Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Διαφημιστικό βιντεάκι του καφέ Δυόσμος και Κανέλλα στο Μοσχάτο

Ένα εναλλακτικό μικρό καφέ απέναντι από τον ηλεκτρικό σταθμό του Μοσχάτου με έντονα χρώματα κάνει αισθητή την παρουσία του. 

Το όνομά του είναι ''Δυόσμος και Κανέλλα'' και βρίσκεται στην οδό Θεσσαλονίκης 6

Λάτρες των ποδηλάτων αλλά και αρκετή κατα βάση νεολαία το επισκέπτεται συχνά για τον υπέροχο καφέ του, ενώ δεν είναι καθόλου τυχαίο, οτι το ρεπορτάζ του alpha πριν λίγο καιρό με θέμα το ποδήλατο γυρίστηκε στην καφετέρια την συγκεκριμένη.

Η δημοσιογράφος συνομίλησε με τον ιδιοκτήτη Σπύρο αλλά και τους πελάτες για την σημασία της ήπιας μετακίνησης και την αγάπη τους για τα ποδήλατα.

Το διαφημιστικό Βιντεάκι του Καφέ Δυόσμος και Κανέλλα.

Κουτάβια στον Ταύρο σε κίνδυνο

Οκτώ όμορφα κουτάβια με την αδέσποτη μάνα τους ζουν στον δρόμο και κινδυνεύουν άμεσα.

Η σκυλοοικογένεια βρίσκεται στον Ταύρο στην οδό Δήμητρος, κοντά στις εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούσε το κανάλι STAR, και ακροβατεί μεταξύ ζωής και θανάτου ανάμεσα σε ρόδες φορτηγών και άλλων τροχοφόρων οχημάτων.

Η Μαρίζα που εργάζεται στην περιοχή ψάχνει κάποιο σωματείο ή οικογένειες που θα ήθελαν να υιοθετήσουν αυτά τα αδεσποτάκια!

Αν ενδιαφέρεστε καλέστε στο τηλέφωνο: 6936058633. Τα ζώα προσωρινά βρίσκονται στο οικόπεδο του κυρίου Σπύρου, αν θέλετε να υιοθετήσετε κάποιο από αυτά καλέστε και στο τηλέφωνο: 6985553395.

Αφιέρωμα σε έναν μεγάλο άνθρωπο του χορού ο «Ελληνικός Κόσμος» στον Ταύρο

Ο κόσμος του Γιάννη Μέτση στον «Ελληνικό Κόσμο»

Έκθεση αφιερωμένη σ’ ένα μεγάλο άνθρωπο του χορού, το χορευτή, χορογράφο και δάσκαλο Γιάννη Μέτση διοργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» με τη συνεργασία του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος.

Στην έκθεση παρουσιάζεται άγνωστο υλικό από το προσωπικό του αρχείο: κοστούμια, αντικείμενα, μακέτες κοστουμιών, προγράμματα παραστάσεων, φωτογραφικό υλικό, σημειώσεις και οπτικοακουστικό υλικό. Στόχος της έκθεσης είναι η ανάδειξη της προσφοράς του σπουδαίου αυτού καλλιτέχνη και της ομάδας του, του Πειραματικού Μπαλλέτου Αθηνών, αλλά και η καλλιτεχνική αξία της συλλογής του.

Ο Γιάννης Μέτσης, χορευτής με διεθνή καριέρα στον κλασικό χορό, δημιούργησε το 1965 τη δική του ομάδα, το Πειραματικό Μπαλλέτο Αθηνών. Για περισσότερα από είκοσι χρόνια ανέβασε έργα του διεθνούς κλασικού ρεπερτορίου και νέα έργα σε μουσική σύγχρονων Ελλήνων συνθετών, όπως του Νίκου Σκαλκώτα, του Μίκη Θεοδωράκη, του Μάνου Χατζιδάκι και του Μίμη Πλέσσα.

Έχοντας αφετηρία το κλασικό, ως βάση του μοντέρνου, ο Μέτσης εισήγαγε με το χορογραφικό του έργο το νεοκλασικό μπαλέτο στην Ελλάδα. Μαζί με την ομάδα του έδωσε υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου παραστάσεις στην Αθήνα, αλλά και σε όλη τη χώρα, τέτοιες που μόνο ξένα συγκροτήματα είχαν έως τότε προσφέρει. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο το ότι το Πειραματικό Μπαλλέτο Αθηνών αποτέλεσε το πιο σημαντικό συγκρότημα κλασικού χορού στη χώρα μετά το Μπαλέτο της Λυρικής.

Χορογράφησε πάνω σε μουσική που έως τότε θεωρούνταν ακατάλληλη για το χορό, όπως του Νίκου Σκαλκώτα, αναδεικνύοντας έργα Ελλήνων συνθετών. Πολλές από τις χορογραφίες του βασίζονταν σε πρωτότυπη μουσική, ειδικά γραμμένη για την ομάδα του, όπως αυτή που συνέθεσαν ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος και ο Θόδωρος Αντωνίου. Κυρίως όμως ο Γιάννης Μέτσης ήταν ένας δάσκαλος χορού, που μέσα από την ομάδα του ανέθρεψε τη σύγχρονη γενιά χορευτών.

Επιστημονική-Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Δρ. Σοφία Παντουβάκη

Η έκθεση πλαισιώνεται από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Χορογραφώντας τη μουσική» για μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων και παιδιά νηπιαγωγείου.

Από τον Οκτώβριο 2011 έως το Μάιο 2012

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Πειραιώς 254, 177 78 Ταύρος
Τηλ: 212 254 0000
Fax: 212 254 0123

πηγή