Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Τα παιδιά της γειτονιά μας. Μιχάλης Παούρης

Γεννήθηκε στον Ταύρο της Αθήνας. Ξεκίνησε να μαθαίνει μπουζούκι στα 8 μου χρόνια με τον Παναγιώτη Δουράκη, παλιό παίχτη ρεμπέτη που έπαιξε μαζί με τους Τσιτσάνη, Χιώτη, Μπαγιαντέρα κ.ά. Στα 11 ξεκίνησε να παίζει επαγγελματικά. Στα 14 ο επόμενός του δάσκαλος ο Μανώλης Μιχαλάκης, τον συστήνει στον συνθέτη Γ.Κατσαρό με τον οποίο συνεργάστηκε για έναν περιορισμένο αριθμό εμφανίσεων.

Συγχρόνως, συμμετέχει στις μουσικοθεατρικές παραστάσεις του Νίκου Δανίκα στο "Σταυρό του Νότου" και στο "Χαμάμ".

Εκείνη την εποχή συμμετέχει σε διαγωνισμους τεχνικής και ερμηνείας και αποσπώ Πρώτα Πανελλαδικά Βραβεία.

Στα 15 τον επιλέγει ο Θ.Πολυκανδριώτης, με τον οποίο συνεργάστηκε 8 χρόνια, παίζοντας μαζί του σε πολλές συναυλίες με τραγουδιστές τους: Α.Διονυσίου, Κ.Κόρου, Κωνσταντίνα, (με τους οποίους συνεργάστηκε για μια σεζόν στα ''Αστέρια'' της Γλυφάδας) και με την Γλυκερία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, συναυλία η οποία κυκλοφόρησε και σε cd.

 Στο Μέγαρο Μουσικής έπαιξε και στα 18 του με συμφωνική ορχήστρα σε έργα του Μ.Θεοδωράκη. Στα 16 του έπαιξε στην μουσικοθεατρική παράσταση του Μ.Θεοδωράκη "Μια ζωή Ελλάδα" με τραγουδιστές τους Α.Χατζή, Αν.Μουτσάτσου, Λ.Αλκαίου, Κ.Βέτα, Μ.Σουλτάτου. Εκείνη την εποχή ο Ν.Τατασόπουλος, τον γνωρίζει στον Δ.Χιώτη, γιο του Μ.Χιώτη, και συνεχίζει τα μαθήματα στην jazz και στην τεχνική κατάρτιση ως συνέχεια και εξέλιξη των μαθημάτων που έκανε με τον Μ. Μιχαλάκη. Αυτοί οι δύο Δάσκαλοι, άνοιξαν τους μουσικούς του ορίζοντες, διδάσκοντας με το ήθος, την ουσιαστική αγάπη προς τη μουσική αλλά και τον τρόπο που έρχεται η φυσιολογική εξέλιξη αυτού του οργάνου.

Αλλά και την ουσιαστική εξέλιξη του πνεύματος μέσα από τη μουσική. Ιδιαίτερη στιγμή η συμμετοχή του στην έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας 2004, στο κομμάτι του Σταύρου Ξαρχάκου. Εδώ και 5 χρόνια ασχολείται με τη διδασκαλία σε μαθητές, επαγγελματίες και μη, από όλη την Ελλάδα, με σκοπό την άρτια προσέγγιση της μουσικής και τις σωστές βάσεις σε θέματα τεχνικής με υλικό που προκύπτει από προσωπική του έρευνα.

Δείτε Βίντεο

ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ ΣΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ

Επιστολή στην Μπιρμπίλη απέστειλε ο Δήμος Μοσχάτου Ταύρου για την παραλία

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΑΤΤΙΚΗΣ Μοσχάτο, 2/2/2011

ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
Έδρα: Κοραή 36 & Αγ. Γερασίμου, Τ.Κ. 18345
Τηλ. Κέντρο: 213 20 19 600, FAX: 210 9416154

Αριθ. Πρωτ.: ………2157…………………..



ΠΡΟΣ:
• Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γραφείο Υπουργού,
κα Τίνα Μπιρμπίλη

ΘΕΜΑ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΖΩΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΜΕΤΑΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΑΣΗΣ

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε, το θέμα της αξιοποίησης της παραλιακής ζώνης του Μοσχάτου, αποτελεί ένα θέμα κυρίαρχης σημασίας για τους δημότες μας. Σε παλαιότερη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το 2009 που είχε ως θέμα τη συζήτηση και λήψη απόφασης επί του προτεινόμενου σχεδίου αξιοποίησης της παραλιακής ζώνης Μοσχάτου από τα Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε., ταχθήκαμε υπέρ του υφιστάμενου σχεδίου για ήπιας μορφής αξιοποίηση και διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της παραλίας, με την ουσιαστική συμμετοχή του Δήμου στο φορέα διαχείρισης.
Κυρία Υπουργέ,
Για την πόλη, το Δημοτικό Συμβούλιο κι εμένα προσωπικά, το θέμα της παραλιακής ζώνης είναι πρώτης προτεραιότητας. Επιθυμούμε, λοιπόν, από εσάς να μας παρέχετε ουσιαστική ενημέρωση για την εξέλιξη του σχεδίου αξιοποίησης, με στόχο να ενημερώσουμε το Δημοτικό Συμβούλιο και κατ΄ επέκταση τους κατοίκους του νέου διευρυμένου Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου.
Παρακαλώ πολύ, ζητώ να έχουμε άμεσα μια συνάντηση για το θέμα της αξιοποίησης.

Με εκτίμηση,
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
Ανδρέας Γ. Ευθυμίου

Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στον Ταύρο!!!

Τραγικό θάνατο βρήκε την Τετάρτη χειριστής κλαρκ κατά τη διάρκεια εργασιών στις εγκαταστάσεις εργοστασίου στον Ταύρο Αττικής.

Ο άτυχος εργαζόμενος τραυματίστηκε θανάσιμα εξαιτίας της ανατροπής του μηχανήματος το οποίο οδηγούσε στον προαύλιο χώρο της επιχείρησης.

Τα συλλυπητήρια και τη θλίψη της για το θάνατο του εργαζόμενου εξέφρασε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ταυτόχρονα, υπηρεσιακοί παράγοντες από το ΚΕΠΕΚ Αθηνών και Κρήτης διερευνούν τα ακριβή αίτια και θα συντάξουν την έκθεση αυτοψίας, η οποία θα διαβιβασθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

ΑΠΕ