Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Σήμερα ξεκίνησαν οι Πενθήμερες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον ΟΣΕ

Σειρά κινητοποιήσεων με τη μορφή στάσεων εργασίας, οι οποίες δεν θα είναι επαναλαμβανόμενες και θα διαχέονται ανά κλάδο εργαζομένων, ώστε να ξεπεραστεί ο σκόπελος του Δικαστηρίου, αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), αντιδρώντας στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για την αναδιοργάνωση και ανάπτυξη του ΟΣΕ.




Η αρχή των κινητοποιήσεων ξεκίνησε σήμερα, 22 Σεπτεμβρίου, με 5ωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι και στην οποία θα συμμετάσχουν όλοι οι εργαζόμενοι.
Τη σκυτάλη θα πάρουν αύριο, 23 Σεπτεμβρίου, με επίσης 5ωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί οι Μηχανοδηγοί και οι εργαζόμενοι στον Προαστιακό Σιδηρόδρομο.
Για τη Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, έχουν εξαγγελθεί τρεις 3ωρες στάσεις εργασίας 6 με 9 το πρωί, 2 με 5 το μεσημέρι και 9 με 12 το βράδυ, στις οποίες θα συμμετάσχουν τα Σωματεία Σιδηροδρομικών Βορείου Ελλάδος, Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου, Σταθμαρχών, Προσωπικού Ελιγμών και Προσωπικού Κίνησης Αυτοκινήτων.
Ανάλογες στάσεις εργασίας, τις ίδιες ώρες, έχουν εξαγγελθεί για την Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου, και θα συμμετάσχουν άλλα σωματεία εργαζομένων και ο παρών κύκλος των κινητοποιήσεων ολοκληρώνεται την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου με επίσης 5ωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι.
Στην ουσία, σύμφωνα με το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων που ανακοίνωσε η ΠΟΣ σε διάστημα μιας εβδομάδας, τα τρένα του ΟΣΕ θα μείνουν ακινητοποιημένα -με μικρές διακοπές- για πέντε μέρες.

πηγή: alfavita

Συμβουλές για εξοινοκόμηση ενέργειας


Εξοικονόμηση ενέργειας
σημαίνει ελάττωση της χρησιμοποιούμενης ενέργειας ενώ παράλληλα επιτυγχάνεται καλύτερη χρήση της. Χρησιμοποιώντας λιγότερη ενέργεια έχει πολλαπλά οφέλη – οικονομικό όφελος και προστασία του περιβάλλοντος. Η παραγωγή ενέργειας απαιτεί πολύτιμους φυσικούς πόρους, για παράδειγμα κάρβουνο, πετρέλαιο ή αέριο. Από την άλλη μεριά, χρησιμοποιώντας λιγότερη ενέργεια συντηρούμε αυτούς τους πόρους ώστε να διατηρηθούν για πολύ χρόνο στο μέλλον.

Tips για να εξοικονομήσετε ενέργεια

Υπάρχουν πολλοί πόροι στο διαδίκτυο για να πάρετε ιδέες για το τι πρέπει να κάνετε για να εξοικονομήσετε ενέργεια .Εδώ είναι μερικές ιδέες για να ξεκινήσετε:

  • Αλλάξτε τον τρόπο μετακίνησής σας, σκεφτείτε περισσότερο τα μέσα μαζικής μεταφοράς, αν είναι δυνατόν, περπατήστε ή χρησιμοποιήστε ποδήλατο αντί του αυτοκινήτου
  • Μειώστε τη θερμοκρασία στο σπίτι σας κατά 1οC, κρατήστε τα παράθυρα κλειστά κατά τη διάρκεια της θέρμανσης και ντυθείτε με ζεστά ρούχα
  • Επιλέξτε προϊόντα με ελαφριά συσκευασία
  • Κλείστε τα φώτα και τις άλλες συσκευές όταν δεν τις χρησιμοποιείτε, επιλέξτε λάμπες οικονομίας
  • Ξαναχρησιμοποιείστε τις πλαστικές σακούλες για ψώνια και αποθήκευση
  • Χρησιμοποιείστε φούρνο μικροκυμάτων αντί για φούρνο για να ξαναζεστάνετε το φαγητό
  • Χρησιμοποιείστε επαναφορτιζόμενες μπαταρίες αντί για κοινές

Τι επίδραση έχουν τα υλικά στο περιβάλλον

Στην καθημερινή μας ζωή , στηριζόμαστε σε αρκετά υλικά. Ξύλο, μέταλλο, γυαλί και πλαστικό όλα έχουν περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Σκεφτείτε την επίδραση που έχει η χρήση κάθε προϊόντος. Για παράδειγμα, όσο ελαφρύτερο είναι ένα υλικό, τόσο λιγότερα καύσιμα απαιτούνται για τη μεταφορά του. Μια βαριά βαλίτσα σε ένα αυτοκίνητο θα απαιτήσει περισσότερη κατανάλωση καυσίμων. Το ίδιο ισχύει για όλα τα συσκευασμένα προϊόντα. Όμως, αγοράζοντας τροφές κλεισμένες σε ελαφρύτερα υλικά βοηθάει το περιβάλλον.


πηγή : http://moschatotauros.blogspot.com/

Περι πολιτικών συζητήσεων

Είναι συχνές εκείνες οι παραστάσεις της καθημερινής ζωής στις οποίες ο καθένας από εμάς παρευρίσκεται σε συζητήσεις που αφορούν το γενικότερο καλό , σε τοπικό επίπεδο αλλά και σε εθνικό. Φίλοι, γνωστοί,συνάδελφοι είτε συγγενείς, μετουσιώνουν τον οποιοδήποτε χώρο , ένα καφενείο η μια καφετέρια ,ένα σπίτι η μια ταβέρνα σε ένα αυτοσχέδιο κοινοβούλιο. Μια μικρή βουλή στην οποία επιχειρήματα εύστοχα και άστοχα ,αλήθειες και ψέμματα οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια θαρρείς, σε έντονες και μη λεκτικές διαμάχες στην προσπάθεια να υπερτερήσει κάποια γνώμη. Και ο καθένας έχει από μία,ασχέτως αν είναι γνώστης του θέματος και αν μπορεί να συμμετέχει στην κουβέντα επάξια, την δεδομένη χρονική στιγμή. Δημοκρατία έχουμε και φυσικά ο καθένας μπορεί να πει την άποψη του ,αλλά είναι τέτοια η επιθυμία και η λαχτάρα του να μιλήσει, με αποτέλεσμα σχεδόν πάντα να αποτυγχάνει να ακούσει την άποψη του άλλου.
Και αυτό σίγουρα δεν μεταφράζεται ως ουσιαστικός διάλογος. Πολιτικές συζητήσεις στις οποίες οι λαμβάνοντες μέρος δεν κατέχουν την ικανότητα της διαλεκτικής ,εφόσον αδυνατούν να ακούσουν τον συνομιλητή τους ,εμμένοντας σθεναρά στις θέσεις τους για τις οποίες είναι βέβαιοι πως είναι αλάνθαστες, μπορούν να χαρακτηριστούν μόνο ως κομματικά και παραταξιακά πηγαδάκια.
Από την μία πλευρά κατανοώ πως όλοι μας , με όλα όσα βιώνουμε , με όλα τα σφάλματα και τα λάθη των άλλων, που είμαστε αναγκασμένοι να υποστούμε και να σηκώνουμε στις πλάτες μας , κάπου πρέπει να τα πούμε. Είναι κατά κάποιο τρόπο ένα είδος ψυχολογικής άμυνας που αποφέρει μια ανακούφιση όταν ο άλλος συμφωνήσει με τα λεγόμενα σου, πως κάποιες κινήσεις ήταν λάθος και πως κάποια πράγματα έπρεπε να γίνουν αλλιώς. Μια δικαίωση.
Από την άλλη πλευρά όμως, πως είμαστε τόσο σίγουροι πως κρύβουμε μέσα μας ένα πιθανό εθνικό ευεργέτη με εξειδικευμένες γνώσεις και τεχνογνωσία διαχείρισης ενός κράτους;
Αντιλαμβανόμαστε όλοι την πολυπλοκότητα του προβλήματος η μας είναι δύσκολο να έχουμε έστω μια αντικειμενικά σφαιρική άποψη ; Και κατά κύριο λόγο ,χωρίς να κρυβόμαστε από τον ίδιο μας τον εαυτό , είναι πραγματικά τόσο αγαθές και καλοπροαίρετες οι προθέσεις μας;
Η εξουσία , η καρέκλα, εκτός από ότι μεθάει και διαφθείρει ακόμα και τους πιο δυνατούς είναι ένα φορτίο βαρύ.Ενα καθήκον δύσκολο, που ζητάει πάντα παραπάνω από όσα μπορούμε. Ζητάει θυσίες που πολλοί λίγοι θα έκαναν. Είναι άξια απορίας η υπέρμετρη επιθυμία να αποζητάμε συνειδητά να αναλάβουμε τέτοιο έργο. Εκτός αν βλέπουμε μόνο τις απολαβές που έρχονται μαζί με τον τίτλο, αν έχουμε κάποιο είδος διαταραχής η αν είμαστε έτοιμοι να γίνουμε βορά στο στόμα των λεόντων.
Με βεβαιότητα θα ήμασταν εμείς αυτοί που θα έβαζαν το χέρι τους στην τρύπα να βγάλουν το φίδι ;Ακόμα και σε ένα ιδανικό είδος διακυβέρνησης σαν αυτό που περιγράφεται στην πολιτεία του Πλάτωνα ,η διακυβέρνηση είναι στα χέρια εκείνων που έχουν την ικανότητα, αλλά στην ουσία δεν το επέλεξαν.
Ποιος είναι ικανός να βάλει πρώτα τους άλλους από τον ίδιο του τον εαυτό;
Ταπεινή μου γνώμη είναι πως μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να κάνουμε ένα βήμα μπροστά,χωρίς αυτό να συνεπάγεται πως δεν πρέπει να συζητάμε για τα κοινά -Προς θεού.Θα ήταν όμως ιδιαίτερα ελπιδοφόρο να έχουμε πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μας, τους παρακάτω ξεχασμένους δυστυχώς από την πλειοψηφία μας, στίχους του Ναζίμ Χικμέτ και του Γιάννη Ρίτσου:

Αν δεν καώ εγώ
Αν δεν καείς εσύ
Αν δεν καούμε εμείς
Πώς θα γενούν τα σκοτάδια λάμψη;




Αφιέρωμα στο βουβό κινηματογράφο από το ίδρυμα Κακογιάννη Στον Ταύρο


Η «μυστηριώδης κυρία» Γκρέτα Γκάρμπο, ο «Αετός» Ροδόλφο Βαλεντίνο, ο «Στρατηγός» Μπάστερ Κίτον, ο «Χρυσοθήρας» Τσάρλι Τσάπλιν, είναι από τις 19 ασπρόμαυρες ταινίες του βουβού αμερικανικού κινηματογράφου που διαλέγει ο Μιχάλης Κακογιάννης από 30 Σεπτεμβρίου έως 12 Οκτωβρίου, στο ίδρυμα που φέρει το όνομά του, στην Πειραιώς 206.
Είναι η αρχή του 1ου Φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου που μεσουράνησε τη δεκαετία του '20 και το αφιέρωμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Μορφωτικό Τμήμα της αμερικανικής πρεσβείας. Κάθε προβολή θα συνοδεύεται από τους ήχους ζωντανής μουσικής, νέων μουσικών.Την ταινία έναρξης, «Το Φάντασμα της όπερας», του Ρούπερτ Τζούλιαν, θα προλογίσει ο Αμερικανός καθηγητής, ειδικός σε αυτή την περίοδο, Μαρκ Γκάρετ Κούπερ.
Ανάμεσα στις ταινίες του αφιερώματος και η δαπανηρότερη βωβή ταινία που γυρίστηκε ποτέ, η «Μισαλλοδοξία» του Γκρίφιθ, στην οποία ο σκηνοθέτης «χώρεσε» 16.000 κομπάρσους σε ένα πλάνο τραβηγμένο από αερόστατο.

http://www.kathimerini.gr/ με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το ανέκδοτο της ημέρας

Το τραγούδι της ημέρας :Λαυρέντης Μαχαιρίτσας & Γιάννης Κότσιρας - Εφάπαξ

ΧΑΘΗΚΕ διαβατήριο Στον Ταύρο..

ΧΑΘΗΚΕ διαβατήριο με όνομα Radwan Al Keats Lsaual,
στις 1/9/10, περιοχή Ταύρος όποιος το βρει να επικοινωνήσει στο τηλ.699598444


Περιοχή: Ταύρος

Αγγελία Ιδιώτη
6995 98444

Αποκλείστηκαν από την Β' φάση Κυπέλλου η Θύελλα και η Αναγέννηση Μοσχάτου

Αποκλείστηκαν από την Β' φάση Κυπέλλου η Θύελλα και η Αναγέννηση Μοσχάτου .Η Θύελλα έχασε με σκορ 2-0 από την Ελλάς Ποντίων ενώ η Αναγέννηση  από την Ολυμπιάδα με σκορ 0-7!

Η Ολυμπιάδα πέτυχε την μεγαλύτερη σε έκταση νίκη της ημέρας επικρατώντας με σκορ 7-0 επί της Αναγέννησης Μοσχάτου. Το ματς δεν χρειάζεται ιδιαίτερη κριτική καθώς το τελικό σκορ τα λέει όλα. Μια πολύ καλή εμφάνιση από τους παίκτες του Δημήτρη Βουτσινά που έπιασαν σχεδόν το 10 σε απόδοση.Από την άλλη η Αναγέννηση Μοσχάτου έδειξε ότι θέλει πολύ δουλειά για να παρουσιαστεί έτοιμη στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις.
Η θύελλα Μοσχάτου τώρα με την σειρά της δεν κατάφερε να περάσει και αυτή στην δεύτερή φάσητου Κυπέλλου και ηττήθηκέ με σκορ 2-0. Ο προπονητής του συλλόγου Ελλάς Ποντίων , Νίκος Παραράς, ανέφερε πως ήταν επιτακτική  ανάγκη  να πάρει η ομάδα του την πρόκριση από την κυριακάτικη αναμέτρηση. Αναλυτικά οι δηλώσεις του: «Θέλουμε να φτάσουμε στον τελικό του θεσμού. Ηταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι για εμάς, είμαστε σε καλή αγωνιστική κατάσταση.Ο ΑΟ Μοσχάτου δοκιμάζεται σήμερα στο Κύπελλο με τον Αετό Κορυδαλλού.το παιχνίδι θα διεξαθεί στο γήπεδο του κορυδαλλού.

ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΞΟΔΟΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΟΣΧΑΤΟ - ΤΑΥΡΟΣ

Μια δωρεάν θεατρική παράσταση στις 22 του μήνα σεπτέμβρη θα δωθεί στο δημοτικό αμφιθέατρο κορυδαλλού "Θανάσης Βέγγος".

Η θεατρική ομάδα "έφεσος" παρουσιάζει την "Μήδεια" του Μπόστ! Ερασιτεχνική δουλειά βασισμένη στο μεράκι και στιν αγάπη όλων στο θέατρο!το γέλιο δίνει ζωή!πόσο μάλλον στους καιρούς που ζούμε!

Φαρμακεία Εφημερεύοντα Σήμερα 22/09/2010 Στο Μοσχάτο - Ταύρος

8π.μ.-2μ.μ και 5μ.μ--12μ.μ.

ΤΑΥΡΟΣ: ΠΕΙΡΑΙΩΣ 200 Τηλ. 210-3450612

8π.μ.-8μ.μ.

ΜΟΣΧΑΤΟ: ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ 10