Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Την Τετάρτη στις 23/2 το party της Eurovision στο Μοσχάτο

Ανοιχτή συνάντηση της Μεσοποταμίας Μοσχάτου καλεσμένος ο Τζεμίλ Τουράν

Λέσχη Ανάγνωσης της Μεσοποταμίας κάνει την πρώτη της ανοιχτή συνάντηση αυτήν την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου στις 19.00 μμ στο σπίτι της Μεσοποταμίας,Πλάτωνος 13 Μοσχάτο,κοντά στην παραλία μας .

Καλεσμένος μας θα είναι ο συγγραφέας Τζεμίλ Τουράν ένας ιδιαίτερα λυρικός συγγραφέας, με αδούλωτο πνεύμα και περίσσια ανθρωπιά, που θα μας ταξιδέψει μέσα από τα βιβλία του -γραμμένα με απέραντο λυρισμό και ευαισθησία-στα χώματα της ιδιαίτερης πατρίδας του και ο οποίος θα συνομιλήσει από καρδιάς για την λογοτεχνία και τον άνθρωπο,με τους φίλους και τις φίλες που θα παρευρίσκονται.

H Mόνικα σήμερα ζωντανά στον Ταύρο!

MONIKA LIVE  ΣΤΟ FUZZ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Η Μόνικα υποδέχεται τη νέα χρονιά με δύο συναυλίες στην Αθήνα, τις πρώτες της για το 2011, μερικούς μήνες μετά την τελευταία της εμφάνιση επί αθηναϊκού εδάφους στο sold out Ark Festival. Την Πέμπτη 17 και την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου, η Μόνικα δίνει live ραντεβού στο Fuzz Club στον Ταύρο.

Επί σκηνής, η Μόνικα θα ερμηνεύσει στο πιάνο και την κιθάρα τα κομμάτια από το τελευταίο άλμπουμ της “Exit”, τις επιτυχίες μέσα από το ντεμπούτο της “Avatar” και μια επιλογή από ξένες και ελληνικές διασκευές αγαπημένων της κομματιών.

Το 2010 είδε την επιστροφή της Μόνικα στη δισκογραφία με το δεύτερο άλμπουμ της “Exit” που κέρδισε τις εντυπώσεις και το 2011 αποτελεί μια καλή ευκαιρία να αγαπηθεί το “Exit” και στη ζωντανή του ενσάρκωση, όπως συνέβη και με τα τραγούδια του “Avatar”. Με πινελιές όπως η άρια στη μέση του “Not Enough”, το μπουζούκι στο ήδη αγαπημένο από το κοινό “Yes I Do” και το σπαρακτικό σόλο του “Our Love Or How We Lost It”, το “Exit” έρχεται να σταθεί επάξια δίπλα σε highlights όπως το “Over The Hill”, το “Babe” και το “Bloody Sth” με τα οποία συστήθηκε και ξεχώρισε πριν 2 χρόνια η Μόνικα.

Τιμές εισιτηρίων:
Είσοδος: 15 ευρώ
Φοιτητικό: 12 ευρώ (μόνο στην είσοδο)
Πατριάρχου Ιωακείμ 1 ΤΑΥΡΟΣ
Πειραιώς & Χαμοστέρνας


Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6985 555 081

Παιδικό θέατρο στον Ταύρο τις Κυριακές «Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη… σαν παραμύθι»

«Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη… σαν παραμύθι»
Κάρμεν Ρουγγέρη

Συνεχίζουμε με την Κάρμεν Ρουγγέρη το συναρπαστικό μας ταξίδι στο μαγικό κόσμο του παιδικού θεάτρου, με το έργο «Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη… σαν παραμύθι…».

Δεν είναι παραμύθι, είναι μια κωμωδία του Αριστοφάνη δοσμένη όμως με παραμυθένιο τρόπο· με πολύχρωμα ονειρεμένα σκηνικά και κουστούμια· με μουσική, τραγούδια και χορούς από την παράδοση· με θαυμάσιους ηθοποιούς· με συμμετοχή των θεατών, αφού όλοι θα πάρουν μέρος στην παράσταση όταν η αίθουσα θα μετατραπεί σε Εκκλησία του Δήμου.

Η γνωριμία των παιδιών με τον Αριστοφάνη γίνεται μέσα από μια διασκευή που σέβεται απόλυτα τόσο τον ποιητή όσο και τους μικρούς μας φίλους, όπως άλλωστε και όλες οι παραστάσεις που έχουν την υπογραφή της Κάρμεν Ρουγγέρη και των συνεργατών της.

Λίγα λόγια για το έργο

Βρισκόμαστε στο 392 π.Χ. Έχουν περάσει δέκα χρόνια από το τέλος του Πελοποννησιακού πολέμου και οι Αθηναίοι ακόμη να συνέλθουν από τη μεγάλη καταστροφή…

Τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Όλοι επιθυμούν μια αλλαγή στον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας. Κανείς δεν είναι ευχαριστημένος, ώσπου η Πραξαγόρα, μια πανέξυπνη νοικοκυρά, αποφασίζει να δράσει… Έχει συμφωνήσει με τις φίλες της να συναντηθούν στο Φανάρι του Διογένη, λίγο πριν ξημερώσει, μόλις λαλήσει και ο τρίτος πετεινός. Η συμφωνία είναι να ντυθούν όλες με τα ρούχα των αντρών τους, να φορέσουν ψεύτικα γένια και μουστάκια και να πάνε…

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο-σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη
Σκηνικά-κουστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή
Μουσική διασκευή-Σύνθεση: Γιάννης Μακρίδης
Κίνηση-Χορογραφία: Πέτρος Γάλλιας
Στίχοι τραγουδιών: Ανδρέας Κουλουμπής

Ερμηνεύουν (με αλφαβητική σειρά) οι ηθοποιοί: Ιατροπούλου Βασιλική, Καμπούρη Βασιλική, Κοσμίδης Στέφανος, Μανίσαλη Νατάσσα, Μπάνου Φωτεινή, Νικολάου Ιωάννης, Παπαδάκου Ράνια, Περδίου Σπύρος, Πολυκανδρίτου Δέσποινα, Ρουσινού Ελένη, Τουμασάτος Γρηγόρης, Τσόγκα Κοραλία

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Κυριακή 11:30 και 14:45

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 15 ευρώ – Σχολικές παραστάσεις: 8 ευρώ
Για τα σχολεία παραστάσεις πραγματοποιούνται καθημερινά μετά από συνεννόηση.
Πληροφορίες: ΤΕΧΝΙS, τηλ.: 210 93 45 378

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πληροφορίες: 6978 188756

ΠΕΙΡΑΙΩΣ 254 ΤΑΥΡΟΣ
ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ " Ελληνικός Κόσμος "

Κάτι "ψήνεται" με την Eurovision στο Μοσχάτο

Φαίνεται ότι το κλίμα θα ζεστάνει αρκετά, σχετικά με τις φετινές εκδηλώσεις του Καρναβαλιού Μοσχάτου - Ταύρου.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο Δήμος Μοσχάτου - Ταύρου είναι πολύ κοντά στην διοργάνωση πάρτυ με τους καλλιτέχνες του φετινού ελληνικού της Eurovision την εβδομάδα που έρχεται (και συγκεκριμένα την Τετάρτη).

Άλλωστε, μια Μοσχατιώτισσα, η Αντιγόνη Ψυχράμη συμμετέχει στον τελικό και διεκδικεί το εισιτήριο για την φετινή Eurovision, με αντιπάλους την Βαλάντω Τρύφωνος, τα Κόκκινα Χαλιά, την Νίκη Πόντε, τον Λούκα Γιώρκα και τους Τριημιτόνιο.

Αναμένουμε, λοιπόν, να ρυθμιστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες και να δούμε τις οριστικές ανακοινώσεις από τον Δήμο για ένα δυνατό event στην πόλη μας.

πηγή: Μοσχάτο Live!

Αποκριάτικος χορός των Συλλόγων Γονέων 4ου/5ου Δημοτικού Μοσχάτου

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα παραμείνουν ακινητοποιημένα για πάνω από πέντε ώρες

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα παραμείνουν σήμερα Παρασκευή 18/2 ακινητοποιημένα για πάνω από πέντε ώρες.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων, τα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 4:30 το απόγευμα και τα τρόλεϊ 11 με 4.