Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Ξεκινάει την Παρασκευή 9/12 το το Jumping Fish Festival στον Ταύρο

Η COSMOTE παρουσιάζει το Jumping Fish Festival την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στο Fuzz Club, ένα συναυλιακό διήμερο που φιλοξενεί διάσημα και καταξιωμένα ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής σε μια μοναδική συνύπαρξη με συγκροτήματα που έχουν ξεχωρίσει και αναδειχθεί μέσα από το  www.jumpingfish.gr.

Φέτος το Jumping Fish Festival είναι πιο μεγάλο από κάθε άλλη χρονιά, με σπουδαίους καλεσμένους από την Ευρώπη αλλά και την Αμερική.

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου - Ojos de Brujo, Travel Mind Syndrome, Brothers In Plugs, Los Mujeros
Σάββατο 10 Δεκεμβρίου - Fun Lovin' Criminals, Expert Medicine, George Gaudy, Trap

Οι Ojos de Brujo, το φαινόμενο από τη Βαρκελώνη που ξεσηκώνει σε κάθε του εμφάνιση με τις μεθυστικές αλχημείες του σε flamenco, rumba και hip-hop, και οι Fun Lovin’ Criminals, η επιτομή του νεοϋορκέζικου cool με το σαρδόνιο χιούμορ και το ασυμβίβαστο στυλ, θα είναι οι headliners του διημέρου 9 και 10 Δεκεμβρίου, αντίστοιχα.

Αμφότερα τα γκρουπ έχουν τεράστια και αμείωτη απήχηση στο ελληνικό κοινό, το οποίο θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει για τελευταία φορά τους Ojos de Brujo στα πλαίσια της αποχαιρετιστήριας περιοδείας τους, λίγο πριν την οριστική διάλυσή τους. Οι Fun Lovin’ Criminals απολαμβάνουν μια αναγέννηση τα δύο τελευταία χρόνια, με την κυκλοφορία του 'πρώτου party album της δεκαετίας' (του περσινού 'Classic Fantastic') και τη δεύτερη καριέρα του ανεπανάληπτου frontman Huey Morgan στα βρετανικά media.

Την κάθε βραδιά θα ανοίξουν συγκροτήματα που έχουν λάβει το χρίσμα του Jumping Fish. 

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου το έδαφος για τους Ojos de Brujo θα προετοιμάσουν οι Travel Mind Syndrome (Jumping Fish Ιανουαρίου 2010 με το τραγούδι 'Breeze Of Light'), οι Brothers In Plugs (Jumping Fish Ιουλίου 2011 και νικητές του διαγωνισμού για το support των Bon Jovi με το τραγούδι 'Can’t Find A Shelter') και οι Los Mujeros (Jumping Fish Ιουνίου 2011 με το 'Hey Woman').

Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου πριν τους Fun Lovin’ Criminals θα εμφανιστούν οι Expert Medicine (Jumping Fish Σεπτεμβρίου 2010 με το 'Mr. Crisis' και δημιουργοί του 'If I Could Build My Whole World Around You'), ο George Gaudy (Jumping Fish Νοεμβρίου 2010 με το 'Come Again') και οι Trap (Jumping Fish Οκτωβρίου 2010 με το 'Falling').

Τα εισιτήρια κοστίζουν 10 ευρώ.

FUZZ club
Πατριάρχου Ιωακείμ 1 Ταύρος (Λεωφ. Πειραιώς & Λεωφ. Χαμοστέρνας)

Δράση Τώρα! : Οι σχολικές επιτροπές να δώσουν όλα τα λεφτά στα σχολεία


ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
3 Δεκεμβρίου 2011
Αγαπητοί συμπολίτες, αγαπητές συμπολίτισσες

Δεν υπάρχει αμφισβήτηση ότι η ζωή μας έχει λάβει δραματικές διαστάσεις λόγω των πολιτικών των μνημονίων και της ξένης «κατοχής» στη χώρα. Κοντά στις περικοπές των μισθών και των συντάξεων, στην εργασιακή ζούγκλα, στο «στέγνωμα» της αγοράς, στη βίαιη ανατροπή των οικογενειακών μας προγραμματισμών, κοινωνικά αγαθά όπως η παιδεία, η υγεία, η κοινωνική πρόνοια, κ.α.  βρίσκονται κι αυτά στο στόχαστρο των μνημονιακών πολιτικών επιδεινώνοντας ακόμα περισσότερο το παρόν και το μέλλον όλων μας.

Η φετινή σχολική χρονιά σημαδεύτηκε από την τεράστια μείωση των λειτουργικών δαπανών από τον κρατικό προϋπολογισμό (σε ποσοστό άνω του 50% σε σχέση με το 2010) και από την ανυπαρξία των βιβλίων για πρώτη φορά στη μεταπολεμική περίοδο, με κύρια και αποκλειστική ευθύνη της μνημονιακής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ  και ιδιαίτερα της υπουργού παιδείας κας Διαμαντοπούλου. Σε πρόσφατη μάλιστα δήλωσή της προανήγγειλε ακόμα πιο δύσκολες ώρες για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, λόγω των προβλέψεων του νέου μνημονιακού προϋπολογισμού, ο οποίος προβλέπει περισσότερες μειώσεις για την παιδεία.

Κοντά στις ευθύνες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ χθες και της «ακροδεξιονεοφιλελεύθερης» κυβέρνησης Παπαδήμου σήμερα, ανάλογες είναι κι οι ευθύνες της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ένα μήνα σχεδόν μετά τη συγκρότηση και τη λειτουργία των νέων ενιαίων Σχολικών Επιτροπών Α/βάθμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου σύμφωνα με το νέο νόμο του «Καλλικράτη», τα σχολεία αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, διότι η Δημοτική Αρχή δεν τους δίνει τα χρήματα που τους αναλογούν και που τα έχει προ πολλού εισπράξει από το κράτος. Καμία δόση από τις τρεις που ήδη έχει εισπράξει και την τέταρτη που αναμένεται δεν έχει φθάσει στα σχολεία, παρότι πολιτικά και νομικά έχει υποχρέωση να τις αποδώσει άμεσα.

Οι   Σχολικές  Επιτροπές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου έχασαν πολύτιμο χρόνο και ξοδεύτηκαν σε ανούσιες αποφάσεις και με άλλες στοχεύσεις, χωρίς σχέδιο και κυρίως χωρίς να έχουν τα σχολεία τα απαραίτητα εφόδια (πετρέλαιο, καθαριστικά, γραφική ύλη, κλπ), ώστε να μπορούν στοιχειωδώς να  επιτελέσουν το έργο τους. Αντιθέτως, οι εκπαιδευτικοί αναγκάζονται να πληρώνουν ακόμα και από την τσέπη τους για να υπερβούν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά, να «παρακαλούν» φίλους και γνωστούς του Δήμου να βοηθήσουν, να ζητούν ακόμα και από γονείς να συμβάλλουν στα έξοδα των σχολείων.

Πρόκειται για μια απαράδεκτη κατάσταση που την καταγγέλλουμε απερίφραστα και
κατηγορηματικά και που κύριοι υπεύθυνοι είναι η πλειοψηφία των Σχολικών Επιτροπών, δηλ. η δημοτική αρχή που τους παρέχει και πολιτική κάλυψη.

Εμείς από τη μεριά της Δημοτικής Κίνησης «ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ» και οι εκπρόσωποί μας σ’ αυτές, θέσαμε εξ’ αρχής το ζήτημα της λειτουργίας των Σχολικών Επιτροπών σαν ένα νομικό πρόσωπο που θα έχει καθαρά επιτελικό ρόλο και το οποίο θα εφαρμόζει πιστά την Υπουργική Απόφαση 8448/24-2-11, με στόχο την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των σχολείων και την αποφυγή ανισοτήτων στη διαχείριση.
  
Συγκεκριμένα,  καταθέσαμε προς συζήτηση ολοκληρωμένη πρόταση σχεδίου λειτουργίας, το οποίο συνοψίζεται ως εξής: