Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

24ωρη απεργία αύριο Τετάρτη 6/7 τα ταξί !!

Χειρόφρενο τραβούν αύριο, από τις 5 το πρωί και για 24 ώρες, τα ταξί σε όλη τη χώρα, λόγω της απεργίας που κήρυξαν οι ιδιοκτήτες, αντιδρώντας στην πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υποδομών, Γιάννης Ραγκούσης.

Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) σε έκτατη συνεδρίαση αποφάσισε να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, κατηγορώντας την κυβέρνηση «για ισοπέδωση των πάντων».

Οι αυτοκινητιστές, οι οποίοι δηλώνουν αιφνιδιασμένοι από τις χθεσινές ανακοινώσεις για πλήρη απελευθέρωση του κλάδου χωρίς να έχει προηγηθεί σχετικός διάλογος, ετοιμάζονται, όπως όλα δείχνουν για μετωπική σύγκρουση με το υπουργείο Υποδομών.

Ο κ. Ραγκούσης τόνισε χτες πως δε θα υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα που είχε συνταχθεί επί Δημ. Ρέππα, το οποίο έθετε όριο στον αριθμό των αδειών με βάση τον πληθυσμό κάθε πόλης και καταργούσε τους γεωγραφικούς περιορισμούς στη δραστηριότητα των ταξί.

Ο κ. Ραγκούσης σημείωσε ότι όποιος θέλει μπορεί να καταθέσει αίτημα στην περιφέρεια προκειμένου να αποκτήσει άδεια ταξί. Ωστόσο, οι λεπτομέρειες για τη διαδικασία αυτή θα ανακοινωθούν από το υπουργείο μέσα σε διάστημα τριών μηνών.

Επίσης, ξεκαθάρισε ότι είναι έξω από τις προθέσεις του υπουργείου να ορίζει τον αριθμό των ταξί που θα κυκλοφορούν σε μία περιοχή, σημειώνοντας ότι ειδική μέριμνα θα ληφθεί μόνο για ορισμένες απομονωμένες ή με έντονη εποχικότητα περιοχές.

newsbeast

Συνάντηση σχετικά με την καύση καλωδίων και τα σκραπατζίδικα την Πέμπτη 7/7 στον Ταύρο

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ "ΣΚΡΑΠΑΤΖΙΔΙΚΑ"

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ, 7/7/11, ΣΤΙΣ 20.00, ΣΤΗΝ ΑΙΘ. ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟ π.ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΑΥΡΟΥ







Δείτε την πρόσκληση


πατήστε επάνω στο έγγραφο για να το δείτε σε πραγματικό μέγεθος

Email Δημήτρη Ναυπλιώτη σχετικά με την αστυνόμευση στο Μοσχάτο

Ο αναγνώστης μας, Δημήτρης Ναυπλιώτης, μας απέστειλε e-mail σχετικά με την αστυνόμευση στο Μοσχάτο και το δημοσιεύουμε αυτούσιο:

Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε και οι περί των δημοτικών, νομίζω ότι η Αστυνόμευση ανήκει ακόμα στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ή όπως αλλιώς το ονομάζουν κατά καιρούς, και παρακαλώ πολύ να μου επιτρέψετε την επισήμανση να προσέξετε τη διαχωριστική γραμμή του θεσμικού σας ρόλου και αυτό του Αστυνομικού Διοικητή και προφανώς αυτά τα προβλήματα πρέπει να λυθούν άμεσα αλλά με άλλον τρόπο και όχι περνώντας ευθύνες άλλων σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, που αναγκαστικά τους χρεώνεστε.

Επειδή στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο αναφερθήκατε στην αφίσα με τίτλο εμπρηστής, θέλω να κάνω ξεκάθαρο ότι εγώ προσωπικά αλλά και η Δημοκρατική Αριστερά σε καμιά περίπτωση δεν συμφωνούμε με την λογική του κειμένου τις αφίσας και όχι μόνον. Αλλά θα μας επιτρέψετε να λέμε ότι πρέπει να πιέσετε την αστυνομία (ακόμα και να πάρετε μια απόφαση να τους φτιάξετε τα περιπολικά, έστω με μια διακριτική χορηγία).

Έτσι νομίζω ότι θα αποσυμπιεστεί ο κόσμος από το να αντιδρά σαν όχλος, θα λυθούν τα προβλήματα με την δίκη σας διοικητική παρέμβαση. Επειδή υπάρχει και το πολιτικό κομμάτι τις ιστορίας θέλω να πω σε ορισμένους ότι στην τοπική κοινωνία εκπροσωπούν τους πολίτες, την καθημερινότητά τους, οι ομάδες καθεστωτικού τύπου είναι ξεπερασμένες και ο κόσμος δεν αποπροσανατολίζεται πιά εύκολα για να συμμετέχει σε αγέλες ανθρωποκυνηγητών (βλέπε σύνταγμα κτλ.).

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας    
Δημήτρης Ναυπλιώτης

Δείτε τα θέματα της Οικονομικής Επιτροπής Μοσχάτου Ταύρου την Τρίτη 05/07

Τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 5 Ιουλίου 2011, ημέρα Τρίτη και ώρα 17.00 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Κοραή 51) στο Μοσχάτο

Δείτε τα Θέματα



πατήστε επάνω στα θέματα για να τα δείτε σε πραγματικό μέγεθος

Δηλώσεις Ευθυμίου και Ασκούνη για την παραλία

Δύο αγκάθια τονίζουν οι δήμαρχοι της περιοχής αλλά και οι μελετητές πως πρέπει να αντιμετωπιστούν, καθώς σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει κίνδυνος το μητροπολιτικό πάρκο που θα δημιουργηθεί σύντομα να αποκτήσει εικόνα εγκατάλειψης - η εμπειρία επιβεβαιώνει μέχρι σήμερα την εξέλιξη αυτή, όπως για παράδειγμα συνέβη με το Πάρκο Τρίτση.

Το πρώτο στοίχημα είναι η κάλυψη του κόστους συντήρησης, που εκτιμάται πως θα κυμαίνεται πάνω από δύο εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο και δεν υπάρχει δυνατότητα κρατικής χρηματοδότησης.

«Το κόστος συντήρησης με τα οικονομικά δεδομένα της Αυτοδιοίκησης είναι απαγορευτικό» ισχυρίζεται ο κ. Ευθυμίου, προσθέτοντας: «Θα πρέπει να βρούμε και τρόπους αυτοχρηματοδότησης ώστε μέσα από έσοδα από τις χρήσεις του χώρου και χωρίς να παραβιάζονται οι όροι που προβλέπονται από το σχετικό προεδρικό διάταγμα για την περιοχή να αντιμετωπιστεί η συντήρηση».

Το δεύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο φορέα που θα αναλάβει τη διαχείριση του χώρου, για τον οποίο ακόμη δεν έχει ληφθεί απόφαση.

«Χρειάζεται ενιαία διαχείριση του παραλιακού μετώπου και ως εκ τούτου ενιαίος φορέας» λέει ο κ. Ασκούνης, υποστηρίζοντας πως τώρα υπάρχει κατάτμηση του χώρου καθώς εμπλέκονται πολλοί φορείς - Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα, ΚΕΔ, δήμοι, η περιφέρεια ακόμη και το πρώην υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας - και επικρατεί το «διαίρει και βασίλευε».

«Πρέπει να σταματήσει ο καθένας να κάνει το δικό του. Δεν μπορεί να συνεχίζουμε να ερίζουμε μεταξύ μας» λέει ο δήμαρχος Καλλιθέας, ενώ ο δήμαρχος Μοσχάτου - Ταύρου είναι κατηγορηματικός: «Θα πρέπει ο δήμος να έχει αποφασιστικό λόγο και αρμοδιότητες στον φορέα διαχείρισης. Δεν ζητάμε να εκμεταλλευόμαστε εμείς την περιοχή όπως θέλουμε, αλλά χρειάζεται να έχουμε ουσιαστικό ρόλο».