Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

ΔΕΙΤΕ LIVE ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ...ΠΑΤΗΣΤΕ PLAY

Αναβολή της εκδήλωσης στην λέσχη Degas στο Μοσχάτο

Αναβολή της εκδήλωσης με καλεσμένο τον συγγραφέα Μιχάλη Μοδινό στην λέσχη Degas στο Μοσχάτο λόγω  της ιδιαιτερότητας της σημερινής  ημέρας.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα ! Δείτε για την εκδήλωση εδώ

Διακοπή ρεύματος σήμερα 29/06 σε Μοσχάτο και Ταύρο

Διακοπές ρεύματος σε δεκάδες περιοχές της χώρας ανακοίνωσε για σήμερα Τετάρτη 29-6 η ΔΕΗ λόγω της απεργίας των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα που ανακοίνωσε η ΔΕΗ είναι το εξής:

12.30-14.00
Υμηττός, Δάφνη, Νέα Σμύρνη, Παλαιό Φάληρο, Άγιος Δημήτριος, Ηλιούπολη, Αργυρούπολη, Άλιμος, Ελληνικό, Ταύρος, Ρέντης, Μοσχάτο, Νέο Φάληρο, Τερψιθέα, Καστέλα, Πειραϊκή, Πειραιάς, Καμίνια, Πηγάδα, Πέραμα, Κερατσίνι, Αμφιάλη, Δραπετσώνα, Νίκαια, Κορυδαλλός, Πατήσια, Πλατεία Αμερικής, Κολιάτσου, Πλατεία Βικτωρίας, Πεδίο Άρεως, Γκύζη, Αμπελόκηποι, Ελληνορώσσων, Ερυθρός, Πολύγωνο, Κυψέλη.

Σήμερα Τετάρτη 29/06 η γιορτή των παιδικών σταθμών Μοσχάτου

Οι Παιδικοί Σταθμοί Μοσχάτου,θα πραγματοποιήσουν την καλοκαιρινή γιορτή τους, στο Δημοτικό Γήπεδο Μοσχάτου.Σήμερα Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011 και ώρα 20.00 με 22.00 μ.μ. στην οδό Καποδιστρίου & Μιαούλη. Στην παρέα τους θα υπάρχουν κλόουν, φουσκωτά, παιχνίδια και πολλή διασκέδαση.

Οι εισηγήσεις για τις ιερόδουλες και την οδό Γράμμου από την Κοινότητα Μοσχάτου

Εισήγηση για λήψη μέτρων σχετικά με την ασφαλή διάβαση πεζών επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου (πρώην Γράμμου).

Η διέλευση της οδού Γράμου ειδικά από πεζούς έχει εξελιχθεί σε άκρως επικίνδυνη υπόθεση. Είναι πολλές οι  φορές που έχουν προκληθεί σοβαρά  τροχαία ατυχήματα με δυσάρεστες συνέπειες σοβαρούς τραυματισμούς, ακόμα και θάνατο, πεζών.

Τελευταίο περιστατικό ήταν η σφοδρή σύγκρουση μαθήτριας του 3ου Γυμνασίου με διερχόμενο όχημα κατά την διάρκεια των εξετάσεων, όπως  με ενημέρωσε ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου.

Κύρια αιτία των ατυχημάτων είναι η υψηλή ταχύτητα που αναπτύσσουν τα οχήματα και η μη  ύπαρξη σημείων ασφαλούς διέλευσης των πεζών.

Το πρόβλημα μεγεθύνεται αν λάβουμε υπόψιν το γεγονός πως στην περιοχή λειτουργούν το 3ο Γυμνάσιο Μοσχάτου, το  2ο Λύκειο Μοσχάτου, αλλά και το 4ο-5ο Δημοτικό Μοσχάτου και καθημερινά διέρχονται αυτόν τον δρόμο πολλοί μαθητές με την συνοδεία γονιών ή μη.

Σε πρώτη φάση ζητούμε την τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη για πεζούς (πεζοφάναρου) σε σημεία που διευκολύνουν και κάνουν πιο ασφαλή την κάθετη διέλευση πεζών επί της Γράμμου.

Παράλληλα  ζητούμε την ειδική σήμανση διαβάσεων για πεζούς.

Τέλος την τοποθέτηση πινακίδων που θα ορίζουν το ανώτατο επιτρεπτό όριο ταχύτητας.

Eισήγηση για την απομάκρυνση ιερόδουλων που δρουν πλησίον του 2ου Γυμνασίου και του Κλειστού Γυμναστηρίου, επί των οδών Καποδιστρίου και Λεωφ.Ποσειδώνος.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα επί των οδών Λεωφ. Ποσειδώνος και Καποδιστρίου ομάδα ιερόδουλων προσπαθεί να προσελκύσει πελατεία κατά τις βραδινές ώρες με τον κίνδυνο να μετατραπεί βαθμιαία η γειτονιά σε «πιάτσα» παράνομου έρωτα.

Σκηνές που δεν τιμούν την πόλη μας και δεν συνάδουν με τον οικογενειακό και φιλήσυχο χαρακτήρα της κοινότητάς μας εκτυλίσσονται κάθε βράδυ με τις ιερόδουλες να προσφέρουν αγοραίο έρωτα  σε κοινή θέα.

Το πρόβλημα εντείνεται αν αναλογιστούμε πως σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται μεγάλα συγκροτήματα κατοικιών, καθώς  το 2ο Γυμνάσιο Μοσχάτου και το Κλειστό Γυμναστήριο του Δήμου.

Έχουμε γίνει δέκτες πλήθος δικαιολογημένων παραπόνων από γείτονες της περιοχής, γονείς και εκπαιδευτικούς του σχολείου καθώς τα πρωινά  βρίσκουν τα παρακείμενα πεζοδρόμια ακόμα και την αυλή του Γυμνασίου γεμάτη με άσεμνα και άκρως επικίνδυνα για την δημόσια υγεία αντικείμενα.

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ ΕΙΣΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΙΕΡΟΔΟΥΛΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ.

Προς αυτή την κατεύθυνση θεωρούμε πρέπει να κινηθεί η Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με τις Αστυνομικές Αρχές της πόλης και τους κατοίκους της περιοχής δημιουργώντας ένα πλαίσιο επιτυχημένης και αποτελεσματικής συνεργασίας.
Ενδεικτικά προτείνουμε:

Τον άμεσο και έντονο φωτισμό της συγκεκριμένης περιοχής.
Τον καθημερινό και ενδελεχή καθαρισμό πεζοδρομίων και προαύλιου χώρου  προς αποφυγήν  οποιασδήποτε μετάδοσης ασθενειών και μικροβίων.

Την καθημερινή περιπολία της αστυνομίας και τον έλεγχο νομιμότητας των ιερόδουλων καθώς και των ανθρώπων που τις διακινούν.
Αντιλαμβανόμαστε πλήρως των αντικειμενικών δυσκολιών που υφίστανται για την επίλυση αυτού του προβλήματος με κυριότερες την μετατροπή σε πταίσματος του αδικήματος της πορνείας και των οργανωμένων συμφερόντων που κρύβονται πίσω από την διακίνηση αλλοδαπών γυναικών (trafficking) και τα οποία μετά την εφαρμογή μέτρων εκκαθάρισης του κέντρου της Αθήνας επιζητούν «περιφερειακές  λύσεις».

Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονιστεί πως οι ιερόδουλές πρέπει να αντιμετωπιστούν ως θύματα και όχι ως θύτες καθώς οι περισσότερες το κάνουν παρά την θέληση τους και οι πραγματικοί ένοχοι είναι οι διακινητές τους.

Επιπρόσθετα των παραπάνω προτάσεων θα  σταθούμε αρωγοί στο πλευρό των κατοίκων σε οποιαδήποτε ειρηνική και νόμιμη ενέργεια προβούν  προς επίλυση του προβλήματος.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΣΙΩΚΑΣ