Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Οριστική αφαίρεση της άδειας για το βενζινάδικο στο Μοσχάτο

Με ταχείς διαδικασίες προωθείται η οριστική αφαίρεση της άδειας λειτουργίας του πρατηρίου υγρών καυσίμων που εντοπίστηκε χθες με πειραγμένες αντλίες και με αποθήκη με πληθώρα ηλεκτρονικών εξαρτημάτων-παρεμβατικών μηχανισμών.

Τέσσερις παρεμβατικοί μηχανισμοί σε αντλίες απλής αμόλυβδης βενζίνης εντοπίστηκαν, από τις υπηρεσίες του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, σε πρατήριο υγρών καυσίμων χθες Δευτέρα, επί της οδού Πειραιώς 24 στο Μοσχάτο. ( πατήστε εδώ )

 Οι μηχανισμοί αλλοίωναν τις ενδείξεις των αντλιών, δείχνοντας μεγαλύτερη ποσότητα από την πραγματικά πωλούμενη, εξαπατώντας με τον τρόπο αυτό τους καταναλωτές.

Στο ίδιο πρατήριο εντοπίστηκε εργαστήριο - αποθήκη με πληθώρα ηλεκτρονικών εξαρτημάτων- παρεμβατικών μηχανισμών-, ικανών για παρόμοιες αλλοιώσεις των ποσοτήτων της βενζίνης.

Τα ευρήματα αυτά κατασχέθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία μαζί με δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές που βρέθηκαν στον ίδιο χώρο.

Ήδη από χθες σφραγίστηκαν οι αντλίες και σήμερα γίνονται οι αναγκαίες ενέργειες για την οριστική αφαίρεση της άδειας λειτουργίας του πρατηρίου.

Παράλληλα η Ελληνική Αστυνομία διερευνά την υπόθεση σε βάθος, με βάση τα στοιχεία τα οποία συνελέγησαν.
Να ξηλωθούν τα πρατήρια που κλέβουν τους καταναλωτές λέει η ΟΒΕ
newscode

Η Ελένη Πέτα και ο Παναγιώτης Μάργαρης στο Ίδρυμα Κακογιάννης στον Ταύρο

Η Ελένη Πέτα και ο κιθαρίστας Παναγιώτης Μάργαρης παρουσιάζουν μία παράσταση με... "duende", το Σάββατο 14 Μαΐου.

«Σε όλη την Ανδαλουσία... όλοι μιλούν συνεχώς για duende και το αναγνωρίζουν με αλάνθαστο ένστικτο μόλις εμφανιστεί». (Federico Garcia Lorca)
Duende: μία λέξη δίχως συγκεριμένη ετυμολογία αλλά γνώριμη σαν έννοια.

Από την αρχική της σημασία (νεράιδα-ή δαιμόνιο- στα ισπανικά και τη λατινοαμερικάνικη μυθολογία), ο όρος μεταπήδησε στις τέχνες και τη μουσική , για να περιγράψει μια κατάσταση αυξημένης συγκίνησης, έκφρασης και αυθεντικότητας.

"Duende" είναι ο τίτλος της τελευταίας δισκογραφικής δουλειάς καθώς και της παράστασης που θα παρουσιάσουν η Ελένη Πέτα και ο κιθαρίστας Παναγιώτης Μάργαρης στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Η σαγηνευτική φωνή της Ελένης Πέτα συναντά το κιθαριστικό ταμπεραμέντο του Παναγιώτη Μάργαρη, με ενορχηστρωτική διάθεση τόσο σκοτεινή, όσο και φλογερή. Τόσο Μεσογειακή όσο και Δυτική.

Θα ακούσουμε τραγούδια της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, της Γαλλίας, του Ισραήλ, του Μεξικό, της Αγγλίας, αλλά και διαχρονικά κομμάτια της ελληνικής τραγουδοποιίας, από την προσωπική δισκογραφία της Ελένης αλλά και Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Μικρούτσικο, Σαββόπουλο, σε ένα μοναδικό, γεμάτο εκπλήξεις μουσικό τοπίο.


Προπώληση εισιτηρίων:

Αγορά εισιτηρίων μέσω πιστωτικής κάρτας: 210 3418579
(Δευ-Παρ 11:00 - 14:00) στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση.
σε όλα τα καταστήματα PUBLIC

Δείτε Βίντεο
monopoli.gr

Εντυπωσίασε το 2ο Γυμνάσιο Ταύρου εχθές στο Τεμπονέρα

Καταπληκτική παράσταση από τα παιδιά του 2ου Γυμνασίου Ταύρου η χθεσινή.

Μέγιστο ταλέντο από τα παιδιά του Γυμνασίου που έδειξαν ότι τελικά αυτός ο Δήμος στα πολιτιστικά μπορεί να δώσει πάρα πολλά. 

Η θεατρική παράσταση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 9/5 στο Αμφιθέατρο Τεμπονέρα στον Ταύρο ήταν η γνωστή Ελληνική ταινία του Δημήτρη Ψαθά «Ξύπνα Βασίλη» την οποία και επιμελήθηκαν οι  Χριστίνα Πλέσσα, Μαρία Δέλλιου και Τόνια Γκλεζάκου.

Σήμερα Τρίτη 10/5 το αμφιθέατρο Τεμπονέρα( Αγ. Σοφίας 16 ) και ώρα 7:30 μ.μ φιλοξενεί : Προβολή-Σκετς από το 3ο ΕΠΑΛ Ταύρου με θέμα «Υγιεινή διατροφή και άσκηση»με επιμέλεια: Λαμπρόπουλος Γεώργιος, Ανδρίτσου Παναγιώτα,Σταθόπουλος Θεόδωρος και Θεατρική παράσταση από το 1ο Γυμνάσιο Μοσχάτου στα έργα «Χτίζοντας Γέφυρες και Μεταμορφώσεις» με επιμέλεια: Ελένη Μιχοπούλου, Κυριακή Αλεβίζου, Ιωάννα Λιανού, Αικατερίνη Καρρά, Χριστίνα Λάμπρου

Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του Μαθητικού Φεστιβάλ
Δείτε Φωτογραφίες αλλά και ένα μικρό απόσπασμα από την παράσταση

Δείτε το Βίντεο

Στάση εργασίας στον ΗΣΑΠ σήμερα 10/5

Στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 4 το απόγευμα, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν σήμερα οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ αντιδρώντας στις μετατάξεις των εργαζομένων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους εξαιτίας της κινητοποίησής τους, τα τελευταία δρομολόγια, πριν από τη στάση, από Πειραιά προς Μοναστηράκι και από Αττική προς Κηφισιά, και αντίστροφα, θα αναχωρήσουν από 5 έως και 20 λεπτά πριν από τις 12 το μεσημέρι

Πειραγμένες αντλίες σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Μοσχάτο

Πειραγμένες" αντλίες σε πρατήριο υγρών καυσίμων επί της οδού Πειραιώς στον αριθμό 24, στην περιοχή του Μοσχάτου εντόπισε κλιμάκιο της Διεύθυνσης Μετρολογίας του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κατά την διάρκεια ελέγχου.

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί στο πρατήριο τέσσερις παρεμβατικοί μηχανισμοί, οι οποίοι αλλοίωναν τις ενδείξεις αντλιών ως προς την παρεχομένη ποσότητα, εξαπατώντας τους καταναλωτές και οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου σε συνεργασία και με την βοήθεια της Ελληνικής Αστυνομίας συνεχίζουν την έρευνα σε βάθος.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει του νέου νομοθετικού πλαισίου, που πρόσφατα ψηφίστηκε, προβλέπεται σε βάρος του πρατηριούχου οριστική αφαίρεση της άδειας λειτουργίας, βαρύτατο πρόστιμο και ποινικές κυρώσεις.

Το υπουργείο σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ο σημερινός εντοπισμός του παρανομούντος πρατηρίου έρχεται ως αποτέλεσμα συνεχών και συντονισμένων ενεργειών, ελέγχων και ερευνών και ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Ντ. Ρόβλιας δήλωσε σχετικά:

 ''Οι προβλεπόμενες ποινές είναι αυστηρότατες βάσει της πρόσφατης τροπολογίας που ψηφίσαμε στη Βουλή: οριστική αφαίρεση της άδειας λειτουργίας, ποινικές κυρώσεις και μεγάλα πρόστιμα. Είχαμε προειδοποιήσει ότι περιμένουν οδυνηρές εκπλήξεις τους παρανομούντες, όπως και έγινε. Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά σε εργάσιμες και μη εργάσιμες ημέρες. Τυχόν άλλοι επίδοξοι παρανομούντες θα πρέπει να το σκεφτούν πάρα πολύ καλά πριν το αποτολμήσουν'' 

 Newpost.gr