Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Οι αγώνες του Σαββατοκύριακου. Φωστήρας, Άγιαξ Ταύρου, Μοσχάτο

Το Σάββατο 5/11/11 στις 15:00 θα διεξαχθεί ο αγώνας Ρόδος - Φωστήρας. 

Στη... Ρόδο θα ανοίξει η αυλαία της φετινής σεζόν αναφορικά με το πρωτάθλημα του 8ου ομίλου. Το ερχόμενο Σάββατο στις 15.00 θα πραγματοποιηθεί στο σμαραγδένιο νησί η αναμέτρηση της Ρόδου με τον Φωστήρα για την πρεμιέρα του μαραθώνιου. Ο λόγος με τη μετάθεση του αγώνα μία ημέρα νωρίτερα σχετίζεται με την εντός έδρας αγωνιστική υποχρέωση του Διαγόρα κόντρα στον Θρασύβουλο την ερχόμενη Κυριακή για το πρωτάθλημα της football league. Πλέον, απομένει μόνο η σχετική ανακοίνωση από την Επιτροπή Πρωταθλήματος.

Την Κυριακή 06/11/11 στο γήπεδο του Άγιαξ θα διεξαχθεί στις 13:00 ο αγώνας Άγιαξ Ταύρου - Πανναξιακός.

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται άπαντες στις τάξεις του Αγιαξ Ταύρου, αναφορικά με την εντός έδρας αναμέτρηση της πρεμιέρας με τον Πανναξιακό. Προβλήματα τραυματισμών δεν υπάρχουν, ενώ οι άνθρωποι του 'ερυθρόλευκου' συλλόγου πιστεύουν πως η μεγάλη διάρκεια της προετοιμασίας, ίσως τελικά να έκανε καλό, όσον αφορά το 'δέσιμο' της ομάδας.

Το θετικό είναι πως έχει διατηρηθεί ο περσινός βασικός κορμός, ενώ οι δύο σημαντικές προσθήκες των Κώστα Ρούσση και Μάρκου Φύτρου, δεδομένα ανεβάζουν την ποιότητα του ρόστερ.

Εν κατακλείδι, οι διοικούντες του συλλόγου πιστεύουν πως η ομάδα τους θα εμφανιστεί πολύ καλύτερη σε σχέση με την περσινή σεζόν, κάτι που ευελπιστούν πως θα φανεί στο γήπεδο.

Σάββατο 5/11/11 στο Γήπεδο Σαλαμίνας ο ΑΟ. Μοσχάτου θα αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα ΑΕ Σαλαμίνας στις 15:00.

Δύσκολο έργο αναμένεται να έχει το Μοσχάτο που αντιμετωπίζει εκτός έδρας την ΑΕ Σαλαμίνας. Μετά την δύσκολη νίκη του με το νέο Ικόνιο με 1-0 στο γήπεδο του την προηγούμενη Κυριακή θέλει να βάλει άλλο ένα λιθαράκι για να παραμείνει στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Οριακή η κατάσταση σε Βοτανικό και Ταύρο με τους Pομά

Ολο και συχνότερες οι εντάσεις ανάμεσα σε Τσιγγάνους από την Αλβανία και Πακιστανούς
 
Του Κωστα Oνισενκο( ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

Ολο και συχνότερες είναι οι εντάσεις ανάμεσα σε Τσιγγάνους από την Αλβανία που ζουν σε καταυλισμό στα όρια του Δήμου Ταύρου και σε Πακιστανούς που έρχονται στην περιοχή για να πουλήσουν παλιοσίδερα στις μάντρες της περιοχής, επισημαίνουν στην «Κ» τοπικοί παράγοντες και κάτοικοι της περιοχής.

Η κατάσταση κινδυνεύει να ξεφύγει από τον έλεγχο, θυμίζοντας τη βεντέτα ανάμεσα στις δύο εθνότητες που οδήγησε στη δολοφονία δύο Πακιστανών τον περασμένο Απρίλιο έξω από τον ΧΥΤΑ Ανω Λιοσίων.

Αφορμή και τότε είχε σταθεί η μοιρασιά της παράνομης εκμετάλλευσης σκουπιδιών της χωματερής, κυρίως του σκραπ. Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι αψιμαχίες, οι ύβρεις, οι ξυλοδαρμοί σημειώνονται σχεδόν καθημερινά.

Διαθέτουν όπλα
«Βλέπουμε ότι υπάρχει ορατός κίνδυνος εκτεταμένης σύγκρουσης των Τσιγγάνων με τους Πακιστανούς. Είναι συχνά τα περιστατικά όπου Τσιγγάνοι αρπάζουν τα καρότσια των Πακιστανών, οι οποίοι απειλούν με τη σειρά τους ότι δεν θα ανεχθούν για πολύ αυτήν την κατάσταση.

Γενικότερα υπάρχει ένας ανταγωνισμός που έχει να κάνει με τα σκουπίδια. Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι από τους Τσιγγάνους διαθέτουν όπλα, ενώ ενδεικτικό είναι ότι ακόμα και η αστυνομία αποφεύγει να μπαίνει μέσα στον καταυλισμό τους», υποστηρίζει στην «Κ» ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ταύρου κ. Πέτρος Καραφωτιάς.

Μεγάλα είναι και τα προβλήματα του καταυλισμού με την τοπική κοινωνία καθώς, εκτός από το μείζον ζήτημα της καύσης των καλωδίων που απασχολεί ιδιαίτερα τον τοπικό πληθυσμό, σχεδόν καθημερινά είναι τα περιστατικά κλοπών και διαρρήξεων σε εργοστάσια και σπίτια της περιοχής.

«Μέσα σε τρεις μήνες είχαμε δύο διαρρήξεις στις εγκαταστάσεις μας, κατά τις οποίες κλάπηκαν πάνω από 3 τόνοι μετάλλου», περιγράφει ο ιδιοκτήτης εταιρείας επισκευών ηλεκτροκινητήρων κ. Ελ. Χαρμπάτσης.

Ο καταυλισμός βρίσκεται σε καταπατημένη έκταση επί της οδού Σαλαμινίας. Οπως έχουν επισημάνει υγειονομικές υπηρεσίες που ήλεγξαν τις συνθήκες διαβίωσης στην περιοχή, αυτές δημιουργούν κινδύνους όχι μόνο για την υγεία των ίδιων των Ρομά, αλλά και για τη δημόσια υγεία γενικότερα. «Τα παιδιά του καταυλισμού είναι ανεμβολίαστα.

Το μέρος είναι γεμάτο σκουπίδια, αδέσποτα και αρουραίους. Δεν υπάρχει νερό και αποχέτευση», περιγράφει η τμηματάρχης παρεμβάσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Ιωάννα Παυλοπούλου.
Συνεργείο του ΚΕΕΛΠΝΟ επισκέπτεται τον καταυλισμό τρεις φορές την εβδομάδα, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί μια πανδημία. Φόβοι για συμπλοκές ανάμεσα σε ομάδες αλλοδαπών με αιχμή τη «διαχείριση» του σκραπ εκφράζονται και για την περιοχή του Ασπροπύργου, όπου καταγράφονται παρόμοια προβλήματα με εκείνα του Ταύρου.

Ηδη κάποια επεισόδια ανάμεσα σε Ρομά και ομάδες πολιτών έχουν απασχολήσει τις αρχές. «Για εμάς το ζήτημα δεν είναι καινούργιο, καθώς Ρομά ζουν στον Ασπρόπυργο πολλά χρόνια. Τελευταία, όμως, τα πράγματα έχουν χειροτερέψει εμφανώς, εξαιτίας της έλευσης Τσιγγάνων από βαλκανικές χώρες, από την Αλβανία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία κ.α. Οι ίδιοι φαίνεται ότι θεωρούν προσωπικό προνόμιό τους τη “διαχείριση” του σκραπ, αντιδρώντας εχθρικά σε όσους μπαίνουν στα “χωράφια τους”.

Εχουν σημειωθεί συμπλοκές με ομάδες πολιτών, η κατάσταση είναι έκρυθμη και θεωρώ ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να ξεφύγει από τον έλεγχο», εκτιμά ο δήμαρχος Ασπροπύργου κ. Νίκος Μελετίου.
Κοινό σημείο ανάμεσα στα προβλήματα και των δύο περιοχών, όπως ομολογούν τοπικοί παράγοντες, είναι η ανεξέλεγκτη –όπως τη χαρακτηρίζουν– λειτουργία των σκραπατζίδικων.

Σε μέτρα που θα βάλουν μια τάξη στη δραστηριότητα αυτή προσανατολίζονται οι αρχές. Το αίτημα της ειδικής γραμματέως Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Μαργαρίτας Καραβασίλη προς τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρο Ρακιντζή για «σύσταση μεικτού κλιμακίου ελέγχου της νομιμότητας λειτουργίας δραστηριοτήτων διαχείρισης ανακυκλούμενων μετάλλων» έχει εισακουστεί.

Η εν λόγω επιτροπή συστάθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή δέκα στελεχών από διάφορες υπηρεσίες.

Η μόνη λύση«Η μόνη αποτελεσματική κίνηση για την αντιμετώπιση της κλοπής των υλικών και της παραβατικότητας που σχετίζεται με το σκραπ είναι να χτυπήσουμε τους κλεπταποδόχους», σχολίασε στην «Κ» ο κ. Ρακιντζής.

Απάντηση Ανδρέα Ευθυμίου στον πρόεδρο του Φωστήρα Σταμάτη Καζαντζή

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Μοσχάτο, 4 Νοεμβρίου 2011Δ
ΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
Έδρα: Κοραή 36 & Αγ. Γερασίμου, Τ.Κ. 18345
Τηλ. Κέντρο: 213 20 19 600, FAX: 210 9416154

ΠΡΟΣ: κύριο Σταμάτη Καζαντζή
ΘΕΜΑ: Για τον ιστορικό σύλλογο του Φωστήρα

Αγαπητέ συνάδελφε και Πρόεδρε του Φωστήρα, Διάβασα με ιδιαίτερη προσοχή τις πρόσφατες δηλώσεις σου σχετικά με τις ευθύνες της Δημοτικής Αρχής για τον ιστορικό σύλλογο του Φωστήρα. Θα ήθελα ειλικρινά να σου πω ότι από τη στιγμή που εκλέχτηκα Δήμαρχος αισθάνθηκα ιδιαίτερα υπερήφανος γιατί στο νέο Δήμο πέραν των άλλων όπως είναι οι απλοί λαϊκοί άνθρωποι που κατοικούν στον Ταύρο, υπάρχει η ιστορική ομάδα του Φωστήρα. 

Πρόλαβα το Φωστήρα στις μεγάλες δόξες του όταν ενσάρκωνε το «Φονέα των Γιγάντων» όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά ιδεατά και στην κοινωνία, δηλαδή την επικράτηση του λαϊκού απέναντι στο ισχυρό, όπως ακριβώς πετύχαινε μέσα στο γήπεδο.

Να είσαι σίγουρος, λοιπόν, ότι έχω αγαπήσει τον Ταύρο το ίδιο με το Μοσχάτο, κάτι που αποδεικνύεται καθημερινά και σύντομα θα αναδειχθεί πολύ περισσότερο. Όμως,επειδή κάποιες φορές τα λόγια είναι μεγάλα και, ίσως, ψεύτικα θα ήθελα να υπενθυμίσω τα εξής πραγματικά γεγονότα που αφορούν την ομάδα και πραγματοποιήθηκαν τους τελευταίους μήνες για το σύλλογο:1) Συντήρηση και βάψιμο στα αποδυτήρια του γηπέδου, καθαρισμοί των γραφείων της ομάδας, μετά από πόσα χρόνια άραγε;

2) Συντήρηση του χλοοτάπητα που και εσύ ο ίδιος έχεις παραδεχθεί το άριστο του αγωνιστικού χώρου. Οι προβλεπόμενες καλοκαιρινές εργασίες αποκατάστασης πραγματοποιήθηκαν όλες σύμφωνα με τις προδιαγραφές όπως η αποκατάσταση φθοράς τερμάτων και περιοχών, επανασπορά, αερισμός, αμμοδιανομή κλπ. Αν και οι εργασίες συντήρησης είναι καθημερινές και συμβατές με τις οδηγίες της ΓΓΑ. το γηπεδικό πρόβλημα είναι πρόβλημα υπερλειτουργίας. Γνωρίζεις καλύτερα από εμένα ότι σε αυτό το χλοοτάπητα δεν είναι δυνατόν να γίνεται συνεχής χρήση. Για παράδειγμα, υπάρχουν ομάδες (όπως το Γαλλικό Κολέγιο) που χρησιμοποιούν το γήπεδο με τη δική σου ανοχή. Το δάπεδο γηπέδου χρησιμοποιείται υπερεντατικά και κατά παράβαση των κανονισμών λειτουργίας της Γενικής Γραμματείας, καθώς ο χρόνος πραγματικής χρήσης υπερβαίνει το 100% όπως ορίζεται από τις προδιαγραφές και επισημάνουν οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

3) Μετά από πολλά χρόνια γνωρίζεις πολύ καλά ότι η αυτή η Δημοτική αρχή, μέσα στους πρώτους μήνες της θητείας της, κατάφερε να εκδοθεί -επιτέλους- η πολυπόθητη άδεια ηλεκτροφωτισμού. Το διάστημα αυτό βρισκόμαστε στη διαδικασία να επιδιορθωθούν οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, οι οποίες
δυστυχώς είχαν αφεθεί στη τύχη τους. Το κόστος είναι μεγάλο αλλά επιτέλους ο Ταύρος θα αποκτήσει γήπεδο με φωτισμό ώστε και η ομάδα να αναδειχθεί
υψηλότερα και να υπάρξουν περισσότερα έσοδα.

4) Για τα γήπεδα 5Χ5 στο γήπεδο του Φωστήρα είχες επισημάνει προς εμένα ορισμένα σωστά γεγονότα και για τα οποία πήραμε τα απαραίτητα μέτρα. Όταν λήξει η σύμβαση παραχώρησης να δοθούν για χρήση στην ομάδα του Φωστήρα ή να υπάρξει άλλη μορφής συνεργασία; Ποια είναι τελικά η θέση σου;

5) Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τη, μικρή έστω, ενίσχυση στο σύλλογο που ήταν όμως η μεγαλύτερη (και δικαιωματικά) από τις υπόλοιπες ομάδες τη στιγμή μάλιστα που ελάχιστοι Δήμοι στην Ελλάδα επιχορηγούν τα σωματεία τους. Ενώ, λοιπόν, αρκετά σωματεία έχουν, ήδη εισπράξει την επιχορήγηση, το ένταλμα του Φωστήρα επέστρεψε στο Δήμο μας με πράξη από το Ελεγκτικό συνέδριο από υπαιτιότητα του συλλόγου. Πιο συγκεκριμένα και ενώ, όπως όλα τα σωματεία, είχαν ενημερωθεί γραπτά από το Δήμο, η αίτηση του Φωστήρα υπεβλήθη μεταγενέστερα της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και το σημαντικότερο ήταν ότι στην αίτηση οι περισσότερες εκδηλώσεις που αναφέρονται δεν είναι αθλητικού περιεχομένου. Συνεπώς, βιάστηκες να φορτώσεις τις δικές σου παραλείψεις στο Δήμο.

6) Θα ήθελα, επίσης, να γνωρίζεις τις προσπάθειές μου για εξεύρεση χορηγών για την ομάδα του Φωστήρα οι οποίες μέχρι τώρα δεν έχουν αποδώσει καρπούς αλλά θα συνεχίσω γιατί η ομάδα και οι ακαδημίες του θα πρέπει θα πρέπει να ενισχυθούν.

Θέλω να εκφράσω τις ευχές μου για επιτυχία στην ομάδα και σε εσένα προσωπικά ως Πρόεδρο και να είσαι σίγουρος ότι θα είμαστε δίπλα στο Φωστήρα χωρίς ποτέ να χρησιμοποιήσουμε την ιστορική αυτή ομάδα, όπως και όλες τις άλλες, για μικροκομματικά οφέλη. Ο Δήμαρχος και οι εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι δεν είμαστε κομματάρχες για να εξυπηρετούν πελατειακές ανάγκες. Όσον αφορά το «Δημαρχάκο που παίζει με το Φωστήρα» όπως ισχυρίζεσαι, ο καθένας κρίνεται από το
έργο του και εγώ αγωνίζομαι καθημερινά για τα προβλήματα του Δήμου. 

Οι όποιες αδυναμίες μπορούν να προκύψουν στις λειτουργίες του Δήμου δεν μπορούν να
μηδενίζουν την προσπάθεια και το έργο που επιτελείται. Κλείνοντας, θα ήθελα να εκφράσω σε κάθε περίπτωση ότι αναγνωρίζω την προσπάθεια όλων εκείνων που ασχολούνται ανιδιοτελώς με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό γιατί προσφέρουν ένα πολύ μεγάλο κοινωνικό έργο και οι οποίοι
διεκδικούν χωρίς, όμως, να αναφέρονται σε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς ή να κατευθύνονται από μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
Ανδρέας Γ. Ευθυμίου