Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βενζινοπώλης του Μοσχάτου εναντίον sites/blogs

Δικαίωση για την οικονομική πληγή που του προκάλεσαν δημοσιεύματα μεγάλων sites και blogs επιζητά Ταυριώτης βενζινοπώλης, με κατάστημα στο Μοσχάτο (Μεταμορφώσεως 158).

Τα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για 81 πρατήρια καυσίμων που διέθεταν νοθευμένη βενζίνη, αλλά ύστερα από δειγματοληψίες που έγιναν δεν διαπιστώθηκε κάτι τέτοιο. Ανάμεσα στα καταστήματα ήταν και αυτό του κ. Κωνσταντίνου Σκόρδου.

Το μεγαλύτερο site που δημοσίευσε την λίστα ήταν το δημοφιλές zougla.gr. Πλέον η είδηση δεν υπάρχει σε αυτό το site ( πατήστε εδώ ). Επίσης και εφόσον η είδηση αφορούσε το Μοσχάτο, τοπικά blogs μπορεί και να την αναδημοσίευσαν.

Η ΕΒΝΑ, η Ένωση Βενζινοπωλών Νοτίου Αττικής πήρε απόφαση να κινηθεί δικαστικά εναντίον του zougla.gr, αλλά και οποιουδήποτε site/blog που αναδημοσίευσε την είδηση. Όπως θα διαβάσετε στο έγγραφο της ΕΒΝΑ, αλλά και στο εξώδικο που παραθέτουμε, η ΕΒΝΑ ζητάει τις ΙΡ όσων δημοσίευσαν την αμφιλεγόμενη είδηση.

<><><><><>
evna1
Η απόφαση της ΕΒΝΑ (σελ. 1)
evna2
Η απόφαση της ΕΒΝΑ (σελ. 2)
eksod1
    Το εξώδικο της ΕΒΝΑ (σελ. 1)
eksod2
Το εξώδικο της ΕΒΝΑ (σελ. 2)

Ακολουθώντας τις κινήσεις της Ένωσης στην οποία ανήκει, ο κ. Σκόρδος ετοιμάζεται να κινηθεί δικαστικά εναντίον οποιουδήποτε δημοσίευσε την λίστα, η οποία περιείχε το μαγαζί του, για να αποδείξει την συκοφάντηση, που, όπως ισχυρίζεται, μιλώντας αποκλειστικά στο Μοσχάτο – Ταύρος Life, τον έπληξε οικονομικά.

Για να αποδείξει την ορθότητα των ισχυρισμών του και την καθαρότητα της επιχείρησής του, μας προσκόμισε τα αποτελέσματα των πρόσφατων δειγματοληψιών που έγιναν στο κατάστημά του από κλιμάκιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και φέρει την υπογραφή των ελεγκτών. Στα αποτελέσματα, τα καύσιμα που εξετάστηκαν δηλώνονται ως “κανονικά”, σημαίνει ότι δεν έχουν υποστεί νοθεία. Αναλυτικά τα έγγραφα:

deigm2
1-6-2010
1-9-2010

Τι λέει η Νομαρχία για το θέμα:

Με αφορμή τις αυθαίρετες αναρτήσεις ιστοσελίδων και blogs, οι οποίες επικαλούνται δήθεν στοιχεία της Νομαρχίας Αθηνών που αφορούν σε λίστες με πρατήρια υγρών καυσίμων που φέρονται να νοθεύουν τα καύσιμα με ημερομηνία 28/12/2010, η περιφέρεια Αττικής διευκρινίζει:

Η Νομαρχία Αθηνών δεν εξέδωσε ποτέ καμία ανακοίνωση τη συγκεκριμένη ημερομηνία. Η μόνη ανακοίνωση που έχει δοθεί ήταν στο τέλος του 2009 και αναφερότα σε πρόστιμα για τη μη τήρηση βιβλίου διακίνησης καυσίμων( όπως συμβαίνει και στην περίπτωση του κ. Κωνσταντίνου Σκόρδου). Η Νομαρχία Αθηνών δεν ευθύνεται για την παραπληροφόρηση και την μη έγκυρη διαρροή ψευδών στοιχείων από το διαδίκτυο.

Θα επανέλθουμε στην είδηση, όταν χρειαστεί. Το θέμα είναι σοβαρό και δείχνει την ανάγκη υπευθυνότητας των ειδησεογραφικών sites/blogs. Αυτό αφορά και τα τοπικά blogs, τα οποία δραστηριοποιούνται σε μια γειτονιά όπως το Μοσχάτο και ο Ταύρος και κάθε είδηση που αναρτούν “κυκλοφορεί”. Χρειάζεται να διασταυρώνονται οι πηγές, πριν μια λανθασμένη είδηση οδηγήσει στην οικονομική πληγή ενός επαγγελματία της πόλης.

Τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σε καταστήματα Καυσίμων μπορείτε να τα δείτε μέσα από την σελίδα του Υπουργείου ( κάντε κλικ εδώ )

Για να δείτε τα έγγραφα σε πραγματικό μέγεθος, πατήστε πάνω τους.

Κάτοικος Μοσχάτου προειδοποιεί με δικαστικό αγώνα για τον αγωγό της οδού Ελευθερίας

Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου
Αξιότιμοι Κύριοι,

Στη συνέχεια του έκτακτου Δημοτικού κοινοτικού συμβουλίου,ήρθα σε συννενόηση με τους Νομικούς Συμβούλους για να έχουμε θετική έκβαση των προσπαθειών μας σε οτι αφορά την αποτροπή διέλευσης του αγωγού ομβρίων υδάτων μεσα απο την πόλη μας ο οποίος εξυπηρετεί άλλους Δήμους εκτός της πόλης μας. Θα πρέπει το συμβούλιο σας να πάρει μια απόφαση ως κατωτερω.

ΘΕΜΑ : ΑΡΝΗΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΑΓΩΓΟΥ ΟΜΒΕΙΩΝ – ΛΥΜΑΤΩΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ.

Ο Δήμος διαπίστωσε ότι υπάλληλοι τεχνικής εταιρείας σημαδεύουν στους δρόμους τη διέλευση του αγωγού ομβρίων των δήμων Καλλιθέας και Ν.Σμύρνης μέσω του δήμου μας και πέραν κάθε λογικής, με καταστροφικές συνέπειες δια το δήμο μας.

Αποφασίζουμε να εμποδίσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο η δημιουργία αυτού του αγωγού και να προσφύγουμε άμεσα στα αρμόδια δικαστήρια.

Σε περίπτωση που δεν παρθεί μια τέτοια απόφαση θα είμαι αναγκασμένος να προσφύγω μόνος μου η και με άλλους συμπολίτες .

Σε περίπτωση δυσμενούς απόφασης σας σας θέτω προ των ευθυνών σας.

Με εκτίμηση
Ναυπλιώτης Δημήτριος

Συνασπισμός ΠΚ Μοσχάτου: Όχι στην κατάργηση του Εσπερινού Μοσχάτου

Πολιτική Κίνηση ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ

Δελτίο Τύπου
Όχι στην κατάργηση του Εσπερινού Γυμνασίου Λυκείου Μοσχάτου

Την 21-Μαρτίου 2011 στην ολομέλεια της Βουλής με θέμα «Την παιδεία- Συγχωνεύσεις σχολείων» ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς στην δευτερολογία του αναφέρθηκε στην συγχώνευση των εσπερινών Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου και του Δήμου Καλλιθέας παρά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου – Ταύρου.

Η υπουργός κ. Διαμαντοπούλου απάντησε στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ ότι το εσπερινό Γυμνάσιο και Λύκειο Μοσχάτου έχει 60 μαθητές και της Καλλιθέας 150.

Το νούμερο δεν συμφωνεί με την ενημέρωση, που πριν λίγες μέρες έδωσαν οι εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας του σχολείου του Μοσχάτου. Επίσης είπε η υπουργός ότι μπορεί να γίνεται η συγχώνευση, όμως τα σχολεία θα παραμείνουν στην παραλιακή ζώνη και όχι στα σύνορα με το Νέο Κόσμο, που βρίσκεται το σχολείο της Καλλιθέας.

Το άτοπο της συγχώνευσης αρχίζει να διαπιστώνεται και από τους εμπνευστές της. Ο αγώνας για το Εσπερινό Γυμνάσιο και Λύκειο Μοσχάτου συνεχίζεται.

22-3-2011
 Η Γραμματεία

Το Σάββατο 26/3 σταματάει η ηλεκτροδότηση του Δήμου Μοσχάτου Ταύρου για μία ώρα

Ο ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ «ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ»

Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου συνεισφέρει στον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή, συμμετέχοντας στη δράση της WWF «Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ».

Το Σάββατο 26 Μαρτίου, στις 08.30 το βράδυ θα σταματήσει η ηλεκτροδότηση για μία ώρα, στα εξής σημεία:

Ταύρος: Πλατεία Παναγίτσας
Μοσχάτο: Πλατεία Μεταμόρφωσης και Μακρυγιάννη

Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου καλεί τους Δημότες του να ακολουθήσουν αυτή τη συμβολική κίνηση δράσης για τον πλανήτη και να σταματήσουν την ηλεκτροδότηση των σπιτιών τους και των καταστημάτων τους από τις 8.30-9.30 το βράδυ του Σαββάτου.