Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011

Σαρωτικός ήταν ο Φωστήρας. 4 γκολ ο Τεντόπουλος

Σαρωτικός ήταν ο Φωστήρας, ο οποίος επιβλήθηκε 4-1 της Μυκόνου έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Τεντόπουλο που σημείωσε όλα τα γκολ της ομάδας του.

Ο Τεντόπουλος άνοιξε το σκορ στο 24’ για τους γηπεδούχους, όμως οι νησιώτες ισοφάρισαν στο 35’, χάρη σε πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα ο Τσάλμας.

Το 1-1 διατηρήθηκε ως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο ο Φωστήρας έπαιξε πιο επιθετικά και «καθάρισε» εύκολα το παιχνίδι.

Στο 58’ ο Τεντόπουλος έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στον Φωστήρα, ενώ στο 66’ έκανε το 3-1. Το τελικό 4-1 διαμόρφωσε ο ίδιος παίκτης στο 75’, ολοκληρώνοντας και τον προσωπικό του θρίαμβο.

ΦΩΣΤΗΡΑΣ: Μπόκος, Κόπελας, Κατσιγιάννης, Παπαδημητρίου, Τερζής, Κούτρος (70’ Τσοπανάκος), Πετρίτσης (65’ Χοτζάι), Τζαναβάρας, Ντεντόπουλος, Μπεθάνης, Δωροδίνης (75’ Τσίπρας)

ΜΥΚΟΝΟΣ: Μανταφούνη, Αργυρίου, Αλεξανδρόπουλος, Καρατζάς (65’ Θεοδώρου), Ζουγανέλης, Κουκάς, Ξένος, Βαλαμούτης, Τσάλμας, Τουμάσης (75’ Λαγόπουλος), Πανέτας (65’ Μπαλλής)

Onsports

Δελτίο τύπου από τους «Πολίτες Μπροστά» για τα δημοτικά τέλη


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τις τελευταίες μέρες πολύ λόγος γίνεται για την μείωση των δημοτικών τελών που πληρώνουν οι κάτοικοι μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ. 

Και αυτό ξεκίνησε γιατί την Πέμπτη  Νοεμβρίου 2011 το δημοτικό συμβούλιο απεφάσισε μια πραγματικά γενναία μείωση στα δημοτικά τέλη περισσότερο για τους κατοίκους του Μοσχάτου και λιγότερο για τους κατοίκους του Ταύρου επιφέροντας μια εξίσωση των συντελεστών και στις δύο περιοχές τουλάχιστον όσον αφορά κατοικίες και μικρές επιχειρήσεις.

Η συζήτηση όμως γίνεται για να μπορέσουν κάποιοι είτε της συμπολίτευσης είτε μέρους της αντιπολίτευσης   να αποκομίσουν πολιτικά κέρδη προβάλλοντας σαν δική τους πρόταση και επιτυχία την μείωση αυτή. Για τους «Πολίτες Μπροστά» δεν υπάρχει καμμία τέτοια επιδίωξη για τον απλούστατο λόγο ότι μια μικρή έστω μείωση στα βάρη που επωμίζονται οι κάτοικοι Μοσχάτου Ταύρου είναι θετική και οι πολιτικές παρατάξεις δεν θα πρέπει να “σπεκουλάρουν” με ένα τέτοιο γεγονός.

Εξ άλλου τα πρακτικά των συνεδριάσεων, και της οικονομικής επιτροπής και του δημοτικού συμβουλίου, υπάρχουν στην διαύγεια και μπορεί ο καθένας να διαπιστώσει ότι πλήρη και ολοκληρωμένη πρόταση για την μείωση των δημοτικών τελών πρώτη, και ίσως μόνη, έφερε η παράταξη μας δια του εισηγητή της Τουφεξίδη Χάρη. 

Η εισήγηση μας και το γεγονός ότι η πλειοψηφία την πλησίασε αρκετά (προς τιμήν της, δείχνοντας ότι «ακούει», αν και θα μπορούσε να ήταν πιο γενναία)  ήταν ο παράγοντας που απεφασίσθηκαν αυτές οι μειώσεις. Επαναλαμβάνoυμε όμως ότι αυτό είναι το λιγότερο.

Ένα σημαντικό όμως θέμα σχετιζόμενο με τα δημοτικά τέλη, και ίσως άγνωστο σε πολλούς, είναι ότι για την περιοχή του Μοσχάτου υπάρχει μία απόφαση δημοτικού συμβουλίου του 2004 η οποία όριζε ότι για μια δεκαετία (δηλ. έως το 2014) τα δημοτικά τέλη των κατοικιών αυξάνονται 10 λεπτά για κάθε τμ στις κατοικίες και 28 λεπτά για κάθε τμ στις επιχειρήσεις ετησίως. 

Σκοπός αυτού του επιπλέον τέλους που ανέρχεται σε απόλυτο ποσό στις 300-350.000 ευρώ κάθε χρόνο ήταν να χρησιμοποιηθεί για αγορά ακινήτων και ονομάσθηκε Τέλος Κτήσης Ακινήτων. 

Έτσι θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα δημοτικά τέλη για το Μοσχάτο θα είναι τελικά 1,12/τμ στις κατοικίες, 3,43/τμ στις μικρές επιχειρήσεις και 4,84/τμ στις μεγάλες επιχειρήσεις για το 2012.

«Οι Πολίτες Μπροστά» και ο υποψήφιος δήμαρχος Αρης Κρεμμύδας έχουν, εδώ και δύο εβδομάδες, υποβάλλει προς την δημοτική αρχή τα εξής ερωτήματα σχετικά με το τέλος αυτό :

1) Ποιο το ακριβές ποσόν που έχει συγκεντρωθεί από το Τέλος Κτήσης Ακινήτων τα επτά αυτά χρόνια, μαζί με πιθανούς τόκους;

2) Έχει και που χρησιμοποιηθεί μέρος αυτού του ποσού;

3) Σε ποιο κωδικό του προϋπολογισμού καταχωρείται το ποσόν αυτό;

Μόλις μας απαντηθούν τα ερωτήματα θα ενημερώσουμε τους συνδημότες μας καθώς και θα υποβάλλουμε προς το δημοτικό συμβούλιο τις προτάσεις μας σχετικά με τι μέλλει γενέσθαι με το τέλος αυτό.

«Οι Πολίτες Μπροστά», ανεξαρτήτως αν μερικοί επιδιώκουν να υποβαθμίσουν τον ρόλο τους σαν αντιπολίτευση, θα βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή για την οικονομική ανακούφιση των δημοτών καθώς και στην προαγωγή της διαφάνειας στα τεκταινόμενα  του δήμου Μοσχάτου Ταύρου.

«Πολίτες Μπροστά»

Μείωση στα δημοτικά τέλη για κατοικίες και μαγαζιά σε Μοσχάτο και Ταύρο

Σημαντική μείωση στα δημοτικά τέλη αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Μοσχάτου - Ταύρου, στη συνεδρίαση της Πέμπτης 24/11.

Συγκεκριμένα, στις κατοικίες στο Μοσχάτο η μείωση φτάνει το 24%, από τα 1,34€ στα 1,02€ ανά τ.μ. Στον Ταύρο η μείωση είναι στο 5%, με αποτέλεσμα τα δημοτικά τέλη να ανέρχονται στα 1,02€ από τα 1,07€.

Έτσι επιτυγχάνεται εξισορρόπηση στα τέλη Μοσχάτου και Ταύρου, κάτι λογικό, αφού και οι δύο κοινότητες απολαμβάνουν τις ίδιες υπηρεσίες καθαριότητας.

Να σημειωθεί ότι οι μειώσεις αφορούν το σύνολο των πολιτών, χωρίς να υπολογίζουμε οι επιπλέον μειώσεις στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες..

Για παράδειγμα, σπίτι 90 τ.μ. στο Μοσχάτο πρόκειται να πληρώσει για τα δημοτικά τέλη 90 x 1,02 = 91,8€, ενώ το 2011 πλήρωσε 90 x 1,34 = 120,6€.

Σπίτι στον Ταύρο 70 τ.μ. θα πληρώσει το 2012 για τα δημοτικά τέλη 70 x 1,02 = 71,4€, ενώ το 2011 πλήρωσε 70 x 1,07 = 74,9€.

Μειώσεις και στα καταστήματα

Για τα καταστήματα (έως 250 τ.μ.) οι μειώσεις στα δημοτικά τέλη είναι της τάξης του 21,64% στο Μοσχάτο και του 5% στον Ταύρο.

Η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για τα δημοτικά τέλη υπερψηφίστηκε από όλες τις δημοτικές παρατάξεις πλην αυτής του κ. Σπανάκη που ψήφισε λευκό.

Ημερίδα σήμερα 30/11 στον Ταύρο για την καταπολέμηση των διακρίσεων στην εκπαίδευση

ΗΜΕΡΙΔΑ

«Η καταπολέμηση των διακρίσεων στην εκπαίδευση σε περίοδο οικονομικής κρίσης»

Τετάρτη 30/11/11 και ώρα 17.00, στην Αίθουσα 7, (Σφαγεία)- Πειραιώς & Επταλόφου, στον Ταύρο.

Η ημερίδα διοργανώνεται από το Κέντρο Παιδαγωγικής και Καλλιτεχνικής Επιμόρφωσης «Σχεδία» στο πλαίσιο του προγράμματος ΙΡΙΣ / PROGRESS με χρηματοδότηση από τη ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ  και την ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ και με την στήριξη του ΔΗΜΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ – ΤΑΥΡΟΥ.

Φωνάζει για την διαιτησία του Αστερή ο Φωστήρας. Δείτε το δελτίο τύπου

Mε δελτίο τύπου που εξέδωσε το γραφείο τύπου του AΠΟ Φωστήρα το ΔΣ του συλλόγου εκφράζει τα παράπονα του για την απαράδεκτη διαιτησία του ρέφερι Αστερή στον αγώνα με το Καρλόβασι, στον οποίο η ομάδα του Ταύρου ηττήθηκε με 2-1. Αναλυτικά αναφέρει:

«Το διοικητικό συμβούλιο του ΑΠΟ Φωστήρ διαμαρτύρεται για την απαράδεκτη διαιτησία του κ. Αστερή (σύνδεσμος Κορινθίας) και ευχόμαστε στη συνέχεια του πρωταθλήματος η επιτροπή σας να προσέξει πιο πολύ το πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής. Πιστεύουμε ότι ο παρατηρητής διαιτησίας κ. Αδάμ (Ευβοίας) θα αναφέρει τα τραγικά λάθη του κ. Αστερή κατά της ομάδας μας ή τελικά ήταν ένα ολοκληρωμένο έργο που ήρθε σε πέρας».

**Ο Φωστήρας για το πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής στον εξ αναβολή αγώνα θα αντιμετωπίσει την Μύκονο σήμερα Τετάρτη στις 30 Νοεμβρίου στις 13:00 μ.μ

stoplekto