Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Τι μπορείτε να επισκεφτείτε Σήμερα 16/10/2010 στο Μοσχάτο Ταύρος


"ΚΤΗΡΙΟ 56" ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ Πολιτιστικό Κέντρο Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού ΠΕΙΡΑΙΩΣ 254 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ. Πατήστε εδώ

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ DEGAS ΧΡ. ΣΜΥΡΝΗΣ 90 ΜΟΣΧΑΤΟ Λέσχη ανάγνωσης ''DEGAS''
Η ΟΙΝΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΜΑΡΙΑ ΤΖΙΤΖΗ ΣΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ. Πατήστε εδώ

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 206
''ΟΝΕΙΡΑ ΣΕ ΑΛΛΗ ΓΛΩΣΣΑ'' ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΟΥΚΙΑ ΡΙΚΑΚΗ. πατήστε εδώ
 
''ΘΕΑΤΡΟΝ'' ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 254
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ''Η ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ'' πατήστε εδώ
 

Την Δευτέρα ξαναμπαίνουν Τασάκια στα μαγαζιά...

Αποφασισμένοι να βάλουν τασάκια στα τραπέζια των καταστημάτων τους από τη Δευτέρα εάν μέχρι τότε δεν έχουν υπάρξει τροποποιήσεις στο νόμο για το κάπνισμα είναι οι εστιάτορες.


Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «ΣΚΑΪ Τώρα», ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας ομοσπονδίας εστιατόρων,
Γιώργος Κουράσης, είπε ότι θα εφαρμοστεί η απόφαση που έλαβε την περασμένη Τρίτη, η ομοσπονδία.


Έκανε λόγο για λύσης ανάγκης καθώς πλέον κρίνεται η επιβίωση των επιχειρήσεων τους.

Τόνισε πως στα κράτη που περνούν οικονομική κρίση υπάρχει μια χαλάρωση του μέτρου, ενώ είπε πως είναι αντιληπτό πως με την κίνησή τους παραβιάζουν το νόμο.

Είπε τέλος, πως από στοιχεία που έχει στη διάθεσή του η μείωση στην κίνηση των καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα κυμαίνεται από 30 έως και 70%
 
πηγή: apotinarxi.blogspot

Διαμαρτύρονται δίκαια οι εκπαιδευτές οδήγησης Μοσχάτου Ταύρου

Μας απέστειλαν Email oι εκπαιδευτές οδήγησης Μοσχάτου Ταύρου διαμαρτυρόμενοι για την αλλαγή του σημείου εξετάσεων υποψηφίων οδηγών.διαβάστε το email παρακάτω


Τελικά ο φασισμός είναι δυστυχώς ακόμα παρών.


Ακούστε λοιπόν μια ιστορία που αποδεικνύει ότι αυτοί που ζητούν να μας διοικήσουν πως για μερικές ψήφους γίνονται και ψεύτες.

Η Nομαρχία Αθηνών μέσω των Διευθύνσεων Συγκοινωνιών έχει αναλάβει την διενέργεια των εξετάσεων των υποψήφιων οδηγών και επιλέγει τα σημεία που εξετάζονται οι υποψήφιοι, (αφετηρίες), βάσει νομοθεσίας εντοπιότητας και συχνότητας κυκλοφορίας. Έτσι λοιπόν πριν 3 χρόνια περίπου η Νομαρχία όρισε μια αφετηρία εξετάσεων στην διασταύρωση των οδών Φλέμινγκ και Κωνσταντινουπόλεως στο Μοσχάτο για να εξυπηρετήσει υποψήφιους οδηγούς και εκπαιδευτές. Δυστυχώς όμως στην οδό Φλέμινγκ έχει την κατοικία του ο κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος ο οποίος από την πρώτη στιγμή αντιμετώπισε εχθρικά τα εκπαιδευτικά αυτοκίνητα με παρατηρήσεις προς εκπαιδευτές ότι είμαστε δηλαδή μια απειλή προς τα παιδιά και τους πεζούς και με προφάσεις επικινδυνότητας της κυκλοφορίας. Είναι προφανές ότι τα εκπαιδευτικά οχήματα δεν έχουν ατυχήματα γιατί πάντα ακολουθούν τον κώδικα και αυτό αποδεικνύεται από τα στατιστικά που κρατούν οι ασφαλιστικές εταιρίες.

Είναι προφανές ότι κανένας εκπαιδευτής δεν παρανομεί περνώντας με μάθημα μπροστά από το σπίτι του. Ο κ. Παπαδόπουλος παρακολουθεί και καταγράφει πόσα εκπαιδευτικά αυτοκίνητα και πόσες φορές το καθένα περνούν από την οδό Φλέμινγκ. Επίσης ξέρει πόσα εκπαιδευτικά έχει κάθε Σχολή οδηγών και πόσους υπαλλήλους.

Όσοι έχουν γεννηθεί πριν την δεκαετία του 60 θα θυμούνται ότι αυτά γίνονταν και επί χούντας. Στην χούντα υπήρχαν περιορισμοί στην κυκλοφορία και παρακολουθήσεις. Στην χούντα μπορούσες να εκδιωχτείς χωρίς να παρανομείς. Αλλά από ότι φαίνεται αυτά συμβαίνουν και το 2010 ακόμα και μάλιστα από ανθρώπους που φορούν σοσιαλιστικό κουστούμι. Ο κ. Παπαδόπουλος –ο οποίος ζητά την ψήφο μας στο εκλογικό συνδυασμό του κ. Ευθυμίου-έχει στείλει χαρτιά και έχει κάνει έγραφες διαμαρτυρίες επανειλημμένως προς κάθε κατεύθυνση για να καταφέρει να διώξει τις εξετάσεις από το Μοσχάτο γιατί τα εκπαιδευτικά περνούν έξω από το σπίτι του ενώ δεν απαγορεύεται κάτι τέτοιο. Ντροπή σας κύριοι!

Και τώρα που έχουμε την συγκύρια των εκλογών το επέτυχε χωρίς ουσιαστικά κανένα επιχείρημα και λέγοντας ψέματα, ότι ο δρόμος είναι πεζόδρομος και απαγορεύεται η διέλευση και ότι τα εκπαιδευτικά αυτοκίνητα είναι επικίνδυνα!! Και το χειρότερο είναι ότι με κάποιο τρόπο που όλοι φανταζόμαστε, έπεισε την δημοτική αρχή τον Αντιδήμαρχο κ. Χρήστο Καζάλα να συναινέσει στις απαιτήσεις του και να τον παρασύρει σε σφάλματα που είναι ενδεικτικά για το τι παιχνίδια παίζονται πίσω από τις πλάτες των πολιτών για τόσο ασήμαντα πράγματα. Φανταστείτε τι γίνεται για τα πιο σπουδαία θέματα που υπάρχουν.

Ζήτησε λοιπόν ο Δήμος με έγγραφο από την Νομαρχία να καταργήσει την αφετηρία και η Νομαρχία πολύ σωστά απάντησε ότι το μέρος έχει επιλεχθεί με βάση κάποιες προδιαγραφές που ορίζουν κάποιοι κανονισμοί και υπουργικές αποφάσεις.

Δηλαδή να είναι εντός της επικράτειας των Δήμων του Νότιου τομέα, να υπάρχει πρόσβαση από κάποιο συγκοινωνιακό μέσο να έχει πρόσβαση σε τουαλέτα και να είναι ασήμαντης κυκλοφορίας για να μπορούν να εκτελεστούν οι ειδικές δοκιμασίες των υποψήφιων όπως ορίζουν οι κανονισμοί των εξετάσεων. Και ζήτησε από τον Δήμο να κάνει μια άλλη πρόταση αφετηρίας για να την αλλάξει. Και ο δήμος απάντησε με δυο προτάσεις με το υπ’ αριθμόν 9274/05-08-2010 έγγραφο. Το έγγραφο αυτό λέει ακριβώς τα έξης:

προς Νομαρχία Αθηνών


Σχετικά με το υπ’ αριθμόν πρωτ. 5128/07-07-2010 έγγραφο σας για την αλλαγή αφετηρίας των πρακτικών εξετάσεων των υποψήφιων οδηγών αυτοκινήτων στο Μοσχάτο σας προτείνουμε τα εξής δυο σημεία:

Στην οδό Πειραιώς στα σύνορα με τον Ταύρο (ενόψει μάλιστα Καλλικράτη συνενούμαστε σε ενιαίο Δήμο) και συγκεκριμένα επί της οδού Κύπρου και Άρτης και επί της οδού Θεσσαλονίκης και Μυτιλήνης.

Οι δρόμοι και στα δυο προηγούμενα σημεία χαρακτηρίζονται ως δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας ενώ λειτουργούν αναψυκτήρια – καφέ και για την διευκόλυνση των υποψήφιων. Με εκτίμηση ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Καζάλας.».

Κανένα από τα δυο παραπάνω σημεία δεν είναι ήπιας κυκλοφορίας γιατί δεν υπάρχει σήμανση (πινακίδες Π92 – Π92α)





αλλά ακόμα και να ήταν θα έπρεπε να ισχύει ο ΚΟΚ. Τι λέει ο ΚΟΚ στο άρθρο 39 παράγραφος 3


«3. Σε περιοχές κατοικίας που έχουν χαρακτηρισθεί και σημανθεί ως περιοχές ήπιας κυκλοφορίας εφαρμόζονται οι εξής ειδικοί κανόνες:

α) Οι πεζοί μπορούν να χρησιμοποιούν το οδόστρωμα σε όλο το πλάτος του. Τα παιχνίδια επιτρέπονται.

β) Οι οδηγοί πρέπει να προχωρούν με πολύ χαμηλή ταχύτητα, η οποία σε καμιά περίπτωση δε θα πρέπει να υπερβαίνει τα 20 χιλιόμετρα την ώρα.

γ) Οι οδηγοί δεν πρέπει να θέτουν τους πεζούς σε κίνδυνο ούτε να συμπεριφέρονται με παρεμποδιστικό τρόπο. Αν είναι αναγκαίο πρέπει να σταματούν.

δ) Οι πεζοί δεν πρέπει να εμποδίζουν χωρίς λόγο την κυκλοφορία των οχημάτων.

ε) Απαγορεύεται η στάθμευση, εκτός από εκεί που επιτρέπεται από σήματα στάθμευσης

στ) Σε διασταυρώσεις, χρήστες της οδού που εξέρχονται από περιοχή κατοικίας πρέπει να παραχωρούν την προτεραιότητα στους άλλους χρήστες της οδού.»


Μετά τα παραπάνω είναι προφανές ότι σε τέτοιους δρόμους δεν μπορούν να γίνουν εξετάσεις υποψήφιων οδηγών όχι γιατί είναι επικίνδυνο αλλά γιατί δεν το επιτρέπουν οι παραπάνω περιορισμοί του κώδικα στην στάθμευση και στο όριο ταχύτητας και άλλα! Επίσης στα σημεία αυτά λειτουργούν σε δυο βάρδιες η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων, η Εθνική Τράπεζα η Eurobank και πολλές άλλες εταιρίες με πάνω από χίλιους υπάλληλους και δεν υπάρχει θέση στάθμευσης και χώρος για εξετάσεις υποψήφιων οδηγών.

Άρα οι προτάσεις του Αντιδημάρχου είναι ανέφικτες για τον απλούστατο λόγο ότι δεν υπάρχει άλλη περιοχή εκτός από την υπάρχουσα κατάλληλη για εξετάσεις υποψήφιων οδηγών! Και βεβαίως δεν ενδιαφέρεται κανείς για την νέα αφετηρία των εξετάσεων αλλά το μόνο που ενδιαφέρει τους κύριους αυτούς είναι απλά να μην γίνονται εξετάσεις στο Μοσχάτο!

Ο Αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Καζάλας μάλλον δεν έχει ιδέα τι λέει ο Κ.Ο.Κ. για το θέμα, λέγοντας ότι οι παραπάνω δρόμοι είναι ήπιας κυκλοφορίας ενώ δεν υπάρχει σήμανση. Μάλλον απ ότι καταλαβαίνουμε προφανώς χρησιμοποίησε τον όρο ήπιας κυκλοφορίας εννοώντας χαμηλής κυκλοφορίας πράγμα το οποίο είναι ψέματα γιατί και ο πιο αδαής γνωρίζει πόση κυκλοφορία έχει η Πειραιώς και η οδός Κύπρου, ο δρόμος που περνά μπροστά από την ΔΟΥ Μοσχάτου. Το πιο πιθανό είναι ότι είπε συνειδητά ψέματα για να εξυπηρετήσει τον φίλο του κ. Παπαδόπουλο γιατί του έφερε καμιά 80αρια υπογραφές (ψήφους) με την φασιστική απαίτηση να αλλάξει η αφετηρία χωρίς να υπάρχει νόμος που το απαγορεύει! Απαντήστε μας κε Καζάλα τι από τα παραπάνω συμβαίνει; Είστε αδαής ή αναληθής; Προκαλούμε όχι μόνο εσάς αλλά και όποιον βρει όχι μόνο έναν νόμο, αλλά μόνο ένα επιχείρημα που να στέκει για την αλλαγή της αφετηρίας και να μας το πει! Και βέβαια πείτε μου ποιος θα μας επιβάλει εκτός από τον Κ.Ο.Κ. την διαδρομή που ο εκπαιδευτής θα επιλέγει για την εκπαίδευση των οδηγών!

Γιατί αλλάξατε την αφετηρία; Ποια κρυφά προεκλογικά παζάρια ψήφων παίζονται πίσω από τις πλάτες μας! Σε ποιες προεκλογικές πιέσεις υποκύψατε που σας αναγκάζουν να παραβλέψετε το δίκαιο;

Κύριε Καζάλα σκεφτήκατε ότι και οι εκπαιδευτές και οι υποψήφιοι μαθητές τους ψηφίζουν και αυτοί στο Μοσχάτο και Ταύρο καθώς επίσης και όλοι όσοι ζημιώνονται από την απόφαση σας αυτή; ( περίπτερα, βενζινάδικα, πιτσαρίες, καφετέριες ).

Σας υποσχόμαστε ότι θα ενημερωθούν όλοι για το θέμα, συνδυασμοί και πολίτες και μάλλον δεν φανταστήκατε ότι θα χάσετε περισσότερους ψήφους από ότι θα κερδίζατε από τις 80 υπογραφές που σας έφερε ο κ. Παπαδόπουλος. Όχι μόνο εσείς αλλά και ο συνδυασμός σας, γιατί με την υπογραφή σας υποστηρίξατε μια φασιστική απαίτηση η οποία επιβαρύνει οικονομικά τους εκπαιδευτές και τους επαγγελματίες του Μοσχάτου για να έχει την ησυχία του ο κ. Παπαδόπουλος και οι υπόλοιποι 80 που υπέγραψαν (αν είναι αληθινές οι υπογραφές!) γιατί ενοχλούνται από τις διελεύσεις των εκπαιδευτικών αυτοκινήτων, ενώ δεν απαγορεύεται! Και μάλιστα αυτό έγινε αντιδημοκρατικά, στο παρασκήνιο, χωρίς απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου και χωρίς καμιά συζήτηση με τους εκπαιδευτές του Δήμου Μοσχάτου και Ταύρου, παρόλο που γνωρίζετε πολύ καλά τον εκπαιδευτή οδηγών κ. Ανουσάκη. Αλήθεια είμαστε περίεργοι αν το Δημοτικό Συμβούλιο γνωρίζει την υπόθεση και αν ο Αντιδήμαρχος έχει το δικαίωμα να παίρνει αποφάσεις χωρίς την έγκριση του ΔΣ «Αποφασίζομεν και διατάσομεν!» Αν δεν είναι αυτό προεκλογικό παζάρι ψήφων τότε τι είναι;

Περιμένουμε να μας απαντήσετε για να μας αποδείξετε ότι κάναμε λάθος και ότι σας κατηγορούμε άδικα και εσάς και τον κ. Παπαδόπουλο και κατά επέκταση όλο τον συνδυασμό του κ. Ευθυμίου στον οποίο είστε συνυποψήφιοι και ότι δεν εξυπηρετείτε προσωπικά συμφέροντα ενάντια στο δημοτικό συμφέρον.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ -ΤΑΥΡΟΥ

Υ.Γ. Ο κ. Ευθυμίου και ο κ. Ντερέκας έχουν και αυτοί υπογράψει έγγραφα προτρέποντας την Διεύθυνση Συγκοινωνιών Ν.Τομέα για αλλαγή της συγκεκριμένης αφετηρίας μετά από παλαιότερα έγγραφα διαμαρτυρίας του κ. Παπαδόπουλου.-

Μια ωραία κίνηση απο το 3ο Δ.Σ Μοσχάτου. '' Τμήμα Ένταξης Τυφλών Μαθητών''

Εχθές Παρασκευή 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ήταν η Παγκόσμια ημέρα λευκού Μπαστουνιού με στόχο τη διάδοση της μεγάλης σημασίας της χρήσης του και την ευαισθητοποίηση του κοινού στην προσπάθεια των ατόμων με προβλήματα όρασης για μια πιο ανεξάρτητη διαβίωση. Το 3ο Δ.Σ Μοσχάτου Μοίρασε ένα φυλλάδιο για να μας αφυπνίσει και να μας υπενθυμίσει ότι τα δικαιώματα των πεζών είναι βέβαια μέλημα της πολιτείας και ταυτόχρονα υποχρέωση του κάθε πολίτη.Διαβάστε το κείμενο που συντάχθηκε από το 3ο Δ.Σ Μοσχάτου Τμήμα Ένταξης Τυφλών Μαθητών.


Για να δείτε το κείμενο καλύτερα κάντε κλικ επάνω του..

Φαρμακεία Εφημερεύοντα Σήμερα 16/10/2010 Στο Μοσχάτο - Ταύρος

Εφημερία σήμερα έχει μόνο στον Ταύρο

8π.μ.-8μ.μ.


ΤΑΥΡΟΣ: ΘΡΑΚΗΣ 27 - ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ Τηλ. 210-3426123