Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Αποχωρούν τα Aldi από την Ελλάδα, Αναπόφευκτα και από τον ΤΑΥΡΟ


Μετά τα «Ατλάντικ», και η γερμανική αλυσίδα καταστημάτων Aldi υπέβαλε αίτηση ένταξής της στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. Η εταιρεία Αldi λειτουργεί στην Ελλάδα με 38 καταστήματα, ένα απ'τα οποία βρίσκεται στον Ταύρο Πειραιώς 222 και Κυδωνίων. Στα καταστήματα Aldi  απασχολούνται περισσότεροι από 700 εργαζόμενοι.
Η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα ότι προχωρεί σε σταδιακό κλείσιμο των 38 καταστημάτων του ανά την Ελλάδα, κίνηση για την οποία «ήδη διεξάγονται συνομιλίες με ενδιαφερομένους για την εξαγορά και τη συνέχιση των δραστηριοτήτων».
«Ο όμιλος επιχειρήσεων ALDI Sued θα επικεντρωθεί στην περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου του στις υπόλοιπες εννέα χώρες (Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Σλοβενία, Ουγγαρία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, ΗΠΑ, Αυστραλία), όπου δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία, με συνολικά 4.200 καταστήματα» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της γενικής διεύθυνσης του ομίλου.
Πάντως, ο εκπρόσωπος της εταιρίας δε θέλησε να προβεί σε περαιτέρω διευκρινίσεις, όσον αφορά στο τι εννοεί με τον όρο «συνέχιση δραστηριοτήτων» ή για το τι θα απογίνουν οι περισσότεροι από 700 εργαζομένοι του ομίλου επί ελληνικού εδάφους.
Σύμφωνα με κύκλους της αγοράς, το κλείσιμο των καταστημάτων θα γίνει σταδιακά μέχρι το τέλος του 2010. Υπενθυμίζεται ότι το 2008, η ALDI είχε ανακοινώσει συνολικό επενδυτικό πρόγραμμα 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για την ελληνική αγορά, σε χρονικό ορίζοντα δεκαετίας, εντός της οποίας στόχος ήταν να λειτουργήσουν 400 καταστήματα ανά τη χώρα.
Μόνο στη Θεσσαλονίκη, προβλεπόταν να δημιουργηθούν 80-100 καταστήματα, ενώ στο επενδυτικό πρόγραμμα περιλαμβανόταν και η δημιουργία πέντε κέντρων logistics (σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Αθήνα, Λάρισα και Κρήτη), τα οποία θα τροφοδοτούσαν τα καταστήματα της γερμανικής αλυσίδας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», η εταιρεία δεν κατάφερε να αντεπεξέλθει στον ανταγωνισμό της επίσης γερμανικής Lidl. Η ηγεσία του ομίλου βρίσκεται στη Ελλάδα εδώ και τρεις ημέρες, ενώ η διοίκηση της εταιρείας ενημέρωσε χθες τους εργαζομένους στη Θεσσαλονίκη, αναφέρει η εφημερίδα «Ναυτεμπορική».
Η διοίκηση του μητρικού ομίλου της Aldi έκρινε ότι η επένδυση στην Ελλάδα είναι μη συμφέρουσα. Υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας φέρεται να έχει δηλώσει ότι η παρουσία και η επένδυση της εταιρείας στην Ελλάδα δεν είναι πλέον βιώσιμη.

πηγή: http://tvxs.gr/

Το νέο videoclip των Stavento για το τραγούδι "Αμα Σ' Είχα Κοντά Μου"!

Κάτι Διαφορετικό και καλοκαιρινό για να ξεφύγουμε λιγάκι απο τα καθημερινά.


Το νέο videoclip των Stavento για το τραγούδι "Αμα Σ' Είχα Κοντά Μου"!







Δείτε το βίντεο

 

Δείτε αποσπάσματα απο την ταινία του FACEBOOK

Σας είχαμε αναφέρει σε παλαιότερο άρθρο μας( πατήστε εδώ) ότι είχαν αρχίσει τα γυρίσματα της ταινίας για το facebook.










Δείτε το βίντεο

Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι του Ταχυδρομικoύ Ταμιευτηρίου - Αγροτικής Τράπεζας

Σε 24ωρη πανελλαδική προειδοποιητική απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στην Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας (ΑΤΕ) και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου αντιδρώντας στην πρόταση εξαγοράς των δύο ιδρυμάτων από την Τράπεζα Πειραιώς....

Ως επίθεση κατά της Αγροτικής Τράπεζας και κατ΄ επέκταση ενάντια στον αγροτικό τομέα, από το μεταπρατικό ιδιωτικό κεφάλαιο,χαρακτηρίζουν την πρόταση εξαγοράς από την τράπεζα Πειραίως οι εργαζόμενοι της ΑΤΕ.
"Η Τράπεζα Πειραιώς, δια του κ. Σάλλα, υπέβαλλε πρόταση για την εξαγορά της ΑΤΕ και του Τ.Τ., έναντι ευτελούς τιμήματος και ζητάει από την ελληνική κυβέρνηση να πει το ΝΑΙ… Σε μια συγκυρία οικονομικής κρίσης, με τις αποτιμήσεις στο ναδίρ, μόνο ένας άφρων θα έφτανε να ξεπουλήσει κρατική περιουσία, αντί «πινακίου φακής», Προειδοποιούμε τις επίδοξους εκποιητές να μην το τολμήσουν !...Αν το επιχειρήσουν, να γνωρίζουν, πως το δρομολόγιό τους θα έχει κατεύθυνση απ΄ ευθείας τον Κορυδαλλό, χωρίς να περνάει, καν, από την Ευελπίδων!" υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.
Και οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αντιδρούν και αυτοί σήμερα με 24ωρη απεργία και σε ανακοίνωση τους αναφέρουν ότι: "Δεν μπορούμε να πέσουμε θύματα μόνο των αριθμών...Δεν μπορούμε να συναινέσουμε στα παιχνίδια του αδηφάγου τραπεζικού κατεστημένου που εξακολουθεί να βλέπει μια περιουσία του Ελληνικού λαού, ως την 'πολύφερνη νύφη' που θα τους εξασφαλίσει ηγετικές θέσεις στις αγορές και υπερκέρδη στους ιδίους" επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους και καλούν τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών, να πάρουν μια σαφή και ξεκάθαρη θέση.



πηγή: ENET

Το Εθνικό Ινστιτούτο Αρχαίου Δράµατος Συρακουσών έρχεται στο Μοσχάτο

«Ασήµαντες λύπες» είναι ο τίτλος της παράστασης που παρουσιάζει η οµάδα «Πράξον Ανοµήµατα» στο Θέατρο Επί Κολωνώ (Ναυπλίου 12 και Λένορµαν 94, Κολωνός) στις 21.30, στο πλαίσιο του
φεστιβάλ Οff Οff Αthens.
* Το Εθνικό Ινστιτούτο Αρχαίου Δράµατος Συρακουσών έρχεται στο Σχολείο (Πειραιώς 52, Μοσχάτο, τηλ. 210-4833.647), µε την παράσταση της «Λυσιστράτης» του Αριστοφάνη (φωτογραφία) στις 21.00. Σκηνοθετεί ο Εµιλιάνο Μπροντζίνο.


* «Το γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη (παρουσιάζεται απόψε στο ΘέατροΦρύνιχος του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών. Πληροφορίες στο τηλ. 22650-82353.

* Οι «Νεφέλες» του Αριστοφάνη παρουσιάζονται στο Ανοι-χτό Θέατρο Ιδ. Γουλανδρή - Χορν (Απολλώνιο, Πόρτο Ράφτη) στις 21.00. Σκηνοθετεί ο Σπύρος Κολιαβασίλης

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.Ahylo lab σε συνεργασία με Supermanoeuvre και Kokkugia

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ahylo lab διοργανώνει το εργαστήριο αρχιτεκτονικής σύνθεσης apomechanes 2010, καθώς και μια σειρά παράλληλων εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στη διάρκεια του καλοκαιριού στην Αθήνα, μέρος των οποίων θα φιλοξενηθεί (studio meetings όπως σεμινάριο και workshop) στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής.

Το εργαστήριο, που θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Αθήνα, από τις 19 Ιουλίου ως τις 6 Αυγούστου 2010 στους χώρους του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, έχει αμιγώς εκπαιδευτικό χαρακτήρα.
Πρόκειται για μια συνάντηση νέων αρχιτεκτόνων και designers, φοιτητών και επαγγελματιών, με στόχο τη διερεύνηση σε βάθος της μεθοδολογίας της αλγοριθμικής σύνθεσης και των τεχνολογιών αυτοματοποιημένης παραγωγής. Η μηχανοποιημένη φύση του σεμιναρίου, τόσο σε μαθηματικό/διαγραμματικό επίπεδο, όσο και στην υλοποίηση των έργων, ενέπνευσε το όνομα apomechanes.
Το ελληνικό εργαστήριο αρχιτεκτονικής apomechanes λειτουργεί σε παράλληλο επίπεδο με άλλα εργαστήρια αρχιτεκτονικής που διοργανώνονται διεθνώς, τοποθετώντας την Αθήνα στο επίκεντρο του αρχιτεκτονικού διαλόγου για τα νέα μέσα σχεδιασμού και παραγωγής. Παράλληλα, στοχεύει στην παγίωση του ως ένα ετήσιο γεγονός αρχιτεκτονικής έρευνας, ορίζοντας την δική του ταυτότητα στο διεθνές αρχιτεκτονικό διάλογο.

Από Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010 έως Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010
Ώρα: 09:00 - 21:00


Αίθουσα: Black Box

''IRON MAN 2'' ΣΤΟ ΣΙΝΕ ΚΗΠΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ

Ο μεγιστάνας Tony Stark (Robert Downey Jr.) έχει πλέον αποδεχθεί δημοσίως την κρυφή του ιδιότητα και λατρεύεται σαν pop είδωλο. Ταυτόχρονα δέχεται αφόρητες πιέσεις από την αμερικανική κυβέρνηση και το πεντάγωνο να παραδώσει την τεχνολογία αιχμής του Iron Man 'για το καλό του αμερικανικού λαού'. Εκείνος αρνείται, θεωρώντας πως μόνο αυτός μπορεί να εγγυηθεί την παγκόσμια ειρήνη. Παρόλα αυτά, αποφασίζει για προσωπικούς λόγους να παραχωρήσει τη διαχείριση του βιομηχανικού κολοσσού στην πιστή του υπάλληλο Pepper Pots (Gwyneth Paltrow), ενώ πόστο αναλαμβάνει η πανέμορφη αλλά μυστηριώδης Natalie Rushman (Scarlett Johansson). Τα πραγματικά ζόρια όμως για τον Stark έρχονται όταν θα μπει στο στόχαστρο ενός ιδιοφυούς Ρώσου επιστήμονα (Mickey Rourke) που στήνει κρυφή συμμαχία με το μεγαλύτερο ανταγωνιστή του στη βιομηχανία οπλικών συστημάτων, τον Justin Hummer (Sam Rockwell).

Ακριβώς δύο χρόνια μετά το επιτυχημένο «Iron Man», έρχεται το sequel για να επαναλάβει κάτι ανάλογο. Για αυτό και πλάι στον Robert Downey Jr. προστέθηκαν οι Mickey Rourke, Scarlett Johansson, Samuel L. Jackson, Don Cheadle και Sam Rockwell. Κατά τα λοιπά, ο Jon Favreau παρέμεινε στη σκηνοθετική καρέκλα, ενώ το soundtrack ήρθαν να ενισχύσουν οι AC/DC με αποκλειστικά κομμάτια.
Ο απόλυτα cool χαρακτήρας που αναδεικνύει ο εξαιρετικός Downey Jr. αποτελεί και πάλι το δυνατό χαρτί της ταινίας. Αυτό κέρδισε εξ ολοκλήρου τις εντυπώσεις προ διετίας, αυτό λογικά θα ήταν και πάλι στο επίκεντρο των προσδοκιών. Λογική, λοιπόν, η σκέψη να ενισχυθεί 'μεταγραφικά' με ηχηρά ονόματα και λίγο ως πολύ οι παραγωγοί πίστεψαν πως η επιτυχία θα ερχόταν φυσιολογικά. Όμως ακόμα κι έτσι, με το «Iron Man 2» αποδεικνύεται και πάλι, όπως τόσες και τόσες φορές στο παρελθόν, πόσο σημαντικό είναι ένα δυνατό και καλοζυγισμένο σενάριο. Γιατί, δεν είναι κάθε μέρα του αγίου... Jack Sparrow του μπλοκμπαστερά του δολαριοφάγου. Δεν είναι δυνατό δηλαδή κάθε φορά ένας και μόνος ηθοποιός να σηκώνει το βάρος μίας ταινίας (και δύο και τριών...) αναιρώντας μειονεκτήματα και αστοχίες. Κάποια στιγμή χρειάζεται και η συνδρομή του σεναρίου και ειδικά στην περίπτωση μίας περιπέτειας, ο ρυθμός.



Για το «Iron Man 2» υπάρχει πολύ καλή διάθεση - εκατέρωθεν, και από το κοινό και από τους παραγωγούς - υπάρχουν τα υλικά (ηθοποιοί) αλλά δυστυχώς, απουσιάζει ο ρυθμός και κυρίως η οικονομία χρόνου. Πληθώρα άνευρων διαλόγων και κενών από δράση σκηνών, που οδηγούν σε ρηχά νερά, για τα δεδομένα του πάντα, ακόμα και τον Downey Jr. Σκηνές που περνάνε χωρίς να προσθέτουν κάτι στην ιστορία, απλώς παρατείνουν τη δράση, η οποία για ακριβώς αυτό το λόγο μοιάζει περιορισμένη εν σχέσει με το πρώτο φιλμ. Η Johansson μαυροντυμένη με κολλητά αλλά χαμένη κι ανεκμετάλλευτη, ενώ ανάλογη μοίρα ακολουθούν η Paltrow με τον Jackson. Από τους νεοφερμένους, μόνο ο Rourke καταφέρνει να διασωθεί, έστω και σαν καρικατούρα, που προφανώς λόγω comic καταβολών της ταινίας δεν ενοχλεί.
Βέβαια, μπορεί το... παγκόσμιο ρεκόρ του 3ου Spiderman να παραμένει μακρινό, όπου με 3-4 ανοικτά μέτωπα δράσης κατέληγες να παίρνεις γαλήνιο ύπνο και να σε ξυπνά η ταξιθέτρια, όμως η αλήθεια είναι πως το «Iron Man 2» περνάει κάτω από τον πήχη που έθεσαν τόσο το πρώτο όσο και οι αυξημένες προσδοκίες

πηγη: http://www.cinemanews.gr/


Δείτε το video



ΣΑΒΒΑΤΟ - ΔΕΥΤΕΡΑ
17/07/2010 -  19/07/2010
9:00μμ  και 11:15μμ