Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Οι αγώνες των ομάδων μας σε Μοσχάτο και Ταύρο

Ο Άγιαξ Ταύρου αποτελεί μία από τις ομάδες που χρόνο με τον χρόνο στηρίζεται ολοένα και περισσότερο σε νεαρούς ποδοσφαιριστές, που προέρχονται από τις ακαδημίες της.

Ο Αγιαξ Ταύρου, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα του 8ου ομίλου, όντας αήττητος με το πέρας των τεσσάρων πρώτων αγωνιστικών θέλει να παραμείνει στην πρώτη θέση στο εκτός έδρας παιχνίδι με τους Τράχωνες.

Ο Φωστήρας που μετά και την προσφυγή κατά της ομάδας του Καρλόβασι, θέλει και την νίκη απέναντι στον Πανναξιακό.  Η ψυχολογική ένεση της Δευτέρας μετά και την Τεσσάρα που φιλοδώρησε στην ομάδα της Μυκόνου μπορεί να γίνει και η καλύτερη γιατρειά για να ανοίξει και πάλι τα φτερά του προς την κορυφή.

Ο Α.Ο. Μοσχάτου θέλει απαραίτητα τους τρεις βαθμούς απέναντι στην ομάδα της Καστέλας για να παραμείνει το φαβορί για την άνοδο του στην Δ' Εθνική. Ο ΑΟΜ με το κόσμο στο πλευρό του θα προσπαθήσει να αποσπάσει την νίκη από τους Πειραιώτες που θέλουν σαν τρελοί το διπλό μέσα στο Μοσχάτο.


04/12 15:00 Τράχωνες-Αγιαξ Ταύρου

04/12 13:30 Φωστήρας-Πανναξιακός

  04/1210:45
Μοσχάτο -Καστέλα      


Λήστεψαν πεζό στην οδό Μακρυγιάννη στο Μοσχάτο

Ληστεία από άγνωστο ένοπλο έγινε, λίγο πριν από τις 9 το βράδυ της Παρασκευής 2/12, μέσα σε κεντρικό δρόμο, στον Μοσχάτο.

Ο ληστής πλησίασε, ξαφνικά, έναν Βούλγαρο, που περπατούσε επί της οδού Μακρυγιάννη και απειλώντας τον με το όπλο του τον ανάγκασε να του δώσει την τσάντα του, που περιείχε μέσα χρήματα.

Αμέσως, μετά ο δράστης έφυγε και αναζητείται

http:/pireas2day
Μοσχάτο Live!

Πρόταση από μέλος του Το.Συ.Ν για τα σχολικά κτίρια του Μοσχάτου και Ταύρου


Μια πρόταση από το μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Μοσχάτου Γιώργου Μαρίνου Παπανικολάου έπεσε στο τραπέζι με αφορμή τη συζήτηση για τη παιδεία στη τελευταία συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Μοσχάτου  :

Δεν χρειάζεται να παρακολούθησε κανείς τη τελευταία συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Μοσχάτου για τη παιδεία στη πόλη για να καταλάβει, ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα στα σχολεία και πολλές δυσκολίες στο έργο του Δήμου και των σχολικών επιτροπών (βλέπε φθορές, φωτοτυπίες, πετρέλαιο κ.α.). 

Η κύρια αιτία του προβλήματος είναι σαφώς η περιορισμένη χρηματοδότηση από τη κεντρική εξουσία και η πολυπλοκότητα των διαδικασιών για θέματα προμηθειών για τις ανάγκες των σχολείων.

Επιπλέον οι συσσωρευμένες υποχρεώσεις προηγούμενων ετών δημιουργών ένα πρόσθετο πρόβλημα στη λειτουργία των σχολικών επιτροπών, που τρέχουν να καλύψουν κάθε κενό που εμφανίζεται.

Αν και προερχόμενος από την αντιπολίτευση δεν θα κατηγορήσω το Δήμο και τις σχολικές επιτροπές ότι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους, αφού είδα ότι υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον για το έργο που έχουν αναλάβει. 

Θα πω όμως ότι δεν υπάρχει δημιουργικότητα και θέληση για ρήξη με το παρελθόν. Η έλλειψη δημιουργικότητας έχει να κάνει μάλλον και με την πολυπλοκότητα των διαδικασιών των προμηθειών και την έλλειψη εμπειρίας σε οικονομικές και λογιστικές διαδικασίες. 

Από την άλλη φαίνεται ότι δεν υπάρχει όμως πρόθεση για ρήξη με τα παρελθόν, η αποφυγή της αναζήτησης ευθυνών για κακοδιαχείριση των παλιότερων σχολικών επιτροπών συμβαίνει μάλλον για να μην χαλάσουμε τις καρδιές μας, στη λογική του «Περασμένα-Ξεχασμένα». 

Λαμβάνοντας υπόψη τις αδυναμίες του Δήμου και των σχολικών επιτροπών, σε τοποθέτηση μου στη τελευταία συνεδρίαση, πρότεινα την εθελοντική προσφορά υλικών και υπηρεσιών από γονείς και κηδεμόνες μαθητών.

Η εθελοντική εργασία από γονείς για παρεμβάσεις μικρής έκτασης σε σχολικά κτίρια, υπάρχει ως ανεπίσημο μοντέλο εθελοντικής εργασίας σε μικρές κοινότητες, όπου οι δυνατότητες της τοπικής αρχής είναι περιορισμένες. 

Το να βάψει για παράδειγμα ένα τοίχο ένας γονιός ή να φτιάξει το χαλασμένο μεντεσέ σε ένα παράθυρο ή να αλλάξει τη καμένη λάμπα, είναι ενέργειες που προφανώς ούτε το ρόλο του Δήμου υποκαθιστούν ούτε φυσικά γίνεται εκμετάλλευση της προσφοράς του γονιού/κηδεμόνα. 

Αυτές οι μικρές παρεμβάσεις μπορούν να λειτουργήσουν θετικά όχι μόνο στη συντήρηση των σχολικών κτιρίων αλλά και στην ανάπτυξη ενός αισθήματος ευθύνης γονιών και μαθητών για τη κατάσταση του σχολικού κτηρίου, αφού πολλές φορές η έλλειψη παιδείας από το σπίτι είναι υπεύθυνη για τη καταστροφική συμπεριφορά μαθητών απέναντι στη δημόσια περιουσία. 

Είναι πράγματι αλήθεια ότι όσοι έχουμε εικόνες από την επαρχία, πως εκεί τα σχολικά κτίρια είναι πολύ καλύτερα, πιο ζεστά, πιο οικεία, πιο καλά συντηρημένα, όχι γιατί οι δήμοι και οι κοινότητες εκεί λειτουργούν πιο αποτελεσματικά, αλλά γιατί οι γονείς και οι μαθητές, η Κοινότητα δηλαδή, δείχνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την κατάσταση των υποδομών.

Πάνω σε αυτή τη πρόταση μπορώ να προσθέσω το εξής που αφορά και τους νέους:

Φωστήρας: Εκανε ένσταση, διεκδικεί τη νίκη από το Καρλόβασι!

Την περασμένη Κυριακή γνώρισε μία αναπάντεχη ήττα (2-1) στη Σάμο από το τοπικό Καρλόβασι, στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του 8ου ομίλου.

Ωστόσο, οι τρεις βαθμούς δεν θα πρέπει να θεωρούνται χαμένοι από... χέρι για τον Φωστήρα, οι άνθρωποι του οποίου έχουν κινήσει ήδη τις διαδικασίες για να πάρουν το 'τρίποντο' στα... χαρτιά!

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η διοίκηση του 'Φονέα' έχει καταθέσει, από την περασμένη Τρίτη, ένσταση κατά της εγκυρότητας του αγώνα με το Καρλόβασι, κάνοντας λόγο για αντικανονική συμμετοχή του ποδοσφαιριστή Μπλένταρ Τσιομπάι από πλευράς νησιωτών.

Το επιχείρημα των 'κιτρινόμαυρων' στηρίζεται στο γεγονός ότι το περασμένο Καλοκαίρι ο Αλβανός ποδοσφαιριστής είχε μείνει ελεύθερος από το Καρλόβασι για διάστημα περίπου ενός τριμήνου.

Οπως αναγράφεται πάνω στο δελτίο του ποδοσφαιριστή, υπήρξε αποδέσμευσή του τον Ιούνιο του 2010 και επανεγγραφή του στον σύλλογο τον Σεπτέμβρη του ιδίου έτους. Οι ιθύνοντες και το νομικό επιτελείο του Φωστήρα επισημαίνουν πως υπήρξε διακοπή στη συνεργασία του Τσιομπάι στο Καρλόβασι, κάτι που σημαίνει ότι σε αυτή την περίπτωση δεν έχουν παρέλθει τρία χρόνια παρουσίας του στο νησιώτικο σωματείο, προκειμένου να έχει δικαίωμα συμμετοχής στο φετινό πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής.

Ασφαλώς, τον πρώτο και τελευταίο λόγο στην τελική απόφαση θα έχουν οι δικαστές που θα κληθούν να ερμηνεύσουν το σχετικό άρθρο και να αποφανθούν αν η περίπτωση του Τσιομπάι υπόκειται σε αυτό.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εκδίκαση της ένστασης που υπέβαλλε ο Φωστήρας θα λάβει χώρα την προσεχή Πέμπτη. 

periferiako
http://fostiras2.blogspot.com

Συνεχίζει τις συγκεντρώσεις στις γειτονιές του Μοσχάτου η Μεσοποταμία

Μετά την ενθαρρυντική παρουσία του κόσμου την περασμένη Κυριακή στην ΠλατείαΓεννηματά, η Μεσοποταμία συνεχίζει την εκστρατεία ενημέρωσης και οργάνωσης ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ με δύο ακόμη συγκεντρώσεις:

Την Κυριακή 4/12 στις 12:00 στον πεζόδρομο της Εκκλησίας Ταξιαρχών

και την Τετάρτη 7/12 στις 17:00 στο 2ο Γυμνάσιο Μοσχάτου, Καποδιστρίου και Αγίου Κωνσταντίνου.

Θα γίνει ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις και θα συζητήσουμε πώς μπορούμε να οργανώσουμε την αντίστασή μας σε ενδεχόμενες προσπάθειες διακοπής ηλεκτροδότησης στην περιοχή μας. 


Γνωριζόμαστε κι οργανωνόμαστε για να αντιμετωπίσουμε το χαράτσι αλλά και τις δύσκολες μέρες 
που έρχονται όλοι/όλες μαζί, ως γειτονιά! 


Δείτε την αφίσα 
 


H Γενική Συνέλευση των μελών και φίλων της Μεσοποταμίας για το μήνα Δεκέμβριο θα πραγματοποιηθεί αυτή την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου από τις 6.00΄ έως τις 8.00΄ το απόγευμα στο Σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13, στο Μοσχάτο.

Θα συζητήσουμε τον προγραμματισμό των δράσεων μας για το επόμενο διάστημα. Η ημερήσια διάταξη είναι όπως πάντα ανοιχτή. Οι εργασίες της Συνέλευσης είναι, επίσης όπως πάντα, ανοιχτές σε όλες και όλους.


Η Γραμματεία
www.mesopotamia.gr