Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Φωστήρας - Παναθηναϊκός φιλικό προς τιμή του Κώστα Ελευθεράκη την Δευτέρα 6/5 στον Ταύρο

Kατόπιν απόφασης του Δ.Σ. των Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών του Φωστήρα, με την συμμετοχή του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου, να γίνει εκδήλωση προς τιμή του Παλαίμαχου Ποδοσφαιριστή του Φωστήρα και του Παναθηναϊκού κ. ΚΩΣΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑΚΗ για την μεγάλη προσφορά του στους δύο συλλόγους και ιδιαίτερα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η Εκδήλωση θα διεξαχθεί στις 6 Ιουνίου 2011, ημέρα Δευτέρα και ώρα 17:45 στο Δημοτικό Γήπεδο Ταύρου «ΣΠΥΡΟΣ ΓΙΑΛΑΜΠΙΔΗΣ».

Θα παρεβρεθούν παλιοί ποδοσφαιριστές και από τους δύο συλλόγους καθώς και διεξαγωγή φιλικού ποδοσφαιρικού αγώνα των ιστορικών ομάδων.

Θα είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά να βρεθείτε στην εκδήλωση – τιμής ενός ζωντανού θρύλου.

Μικρό αφιέρωμα: ΚΩΣΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑΚΗ: Πήγα στον Φωστήρα για έναν µπακλαβά!

Στα 14 χρόνια του έκανε ντεµπούτο στον πάλαι ποτέ Φονέα των Γιγάντων, τον Φωστήρα. Την οµάδα της γειτονιάς του, στην οποία υπέγραψε δελτίο για ένα µπουκάλι γάλα και έναν µπακλαβά!

Ο λόγος για τον Κώστα Ελευθεράκη. «Στον Φωστήρα πήγα σε ηλικία µόλις 12 ετών. Είµαι γέννηµα-θρέµµα του Ταύρου και ήταν η οµάδα της γειτονιάς µου. Σε ηλικία 14 ετών µε προώθησαν στην πρώτη οµάδα. Τότε ο Φωστήρας ήταν σπουδαίος σύλλογος.

To 3o νηπιαγωγείο Ταύρου διοργανώνει ποδηλατοδρομία την Κυριακή 5/6

To 3o νηπιαγωγείο Ταύρου, υπό την αιγίδα του Δήμου Μοσχάτου Ταύρου, διοργανώνει ποδηλατοδρομία, την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, στις 5/6/11, με στόχο:

 την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων, ανεξαρτήτως θέσης ή ρόλου…όσον αφορά το σεβασμό απέναντι στο περιβάλλον…αλλά και στο δικό τους υγιεινό τρόπο και στάση ζωής!

Προσδοκούμε η ποδηλατοδρομία να γίνει τόσο θεσμός για την ημέρα περιβάλλοντος… αλλά και στάση ζωής στην καθημερινότητά μας! Μικροί και μεγάλοι θα συμμετέχουν μαζί σ΄ αυτή την εκδήλωση…ώστε να υπάρξει μια ενεργή οικολογική δραστηριότητα…τόσο περιβαλλοντικής…όσο και κοινωνικής ευαισθητοποίησης κι αλληλεπίδρασης!


Η προϊσταμένη του 3ου νηπιαγωγείου Ταύρου
ΦΙΛΙΩ ΜΟΝΙΑΚΗ

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ

Βγήκε από τις φυλακές o πιστολέρο του Μοσχάτου και μεταφέρθηκε στο ψυχιατρείο

Βγήκε από τις φυλακές και μεταφέρθηκε στο ψυχιατρείο ο πιστολέρο που έβγαινε βόλτα με το σκουρόχρωμο τζιπ του και πυροβολούσε ανυποψίαστους περαστικούς σκορπώντας τον τρόμο και τον πανικό στις περιοχές του Βοτανικού και του Μοσχάτου.

Ο 32χρονος Ηλίας Μπρέστας τις παραμονές των Χριστουγέννων του 2009 είχε συλληφθεί από την αστυνομία ως ο μανιακός πιστολέρο που πυροβόλησε εναντίον πέντε αθώων ανθρώπων, ο ένας από τους οποίους σήμερα βρίσκεται σε αναπηρικό καροτσάκι.

Μετά τη σύλληψή του προφυλακίστηκε και πριν από λίγες μέρες κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας κατηγορούμενος για πέντε απόπειρες ανθρωποκτονίας. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, από τις 20 έως τις 22 Δεκεμβρίου του 2009, κυρίως στην περιοχή του Βοτανικού, μέσα από ένα μαύρο τζιπ Τσερόκι με το οποίο κυκλοφορούσε, πυροβολούσε με πιστόλι Beretta ανυποψίαστους πολίτες (πεζούς ή ποδηλάτες) που κυκλοφορούσαν στους δρόμους.

Ο νεαρός κατηγορούμενος, που ήταν ιδιοκτήτης ταξί, αντιμετώπιζε έντονα ψυχολογικά προβλήματα και τις νύχτες μεταμορφωνόταν σε μανιακό πιστολέρο που πυροβολούσε αδιακρίτως όποιον πεζό έβρισκε στο πέρασμά του. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ύστερα από τρεις συνεδριάσεις, έκανε δεκτά τα αιτήματα των συνηγόρων του που έκαναν λόγο για διατάραξη των πνευματικών λειτουργιών του Ηλία Μπρέστα, διέταξε την αναστολή της ακροαματικής διαδικασίας και αποφάσισε τον εγκλεισμό του σε δημόσιο ψυχιατρείο.

Παράλληλα, διόρισε δύο πραγματογνώμονες ψυχιάτρους για να ερευνήσουν την ψυχική του κατάσταση. Ετσι, ο κατηγορούμενος, του οποίου δικαστικός συμπαραστάτης είχε οριστεί προσωρινά ο πατέρας του, μεταφέρθηκε από το ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού στο Δαφνί, όπου θα ακολουθήσει την κατάλληλη θεραπεία.

Οι συνήγοροι του κατηγορουμένου Ανδρέας Αναγνωστάκης και Δημήτρης Τσοβόλας εξαρχής ισχυρίστηκαν πως ο κατηγορούμενος πάσχει από ψυχωσική συνδρομή παρανοϊκού τύπου.

«Κατέχεται από ακουστικές και οπτικές ψευδαισθήσεις και παραληρητικές ιδέες, με φωνές και σκιές συνεχώς να τον καταδιώκουν. Δεν μπορεί να πάρει θέση έναντι των κατηγοριών. Δηλαδή να ομολογήσει ή να αρνηθεί τις κατηγορίες. Δεν μπορεί να παρακολουθήσει τη διαδικασία του ακροατηρίου. Δεν έχει επίγνωση της θέσης του. Δεν μπορεί να αντιληφθεί όσα γίνονται και ακούει στο ακροατήριο».

Κατά τους δικηγόρους του, «ο κατηγορούμενος δεν ομολόγησε ποτέ τα γεγονότα, διότι κατά την Ιατρική, κατά τον χρόνο εκείνο ζούσε σε νησίδα αμνησίας. Δηλαδή, σε μνημονικό κενό».

Πάντως, σε όλες τις συνεδριάσεις του δικαστηρίου ο κατηγορούμενος καθόταν αμίλητος στο εδώλιο και έδειχνε να μην έχει επίγνωση της θέσης του, αλλά και του τρόμου και του πόνου που είχε προκαλέσει στα πέντε θύματά του και τις οικογένειές τους.

Πηγή: Espressonews.gr