Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Λήστεψαν διαμέρισμα στο Μοσχάτο ενώ ο ιδιοκτήτης κοιμόταν

Άλλη μια διάρρηξη διαμερίσματος έγινε πριν 3 ημέρες στο Μοσχάτο. Την Κυριακή τα ξημερώματα δύο άγνωστοι σκαρφάλωσαν στον πρώτο όροφο του διαμερίσματος που βρίσκεται στην πλατεία(Σκάκι) της οδού Χειμάρας και Αργοστολίου και παραβίασαν την μπαλκονόπορτα του σπιτιού.

Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος εκείνη την ώρα κοιμόταν και ευτυχώς δεν αντιλήφθηκε την παρουσία των δύο αγνώστων μέσα στο σπίτι του. Το ευτυχώς το λέμε, γιατί εάν ξύπναγε, μπορεί τα πράγματα να γινόντουσαν αρκετά επικίνδυνα για τον ίδιο.

Οι ληστές πρόλαβαν και πήραν δύο Laptop, ένα μικρό χρηματικό ποσό, ένα κινητό και τα κλειδιά αυτοκινήτου του άτυχου άνδρα.

Την ώρα όμως που κατέβηκαν στο γκαράζ για να παραβιάσουν και το αμάξι του, κάποιος γείτονας παρότι ήταν 5:00 το πρωί, τους αντιλήφθηκε και τράπηκαν σε φυγή ενώ εκείνη την ώρα ξύπνησε και ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος που δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει μέχρι εκείνη την ώρα τι είχε συμβεί.

Θέλει μεγάλη προσοχή.

Να θυμίσουμε ότι στους γύρω δρόμους( ένα τετράγωνο από το σπίτι του άτυχου νέου) είχαν γίνει άλλες δύο ληστείες μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα( πατήστε εδώ ) και ( εδώ )

Ο Χάρης Θεοχάρης ο νέος Γενικός Γραμματέας της ΓΓΠΣ στο Μοσχάτο

Αλλαγή σκυτάλης στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, όπου τον παραιτηθέντα Διομήδη Σπινέλλη διαδέχθηκε ο μέχρι πρότινος συνεργάτης του Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος είχε νωρίτερα εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα και συγκεκριμένα στη Lehman Brothers, αλλά και στην Ασπίς Πρόνοια. 

Ο νέος γενικός γραμματέας, η τοποθέτηση του οποίου δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως από το υπουργείο Οικονομικών, βρίσκεται ήδη από την περασμένη Παρασκευή στο καινούργιο γραφείο του στο Μοσχάτο και ενημερώνεται για τις άμεσες προτεραιότητες της ΓΓΠΣ, μεταξύ των οποίων η ολοκλήρωση της εκκαθάρισης των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, αλλά και η αποστολή εντός του έτους των ειδοποιητηρίων για την πληρωμή του ενιαίου τέλους ακινήτων 2009, του φόρου ακίνητης περιουσίας για το 2010 και το 2011, καθώς και η ολοκλήρωση της αποστολής των ειδοποιητηρίων για τα τέλη κυκλοφορίας αλλά και για τις έκτακτες εισφορές.

Με την αναβάθμιση του Taxis, άλλωστε, εντός του 2012 η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων καλείται να αναπτύξει νέες εφαρμογές και υπηρεσίες προς τους πολίτες, ώστε σταδιακά οι περισσότερες συναλλαγές, οι οποίες διεκπεραιώνονται σήμερα μέσω των εφοριών, να γίνονται ηλεκτρονικά και να μπορέσει να προχωρήσει το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για ριζική αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του.

Ο κ. Θεοχάρης έχει κάνει σπουδές στο Imperial College του Λονδίνου. Eργάστηκε ως επικεφαλής των Υπηρεσιών Πληροφορικής της Ασπίς Πρόνοια από το 2003 έως το 2009 ενώ νωρίτερα, την περίοδο 1998-2002, είχε εργαστεί στη Lehman Brothers. Από το 2009 έως την περασμένη εβδομάδα ήταν σύμβουλος του γενικού γραμματέα Διομήδη Σπινέλλη, τον οποίο διαδέχθηκε.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σπινέλλης είχε υποβάλει την παραίτησή του προ περίπου δύο μηνών, αλλά είχε δεχθεί να παραμείνει στο πόστο του ώσπου να βρεθεί ο αντικαταστάτης του.