Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Ξεκινάει πιλοτικό πρόγραμμα για τους Pομά Βοτανικού. Ακούστε τι είπε η κ. Καραβασίλη για το θέμα

Την ένταξη Ρομά σε προγράμματα ανακύκλωσης μελετά το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Οι Ρομά υπολογίζονται σε περισσότερους από 300.000 σε όλη την Ελλάδα, και όπως δήλωσε στο ΣΚΑΪ η ειδική γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος, Μαργαρίτα Καραβασίλη, σε σύντομο διάστημα θα υπάρξει πιλοτικό πρόγραμμα στο Βοτανικό που ζουν περίπου 1.000 Ρομά και οι οποίοι δημιουργούν πολλά προβλήματα στο περιβάλλον, καθώς προχωρούν σε καύση καλωδίων και χαλκού.

«Θα προσπαθήσουμε σιγά-σιγά να βρεθεί και ένας τρόπος και μια νομοθεσία η οποία είναι απαραίτητη για να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι ουσιαστικό για όλους αυτούς τους ανθρώπους», τόνισε η κ. Καραβασίλη  και κατέληξε λέγοντας:

«Είναι γεγονός ότι οι Ρομά έχουν δημιουργήσει μεγάλη όχληση στους κατοίκους. Κανείς δεν το παραβλέπει αυτό, αλλά είναι μια ευκαιρία να δώσουμε μια λύση».


Ακούστε τι είπε η κ. Καραβασίλη στον ΣΚΑΙ για τους ΡΟΜΑ του Βοτανικού
( Πατήστε εδώ )

Πνίγονται στα χρέη οι δήμοι της χώρας. Ποια τα χρέη του Μοσχάτου - Ταύρου

Ποσά μαμούθ αποτελούν τις μακροπρόθεσμες και βραχυπρόθεσμες … υποχρεώσεις των δήμων όλης της χώρας, όπως προκύπτει από αναλυτικά στοιχεία που απέστειλε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών, Χάρης Καστανίδης, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Πρόκειται για στοιχεία που τηρούνται στη βάση δεδομένων του υπουργείου, η οποία πάντως ενημερώνεται με ευθύνη των ίδιων των δήμων.

Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή στις 23 Αυγούστου από τον υπουργό προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Κυριάκου Βελόπουλου, σχετικά με τα χρέη των δήμων.

Για τους τέσσερις μεγαλύτερους δήμους της χώρας προκύπτει ότι ο δήμος Αθηναίων έχει μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις 210.970.188 ευρώ και βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις 76.743.219 ευρώ.

Ο δήμος Πειραιά έχει μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις 131.240.573 ευρώ και βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις 26.313.926 ευρώ.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις 43.617.543 ευρώ και βραχυπρόθεσμες 12.733.015.

Τέλος, ο δήμος Πάτρας έχει μακροχρόνιες υποχρεώσεις 27.490.160 ευρώ και βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις 19.638.412 ευρώ.

Οι υποχρεώσεις του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου του Ν. Αττικής ανέρχονται στα 11.908.017 ευρώ και 5.614.468 ευρώ σε μακροχρόνιες και βραχυχρόνιες υποχρεώσεις.

Αναλυτικά, ανά δήμο, οι μακροπρόθεσμες και βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις τους αντίστοιχα έχουν ως εξής:  ( Πατήστε εδώ )

Κοντά σε μεταγραφική βόμβα ο Φωστήρας

Κοντά στην μεταγραφική βόμβα του καλοκαιριού είναι ο Φωστήρας αφού είναι πολύ κοντά στο να κλείσει τον Τζιωρτζιόπουλο που τον τελευταίο καιρό έκανε προπονήσεις με την ομάδα.

Σήμερα αναμένεται να γίνει η τελική συνάντηση για να πέσουν και οι υπογραφές και να γίνει και επίσημα παίκτης της ομάδας του Ταύρου ο 33άχρονος αμυντικός....

http://fostiras-tavros.blogspot.com

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε το Φεστιβαλ Μουσική Εν Δυνάμει του Ταύρου

Από ραπ μέχρι σεφαραδίτικα και από μπουζούκια μέχρι παραδοσιακά. Καινούργιοι - και νεαροί - καλλιτέχνες ανέβηκαν στη σκηνή, στο καταπράσινο Πάρκο Ενόπλων Δυνάμεων, με αφορμή το φεστιβάλ Μουσική Εν Δυνάμει του Ταύρου

Σούρουπο στον Ταύρο: νέοι καλλιτέχνες τζάμαραν στο stage - μες στο καταπράσινο Πάρκο Ενόπλων Δυνάμεων της industrial εργατούπολης με τους πολλούς ανέργους, τους μετανάστες και τους βιομηχανικούς χώρους.

Αιτία ήταν το νεότατο διήμερο φεστιβάλ Μουσική Εν Δυνάμει που διοργάνωσε για πρώτη φορά ο καλλικράτειος Δήμος Μοσχάτου - Ταύρου και έδωσε βήμα σε νέους δημιουργούς όλων των ειδών - από μπουζούκια μέχρι σεφαραδίτικα και ραπ - και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η πρώτη μέρα - η Τρίτη - μάλιστα τα είχε όλα. Από ραπ και παραδοσιακά μέχρι ένα απροσδόκητο τζαμάρισμα πάνω στην «Αχάριστη» του Τσιτσάνη - και σε άλλα κομμάτια - από τον Σταμάτη Κραουνάκη (που ήταν το τιμώμενο πρόσωπο του φεστιβάλ) και τον συνθέτη και σολίστα του μπουζουκιού Θανάση Πολυκανδριώτη.

Χθες, η μέρα είχε διαφορετικό πρόγραμμα με το hip hop σχήμα Νέα Τάξη Πραγμάτων, τους Lexicon Project, την Κατερίνα Κυρμιζή και τον Νίκο Γρηγοριάδη σε έντεχνα, τον Δημήτρη Φάκο, την Polycat σε modern electronica και world lounge ήχους, την Joanna Drigo, τον Μέσα Ξένο, τους Lost n' Thought, τους Minimals και τους No Sequence.

Την Τρίτη πάντως τα φώτα άναψαν από νωρίς, οι καρέκλες στήθηκαν στο γρασίδι, τσεκάρισμα ήχου έγινε (ουκ ολίγες φορές) και ένα άρωμα Woodstock - μακρά από τη γνωστή ατμόσφαιρα των φασόν φεστιβάλ - απλώθηκε στο καταπράσινο πάρκο του Ταύρου.

Εξάλλου εδώ όλα έδιναν την εικόνα ενός χειροποίητου και δωρεάν δρώμενου. «Ενθαρρύνεται η διάθεση του κόσμου να βγει έξω. Πρέπει να γίνει σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας. Και σε σταθερή βάση», μου είπε ο Κραουνάκης που ήλθε αφιλοκερδώς εδώ.

O ράπερ Jerome ανέβηκε πρώτος. Γεννήθηκε το 1983 στην Ελλάδα. Με γονείς απ' το Κονγκό (πρώην Ζαΐρ) - η μητέρα του ήρθε στην Ελλάδα ως τουρίστρια και ο πατέρας του ήταν στρατιωτικός. Γεννήθηκε στους Αμπελοκήπους και από πολύ νωρίς ασχολήθηκε με τη μουσική, αφού συμμετείχε στη χορωδία του Αγίου Δημητρίου Αμπελοκήπων αλλά και σε γκρουπάκια του σχολείου.

Το 2008 αλλάζει η ζωή του αφού από μία τυχαία γνωριμία με τον Σταμάτη Κραουνάκη συμμετέχει στο show «Αυτά που κάψαν το σανίδι» στο Ηρώδειο και από τότε γίνεται μέλος της κολεκτίβας Σπείρα-Σπείρα, ενώ φέτος συμμετέχει στην παράσταση «Αριστοφάνους 11» στον Ελληνικό Κόσμο.
Εκτός απ' τα παραπάνω βέβαια, διαγράφει και τη δική του αυτόνομη πορεία στη μουσική ως MC και συνθέτοντας funk, soul και hip hop. Αυτός άνοιξε το διήμερο φεστιβάλ Μουσική Εν Δυνάμει.

«MC είναι ο master of ceremony, ο διασκεδαστής, αυτός που ραπάρει. Αυτό ήμουν αλλά στην πορεία καλλιέργησα και το τραγούδι ευρύτερα. Χαίρομαι που συμμετέχω σε τούτο το φεστιβάλ αφού γίνεται σε έναν ανοιχτό χώρο, πράγμα πολύ υγιές, με ελεύθερη είσοδο.
Τώρα ετοιμάζομαι για την πρώτη μου δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Ελ Γκρέκο". Και το λέω έτσι αφού, ενώ έχω γεννηθεί εδώ οι Ελληνες με βλέπουν ως Αφρικανό, ενώ οι Αφρικανοί ως Ελληνα» (μιλάει πάντως άπταιστα ελληνικά).

Ακολούθησε το Μουσικό Σύνολο Ανοιξη του Παναγιώτη Τσουκνίδα σε ωραία τζαζ θέματα - αλλά και διασκευές από Σελίν Ντιόν μέχρι Beatles και το Sepharad Trio με την Ηλιάννα Αντωνίου σε σεφαραδίτικα τραγούδια, θλιμμένα κομμάτια δηλαδή των Εβραίων της Ισπανίας του 15ου αιώνα και μάλιστα από μια φωνή, μια κιθάρα και ένα φλάουτο.

Ο Δημήτρης Πνευματικός με τη σειρά του παρουσίασε ελληνικό παραδοσιακό - με εμφανή κλίση στην κρητική μουσική -, ο Βαγγέλης Μαρκαντώνης τραγούδησε ελληνικό φολκ και έντεχνο, ενώ ο Τάσος Γεωργόπουλος και η BanDa BanDa πλημμύρισαν με ήχους της Μεσογείου το πάρκο με τα καροτσάκια, τις οικογένειες και τα τραπεζάκια των αριστερών νεολαιών.

Στη συνέχεια οι Πένυ Ξενάκη και Μαρία Κανελλοπούλου παρουσίασαν την παράσταση «Υποθέσεις γυναικών», ένα μουσικό αφιέρωμα σε ελληνίδες στιχουργούς και ποιήτριες, ενώ ο κόσμος παρέμεινε μέχρι τέλους αφού το φεστιβάλ έκλεισαν ο Θανάσης Πολυκανδριώτης και το Μουσικό Σύνολο Οι Επόμενοι με ένα αφιέρωμα σε Ζαμπέτα, Ακη Πάνου, Πολυκανδριώτη και μια ενδιαφέρουσα σύμπραξή τους με τον Σταμάτη Κραουνάκη.

«Οι νέοι δεν έχουν χώρο έκφρασης. Πάνω σε αυτήν την πραγματικότητα φανταστήκαμε τούτο το φεστιβάλ και ο Δήμος Μοσχάτου - Ταύρου έδωσε τον χώρο, πλήρωσε τα μηχανήματα, ενώ όλοι οι καλλιτέχνες ήλθαν αφιλοκερδώς.
Ο Ταύρος δε, είναι μια βιομηχανική περιοχή, πυκνοκατοικημένη, με πολλούς εργάτες. Η περιοχή λοιπόν θέλει να βγει απ' το καβούκι της και ελπίζω να γίνει και με αυτό το φεστιβάλ», μου είπε πίσω απ' το stage η Ταυριώτισσα γέννημα θρέμμα Μαίρη Φασουλάκη, «ψυχή» της πρωτοβουλίας.

Του Δημήτρη Ν. Μανιάτη

Άρχισαν οι εγγραφές στο Εσπερινό Γυμνάσιο Μοσχάτου

Μετά από μεγάλο αγώνα, το Εσπερινό Μοσχάτου θα παραμείνει στον Δήμο μας παρα την συγχώνευσή του με σχολείο αντίστοιχο της Καλλιθέας.
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
του Δημόσιου ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο μας θα λειτουργεί κανονικά στο Δήμο μας και στην ίδια διεύθυνση: Λ. Ποσειδώνος 11 (δίπλα στο ΣΚΑΪ).

ΩΡΑΡΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟΥ 19:00 – 22:30

Προσκαλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους πάνω από 14 ετών, που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν πρωινό σχολείο, να φοιτήσουν στο σχολείο μας. Προσκαλούμε όλους όσους, για κάποιο λόγο, δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν την υποχρεωτική εκπαίδευση, να κάνουν το μεγάλο βήμα στο ταξίδι του αλφαβητισμού και της γνώσης σε ένα περιβάλλον που σέβεται το μαθητή και τις ανάγκες του.

Η Συγκοινωνία, λεωφορεία και ηλεκτρικός σιδηρόδρομος εξυπηρετεί μαθητές από πολλές περιοχές, όπως Μοσχάτο, Καλλιθέα, Πετράλωνα, Ταύρος, Αθήνα, Νέα Σμύρνη, Πειραιάς, Δάφνη, κλπ

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών του Εσπερινού Γυμνασίου Μοσχάτου προέρχεται από τη συνένωση του Εσπερινού Γυμνασίου - Λυκείου Μοσχάτου και του Εσπερινού Γυμνασίου Καλλιθέας.

ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΑΡΧΙΣΑΝ