Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Θεατρική παράσταση με τον Αντώνη Καφετζόπουλο στον Ταύρο

Δελτίο Τύπου
Θεατρική Παράσταση
Σάββατο 2, Κυριακή 3, Σάββατο 9, Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Ο Αγησίλαγος
του Δημήτρη Μπασλάμ με τον Αντώνη Καφετζόπουλο
σε αναζήτηση του ιδανικού γεύματος

Οκτώ ευδιάθετοι μάγειρες με κοινό χαρακτηριστικό τα περιποιημένα τους μουστάκια, αποφάσισαν μαζί με έναν καλοντυμένο σερβιτόρο, να αφήσουν
τις κουτάλες, τις κατσαρόλες και τα τραπεζομάντιλα και να ασχοληθούν για
λίγο με την μουσική.

Αφορμή, η ασυγκράτητη επιθυμία τους να διηγηθούν
και να τραγουδήσουν όλοι μαζί την περιπέτεια του Κυρίου Αγησίλαγου, ενός διάσημου συναδέλφου τους από το μακρινό δάσος της Βουλώνης,

Εν συντομία ο Κύριος Αγησίλαγος ξύπνησε ένα πρωί με μαγουλάδες και νομίζοντας πως για αυτό φταίει η διατροφή του αποφάσισε να την αλλάξει μπαίνοντας έτσι σε μια άνευ λόγου ταλαιπωρία. Ένας ιπποπόταμος σε δίαιτα, μία καμήλα με μπικίνι, ένας ασβός με λουστρίνια κι ένας γιατρός πελεκάνος συμπληρώνουν με τον τρόπο τους αυτήν την διαδρομή για την αναζήτηση του ιδανικού γεύματος.

Σάββατο 2, Κυριακή 3, στις 12:00 & στις 17:00,
Σάββατο 9, στις 17:00
Κυριακή 10 Απριλίου, στις 12:00 & στις 17:00,

Γενική είσοδος 10 ευρώ

Δωρεάν στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78, τηλ. 210 3418 550, φαξ. 210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα: www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579,

Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην Iστοσελίδα του Ιδρύματος  http://www.mcf.gr/

Δείτε Βίντεο

Επιστολή Δημάρχου Ανδρέα Ευθυμίου για την απογραφή

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες,

Ξεκίνησε η Απογραφή του Πληθυσμού και των Κατοικιών από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, η οποία διεξάγεται κάθε δέκα χρόνια. Η απογραφή ξεκίνησε στις 30 Μαρτίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 13 Απριλίου.

Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους πραγματοποιείται η απογραφή, είναι και η κατανομή των κρατικών επιχορηγήσεων προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τα αποτελέσματά της, θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τους πόρους του Δήμου μας για τα επόμενα δέκα χρόνια και συνεπώς τη δυνατότητά μας να προχωρήσουμε σε σημαντικά έργα που θα βελτιώσουν την καθημερινότητά μας στις γειτονιές του Μοσχάτου και του Ταύρου.

Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία της απογραφής, θα επηρεαστεί και η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών μέσα από το Δήμο και τα Νομικά του πρόσωπα.

Για τους παραπάνω λόγους, σας καλώ να απογραφείτε στο σπίτι σας. Υποστηρίξτε το Δήμο στον οποίο ζείτε καθημερινά, έναντι του τόπου καταγωγής σας.

Παρακινείστε τους γείτονες και τους φίλους σας να ακολουθήσουν το παράδειγμά σας και να απογραφούν στην περιοχή που κατοικούν. Μόνο έτσι μπορούμε να συμβάλουμε αποφασιστικά στη δημιουργία ενός Σύγχρονου Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου.

Με εκτίμηση,
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
Ανδρέας Γ. Ευθυμίου

Το πρόβλημα της καύσης καλωδίων στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας


Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας πήρε τον λόγο ο επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης « Επιμένουμε Αθήνα» Κύριος Γιώργος Αμυρά και αναφέρθηκε στο γνωστό πρόβλημα των Ρομά στο Βοτανικό και για τα περιβαλλοντικά ζητήματα( τοξικοί ρύποι κ.α )που εγείρονται από την καύση καλωδίων και την αποτέφρωση απορριμάτων.

Τι είπε ο κ. Αμυρά για το ζήτημα των Ρομά:

Ζητάμε την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης, ει δυνατόν και σήμερα, του επικίνδυνου περιβαλλοντικού προβλήματος που απειλεί την Αθήνα με την έκλυση τοξικών ρύπων και μεταλλαξιογόνων ουσιών από την καθημερινή καύση ανεξέλεγκτων ποσοτήτων καλωδίων, πλαστικών και σκουπιδιών από ομάδες αλλοδαπών Ρομά στο Βοτανικό σε μια έκταση 22 στρεμμάτων επί της οδού Ορφέως 117.

Οι Ρομά μέσω της καύσης αποσπούν από τα καλώδια το χαλκό για λογαριασμό ελλήνων παράνομων scrap dealers (κοινώς πωλητές παλιοσίδερων).

Καταθέσαμε σχετικά έγγραφα και εκθέσεις των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής, των διαβημάτων των κατοίκων και δημοσιεύματα των εφημερίδων Πρώτο Θέμα και Το Βήμα.

Η τοποθέτηση του κ. Καμίνη

"Μετά από χρόνια αδράνειας, επιχειρούμε να αντιμετωπίσουμε το θέμα της μετεγκατάστασης των κατοίκων που προβαίνουν σε παράνομες δραστηριότητες. Είναι ένα θέμα που έχουμε έρθει σε συνεννόηση με το Δήμαρχο Μοσχάτου Ταύρου και με εκπροσώπους των κατοίκων και σε συνεργασία με την Περιφέρεια προσπαθούμε να περιορίσουμε το πρόβλημα που χρόνια αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι", απάντησε ο δήμαρχος Αθηναίων.

( Για δεύτερη συνεχόμενη φορά η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων πραγματοποιήθηκε εκτός Δημαρχιακού Μεγάρου, στο αμφιθέατρο του ραδιοφωνικού σταθμού «Αθήνα 9,84», λόγω της κατάληψης που συνεχίζεται για 9η συνεχόμενη ημέρα από συμβασιούχους του Δήμου Αθηναίων στο κτίριο στην πλατεία Κοτζιά.)

ΑΠΕ-ΜΠΕ