Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Παραβίασαν αμάξι το απόγευμα στο Μοσχάτο

Πριν μερικές ώρες και πιο συγκεκριμένα γύρω στις 18:00, άγνωστοι παραβίασαν αυτοκίνητο στην οδό Πλάτωνος και Κανάρη στο Μοσχάτο.

Ο ιδιοκτήτης αντιλήφθηκε το γεγονός και ο δράστης τράπηκε σε φυγή, αποσπώντας  τον εσωτερικό καθρέπτη του παρμπρίζ, στο οποίο συνηθίζεται να κρεμιέται ένα φυλακτό ή το γνωστό ματάκι..

Το να κλέβουν τους εσωτερικούς καθρέπτες του αμαξιού, είναι μια καινούρια μόδα που έχει ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα.

Τα κρούσματα κλοπών έχουν αυξηθεί ραγδαία στην πόλη μας και η απουσία του αστυνομικού τμήματος από το κέντρο της πόλης έχει γίνει πλέον αισθητή…

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για την παραμονή της ΔΟΥ Μοσχάτου στην πόλη μας

Θέμα : «Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για τη λήψη απόφασης παραμονής της Δ.Ο.Υ Μοσχάτου στην πόλη μας και προγραμματισμό συγκεκριμένων ενεργειών & πρωτοβουλιών αποφυγής κατάργησης της»

Κύριε Πρόεδρε,

Όπως είναι γνωστό από το Υπουργείο Οικονομικών είχε ανακοινωθεί η συγχώνευση της Δ.Ο.Υ Μοσχάτου με τις Δ.Ο.Υ Α’ Καλλιθέας και Δ.Ο.Υ Β’ Καλλιθέας με έδρα το Μοσχάτο.

Ξαφνικά αποφασίστηκε η έδρα να γίνει στην Καλλιθέα – χωρίς να έχουν γίνει οι απαραίτητες μελέτες για μία τέτοια μετεγκατάσταση και ως προς τις κτιριακές υποδομές - παρ’ ότι η Δ.Ο.Υ Μοσχάτου εξυπηρετεί :

1)    όλους τους φορολογούμενους του πρώην Δήμου Μοσχάτου
2)    όλες τις επιχειρήσεις της Κεντρικής Λαχαναγοράς Ρέντη
3)    τους φορολογούμενους του πρώην Δήμου Ρέντη
4)    συνολικά περίπου 25.000 δηλώσεις ετησίως

Επειδή το θέμα κρίνουμε ότι είναι ιδιαίτερα σοβαρό και η αδράνεια των Δημάρχων Μοσχάτου-Ταύρου και Ρέντη-Νίκαιας δεν μπορεί να λειτουργήσει κατά των πολιτών της περιοχής μας ζητούμε την άμεση σύγκληση του Δημοτικού μας Συμβουλίου για τη λήψη σχετικής απόφασης και τον προγραμματισμό συγκεκριμένων ενεργειών και πρωτοβουλιών προκειμένου να αποφευχθεί αυτό το γεγονός.

Αν συμβεί αυτό το γεγονός ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου θα είναι ο μοναδικός στο Λεκανοπέδιο Αττικής που οι φορολογούμενοι του δεν θα διαθέτουν δική τους φορολογική υπηρεσία εντός του Δήμου.

Προτείνουμε άμεσα την δημιουργία της Δ.Ο.Υ Μοσχάτου-Ταύρου με έδρα το Μοσχάτο, διότι δεν είναι λογικό οι φορολογούμενοι του Ταύρου να εξυπηρετούνται από τις Δ.Ο.Υ ΙΣΤ’ Αθηνών και ΣΤ’ Αθηνών και του Μοσχάτου από την Καλλιθέα.

Για την Δημοτική Παράταξη «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»
Βασίλης Σπανάκης
Κώστας Πηνιώτης
Μιχάλης Τριβιζάκης
Σταμάτης Καζαντζής
Ελευθέριος Χαρμπάτσης

«Οι άθλοι του Ηρακλή» με την Κάρμεν Ρουγγέρη στον Ταύρο

Το συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο του παιδικού θεάτρου συνεχίζεται και φέτος, τέταρτη χρονιά, με το έργο «Οι άθλοι του Ηρακλή». 
 
Την παράσταση υπογράφει ακόμη μία φορά η Κάρμεν Ρουγγέρη, η οποία με το μοναδικό της ταλέντο εμπνέει στα παιδιά κάθε ηλικίας την αγάπη για το θέατρο.
Ο ήρωας-σύμβολο, που με τους άθλους του ανέθρεψε γενιές παιδιών και έμεινε στην ιστορία ως ο πιο αγαπητός ήρωας της ανθρωπότητας, ζωντανεύει σε μια παράσταση η οποία συνδυάζει την παραμυθένια ατμόσφαιρα με την ακρίβεια.

Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν: τη γέννηση του ήρωα, τη ζωή του, τους άθλους του, την καθιέρωση των Ολυμπιακών αγώνων, το θάνατό του και τέλος τη μετάβασή του στον Όλυμπο, όπου θα απολαμβάνει όλες τις τιμές και θα ζει ανάμεσα στους δώδεκα θεούς ως ίσος με αυτούς. 
Οι άρτιες εγκαταστάσεις και ο τεχνολογικός εξοπλισμός του «ΘΕΑΤΡΟΝ» μετατρέπουν την παράσταση σε παραγωγή διεθνών προδιαγραφών, πιστή στην ευρύτερη φιλοσοφία του «Ελληνικού Κόσμου» για τη χρήση της νέας τεχνολογίας στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό.
Επίσης, μια ομάδα χαρισματικών ηθοποιών, τα πλούσια σκηνικά  και εκπληκτικά κοστούμια της Χριστίνας Κουλουμπή, η εξαιρετική μουσική του Γιάννη Μακρίδη και η  εμπνευσμένη χορογραφία του Πέτρου Γάλλια υπόσχονται να μας μυήσουν στο μαγικό κόσμο των μύθων.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Κείμενο-σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη
Σκηνικά-κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή
Μουσική διασκευή-Σύνθεση: Γιάννης Μακρίδης
Κίνηση-χορογραφία: Πέτρος Γάλλιας
Στίχοι τραγουδιών: Ανδρέας Κουλουμπής

Τους ρόλους του έργου ερμηνεύουν με αλφαβητική σειρά οι ηθοποιοί:
Αλέξανδρος Αλεξανδράκης, Ευαγγελία Καρακατσάνη, Πέτρος Κιοσσές, Στέφανος Κοσμίδης, Γιάννης Νικολάου, Τάσος Παπαδόπουλος, Σπύρος Περδίου, Δέσποινα Πολυκανδρίτου, Ελένη Ρουσσινού, Κωνσταντίνα Σαραντοπούλου, Θανάσης Τσιδίμης, Γιάννης Τσουρουνάκης

Κάθε Κυριακή στις 11:30 & 14:45
Για σχολεία καθημερινά μετά από συνεννόηση.
Πληροφορίες:
ΤΕΧΝΙS, τηλ.: 210 93 45 378

Το πρόγραμμα των παραστάσεων κατά τη διάρκεια των εορτών διαμορφώνεται ως εξής:

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου στις 17:00

Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012
δεν θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις

Τιμές εισιτηρίων:

  • Γενική είσοδος: 15 ευρώ (πλατεία), 12,5 ευρώ (θεωρείο)
  • Οικογενειακό εισιτήριο (4 μέλη): 50 ευρώ (πλατεία)
  • Οικογενειακό εισιτήριο (4 μέλη): 40 ευρώ (θεωρείο)
  • Για σχολικές επισκέψεις τιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ

ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
  • «ΘΕΑΤΡΟΝ», Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ. 212 254 0300
Δείτε σχετικό βίντεο


Ανακοίνωση σχετικά με την κλήρωση της πρωτοχρονιάτικης πίτας στον Δήμο Μοσχάτου - Ταύρου

ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ

Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του καθιερωμένου λαχνού.


Σε αυτή, κάθε χρόνο, ένας κάτοικος-Δημότης κερδίζει το συμβολικό γούρι του νέου έτους. Ο φετινός αριθμός που κληρώθηκε, είναι το: «285». Ο κάτοχος του τυχερού λαχνού μπορεί με την επίδειξή του να παραλάβει το γούρι από το Δημαρχείο τις πρωινές ώρες, από τις 9.30-14.30