου που εδρεύει στο Μοσχάτο και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμών ατόμων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προϋποθέσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, κάντε κλικ εδώ.

Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνει από 29/11/2011 έως 8/12/2011 στο ισόγειο του Δημαρχείου Μοσχάτου - Ταύρου (Κοραή 51), στο Γραφείο Προσωπικού, καθημερινά από τις 09:00 έως τις 13:00



Αρκετός κόσμος στην πλατεία Γεννηματά στο Μοσχάτο για το χαράτσι της ΔΕΗ

Αρκετός κόσμος παραβρέθηκε στην συνάντηση που διοργάνωσε η Μεσοποταμία στην πλατεία Γεννηματά στο Μοσχάτο για το χαράτσι της ΔΕΗ. Έγινε ενημέρωση από την κίνηση πολιτών για το πως, θα πρέπει να πράξει ο δημότης σε περίπτωση που έρθουν συνεργεία της ΔΕΗ στο σπίτι του για να του κόψουν το ρεύμα αλλά και τις διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθήσει με τον Δήμο. 

Η ανακοίνωση της ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ :

Μετά την εκδήλωση που διοργάνωσε η Μεσοποταμία στο πάρκο Γεννηματά την Κυριακή 27/11, οι δημότες που παραβρέθηκαν και ενημερώθηκαν σχετικά με το "χαράτσι" στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ενέκριναν το πιο κάτω ψήφισμα:



Όλοι εμείς που συγκεντρωθήκαμε σήμερα, 27 Νοεμβρίου 2011 στην Πλατεία Γεννηματά και υπογράφουμε παρόν θεωρούμε ότι το «χαράτσι» της ΔΕΗ (ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΔΟΜΗΜΕΝΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ –Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.)  είναι παράνομο, άδικο και ανήθικο.



Για το λόγο αυτό Ζ Η Τ Α Μ Ε :

  
(α) Από τον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου να απαιτήσει την απόσυρση του νόμου 4021/2011 και να προστατέψει με κάθε τρόπο τους δημότες του.



(β) Από το ΣτΕ  να κρίνει ότι είναι αντισυνταγματική η επιβολή του εν λόγω τέλους.


Τέλος δηλώνουμε την αλληλοϋποστήριξη και την αλληλεγγύη μας σε όσους αρνούνται να το πληρώσουν.

Από την επιτροπή της Μεσοποταμίας για την αντιμετώπιση της κρίσης