Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Οι Blind Guardian 6 και 7 Μαίου live στον Ταύρο

Τρία χρόνια μετά την τελευταία εμφάνισή τους στη χώρα μας κάτω από τους Heaven and Hell επιστρέφουν, αυτή τη φορά με όλα τα φώτα στραμμένα πάνω τους.

Όχι άδικα, αφού το νέο τους album, «At The Edge of Time» έχει χαρακτηριστεί από μερίδα του τύπου ως 'το αποκορύφωμα της καριέρας τους'!!!

Μιας καριέρας δεμένης τόσο στενά με το ελληνικό κοινό που θα ήταν αδιανόητο να μην παρουσιάσουν ζωντανά τη νέα τους δουλειά στη χώρα μας!

Δημιουργημένοι στα μέσα του '80, ξέφυγαν γρήγορα από τη σκιά των συμπατριωτών τους Helloween από τους οποίους και επηρεάστηκαν για να δημιουργήσουν έναν καθαρά προσωπικό και ξεχωριστό ήχο που με τα χρόνια θα φανέρωνε ευρύτερα τις επιρροές τους.

Σημείο αναφοράς το «Somewhwere Far Beyond» του '92 που παγίωσε τη θέση τους ως ένα από τα συγκροτήματα που θα είχαν τη δική τους πια θέση στο πάνθεον του metal.

Οι Blind Guardian έγιναν σημαία ενός κοινού που αναπολούσε το παραδοσιακό metal και δεν ντρεπόταν να τραγουδήσει ιστορίες για δράκους και χόμπιτ! Τέτοιος μάλιστα ήταν ο δεσμός τους με τον κόσμο του Tolkien που λίγο έλειψε να γράψουν το soundtrack της επιτυχημένης τριλογίας!!!

Πήραν την εκδίκησή τους όμως με το άλμπουμ 'Nightfall on Middle-Earth' του '98 (βασισμένο στο Silmarilion του Tolkien) που χαιρετίστηκε ως η καλύτερη και ωριμότερη στιγμή τους.

Το «A Night At The Opera» έκλεινε το μάτι στους Queen και έδειξε μια μπάντα που δε φοβάται να πειραματιστεί.

Φέτος επιστρέφουν πια με τον αέρα του θρύλου να τους συνοδεύει μαζί με τις διθυραμβικές κριτικές για το νέο τους δίσκο. Το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να ξανασυναντήσει τους αγαπημένους του Βάρδους...

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00.

Ταμείο: 40€
Προπώληση: € 35.

Διεύθυνση: Πατριάρχου Ιωακείμ 1 Ταύρος Τηλέφωνο: 2103450817
FUZZ Club

Παρασκευή 06 Μαίου 2011, ώρες: 20:30
Σάββατο 07 Μαίου 2011, ώρες: 20:30

Σε όλα τα PUBLIC , σε όλα τα METROPOLIS και στο TICKETSERVICES (Πανεπιστήμιου 39, Στοά Πεσματζόγλου) Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα: www.ticketservices.gr.

artandlife

Μνήμες και φωτογραφία του Θανάση Βέγγου στο Μοσχάτο

Σήμερα (3/5), έφυγε από κοντά μας ο μεγαλύτερος σύγχρονος Έλληνας κωμικός, ο Θανάσης Βέγγος, σε ηλικία 84 ετών. Για την ζωή του και το έργο του θα διαβάσουμε πολλά αυτές τις μέρες.

Εμείς, σαν τοπικό blog, θέλουμε να γράψουμε λίγα λόγια για την σχέση του με το Μοσχάτο. Ο Θανάσης Βέγγος γεννήθηκε στο Νέο Φάληρο, το 1927. Ο πατέρας του ήταν δημόσιος υπάλληλος, συγκεκριμένα εργαζόταν στην Εταιρεία Ηλεκτρισμού (στο εργοστάσιο που βρισκόταν στον Κηφισό, στα σύνορα Μοσχάτου - Νέου Φαλήρου) και ήρωας της αντίστασης.

Έζησε στο Μοσχάτο για ένα διάστημα της ζωής του (στην οδό Αργυροκάστρου συγκεκριμένα), σε μικρή ηλικία, πριν γίνει γνωστός ηθοποιός.

Μάλιστα, ήταν μέλος της ομάδας Ναυτοπροσκόπων Μοσχάτου - Αγ. Ι. Ρέντη. Φιλοξενούμε φωτογραφία (από το Αναμνηστικό Λεύκωμα 1920 - 1960) της ομάδας Ναυτοπροσκόπων στις 20/2/1937 (τότε ήταν μόλις 10 χρονών):
Αναμνηστική φωτογραφία της ομάδας Ναυτοπροσκόπων Μοσχάτου - Αγ. Ι. Ρέντη στις 20/2/1937.
Ο αείμνηστος Θανάσης Βέγγος είναι όρθιος, δεύτερος από δεξιά.

Αν και έζησε λίγο σε αυτήν την πόλη, το Μοσχάτο του άφησε φίλους. Στα τέλη της δεκαετίας του '50, όταν το άστρο του άρχισε να λάμπει, ήταν μια από τις "ατραξιόν" των κατοίκων, ειδικά όταν περνούσε την πεζογέφυρα του Κηφισού, μεταξύ Μοσχάτου - Ν. Φαλήρου (στο οποίο είχε επιστρέψει, μετά την εξορία του στην Μακρόνησο), είτε για να έρθει να δει φίλους και να πιεί το καφεδάκι του (η ζωή των ηθοποιών τότε ήταν πολύ απλή) είτε όταν γυρνούσε πίσω. Τότε, λοιπόν, κάθε φορά που περνούσε, χάριζε το γέλιο σε κατοίκους και μαθητές που μαζεύονταν για να τον δουν να κάνει μια γκριμάτσα, να πει μια ατάκα ή να κάνει ένα αστείο νούμερο.

Μέχρι πρόσφατα επισκεπτόταν το Μοσχάτο, ειδικά σε κοινωνικές περιστάσεις (όπως γάμους), κάτι που αποδεικνύει ότι είχε διατηρήσει πολλούς φίλους στην περιοχή.

Ο Θανάσης Βέγγος αγαπήθηκε για το μεγάλο του ταλέντο, αλλά και για το ήθος, την ευπρέπεια και την ταπεινότητά του. Η φυσιογνωμία του θα μας λείψει, αλλά δεν πρόκειται να ξεχαστεί.

πηγή: Μοσχάτο Live!

Τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου Ταύρου την Παρασκευή 6/5





Καλείσθε να παρακολουθήσετε την τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Κοραή 51) στις

6 Μαϊου 2011 ημέρα Παρασκευή και ώρα 19.00
με τα εξής θέματα:


1. Λήψη απόφασης για την ανάληψη δαπάνης και τη διάθεση πίστωσης


πολιτιστικών εκδηλώσεων.

2. Λήψη απόφασης για την ενταλματοποίηση και πληρωμή τιμολογίων οικονομικού έτους 2010.

3. Λήψη απόφασης για την επανέκδοση και πληρωμή επιστραφέντων ανεξόφλητων ενταλμάτων ΠΟΕ, οικονομικού έτους 2010.

4. Λήψη απόφασης για την απόδοση εσόδων μέσω των Κεντρικών Αυτοτελών
Πόρων οικονομικού έτους 2011, προς κάλυψη λειτουργικών αναγκών των Νομικών Προσώπων του Δήμου.

5. Λήψη απόφασης για επιστροφή ποσού ως αχρεωστήτως καταβληθέντος.

6. Λήψη απόφασης για την ετήσια συνδρομή του 0ήμου σε διάφορα έντυπα
έτους 2011.

7. Λήψη απόφασης για το χαρακτηρισμό ως δεκτικών κωδικών εκδόσεως χρηματικών ενταλμάτων προπληρωμής ορισμένων κωδικών αριθμών του προϋπολογισμού εξόδων του Δήμου.

8. Έγκριση πρακτικών της Επιτροπής άρθρου 32 του Ν. 1080/1980, μεταξύ
του πρώην Δήμου Ταύρου και της Remedy-Διαφημιστική Α.Ε.

9. Λήψη απόφασης για έγκριση του 2

ου ΑΠΕ, του 1ου ΠΚΤΜΝΕ και της 1ης  Συμπληρωματικής σύμβασης εργασιών για το έργο ΄΄ Επισκευή συντήρηση οδοστρωμάτων διαφόρων οδών΄΄.

10. Λήψη απόφασης για την έγκριση του 3
ου ΑΠΕ και παράταση του χρόνου περαιώσεως για το έργο ''Διαμόρφωση χώρων πρασίνου περιβάλλοντα χώρου προσφυγικών πολυκατοικιών παροχής 72''.

11. Λήψη απόφασης επί της υπ΄αριθμ. πρωτ. 7554/30-3-2011 αίτησης για την
κατασκευή ράμπας αναπηρίας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΤΕΡΕΚΑΣ

Αύριο 4/5 η πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης «Λωξάντρα» στον Ταύρο( video )

Η μεγάλη επιτυχία του ΚΘΒΕ, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη και με πρωταγωνίστρια τη μοναδική Φωτεινή Μπαξεβάνη, έρχεται αύριο στην Αθήνα, στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» στην πόλη του Ταύρου.

Ένας ύμνος στη ζωή από την Κωνσταντινοπολίτισσα συγγραφέα Μαρία Ιορδανίδου σε θεατρική διασκευή Άκη Δήμου.

Για να διαβάσετε περισσότερα για την παράσταση που κάνει πρεμιέρα αύριο στον Ταύρο ( πατήστε εδώ )




Δείτε βίντεο από το δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ για την παράσταση

Στάση εργασίας σήμερα 3/05/2011 εώς τις 16:00 ο Ηλεκτρικός

 Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ
 Η Α.Ε. ΗΣΑΠ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι οι Διοικήσεις των Σωματείων των εργαζομένων αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν στάση εργασίας την   

 

 

ΤΡΙΤΗ 3 ΜΑΪΟΥ 2011

από 12:00 έως 16:00
Η ανωτέρω απεργιακή κινητοποίηση θα έχει σαν αποτέλεσμα η εταιρία να μη μπορεί να εκτελέσει τα προγραμματισμένα δρομολόγια και να εξυπηρετήσει το επιβατικό της κοινό.

Ανακοίνωση - Καταγγελία από την Μεσοποταμία για την επίθεση στο Μοσχάτο

Κίνηση πολιτών «Μεσοποταμία»

Ανακοίνωση- Καταγγελία

Καταγγέλλουμε την φασιστική επίθεση με στόχο το "Σπίτι  της Μεσοποταμίας» που έλαβε χώρα το βράδυ της Τρίτης 26ης Απριλίου. Άγνωστοι έκλεψαν το πανό του κήπου που έγραφε « οι πολίτες οργανώνονται, αντιστέκονται, προτείνουν, νικούν. Αν όχι εμείς ποιοι, αν όχι τώρα πότε; Μεσοποταμία»  και έγραψαν στους τοίχους με σπρέι υβριστικά και εθνικιστικά – ακροδεξιά  συνθήματα και σύμβολα.

Η Μεσοποταμία είναι γνωστή στην κοινωνία του Μοσχάτου για το γόνιμο έργο της από το 2004 έως σήμερα (με παρεμβάσεις για την οικονομική, κοινωνική κρίση και τον καταστροφικό ρόλο του ΔΝΤ, για την συμμετοχή της στον αγώνα των εργαζόμενων και των ανέργων, με εκδηλώσεις κατά του πολέμου, με υπεράσπιση των λαών που υποφέρουν – ένα καράβι για τη Γάζα- με υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων και ιδιαίτερα της παραλίας του Μοσχάτου, λειτουργία κινηματογραφικής λέσχης, δωρεάν μαθήματα ελληνικών σε μετανάστες και πρόσφυγες, μαθήματα φωτογραφίας, Λέσχη ανάγνωσης, πλήθος εκδηλώσεων και συζητήσεων, κ.ά.).  Οι εκδηλώσεις μας είναι πάντοτε δωρεάν και ανοιχτές σε όλους. Δεν έχουμε κομματική ή οικονομική εξάρτηση από κανένα και όλες οι διαδικασίες μας είναι διαφανείς και ανοιχτές στους πάντες.

Θεωρούμε ότι η σκοταδιστική επίθεση κατά της Μεσοποταμίας είναι επίθεση εναντίον όλων μας και εντάσσεται στην γενικότερη αύξηση των αντιδημοκρατικών και ξενοφοβικών αντιλήψεων στην ελληνική κοινωνία, που δυστυχώς φαίνεται ότι έχουν αρχίσει να ευδοκιμούν και στην πόλη μας. Θα πρέπει να ανησυχήσει κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο που θέλει να λειτουργεί σε μια δημοκρατική κοινωνία αμοιβαίας κατανόησης, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς. Στην γενικευμένη λιτότητα εμείς αντιπαραθέτουμε την αλληλεγγύη.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι αυτές οι ενέργειες δεν κάμπτουν στο ελάχιστο την θέλησή μας για ανοικτή δημοκρατική δράση. Είμαστε υπερήφανοι/ες για το έργο μας και θα συνεχίσουμε τις δημιουργικές παρεμβάσεις  μας τόσο σε τοπικά όσο και σε γενικότερα κοινωνικά, πολιτικά και πολιτιστικά ζητήματα με μεγαλύτερη δύναμη και αποφασιστικότητα.

2-5-2011                                                 Η Γραμματεία της Μεσοποταμίας

Πατήστε εδώ για να δείτε τι είχε γίνει στο σπίτι της Μεσοποταμίας

4ήμερο εκδηλώσεων στον Ταύρο από την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου

O Δήμος Μοσχάτου Ταύρου σας προσκαλεί στο τετραήμερο 11-15 Μαΐου εκδηλώσεων που διοργανώνει η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου με τίτλο:"H ΓΛΩΣΣΑ της ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ" στην αίθουσα 7 των Δημοτικών Σφαγείων Ταύρου, Επταλόφου 2. Θεατρικά δρώμενα, Ημερίδες,
παιδικό εργαστήρι και εκθέσεις θα γεμίσουν ευχάριστα αυτό το 4ήμερο.

Δείτε την αφίσα
( Πατήστε επάνω της για να την δείτε σε πραγματικό μέγεθος )