Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

O Άγιαξ Ταύρου «διέλυσε» την Ηλιούπολη με 4-0, στραβοπάτησε ο Φωστήρας

Συνεχίζει την κούρσα ο Άγιαξ Ταύρου, ο οποίος «διέλυσε» την Ηλιούπολη με 4-0, υποχρεώνοντάς τη στην πέμπτη ήττα της στο πρωτάθλημα.

Εύκολη νίκη πέτυχε ο ασταμάτητος φέτος, Άγιαξ Ταύρου, απέναντι στην Ηλιούπολη, η οποία έχει απογοητεύσει με τις εμφανίσεις της.

Το σκορ για τους γηπεδούχους άνοιξε στο 30’ με τον Φύτρο, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Θεοφάνους έχασε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας, αφού η προσπάθεια του κατέληξε στο δοκάρι.

Στο β’ ημίχρονο, μέσα σε 15 λεπτά οι παίκτες του Άγιαξ φόρτωσαν με τρία ακόμα γκολ το τέρμα της Ηλιούπολης, προσφέροντας ωραίο θέαμα στους φιλάθλους, αφού στο 60’ ο Ψυχουντάκης έκανε το 2-0, στο 70’ ο σκόρερ του πρώτου τέρματος, Φύτρος, «ξαναχτύπησε» κι έκανε το 3-0, ενώ στο 75’ ο Ρούσσης διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

Στο ντέρμπι κορυφής Ελπιδοφόρος και Φωστήρας ήρθαν ισόπαλοι 1-1 με ουσιαστικά κερδισμένο τον Άγιαξ Ταύρου. Σε ένα αμφίρροπο παιχνίδι οι Τράχωνες πήραν του τρεις βαθμούς της νίκης εντός έδρας το Αιγάλεω με 2-1.

Η Ρόδος ξεπέρασε το εμπόδιο του Περιστερίου με σκορ 3-1 αποφεύγοντας με την νίκη της αυτή τις την επικίνδυνη ζώνη.

Τα Μελίσσια δεν αντιμετώπισαν κάποιο πρόβλημα και κέρδισαν άνετα με 3-0 το Καρλόβασι. Τρείς πολύτιμους βαθμούς πήρε ο Πανναξιακός με σκορ 0-2 στην Κω με την ομώνυμη ομάδα.

Η αναμέτρηση Μύκονος-Νέα Ιωνία αναβλήθηκε κατόπιν αιτήματος των γηπεδούχων και θα διεξαχθεί πιθανότατα στις 11/1. 

Δείτε τα αποτελέσματα και τη βαθμολογία του 8ου ομίλου

Ο Ζαραδούκας σήμερα το πρωί στο Χαμόγελο του παιδιού στο Μοσχάτο

Χαρά σε μικρά παιδιά έδωσε ο Γιάννης Ζαραδούκας το πρωί της Τετάρτης, όταν και επισκέφθηκε το "Χαμόγελο του Παιδιού" στο Μοσχάτο σαν εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, σε μια ημέρα γεμάτη κοινωνικής δράσης.

Στο περιθώριο της επίσκεψής του, δήλωσε:

" Είμαστε μια οικογένεια και θεωρώ υποχρέωσή μας να βρισκόμαστε κοντά στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη αυτές τις μέρες ".

Το "παρών" έδωσε και ο πρόεδρος της ΕΠΣΠ, Στέλιος Μπρατσόλης που από την πλευρά του τόνισε: " Αυτές οι ενέργειες είναι πολύ σημαντικές και μπράβο στο έργο που επιτελούν οι άνθρωποι εδώ, που φροντίζουν τα παιδιά ".

Επιστολή Ανδρέα Ευθυμίου για τον πρώτο χρόνο θητείας του στον Δήμο Μοσχάτου - Ταύρου

Ο Δήμος μας στην κοινωνική και οικονομική συγκυρία

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι, συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ανάληψη των καθηκόντων μου και θα ήθελα να σας ενημερώσω για τις αποφάσεις και τις επιλογές του Δήμου μας σε μια περίοδο όπου όλοι βιώνουμε μία πολύπλευρη κρίση και ιδιαίτερα οι ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες.

Α. Τα οικονομικά δεδομένα του νέου Δήμου

1/ 1/2011: Απογραφή έναρξης.  
Προχωρήσαμε άμεσα σε ουσιαστική απογραφή των υποχρεώσεων και των απαιτήσεων των δύο πρώην Δήμων. Τόσο το Μοσχάτο όσο και ο Ταύρος έχουν τη δική τους ιστορία, τις δικές τους επιτυχίες και κατακτήσεις ταυτόχρονα, όμως, υπήρξαν αδυναμίες και καθυστερήσεις.

 
Οι αναφορές στο παρελθόν ούτε προσθέτουν ούτε αφαιρούν, κρατάμε τα θετικά στοιχεία των δύο πρώην Δήμων και προχωράμε.

Άμεσες ενέργειες ήταν η σταδιακή αποπληρωμή των χρεών που αναλάβαμε: οι υποχρεώσεις του νέου Δήμου την 1/1/ 2011 ήταν σε
προμηθευτές 5.476.740 € και οι μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις σε δάνεια 10.900.094 €, με ετήσιες πληρωμές τοκοχρεωλυσίων για το 2011 ποσού 1.476.000 €.


2011: Αποπληρωμή υποχρεώσεων και μείωση δαπανών.
  
Η εξυπηρέτηση των ανελαστικών υποχρεώσεων (μισθοί, εισφορές, δόσεις δανείων κλπ) διεξήχθη απρόσκοπτα, ενώ οι πληρωμές σε προμηθευτές για τους εννιά μήνες (1/1- 30/9/2011) ανήλθε στο ποσόν των 1.800.000 € με χρήση ιδίων πόρων χωρίς να απαιτηθεί περαιτέρω δανεισμός. 
Επίσης, σημαντική είναι η αύξηση στα διαθέσιμα του Δήμου, δηλαδή στις καταθέσεις όψεως, ώστε να υπάρχει ένα σημαντικό ταμειακό απόθεμα, για να εξασφαλισθεί η διατήρηση και διεύρυνση των παροχών στον κοινωνικό τομέα.
Παράλληλα, εξοικονομούμε πόρους στη βάση της ορθής κατανομής και διαχείρισης τους, όπως για παράδειγμα η διαδικασία μεταστέγασης υπηρεσιών και δραστηριοτήτων από ενοικιαζόμενους σε ιδιόκτητους χώρους (π.χ. δημοτικό βιβλιοπωλείο ενώ σύντομα ακολουθεί η μεταστέγαση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου).

Τη φετινή περίοδο, με ένταξη σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, εξασφαλίσθηκε η συνέχεια της απαλλαγής των συμμετεχόντων από τροφεία στους παιδικούς σταθμούς του Ταύρου και επεκτάθηκε στους παιδικούς σταθμούς του Μοσχάτου. 

Επίσης, υπήρξε μείωση διδάκτρων σε καλλιτεχνικά εργαστήρια και σε δραστηριότητες του αθλητικού τομέα, ενώ συνεχίζουμε να διοργανώνουμε όλους τους πολιτιστικούς και αθλητικούς θεσμούς στις δύο περιοχές (Καρναβάλι, Ταύρεια, Μαθητικό φεστιβάλ, Διαδημοτικό φεστιβάλ θεάτρου, αθλοδιακοπές, κλπ.), μειώνοντας ταυτόχρονα τις δαπάνες κατά 45 60%.


Β. Υψηλές μειώσεις Δημοτικών τελών έως 24% για κατοικίες και επιχειρήσεις

Αποφασίσαμε πολύ υψηλές μειώσεις τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού ώστε και οικονομική ελάφρυνση να υπάρξει και να φθάσουμε γρηγορότερα στη σύγκληση των τελών των δύο περιοχών.

 
Οι μειώσεις φθάνουν στο 22% για τις μικρές επιχειρήσεις και στο 24%για τις κατοικίες.

Πιο συγκεκριμένα, οι συντελεστές για το 2012 είναι: Κατοικίες: 1,02 €/ τ.μ., Επιχειρήσεις 0-250 τ.μ: 3,15 € /τ.μ., Επιχειρήσεις 251-6.000 τ.μ: Μοσχάτο 4,56 € / τ.μ.,- Ταύρος 4,84% €/ τ.μ., Επιχειρήσεις στεγασμένες άνω των 6.000 τ.μ.: Μοσχάτο 2,74€ / τ.μ. Ταύρος 2,76 €/τ.μ., Μη στεγασμένες: Ταύρος 1,38 €/ τ.μ.
Παράλληλα, με την προοπτική συγκέντρωσης διαφυγόντων εσόδων, έχουμε ξεκινήσει επανακαταμετρήσεις για τον έλεγχο των τετραγωνικών μέτρων στις μεγάλες επιχειρήσεις. Επίσης, προχωρήσαμε άμεσα σε ενέργειες κατά των Ανωνύμων Εταιρειών του ευρύτερου δημόσιου τομέα (ΗΣΑΠ, ΟΣΕ) που δεν καταβάλλουν, ως όφειλαν, τα δημοτικά τέλη που τους αναλογούν. 
Πιστεύω ότι ο σεβασμός στο περιβάλλον απαιτεί από όλους μας να ενισχύσουμε τα προγράμματα ανακύκλωσης γιατί έτσι μόνο θα περιοριστεί ο όγκος των σκουπιδιών που παράγουμε και θα μειωθεί και το κόστος διαχείρισης τους.

Γ. Απαλλαγή από τα τέλη, εθελοντικά δίκτυα, ενέργειες στήριξης, κοινωνικό παντοπωλείο

Προχωρήσαμε σε πλήρη απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για την πρώτη κατοικία στις άπορες οικογένειες.

Επίσης, με βάση το εισόδημα, υφίσταται
πλήρης απαλλαγή ή μείωση κατά 50% των τελών σε οικογένειες με ΑΜΕΑ, σε τρίτεκνες, πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες.
Ο εθελοντισμός συνιστά το σημαντικότερο παράγοντα παραγωγής κοινωνικού κεφαλαίου και για αυτό ξεκινήσαμε τη δημιουργία εθελοντικών δικτύων: Το Δίκτυο Εθελοντών Γιατρών έχει ως στόχο την υλοποίηση προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής και το Δίκτυο Εθελοντών Εκπαιδευτικών για προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Αντιμετωπίζουμε με συστηματικό τρόπο και κοινωνική ευαισθησία το χρόνιο πρόβλημα των ΡΟΜΑ με τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης και της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης από την καύση καλωδίων στην περιοχή Βοτανικού, κλείνοντας τα παράνομα σκραπατζίδικα και σε στενή συνεργασία με την Γραμματεία Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και την Επιτροπή Κατοίκων επιδιώκουμε αποτελεσματικές λύσεις.

Σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά και τη νομική μας υπηρεσία, προχωρήσαμε στις κατάλληλες ενέργειες ώστε να είμαστε στο πλευρό των κατοίκων που θα αποφασίσουν με δική τους ευθύνη να μην πληρώσουν το έκτακτο ειδικό τέλος στη ΔΕΗ. Το επόμενο διάστημα ξεκινά το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή, που θα στεγάζεται σε ιδιόκτητο ακίνητο στην πλατεία Αττάλειας καλύπτοντας τις ανάγκες σε βασικά τρόφιμα για 200 άπορες οικογένειες της πόλης μας.

Δ. Ώριμα έργα και στρατηγικοί στόχοι

Η πόλη μας ξεκινά από τον Ελαιώνα και φθάνει μέχρι και την Παραλία συνδέοντας, μέσω της οδού Πειραιώς, την πρωτεύουσα με το λιμάνι του Πειραιά. Τα τρία αυτά συγκριτικά πλεονεκτήματα (Πειραιώς, Παραλία, Ελαιώνας), αναφέρονται ως «Πόλοι Διεθνούς και Εθνικής Εμβέλειας» στο πρόσφατο σχέδιο νόμου για το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αττικής.

Αυτό ακριβώς διεκδικούμε ώστε να δημιουργήσουμε μία πόλη με ισχυρή ταυτότητα και φυσιογνωμία αυξάνοντας το κύρος και την ελκυστικότητά της και παράλληλα διατηρώντας το χαρακτήρα της γειτονιάς.