Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Το Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί το εργαστήρι Μοσχάτου - Ταύρου "Εν Δράσει"

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης υποστηρίζει την ερασιτεχνική θεατρική δημιουργία και φιλοξενεί το θεατρικό εργαστήρι Δήμου Μοσχάτου Ταύρου "Εν Δράσει" παρουσιάζοντας το έργο "Πρόσωπα που καίγονται" (μια σύνθεση των θεατρικών έργων του Βασίλη Κατσικονούρη)

Πρόγραμμα παραστάσεων:
Τετάρτη 23, Πέμπτη 24, Παρασκευή 25, Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011, στις 21:30
 
Αίθουσα: Black Box
Διάρκεια: 1.10'
 

Είσοδος Ελεύθερη (Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στα ταμεία του Ιδρύματος
(Πειραιώς 206, Ταύρος) και τηλεφωνικά 210 3418579, Δευ – Παρ 11:00 – 14:00

Η είσοδος είναι ελεύθερη, ωστόσο, οι θεατές έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν προαιρετικά οικονομική ενίσχυση υπέρ του συσσιτίου απόρων στην ενορία Εσταυρωμένου Ταύρου.

Εξώδικη δήλωση - πρόσκληση από τον Δήμο Μοσχάτου - Ταύρου στην ΔΕΗ

 ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ
 

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Του πρωτοβάθμιου Ο.Τ.Α. με το όνομα « ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ –ΤΑΥΡΟΥ», που εδρεύει στο Μοσχάτο ( Κοραή 36 και Αγίου Γερασίμου), όπως εκπροσωπείται κατά το νόμο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ: Προς τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

ΠΡΟΣ
Την Ανώνυμη Εταιρία υπό την επωνυμία «Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού» και το διακριτικό τίτλο «Δ.Ε.Η. Α.Ε.», που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Χαλκοκονδύλη αρ. 30, όπως εκπροσωπείται κατά το νόμο.

--------------

I. Γνωρίζετε ότι, στους λογαριασμούς που αποστέλλονται από την εταιρία σας προς τους καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος, τόσο στο Δήμο μας όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, αναγράφεται σε ειδικό πλαίσιο (αμέσως μετά την κόκκινη ένδειξη «συνολικό ποσό πληρωμής» και αφού έχει προηγουμένως υπολογισθεί και χρεωθεί το «Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. 2011») επί λέξει το εξής κείμενο: 
 
«Σύμφωνα με το ν. 4021/11 η _.Ε.Η. Α.Ε. είναι υποχρεωμένη να συνεισπράττει με τους λογαριασμούς ρεύματος το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η._.Ε.) και στην περίπτωση μη εξόφλησης μέχρι την ημερομηνία λήξης του λογαριασμού αυτού, να προβαίνει στην έκδοση εντολής διακοπής ρεύματος, σύμφωνα με όσα ορίζει ο ανωτέρω νόμος».

II. Εν όψει της ανωτέρω προειδοποιήσεως-απειλής και τις γενικότερες μελλοντικές ενέργειες της εταιρίας σας, είμαστε αναγκασμένοι να σας γνωρίσουμε τα ακόλουθα:

1). Η συνταγματικότητα και η νομιμότητα των διατάξεων του ανωτέρω νόμου καθώς και της υπ’ αριθ. ΠΟΛ. 1211/10-10-2011 (ΦΕΚ Β΄2298/13-10-2011) αποφάσεως του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, που εκδόθηκε κατ’ εξουσιοδότηση των διατάξεων του άρθρου 53 του Ν. 4021/11 και καθορίζει τη διαδικασία βεβαιώσεως και εισπράξεως του ως άνω τέλους μέσω των λογαριασμών καταναλώσεως ηλεκτρικού ρεύματος, έχει εντόνως αμφισβητηθεί, κατά δε της ανωτέρω Υπουργικής αποφάσεως έχουν ήδη ασκηθεί Αιτήσεις Ακυρώσεώς της ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, με προεξάρχουσα αυτήν του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Δ.Σ.Α.) με ημερομηνία 24-10-2011. Οι ανωτέρω Αιτήσεις Ακυρώσεως έχουν ήδη προσδιορισθεί από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, να εκδικασθούν συνολικά, με την διαδικασία της «πρότυπης δίκης» κατά την συνεδρίαση στις 2 Δεκεμβρίου 2011.

2) Μεταξύ των βάσιμων λόγων ακυρώσεως των διατάξεων της πιο πάνω Υπουργικής Αποφάσεως περιλαμβάνονται και οι ακόλουθοι:

α) Τα έσοδα από την επιβολή του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. εξυπηρετούν δημοσιονομικούς στόχους και συνεπώς, ως μη συνδεόμενα με παροχή ειδικής ωφελείας στους ιδιοκτήτες των ακινήτων, συνιστούν φόρο και όχι τέλος.

Διαδραστική περιήγηση στην Αρχαία Αγορά στον Ταύρο.. Δείτε το πρόγραμμα

Οι θεατές ξεναγούνται στο χώρο της Αρχαίας Αγοράς και, με την καθοδήγηση ειδικού μουσειοπαιδαγωγού, έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν οι ίδιοι τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν. 

Η αναπαράσταση της Αγοράς σε τρεις διαφορετικές στιγμές της ιστορίας της δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να αντιληφθεί την εξέλιξη μέσα στο χρόνο και τη μεταβολή των λειτουργιών του χώρου από εποχή σε εποχή, όπως αυτή αποτυπώνεται στις αρχιτεκτονικές και πολεοδομικές διαφοροποιήσεις της.

Στην κλασική Αγορά (περί το 400 π.Χ.) τονίζεται η σημασία των δημόσιων διοικητικών κτηρίων και η ύπαρξη ενός μεγάλου ανοιχτού χώρου για συναθροίσεις και αθλητικές δραστηριότητες. 

Στα Ελληνιστικά χρόνια (περί το 150 π.Χ.) δεσπόζουν τα μεγάλα εμπορικά κτήρια (στοές) και δίνεται έμφαση στην ευεργετική δράση των ελληνιστικών ηγεμόνων. 

Τέλος, η ρωμαϊκή εικόνα της Αγοράς (περί το 150 μ.Χ.) αποτυπώνει τη σταδιακή της αποδυνάμωση ως διοικητικού και εμπορικού κέντρου, γεγονός που άφησε περιθώρια για την ανάπτυξη του θρησκευτικού και πολιτιστικού χαρακτήρα της, καθώς ανεγέρθηκαν καινούργιοι ναοί, ωδείο, βιβλιοθήκη και νυμφαίο.

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΡΟΒΟΛΩΝ «ΘΟΛΟΥ»
(01/10/2011 - 31/05/2012)