Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Πολίτες κατά της καύσης καλωδίων: Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση

Φασούλι το φασούλι … … γεμίζει το σακούλι ! Παροιμία του λαού. Πάντασοφή.
Στις 05/10/2010 κάναμε καταγγελία στο Χαμόγελο του Παιδιού σχετικά με τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης των παιδιών στον καταυλισμό και για τις επιπτώσεις που έχει στην υγεία τους η καύση καλωδίων, σκουπιδιών και άλλων υλικών που γίνεται παρουσία τους, από τους ίδιους τους γονείς τους.

Τονίσαμε την εγκληματικότητα αυτής της ενέργειας τόσο σε αυτούς όσο και σε εμάς αλλά και στο περιβάλλον και ζητήσαμετην επέμβαση του Εισαγγελέα.

Ένα μήνα μετά δόθηκε εντολή ελέγχου στον καταυλισμό στο σώμα επιθεωρητών υπηρεσιών υγείας ( ΣΕΥΥΠ ).

Οι επιθεωρητές επισκέφτηκαν τον καταυλισμό,είδαν, συζήτησαν με τους ΡΟΜΑ και διαπίστωσαν.

Περί το τέλος Μαρτίου 2011 παρέδωσαν στον Εισαγγελέαπρωτοδικών αλλά και σε 43 άλλους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας το πόρισμάτους.

Είναι ένα πόρισμα όπου επισημαίνει τους κινδύνους που απειλούν τόσο τους ΡΟΜΑ κατοίκους του καταυλισμούόσο και εμάς αλλά και τους εργαζόμενους στην γύρω περιοχή ένεκα των απαράδεκτωνσυνθηκών διαβίωσης τους αλλά και των παράνομων δραστηριοτήτων τους.

Οι επιθεωρητές υγείας επισημαίνουν τονκίνδυνο από την λεπτοσπύρωση και την πανώλη εξ’ αιτίας των αναρίθμητων τρωκτικών που υπάρχουν στονκαταυλισμό και όχι μόνο που τρέφονται από τα σκουπίδια.

Σημειώνουν επίσης ότι υπάρχει κίνδυνος απότη διασπορά υδατογενών νοσημάτων λόγο της απουσίας πόσιμου νερού.

Η έλλειψη δικτύου αποχέτευσηςγια 1000 και πλέον ΡΟΜΑ επί 10 χρόνια έχει σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία λιμνών από ακάθαρτα νερά σε όλη την έκταση του καταυλισμούμε όλες τις επακόλουθες συνέπειες για την υγεία ( μολυσμένα έντομα, δυσοσμία …).

Επισημαίνουν την καύση των καλωδίων και των άλλων υλικών ( μιλάνε για τις διοξίνες και τουςάλλους ρύπους που απειλούν τη ζωή και το περιβάλλον ) και χαρακτηρίζουνολόκληρη την περιοχή σαν ΄΄ χημική βόμβα΄΄.

Διαπιστώνουν από τα έγγραφα που ελέγχουν ότιτο πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και 8 χρόνια σε ένα μεγάλο αριθμό εμπλεκομένωνφορέων τοπικής αυτοδιοίκησης , Υπουργείων, ανεξαρτήτων αρχών, ελεγκτικών φορέωνκαθώς και στο Δήμο της Αθήνας που όλοι τους όμως τα τελευταία χρόνια έχουναδρανήσει τελείως.

Σοβαρές ευθύνες επιρρίπτονται στο Δήμο τηςΑθήνας ο οποίος όπως αναφέρουν ΄΄ δεν ανταποκρίθηκε συστηματικά στηναντιμετώπιση όποιων προβλημάτων προέκυπταν κατά καιρούς ΄΄.

Εξ’ ίσου σοβαρές ευθύνες επιρρίπτονται στοΥπουργείο Υγείας, στο Υπουργείο Εσωτερικών και στην Περιφέρεια που όπωςχαρακτηριστικά λένε ΄΄ η επιτροπή της Περιφέρειας που ήταν υπεύθυνη για τηνυλοποίηση της μετεγκατάστασης, στα 3 χρόνια δράσης της συνεδρίασε μόνο 3 φορές! ΄΄.

Οι επιθεωρητές υγείας αν και δεν αναφέρουνπουθενά την συνεργασία που είχαμε μαζί τους κατά το διάστημα του ελέγχου τους,αν και παρέλειψαν να αναφέρουν ότι ολόκληρος ο όγκος του υλικού που συνέλεξανγια να βγάλουν τα συμπεράσματά τους ήταν απόρροια των ενεργειών των κατοίκωντου Δήμου Ταύρου, αν και παρέλειψαν να αναφερθούν στην προσφυγή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δίνουν τις προτάσεις τους οι οποίες είναι πάρα πολύ σημαντικέςκαι προσπαθούν να κινητοποιήσουν τον κρατικό μηχανισμό.

Εμείς επικοινωνήσαμε με την αρμόδια Επίτροποτης επιτροπής αναφορών στις Βρυξέλλες και στείλαμε το πόρισμα για να βοηθήσουμετις ενέργειες της ως προς την δεύτερη φορά που έκριναν απαραίτητο ναξανασυζητήσουν το φάκελό μας ( 30/09/2010 ).

Το πόρισμα υπάρχει στο διαδίκτυο. Πιστεύουμεότι είναι καλό για όλους να το διαβάσουν και να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Η Πολιτεία από την πλευρά της πρέπειεπιτέλους να συντονιστεί και να αναλάβει τις ευθύνες της.

Δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση.
‘ Πολίτες κατά της καύσης καλωδίων και σκουπιδιών ’

(Αντιμετώπιση ζητήματος συνεχιζόμενης καύσης καλωδίων και προτεινόμενες ενέργειες πατήστε εδώ )

Bazaar παιδικών ενδυμάτων και υποδημάτων με -65% στον Ταύρο

Από την Παρασκευή 8/4  ξεκίνησε ένα ενδιαφέρον bazzar το οποίο θα διαρκέσει έως αυτό το Σάββατο 16/4.

Μπορείτε να επισκεφτείτε το Bazaar παιδικών ενδυμάτων και υποδημάτων με -65% που γίνεται στη περιοχή του Ταύρου.

Εκεί θα ανακαλύψετε επώνυμα brands για παιδιά από 3 μηνών έως 16 Ετών.

Nolita, Miss Sixty, Rare, Hello Kitty, Energie, Bw kids, Rip Curl είναι λίγες από τις μάρκες που θα βρείτε.


Ωράριο Λειτουργίας:
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΣΑΒΒΑΤΟ: 10.00 - 19.00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/4: 16.00 - 20.00
ΚΥΡΙΑΚΗ 16/4: 10.00 - 18.00

Διεύθυνση: Σμύρνης 23 (παράλληλος της οδού Πειραιώς, έναντι Δημαρχείου Ταύρου) - Τηλ.: 210 340 8400

Τουρνουά Basket στον Δήμο Μοσχάτου Ταύρου. Δηλώστε συμμετοχή


6ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ BASKET
ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Φτιάξε την ομάδα σου (5-12 άτομα) και ζήσε μία αξέχαστη εμπειρία, σε γνωστά κλειστά γήπεδα μπάσκετ του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου

Υπό την Αιγίδα του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης

Δείτε την αφίσα
(Πατήστε επάνω στην αφίσα για να την δείτε σε πραγματικό μέγεθος)

Φωτιά σε μεταφορική εταιρία στον Ταύρο, επιβαρυμένη η κατάσταση λόγω του καταυλισμού!

Κατά τη διάρκεια τη μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε εχθές το απόγευμα σε μεταφορική εταιρεία, στις οδούς Ορφέως και Αγ. Άννης,συνοδευόμενη από εκρήξεις που παραλίγο να βάλει σε κίνδυνο τις ζωές μας λόγω της επιβαρυμένης κατάστασης του Βοτανικού ( καταυλισμός ΡΟΜΑ, Hellafoam – χημικά).

ενημερώθηκε η ειδική γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος κ.κ. Καραβασίλη η οποία αν και βρισκόταν στο εξωτερικό επικοινώνησε μαζί μας και μας έδωσε οδηγίες ανά πάσα στιγμή χρειαστούμε να επικοινωνήσουμε με συγκεκριμένο υπεύθυνο του Υπουργείου.




‘ Πολίτες κατά της καύσης καλωδίων και σκουπιδιών ’

Δείτε Φωτογραφίες