Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού προσκαλεί τα συγκροτήματα του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου

Η εμφάνιση του Γιάννη Αγγελάκα το Σάββατο στον Ταύρο



Ο Δήμαρχος Ανδρέας Ευθυμίου στα Εγκαίνια των γραφείων της Δημοκρατικής Αριστεράς

Τα εγκαίνια των νέων γραφείων της Δημοκρατικής Αριστεράς στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου 40 πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου . Εκατοντάδες μέλη και φίλοι του κόμματος πλημμύρισαν τη μεγάλη αίθουσα του κτηρίου, τους διαδρόμους και τις σκάλες όλων των ορόφων.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, εγκαινίασε τα νέα γραφεία με μια σύντομη πολιτική παρέμβαση και έκοψε την πίτα για το νέο έτος, παρουσία του ιστορικού ηγέτη της ανανεωτικής αριστεράς, Λεωνίδα Κύρκου, του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, πλήθους αυτοδιοικητικών στελεχών, προσωπικοτήτων των τεχνών, των γραμμάτων, της ακαδημαϊκής κοινότητας, αλλά και στελεχών της ευρύτερης αριστεράς.

Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη Γιώργος Ιωκειμίδης, ο δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης Δημήτρης Φωκιανός, η δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου, ο δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου, ο δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Γιώργος Καπλάνης, καθώς και πολλοί επικεφαλής αυτοδιοικητικών παρατάξεων, μεταξύ των οποίων οι Δ. Κελάφας, Δ. Μπίρμπας, Γ. Σταθόπουλος, Χρ. Πολυκαλά, Ν. Πατσιαβός, Αντ. Φειδοπιάστης, Χ. Πασβαντίδης. Οι αντιδήμαρχοι Αθηναίων Νανά Σπυροπούλου, Φώτης Προβατάς, Νέλλη Παπαχελά και Ανδρέας Βαρελάς, αλλά και πλήθος δημοτικών συμβούλων.

Παρόντες, επίσης, οι Κώστας Κουτσομύτης, Γιάννης Κακουλίδης, Άννα Φόνσου, Γιάννης Μόρτζος, Κίττυ Αρσένη, Τζένη Κολλάρου-Καλλέργη, Νίκος Μπίστης, Πέτρος Κουναλάκης, Αιμίλιος Ζαχαρέας, Γιάννης Μεϊμάρογλου, Δημήτρης Στούμπος, Χρήστος Χωμενίδης, Γιώργος

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
31/1/2011

ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
Έδρα: Κοραή 36 & Αγ. Γερασίμου, Τ.Κ. 18345
Τηλ. Κέντρο: 213 20 19 600, FAX: 210 9416154
Πληροφορίες: 2132019636 & 2132019633

Βάσει του άρθρου 77 του Ν.3852/10, γνωστοποιείται προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Μοσχάτου-Ταύρου με απόφασή του που θα ληφθεί με μυστική ψηφοφορία και με πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) του συνόλου των μελών του, θα προβεί στην επιλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης.
Ως συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης επιλέγεται πρόσωπο εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας, πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Υποψηφιότητες υποβάλλονται με δήλωση που κατατίθεται στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου κατά την έναρξη της διαδικασίας επιλογής. Ως συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης δεν μπορεί να επιλεγεί αιρετός δήμου, περιφέρειας ή βουλευτής. Ως προς το αξίωμα του συμπαραστάτη του δημότη ισχύουν τα κωλύματα και τα ασυμβίβαστα που προβλέπονται στο άρθρο 14 του Ν. 3852/10. Η θητεία του συμπαραστάτη ακολουθεί τη θητεία των δημοτικών αρχών.

Ο συμπαραστάτης υποστηρίζεται διοικητικά από τις υπηρεσίες του δήμου, δέχεται καταγγελίες άμεσα θιγόμενων πολιτών και επιχειρήσεων για κακοδιοίκηση των υπηρεσιών του δήμου, των νομικών του προσώπων και των επιχειρήσεών του και διαμεσολαβεί προκειμένου να επιλυθούν τα σχετικά προβλήματα, ενώ είναι υποχρεωμένος να απαντά εγγράφως ή ηλεκτρονικά εντός τριάντα (30) ημερών στους ενδιαφερόμενους.

Ο συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης συντάσσει ετήσια έκθεση. Η ετήσια έκθεση παρουσιάζεται από τον ίδιο και συζητείται στην ειδική δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τον απολογισμό της δημοτικής αρχής κατά τις διατάξεις του άρθρου 217 του Κ.Δ.Κ., εντός τριάντα (30) ημερών από την υποβολή της. Ο συμπαραστάτης μπορεί επίσης να προβαίνει στη διατύπωση προτάσεων βελτίωσης της δημοτικής διοίκησης και των σχέσεών της με το κοινό, τόσο στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσής του, όσο και επ’ ευκαιρία σημαντικών προβλημάτων κακοδιοίκησης που ο ίδιος εντοπίζει. Στην τελευταία αυτή περίπτωση, οι ειδικές προτάσεις του συμπαραστάτη υποβάλλονται στον δήμαρχο και κοινοποιούνται στο δημοτικό συμβούλιο και στον γενικό γραμματέα του δήμου. Τόσο η ετήσια έκθεση όσο και οι ειδικές προτάσεις του συμπαραστάτη αναρτώνται υποχρεωτικά στην ιστοσελίδα του δήμου με φροντίδα των δημοτικών υπηρεσιών.

Ο συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης λαμβάνει αντιμισθία ισόποση με την αντιμισθία του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου. Ως προς την καταστατική θέση και τις ευθύνες του συμπαραστάτη και της επιχείρησης ισχύουν οι σχετικές διατάξεις για τους δημοτικούς συμβούλους.

Οι υποψηφιότητες για τον συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης κατατίθενται στο Δημαρχείο Μοσχάτου μέχρι τις 21/2/2011, στη διεύθυνση Κοραή 36 & Αγ. Γερασίμου, από Δευτέρα-Παρασκευή 8.00πμ-2.00μμ.. Όλες οι υποψηφιότητες πρέπει να συνοδεύονται απαραιτήτως από σύντομο βιογραφικό σημείωμα που να περιλαμβάνει ολοκληρωμένα στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνο, διεύθυνση, email).

Η παρούσα θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου ( http://www.dimosmoschatou.gr/ ). Στην ίδια ιστοσελίδα θα ανακοινωθεί και το Δημοτικό Συμβούλιο που θα αφορά την επιλογή του συμπαραστάτη του Δημότη και της επιχείρησης.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
Ανδρέας Γ. Ευθυμίου


Ληστεία σε βενζινάδικο στο Μοσχάτο

Άλλο ένα βενζινάδικο, αυτή τη φορά στο Μοσχάτο, στην οδό...
Ρήγα Φεραίου, στη συμβολή με τη Χρυσοστόμου Σμύρνης, μπήκε στο στόχαστρο ληστών, λίγο μετά τις 5.00 τα ξημερώματα. Οι δράστες, αφού απείλησαν τον υπάλληλο με όπλο, του πήραν τις εισπράξεις που είχε πάνω του και διέφυγαν με αυτοκίνητο. Το πρωί πήγαμε στο πρατήριο cyclon και ρωτήσαμε για το γεγονός. Αυτό που μας ανέφεραν είναι ότι σε λίγο, τα 24ωρα βενζινάδικα θα σταματήσουν να λειτουργούν εάν δεν εξασφαλιστεί η ασφάλειά τους. Οι άγνωστοι ήρθαν την ώρα που αλλάζουν βάρδια οι αστυνομικοί. Αυτό έχει ξανά γίνει.  

Ξύλο στον Ταύρο, μετά το γκολ του "Νίλσεν"!

Το πέναλτι που σφύριξε ο υπέρ του Αιολικού, ήταν η αφορμή για να δούμε μετά από καιρό σκηνές ροκ, με παράγοντες και φιλάθλους των γηπεδούχων να... "τρέχουν" τους διαιτητές, τους φιλοξενούμενους να προπηλακίζονται και τον αγωνιστικό χώρος να γεμίζει από παράγοντες, (τους λιγοστούς) αστυνομικούς και φυσικά η κουβέντα για τη μπάλα να περνάει σε δεύτερη μοίρα.

Ο Φωστήρας είχε προηγηθεί στο 16' με κεφαλιά του Πετρίτση, έπειτα από λάθος έξοδο του Καραβασίλη.

Βέβαια, το αγωνιστικό κομμάτι περνά σε δεύτερη μοίρα, αφού τα όσα εκτυλίχθηκαν στο Γήπεδο "Σπύρος Γιαλιαμπίδης", έπειτα από την υπόδειξη του πέναλτι, έκλεψαν την παράσταση.

Ο αγωνιστικός χώρος μετατράπηκε σε ρινγκ, οι παράγοντες του Φωστήρα την "έπεσαν" στο διαιτητή και κάπου εκεί προκλήθηκε σύρραξη και μεταξύ των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων. Το πέναλτι - γκολ του Διονυσάτου προκάλεσε έκρηξη και στις κερκίδες με διάφορους "χτιστούς" τύπους να προκαλούν επεισόδια προς τη μεριά των φίλων του Αιολικού, με θύματα τον παράγοντα Νίκο Μηλιορέλλη και τον Γενικό Αρχηγό Σταύρο Βουργουτζή.

Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης ακολούθησε... ανθρωποκυνηγητό εντός αγωνιστικού χώρου, με τους Φωστηριώτες να καταδιώκουν το διαιτητικό τρίο, που έτρεξε να μπει γρήγορα στη φισούνα. Η ένταση μεταφέρθηκε στο χώρο των αποδυτηρίων, την ίδια ώρα που οι περίπου 20 φίλοι του Αιολικού παρέμεναν εγκλωβισμένοι στις κερκίδες και αποχώρησαν έπειτα από αρκετή ώρα, συνοδεία αστυνομικής δύναμης.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο διαιτητής κατέγραψε ελάχιστα από τα όσα συνέβησαν στο φύλλο αγώνα, ωστόσο αναφέρεται πως υπήρξε με τη λήξη εισβολή "αγνώστων" στο γήπεδο, αλλά και συμπλοκές μεταξύ των ποδοσφαιριστών.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Αιολικός, μετά από ένα κακό πρώτο ημίχρονο που δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει καν τη μπάλα στον κάκιστο αγωνιστικό χώρο του γηπέδου του Φωστήρα, βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 16΄ έπειτα από γκολ του Πετρίτση, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε άστοχη έξοδο του Καραβασίλη. Στην επανάληψη όμως, η ομάδα της Μυτιλήνης με τις εσωτερικές αλλαγές του Κοκκινέλλη αλλά και τη διάθεση να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα, ήταν σαφώς καλύτερος, πίεσε, έχασε ευκαιρίες είχε δοκάρι με το Διονυσάτο και φωνάζει για μία περίπτωση πέναλτι στο 75' σε πεντακάθαρο τράβηγμα στο Μιχαλάκη, αλλά και για χέρι εντός της περιοχής λίγο αργότερα σε μια επέλαση του Παναγιώτη Βουργουτζή.

Στις καθυστερήσεις, η ομάδα της Μυτιλήνης που είχε βγει όλη μπροστά, κέρδισε πένατι σε τραβηγμένο πέσιμο του Διονυσάτου που προκάλεσε την εξέγερση των γηπεδούχων... Μετά από επτάλεπτη διακοπή, ο "Νίλσεν" εκτέλεσε εύστοχα το Μπόκο και ακολούθησε ότι ακολούθησε...
sportlesvos

Οι νικητές των τριών διπλών προσκλήσεων της παράστασης Beckett 3B

Οι νικητές των τριών διπλών προσκλήσεων της παράστασης Beckett 3B για την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης είναι :

1)Θύμιος Δουσμανόπουλος

2)Βασίλης Περατζάκης

3)Κωνσταντίνα Κομματά

Σε αυτό το Σημείο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για την τιμή που μας έκανε να προσφέρει στους αναγνώστες του Μοσχάτο ταύρος Life 3 διπλές προσκλήσεις. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Χαρά Πετρούνια που αγκάλιασε αμέσως την προσπάθεια και 6 φίλοι μας θα παρακολουθήσουν την παράσταση Beckett 3B.

Έχουμε ένα στολίδι στην πόλη μας και πραγματικά θέλουμε οι αναγνώστες μας που θα παρευρεθούν στην παράσταση να το ευχαριστηθούν και να γνωρίσουν από κοντά (εάν δεν το έχουν ήδη κάνει) έναν πολύ όμορφο χώρο στον Δήμο μας.

Καλά να περάσετε…

Σας ευχαριστούμε όλους για την συμμετοχή.

*Οι νικητές θα λάβουν email για τις τελευταίες λεπτομέρειες*