Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Ξεκινάει τμήμα ΖΕΠ στο Εσπερινό Γυμνάσιο Μοσχάτου

Εγκρίθηκε σήμερα η τροποποιητική απόφαση της Περιφερειακής Εκπαίδευσης Αττικής για την ίδρυση και λειτουργία τάξεων υποδοχής και Ενισχυτικών φροντιστηριακών τμημάτων ΖΕΠ (Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας) στο Εσπερινό Γυμνάσιο Μοσχάτου.

Αυτό σημαίνει ότι για το σχολικό έτος 2011 και 2012 θα λειτουργήσουν στο Εσπερινό Γυμνάσιο Μοσχάτου μία τάξη υποδοχής και ένα ενισχυτικό φροντιστηριακό τμήμα.

Για τους φίλους της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης παραθέτουμε τι ορίζει η νομοθεσία σχετικά με τις ώρες λειτουργίας και την οργάνωση των τμημάτων
.
Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση:
Εφαρμόζεται εβδομαδιαίο ωρολόγιο 18-22 διδακτικών ωρών που πραγματοποιούνται με απόσπαση των μαθητών από την κανονική τάξη, εκτός από τα μαθήματα Καλλιτεχνικά, Τεχνολογία, Φυσική Αγωγή, Μαθηματικά (προαιρετικά το τελευταίο, με απόφαση των διδασκόντων) όπου εντάσσονται κανονικά. Ειδικότερα το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

Μαθήματα εντατικής παρακολούθησης (18-22 ώρες)

14 ώρες ελληνικά
4 ώρες μαθηματικά
4 ώρες στοιχεία από τα υπόλοιπα μαθήματα
Μαθήματα κοινής παρακολούθησης (7-13 ώρες)
Τάξεις Α’ Β΄ Γ΄
Μαθηματικά 4 4 4
Ξένη Γλώσσα 6 5 5
Πληροφορική-Τεχνολ. 2 2 1
Φυσική Αγωγή 3 3 2
Αισθητική Αγωγή 1 2 2
Οικιακή Οικονομία 1 2 -
ΣΕΠ – - 1

Στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση λόγω της ιδιομορφίας του σχολικού προγράμματος ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου αποφασίζει με ποια τάξη/-εις και με ποιο τμήμα/-τα μπορεί να συνδεθεί η Τάξη Υποδοχής, ώστε οι μαθητές τους να συνδιδάσκονται τα μαθήματα Φυσικής Αγωγής, Καλλιτεχνικών, Τεχνολογίας και Μαθηματικών ή τουλάχιστον ένα από αυτά. Οι Τ.Υ.( Τάξη Υποδοχής ) πρέπει να λειτουργούν κατά τάξη.

Σε αντίθετη περίπτωση θα αιτιολογείται εγγράφως από το Διευθυντή του σχολείου η παρέκκλιση από τον κανόνα λειτουργίας των Τ.Υ.

Στο Εσπερινό Γυμνάσιο Μοσχάτου θα λειτουργήσει η Τάξη Υποδοχής 1:   

Τι λέει η νομοθεσία για την Τάξη Υποδοχής Ι

• Με διαπιστωτικό test ανιχνεύεται το επίπεδο ελληνομάθειας του μαθητή. Στη συγκεκριμένη περίπτωση διαπιστώνεται ότι ο μαθητής έχει ελάχιστη ή μηδενική γνώση της ελληνικής γλώσσας με αποτέλεσμα η κατανόηση και παραγωγή προφορικού και γραπτού λόγου να είναι ανεπαρκείς σε όλες τις κοινωνικές και εκπαιδευτικές περιστάσεις.

• Επιζητείτε δήλωση του γονέα ότι επιθυμεί να παρακολουθήσει το παιδί του Τάξη Υποδοχής Ι. Σε αντίθετη περίπτωση παραπέμπεται το θέμα στην ομάδα ψυχοκοινωνικής στήριξης και • Ανατίθεται η διδασκαλία σε διδακτικό προσωπικό, κατά προτίμηση εξειδικευμένο στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας. • Εξασφαλίζεται έγκαιρα κατάλληλο διδακτικό υλικο.

Δείτε το έγγραφο 

Νέα ένταση στα δικαστήρια με τον άνδρα που κακοποίησε τα σκυλιά στο Μοσχάτο

Νέα ένταση και διαπληκτισμοί σήμερα (26/12), στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όταν έγινε η προσαγωγή του αλλοδαπού που κακοποίησε τα σκυλιά στο Μοσχάτο με βαριοπούλα.

Αυτή τη στιγμή αναμένεται η δίκη. Παρότι ο κατηγορούμενος ζήτησε αναβολή δεν κατάφερε να την πάρει. Υπάρχει η γνωμάτευση του ιατρού καθώς και φωτογραφικό υλικό που αποδεικνύει την ενοχή του Αλβανού.

Στην αίθουσαν εκτός από τα ΜΑΤ υπάρχει πλήθος φιλόζωων που βρίσκεται εκεί για να υπερασπιστεί τα αθώα αυτά πλάσματα που δεν έφταιγαν σε τίποτα.

Να σημειώσουμε πως κάποιος από τους συνοδούς του δολοφόνου χτύπησε δημοσιογράφο του καναλιού Star Channel, όπως μεταφέρθηκε και από τις ειδήσεις του καναλιού.

(Πηγή: Dogworld)

Δείτε το Βίντεο

Η εκδήλωση του Πίνγκ Πόνγκ στον Ταύρο και τα άσχημα νέα...

Η ετήσια γιορτή του Πίνγκ Πόνγκ που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη στο 2ο Δημοτικό σχολείο του Ταύρου είχε μεγάλη επιτυχία παρότι ο καιρός δεν βοήθησε.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Μοσχάτου - Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου, ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Δαμηλάκος, ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου αλλά και υπεύθυνος των αθλητικών της πόλης Άντωνης Μπούτσης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Μοσχάτου -Ταύρου Γιάννης Σάββας και ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Μοσχάτου – Ταύρου «ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ! Γρηγόρης Σωπάκης που δείχνει πάντα να είναι παρόν στις εκδηλώσεις των Ταυριωτών.

Στην ομιλία του ο Ανδρέας Ευθυμίου τόνισε την ανάγκη της επιδιόρθωσης του χώρου οπου και στεγάζεται το Πίνγκ Πόνγκ του Ταύρου αλλά και την επέκταση του Αθλήματος και στο Μοσχάτο.
Ο Άντώνης Μπούτσης στάθηκε στο πρόγραμμα ανοικτές αυλές που πραγματοποιείτε το τελευταίο διάστημα στην πόλη μας και το πόσο σημαντική είναι η παρουσία του Πίνγκ Πόνγκ και στην πόλη του Μοσχάτου.

Εμείς θα θέλαμε σε αυτό το σημείο να πούμε, ότι όντως η ανάπτυξη του Αθλήματος και στις δύο πόλεις είναι σημαντικό πράγμα αλλά δεν είναι τόσο εύκολο όσο λέγεται. Μετά της 2 Ιανουαρίου υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μην ανανεωθούν συμβάσεις των γυμναστών του Πίνγκ Πόνγκ. Η καμπάνα χτυπάει έντονα για ανθρώπους που έχουν δώσει τα πάντα για το πινγκ πονγκ όπως η κα Δέσποινα Τερζάκη που προς τιμή του πατέρα της γίνονται τα Τουρνουά ΒασίληΤερζάκη που συμμετέχουν αθλητές κάθε χρόνο απ' όλη την Ελλάδα. Όταν ένα πρόγραμμα θέλουμε να το μεγαλώσουμε και να το περάσουμε και στην άλλη κοινότητα δεν μπορεί να φαντάζει εφικτό όταν δεν ανανεώνονται οι συμβάσεις των γυμναστών. Εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να γίνει.

Μετά από αυτά τα άσχημα νέα για το πινγκ πονγκ στον Ταύρο ας δούμε ένα βίντεο από την εκδήλωση για να μας φτιάξει λίγο την διάθεση. Μετά την βράβευση των παιδιών από τους αθλητές του συλλόγου δύο παιδιά έκλεψαν την παράσταση όταν χόρεψαν για το κοινό.

Δείτε Βίντεο