Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2011

Απεργούν αύριο οι εργαζόμενοι σε ΗΣΑΠ και Μετρό

Αντιδρούν στο ν/σ για την εξυγίανση των αστικών συγκοινωνιών

Ταλαιπωρία περιμένει αύριο το επιβατικό κοινό που μετακινείται με το μετρό και τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, καθώς τα Σωματεία των εργαζομένων αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία αύριο Παρασκευή, διαμαρτυρόμενοι για διώξεις, που, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, δέχονται οι εργαζόμενοι στο πλαίσιο των μετατάξεων, όπως προβλέπει το νομοσχέδιο για την εξυγίανση των αστικών συγκοινωνιών.

Σύμφωνα με τους Συνδικαλιστές, μετατάσσονται υπάλληλοι που θέλουν μόλις λίγους μήνες για να συνταξιοδοτηθούν και προαναγγέλλουν κλιμάκωση του αγώνα τους το επόμενο διάστημα με διάφορες μορφές κινητοποιήσεων.

Οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ ΚΑΙ στο ΜΕΤΡΟ έχουν προγραμματίσει και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο μεταφορών γι αύριο στις 10 το πρωί.

Υπενθυμίζεται ότι το Σαββατοκύριακο δεν θα λειτουργεί, λόγω έργων, το τμήμα του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου Ομόνοια-Πειραιάς.

Ανοιχτή επιστολή: Θάνατος από την καύση καλωδίων

Σάββατο μεσημέρι, 16.30, 27-08-2011 καθοδόν προς την πανέμορφη ιτέα.Φτάνωντας στη Θήβα μαύροι καπνοί συνοδευόμενοι απο αφόρητη μυρωδιά δηλητηρίων, ένεκα των καλωδίων που καίγονταν , έπνιγαν την περιοχή.

Αμέσως κατάλαβα τι συνέβαινε.Εμείς αναγνωρίζουμε αυτές τις οσμές σαν τον ιδρώτα που κυλάει απο το μέτωπό μας.

Πλησίασα και σταμάτησα στην άκρη του δρόμου για να δω. Όντως απο κάτω απλωνόταν ένας ολόκληρος καταυλισμός αθιγγάνων οπου έκαναν την γνωστή 'δουλειά' : Έκαιγαν καλώδια για την παραλαβή του χαλκού. Ανάμεσα στους καπνούς στις διοξίνες και τα φουράνια στο κλοφεν και στα πτητικά σωματίδια (όλα άκρως καρκινογόνες ουσίες), μικρά παιδιά ημίγυμνα με χαιρετούσαν.

Εγκληματίες γονείς με ηθικό αυτουργό την ανυπαρξία και την ανοχή της διοίκησης της πολιτείας μας.Μιας διοίκησης ανεύθυνης και ανάλγητης η οποία κρατά τους νόμους για την προστασία του περιβάλλοντος και της ανθρώπινης ζωής σε λίθαργο και δεν θέλει να τους ξυπνήσει και να τους εφαρμόσει.

ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ 77, ΜΟΣΧΑΤΟ-ΧΑΛΑΝΔΡΙ-ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ-ΣΠΑΤΑ (ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ)-ΒΟΧΑ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ (ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ 96)-ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ-ΚΑΡΔΙΤΣΑ-ΡΟΔΟΣ-ΘΗΒΑ... ο κατάλογος πολύ μακρύς και ατελείωτος.

Οι αθίγγανοι σε όλες αυτές τις περιοχές και όχι μόνο καθημερινά παραδίδουν στη πυρά τόνους καλώδια και άλλα υλικά για την παραλαβή των μετάλλων, γεγονός που έχει καταστροφικές συνέπειες τόσο στο περιβάλλον (διατροφική αλυσίδα,υδροφόρος ορίζοντας), όσο και στη ζωή κάθε έμψυχου όντος.

Εμείς απο το 2007 παλεύουμε να σταματήσει αυτό το ίδιο κακό που γίνεται από τους αθίγγανους του Βοτανικού.

Πότε θα έρθει εκείνη η ώρα που θα δικαιωθούν οι αγώνες μας για τον τόπο που ζούμε;

 Και απο την άλλη ως πότε θα εξακολουθεί να μας θλίβει η κατάσταση που επικρατεί σε ολόκληρη τη χώρα μας;

Ας απαντήσουν τελικά εάν έχουν το θάρρος εκείνοι που μας διοικούν, εκείνοι που κρατάνε τις ζωές μας στα χέρια τους. Ας απαντήσουν όλοι αυτοί που ζουν στα βόρεια προάστια της Αθήνας με τα πολυτελή αυτοκίνητά τους προστατευόμενοι στα πολυτέλεστατα σπίτια τους και που νομίζουν ότι οι άνθρωποι μετριούνται μόνο σε αριθμούς ψήφων.

''Πολίτες κατά της καύσης καλωδίων και σκουπιδιών''

Ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων για τα ΙΕΚ Μοσχάτου του ΟΑΕΔ


Για την κάλυψη θέσεων ωρομίσθιων εκπαιδευτικών

Προθεσμία από αύριο έως την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου θα έχουν όσοι ενδιαφέρονται να καταθέσουν αιτήσεις για την κάλυψη θέσεων ωρομίσθιου εκπαιδευτικού προσωπικού στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΟΑΕΔ.

Οι προσλήψεις θα γίνουν με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου και αφορούν την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών του έτους κατάρτισης 2011-2012.

Οι υποψήφιοι θα αξιολογηθούν και θα ενταχθούν στους πίνακες επιλογής ωρομίσθιου εκπαιδευτικού προσωπικού για το έτος κατάρτισης 2011-2012.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων θα καταρτιστούν Πίνακες Αξιολόγησης και Επιλογής ωρομίσθιου εκπαιδευτικού προσωπικού που θα ισχύουν για όλη τη διάρκεια του έτους 2011-2012 και θα αφορούν κάθε ένα από τα ΙΕΚ.

Η αίτηση υποβάλλεται ή αποστέλλεται ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή ή με courier σε ένα μόνο ΙΕΚ του Οργανισμού.

Σε περίπτωση που στον ίδιο νομό λειτουργούν πλέον του ενός ΙΕΚ ΟΑΕΔ παρέχεται η δυνατότητα στον/ην υποψήφιο/α, να δηλώνει στην αίτησή του ότι επιθυμεί να αξιολογηθεί για την ίδια ειδικότητα και σε άλλα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ του ίδιου νομού. Σημειώνεται ότι οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί προσλαμβάνονται σε ένα μόνο ΙΕΚ.

Ειδικότερα, η αίτηση υποβάλλεται ή αποστέλλεται από τον υποψήφιο στα κατά τόπους ΙΕΚ του Οργανισμού, υπόψη Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Αξιολόγησης Ωρομίσθιου Εκπαιδευτικού Προσωπικού,

IΕΚ ΜΟΣΧΑΤΟΥ (Θεσσαλονίκης 47 Τ.Κ.18345 Μοσχάτο, τηλ. 210-4818654)

Οι υποψήφιοι υποβάλουν επίσης:

- Φωτοτυπία Δελτίου Ταυτότητας, επικυρωμένη από αρμόδια αρχή

- Αντίγραφο ή νόμιμα επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του Βασικού Τίτλου Σπουδών. Στο βασικό τίτλο σπουδών πρέπει να αναφέρεται επακριβώς η ειδικότητα, η οποία και θα πρέπει να είναι σύμφωνη με τη σχετική προκήρυξη. Στην περίπτωση που ο βασικός τίτλος σπουδών έχει εκδοθεί από εκπαιδευτικό ίδρυμα του εξωτερικού, ο υποψήφιος πρέπει να υποβάλει: α) Φωτοαντίγραφο του τίτλου σπουδών και β) Βεβαίωση ισοτιμίας και αντιστοιχίας από αρμόδιο φορέα (ΔΟΑΤΑΠ, ΙΤΕ, ΟΕΕΚ κλπ).

- Τίτλους Αναγνωρισμένων Μεταπτυχιακών Σπουδών.

- Βεβαιώσεις Διδακτικής Εμπειρίας

- Βεβαιώσεις Επαγγελματικής Εμπειρίας

- Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας ή δελτίου ανεργίας από όσους εκ των υποψηφίων είναι άνεργοι χωρίς διδακτική ή επαγγελματική εμπειρία και διδάσκουν εργαστηριακά μαθήματα.

- Βεβαίωση ή άλλο επίσημο έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών (ΔΟY) όπου να αναγράφεται ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) του υποψηφίου.

- Φωτοτυπίες εκκαθαριστικών φορολογικής δήλωσης ή των εντύπων Ε1 .

- Έναρξη επαγγέλματος ή επιτηδεύματος από την αντίστοιχη Δ.Ο.Υ και

- Φωτοτυπία εντύπων Ε3 της ιδιότητας ή του επαγγέλματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Εάν ο υποψήφιος είναι πτυχιούχος αλλοδαπής οφείλει επίσης να υποβάλει απολυτήριο Ελληνικού σχολείου ή σχετική βεβαίωση γνώσης Ελληνικής γλώσσας κατά την έννοια των διατάξεων της παρ. 10 του άρθρου 14 του Ν.1566/85 .

Επιπλέον, για τις ειδικότητες των κλάδων ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ στις οποίες απαιτείται βιβλιάριο υγείας από Νομαρχία (σε ισχύ) όπως: (ΠΕ14-Γεωπόνοι-Τεχνολόγοι Τροφίμων, ΠΕ18-Τεχνολόγοι Τροφίμων-Διατροφής, ΠΕ18-Τουριστικών Επιχειρήσεων, ΠΕ-Τουριστικών Επαγγελμάτων, ΠΕ18-Βρεφονηπιοκόμοι, ΤΕ-Βοηθοί Παιδοκόμοι-Βρεφοκόμοι, ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ- Αισθητικοί, ΤΕ-ΔΕ-Κομμωτές, ΤΕ-ΔΕ-Μάγειροι, ΤΕ-ΔΕ-Αρτοποιοί και ΤΕ-ΔΕ-Ζαχαροπλάστες), είναι απαραίτητη η προσκόμιση νόμιμα επικυρωμένου φωτοαντίγραφου του βιβλιαρίου υγείας. Οι υποψήφιοι των κλάδων ΠΕ19 και ΠΕ20 Πληροφορικής πρέπει να έχουν Βασικό Τίτλο Σπουδών στην ειδικότητα Πληροφορικής.

Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ εδώ