Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Χαμογέλα και λίγο.


Είναι εντύπωση μου η όλοι μας πραγματικά διανύουμε μια όχι και τόσο καλή περίοδο για την ζωή μας;Όποιον και να δεις , με όποιον και να μιλήσεις ,όταν τον ρωτάς τι κάνει , πως περνάει και γενικότερα πως περνάει , η απάντηση του είναι καλά....
Ένα ξερό καλά , που δυστυχώς δεν σε πείθει καθόλου.Ενα καλά που θαρρείς πως βγαίνει με το ζόρι από το στόμα του. Με το στανιό.
Καλύτερα θα ήταν να σου πει : άστα ρε συ. Δύσκολα πολύ τα πράγματα. Θα το σεβόσουν περισσότερο.Αλλα και από την άλλη μεριά ποιος θέλει να το λέει και να το ακούει συνέχεια αυτό;Όλοι μας το ξέρουμε.Ισως για αυτό προτιμάμε να εθελοτυφλούμε και περιοριζόμαστε σε ένα σκέτο καλά..
Είναι αδιαμφισβήτητα μια ζόρικη περίοδο για όλους μας μάλλον. Και δεν αναφέρομαι μόνο για την οικονομική κρίση που πάνω κάτω μας έχει αγγίξει σχεδόν όλους, άλλους πολύ και άλλους λιγότερο.
Επαγγελματικά , οικογενειακά,συναισθηματικά,προβλήματα υγείας και ψυχολογικά!!
Όλοι μας έχουμε κάποιο λόγο να γκρινιάξουμε και να διαμαρτυρηθούμε.Όλοι μας έχουμε μια ανησυχία μέσα μας σαν κόμπο στο λαιμό, σαν ένα σφίξιμο στα σωθικά μας. Κανείς δεν ξέρει τι και πως.
Ένα είναι σίγουρο .Ότι είναι θα έρθει , θα έρθει .Και δεν μπορούμε πάντα να το αποτρέψουμε.
Για αυτό σημασία έχει να προσπαθείς. Να το παλεύεις. Να το παλεύεις αλλά με χαμόγελο.
Αφού μπήκες στο χορό ,θα χορέψεις δεν λένε;Τουλάχιστον κοίτα να περάσεις και καλά.
Αν κάνεις ότι κάνεις από αγγαρεία, αν το κάνεις γιατί τα πρέπει είναι πιο μεγάλα από τις επιθυμίες σου , μην το κάνεις καν.
Θα βρίζεις συνέχεια την ώρα και την στιγμή και θα έχεις πάντα μια άσχημη κουβέντα στο στόμα. Γκρίνια, άγχος,νεύρα....και μια ζωή που σίγουρα φίλε μου δεν ήταν αυτή που διάλεξες.
Και ύστερα γίνεσαι μαγνήτης στην γκαντεμιά και στην ατυχία. Σε όλα τα στραβά και τα άσχημα. Γρουσούζης κανονικός! Λογικό αφού το μόνο πράγμα που σκέφτεται η ψυχούλα σου είναι : Δεν πάμε καλά... Δεν πάμε καλά ...Δεν πάμε καλά...
Και αυτό δεν το λέω μόνο εγώ. Το αναφέρει και ο νόμος του Μέρφι.
Για αυτό βάλτα κάτω και ξανασκέψου τα λίγο. Αν δεν μπορείς να αλλάξεις πράγματα στην ζωή σου , άλλαξε εσύ ο ίδιος.
Και χαμογέλα και λίγο. Το γέλιο κάνει καλό στην υγεία , φέρνει και μακροζωία.
Άσε που ένα ωραίο χαμόγελο έχει και στιλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

moschato.tauros.life@gmail.com