Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Σας ευχαριστούμε.


Ευχαριστούμε τους αναγνώστες μας για τα καλά σχόλια που μας στέλνετε και ειλικρινά από καρδιάς, χαιρόμαστε που κάποιοι από εσάς , μέσω των αγγελιών για εύρεση εργασίας που αναρτούμε, εργάζεστε και πάλι.Θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να στέλνετε τα βιογραφικά σας αλλα και να επικοινωνείτε απευθείας μόνο με τον ενδιαφερόμενο εργοδότη.Καθαρά και μόνο για δική σας διευκόλυνση.Μια πιο άμεση επαφή μπορεί να αποφέρει καλύτερα αποτελέσματα.

Εμείς από την πλευρά μας ,ως ένα blog χωρίς πολιτικό χαρακτήρα και σκοπιμότητες, που ασχολείται με τα προβλήματα των πολιτών του Μοσχάτου και του Ταύρου , από την σκοπιά του δημότη για τον δημότη, θα συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε με όσο το δυνατόν πιο χρήσιμες και πρακτικές πληροφορίες που πιθανόν να αφορούν τους περισσότερους από εσάς όπως :
αγγελίες ευρέσεως εργασίας, εφημερεύοντα φαρμακεία, απεργίες των μέσων μαζικής μεταφοράς , πολιτιστικά δρώμενα του κοινού μας δήμου , προτάσεις για δωρεάν έξοδο κοντά στο Μοσχάτο και τον Ταύρο.

Σκοπός αλλά και δέσμευση μας είναι, στο άμεσο μέλλον αυτή η θεματολογία να πληθύνει και να σας προσφέρει πάντα ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

Επίσης θα θέλαμε να συγχαρούμε θερμά όλες τις επιχειρήσεις για τις ειδικές προσφορές που δημιούργησαν για τους αναγνώστες του Μοσχάτο Ταύρος Life αλλά και όλους εσάς που αγκαλιάσατε αυτή την προσπάθεια. Μας δίνετε κουράγιο και την δύναμη να συνεχίσουμε.

Τα σχόλια σας είναι η καλύτερη επιβράβευση για εμάς και σας υποσχόμαστε πως θα συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε ουσιαστικά για την ζωή στο Μοσχάτο Ταύρος.

1 σχόλιο:

  1. Καταστροφές στα φοινικόδεντρα από το σκαθάρι-δολοφόνο
    November 25, 2010 | Popularity: 1% [?]
    Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

    Μεγάλες καταστροφές στα φοινικόδεντρα έχει προκαλέσει ο κόκκινος ρυγχωτός κάνθαρος rhynchophorus ferrugineus.

    Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ξεραθεί οι φοίνικες.

    Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής του Εργαστηρίου Εντομολογίας στο Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας (ΕΘΙΑΓΕ) στο Ηράκλειο, Νίκου Ροδιτάκη, στην “Ελευθεροτυπία” στις αρχές του Νοεμβρίου 2010, εφαρμόστηκε ένα ολοκληρωμένο και απολύτως αποτελεσματικό πρόγραμμα αντιμετώπισης του κόκκινου σκαθαριού σε ξενοδοχεία της Κρήτης με χρηματοδότηση ξενοδόχων που είχαν φυτέψει πολλούς φοίνικες, με την αντιμετώπιση να βασίζεται σε εναλλακτικούς τρόπους με ελάχιστο ψέκασμα το χρόνο.

    Το κόστος ψεκασμού του φοίνικα επιβαρύνει τον ιδιοκτήτη και ανέρχεται στο διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 300 ευρώ ανά δέντρο, ενώ το Ταμείο Δασών του ΥΠΕΚΑ έχει προβλέψει κονδύλι ύψους 400.000 ευρώ για την καταπολέμηση του σκαθαριού.

    Το σκαθάρι, ένα κόκκινο-καφέ έντομο μήκους περίπου 3 εκατοστών, κατάγεται από την τροπική Ασία, έχει όμως εξαπλωθεί στην Αφρική και την Ευρώπη και προκαλεί εκτεταμένες καταστροφές σε διάφορα είδη φοινικόδεντρων.

    Στην Ελλάδα εντοπίστηκε για πρώτη φορά σε φοίνικες Washingtonia που εισήχθησαν στο Ηράκλειο τον Μάιο του 2005 από την Αίγυπτο, καθώς και σε φοίνικες του είδους Phoenix canariensis στη χερσόνησο του νομού Ηρακλείου.

    Στο νομό Αττικής, το ξενόφερτο έντομο έχει καταστρέψει δεκάδες φοίνικες στη Βουλιαγμένη, τη Γλυφάδα, το Ελληνικό, το δήμο Αθηναίων, ακόμα και στον Ωρωπό. Υπενθυμίζεται πως το σκαθάρι είχε απειλήσει 300 φοίνικες στο Πεδίον του Άρεως με τη Νομαρχία να λαμβάνει μέτρα για την προστασία των δέντρων.

    Σημειώνεται πως η καταστροφή στο δέντρο δεν είναι ορατή παρά μόνο στα τελευταία στάδια της καταστροφής όταν τα φύλλα του φοίνικα αρχίζουν να γέρνουν και να πέφτουν.

    Το σκαθάρι καταπολεμάται είτε με εντομοκτόνα που τοποθετούνται στη βάση του φοίνικα, είτε με συσκευές μικροκυμάτων που θερμαίνουν το δέντρο χωρίς να το βλάπτουν.

    Για το econews

    Newslink

    ΑπάντησηΔιαγραφή

moschato.tauros.life@gmail.com