Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Ας στηρίξουμε την τοπική μας αγορά, το έχει ανάγκη...

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7/12 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου, από τον Εμπορικό Σύλλογο Μοσχάτου αλλά και την Κοινότητα Μοσχάτου, είχε πολύ ενδιαφέρον και έκρυβε πολλούς προβληματισμούς.

Σε μια κουβέντα που κράτησε κοντά στις δύο ευχάριστες ώρες, γεννήθηκαν προβληματισμοί, αλλά και μια ελπίδα για το μέλλον.

Ιδέες πολλές και αυτό ήταν το πιο ευχάριστο της βραδιάς.

Όλοι ενωμένοι μπορούνε να κάνουνε πραγματάκια εποικοδομητικά για την αγορά. Κάνεις δεν πρέπει να χαίρεται που ο ανταγωνιστής του κλείνει ή πάει άσχημα. Αργά ή γρήγορα μπορεί να είναι και η δικιά σου σειρά…

Ο Δήμος όπως δήλωσε και ο ίδιος ο Ευθυμίου, θα είναι δίπλα τους. 

Τα λόγια είναι καλά, αλλά στην προκειμένη στιγμή χρειάζονται την πραγματική στήριξη από τον Δήμο αλλά και τον ίδιο τον Δήμαρχο.

Ξεκίνησαν εκδηλώσεις σε πλατείες και δρόμους για τα Χριστούγεννα. Ναι, αυτός είναι ένας τρόπος στήριξης. 

Όμως μην μένουμε μόνο στις γιορτές και στις παρελάσεις…

Όλο τον χρόνο θα πρέπει μαζί με τα μαγαζιά να στήνονται εκδηλώσεις τόνωσης της αγοράς. Θα πρέπει ο Ιδιοκτήτης ενός μαγαζιού να νοιώθει σίγουρος για τον Δήμο του και τον Δήμαρχο του για να μπορέσει να σκεφτεί τα υπόλοιπα που θα χρειαστεί να κάνει για το μαγαζί του, απερίσπαστος.
 
Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι τον μεγαλύτερο πλούτο σε έναν Δήμο τον κάνει η αγορά του και δυστυχώς για το Μοσχάτο πρέπει σήμερα να μετράμε μόνο στην λεωφόρο Μακρυγιάννη, 50 και πλέον ενοικιάζεται!!!

Το αύριο είναι δύσκολο για τα μαγαζιά, όχι μόνο του Μοσχάτου και του Ταύρου, αλλά όλης πραγματικά της Ελλάδας.

Το ζήτημα είναι ένα. 

Θέλουμε μια υγιή ( όσο περνάει από το χέρι μας ) αγορά στον Δήμο μας;
Θέλουμε έναν Δήμο δυνατό;

Αν ναι, πρέπει επειγόντως να γυρίσει ο δημότης στην τοπική αγορά.

Πρέπει τα μαγαζιά από την δική τους πλευρά να βγάλουν εκπτωτικές κάρτες, ανέργων, νέων, συνταξιούχων δημοτών και κατοίκων (με καλό promotion αυτή την φορά…!!!), ώστε να νοιώθουμε οικεία στα καταστήματα και όχι ξένοι, όπως μπορεί να αισθανόμαστε σε ένα αντίστοιχο μαγαζί της Αθήνας.

Τα μαγαζιά θέλουν στήριξη και οι γιορτές όσο και δύσκολες αν είναι για όλους μας κάτι θα ''ακουμπήσει'' ο καθένας από εμάς.

Το μόνο που πρέπει να θυμόμαστε και να είναι πάντα στο μυαλό μας, είναι το εξής: Μία δυνατή τοπική αγορά, ισούται με έναν δυνατό ( παρόλο την κρίση ) δήμο.

Ας ψωνίσουμε λοιπόν...

Η Σακοράφα και o Γλέζος στην παρουσίαση βιβλίου του Πιέτρο Ινγκράο στον Ταύρο

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αγαπητοί φίλοι,

το πρωί της Κυριακής 11 Δεκεμβρίου στις 11, στην αίθουσα εκδηλώσεων (7) –Πειραιώς και Επταλόφου-στη  Δημοτική Κοινότητα Ταύρου ,

η δημοτική μας κίνηση παρουσιάζει το βιβλίο του Πιέτρο Ινγκράο «Η Αγανάκτηση δεν αρκεί» σε επιμέλεια και έκδοση του συμπολίτη μας Πέτρου Κακολύρη.

Με αφορμή το βιβλίο συζητάμε για τα κινήματα των πολιτών, τους αγώνες , την  προοπτική.

Θα συνομιλήσουμε με τους Μανώλη Γλέζο, Σοφία Σακοράφα, Νάντια Βαλαβάνη, Αλέξανδρο Ζαχιώτη, Δημήτρη Στούμπο.

Σας περιμένουμε !
Δράση Τώρα!

«Λαμπάδιασε» κατάστημα στο Μοσχάτο

Οι φλόγες ξύπνησαν τους ενοίκους τριώροφης πολυκατοικίας στο Μοσχάτο, στη συμβολή των οδών Θερμοπυλών και Καποδιστρίου.


Στις 06:10 τα ξημερώματα της Παρασκευής, ξέσπασε φωτιά στο ισόγειο του κτιρίου, οπού στεγάζεται ένα χρυσοχοείου.

Άμεσα ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική και 15 άνδρες με πέντε οχήματα έθεσαν υπό έλεγχο την πυρκαγιά λίγο πριν από τις 07:00.

Οι ένοικοι κατέβηκαν με ασφάλεια από τα διαμερίσματά τους, χωρίς καν να απαιτηθεί η συμβολή της Πυροσβεστική.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί η αιτία που προκάλεσε την πυρκαγιά.

newsit

Email Αναγνώστη: Καταγγελία για μάντρα απέναντι από το 2ο Δημοτικό Ταύρου

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Ταύρος, 8/12/2011 

Σήμερα( εχθές ) το πρωί πηγαίνοντας το παιδί μου στο σχολείο είδα καπνούς να βγαίνουν από μια μάντρα που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την είσοδο του 2ΟΥ Δημοτικού σχολείου Ταύρου και μια φοβερή δυσοσμία είχε ήδη εξαπλωθεί στο προαύλιο χώρο του σχολείου.

Δεν μπόρεσα να αντισταθώ και πήγα επιτόπου για να δω τι ακριβώς συμβαίνει.

Όταν μπήκα μέσα σ’αυτή τη μάντρα, που εξωτερικά είναι προσεκτικά καλυμμένη με ψηλές λαμαρίνες, η εικόνα που αντίκρισα ήταν, δυστυχώς όχι άγνωστη σε μένα, ένα οικόπεδο γεμάτο με παλιοσίδερα, τεμάχια από παλιά αυτοκίνητα, λάστιχα κ.α. και στη μέση ένα βαρέλι όπου ο υπάλληλος που βρισκόταν εκεί έκαιγε τα διάφορα υλικά.

Δεν μπορούσα να το πιστέψω ότι την ώρα που 240 παιδιά και 20 δάσκαλοι έκαναν μάθημα, ακριβώς δίπλα, ανενόχλητα, λειτουργούσε μια επιχείρηση με την παράνομη αυτή δραστηριότητα, δηλητηριάζοντάς τους.

Δεν μπορώ να καταλάβω πως όλοι εμείς οι γονείς καθημερινά αφήνουμε τα παιδιά μας σ’αυτό το χώρο με σκοπό να μορφωθούν και ταυτόχρονα υποθηκεύουμε το μέλλον τους και την υγεία τους, όταν καθημερινά είναι υποχρεωμένα να αναπνέουν τις καρκινογόνες αναθυμιάσεις των διπλανών παράνομων επιχειρήσεων και όχι μόνο…

Δεν ξέρω αν πρέπει να ζητήσω ευθύνες από το Δήμο, από το Υπουργείο Παιδείας, από τη Πολιτεία, ξέρω μόνο ότι αισθάνομαι ένοχη και υπεύθυνη που μετά από τόσα χρόνια δεν έχω καταφέρει, σαν γονιός που το παιδί του δηλητηριάζεται καθημερινά, να κάνω κάτι για να αλλάξω αυτή την κατάσταση.

Οι φωτογραφίες που σας στέλνω τραβήχτηκαν από τον ίδιο τον διευθυντή του σχολείου που ήταν και εκείνος μάρτυρας του επεισοδίου.

Αναγνώστης

Δείτε Φωτογραφίες



Τρακάρισμα πριν λίγο στην οδό Φλέμιγκ και Καποδιστρίου στο Μοσχάτο.

Τρακάρισμα πριν λίγο ( 1: 15 π.μ) στην οδό Φλέμιγκ και Καποδιστρίου στο Μοσχάτο.

Αμάξι παραβίασε το Stop της οδού Φλέμιγκ και χτύπησε διερχόμενο όχημα που βρισκόταν στην Καποδιστρίου.

Ευτυχώς δεν είχαμε τραυματισμούς παρά μόνο κάποιες υλικές ζημιές που είναι και αναπόφευκτες σε τέτοιου είδους ατυχήματα.

Πριν λίγο ήρθε η οδική βοήθεια για να πάρει το ένα από τα δύο οχήματα.