Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Έκθεση φωτογραφίας του Στέφανου Τσακίρη την Τρίτη 26/4 στον Ταύρο

Ο Στέφανος Τσακίρης παρουσιάζει μια σειρά από ασπρόμαυρα πορτραίτα μουσικών στην έκθεση που εγκαινιάστηκε στις 28 Μαρτίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Η έκθεση, με τίτλο Μουσικοί Δωματίου, αποτελεί μία προσωπική ματιά του φωτογράφου στους περιπλανώμενους μουσικούς της Θεσσαλονίκης.

Στα εγκαίνια θα υπάρξει και μουσική από το τρίο «Οικογενειακή Υπόθεση».

Σσσσσς... Ακούς τη μουσική???


Πίσω από τις κόρνες στην Τσιμισκή, τα φρεναρίσματα στην Εγνατία και τις φωνές στην Ερμού, ακούγεται καμιά φορά, σε κάποια γωνία της Αριστοτέλους ένα ακορντεόν ή άλλοτε ένα κλαρίνο, ένα σαξόφωνο, ή μια κιθάρα. Πρωτόγνωρο στα αυτιά, ξένο.

Μακάρι να μην ήταν τόσο ξένο. Μερικές φορές, χαμογελάμε αγγίζοντας αυτές τις νότες της χαράς, νότες δυο φορές πιο δυνατές από τις κανονικές, αφού καταφέρνουν κι ακούγονται, όχι σε ένα ήσυχο δωμάτιο, αλλά μέσα από τους θορύβους της πόλης. Εσύ δε χαμογελάς?

Για μια στιγμή, βλέπω χρώματα στο τσιμέντο, μυρίζω ακριβά αρώματα στα σκουπίδια, γεύομαι σπιτικό φαγητό στα φαστφουντάδικα, ακούω μουσικές στους δρόμους... Έτσι, για ψυχολογικούς λόγους...

Ο Τσακίρης κατέγραψε μερικές από τις νότες της Θεσσαλονίκης. Νότες που έρχονται από διάφορα μέρη του κόσμου και σε κάνουν να πιστεύεις για μια στιγμή ότι βρίσκεσαι σε ένα δωμάτιο γεμάτο μελωδίες.

Ώρα: 18:00 - 22:00
Αίθουσα: Εκθεσιακός Χώρος -2ος όροφος
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Διεύθυνση: Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα
Πληροφορίες Ιδρύματος 210-3418550
Ταμιωλάκη Άσπα