Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2011

Απάντηση της Α. Αλιφιεράκη σε σχόλιο της αναρτησής μας για τους Ρομά


Η κ. Αλιφιεράκη μας απέστειλε απάντηση σε σχόλια που γράφτηκαν στην ανάρτηση μας  ''Να φύγουν οι Ρομά από τον Βοτανικό ζήτησε ο Καμίνης'σας την παραθέτουμε αυτούσια:

Οι πολίτες κατά της καύσης καλωδίων και σκουπιδιών’ για όσους δεν το γνωρίζουν αλλά και για εκείνους που ενοχλούνται να το γνωρίζουν είναι μία συνεργασία με τον σύλλογο κατοίκων ‘Αθηνά’ του Βοτανικού, με βιοτέχνες γύρω από τον καταυλισμό και τους ιδιοκτήτες. 

Επίσης και με όποιον καλοπροαίρετο άνθρωπο νοιάζεται να βάλει το λιθαράκι της γνώσης και του χρόνου του μήπως και βρούμε λύση σε αυτόν τον εφιάλτη.

   Εκτιμάμε ιδιαίτερα την Ειδική Γραμματέα του ΥΠΕΚΑ κα Καραβασίλη Μ. και τόσο σε εκείνη όσο και στους ελεγκτές περιβάλλοντος οφείλουμε να αναγνωρίσουμε στο μέγιστο την αξία των ενεργειών τους τόσο για την δρομολόγηση του κλεισίματος των ΣΚΡΑΠ όσο και για την προσπάθεια εξεύρεσης λύσης για το σταμάτημα της καύσης καλωδίων. Είναι οι μόνοι που θέλησαν και ασχολήθηκαν.

   Και ενώ όλα και πολύ καλά άρχισαν και πολύ καλά πήγαιναν με τις ενέργειες της ομάδας εργασίας του Υπουργείου, πρωτοστατούντος της κας Καραβασίλη, φτάνουμε στο σημείο που τον Σεπτέμβρη με έγγραφό της προς την ΕΥΔΑΠ ζητά να τοποθετηθούν στον καταυλισμό παροχή νερού και 3 ISO Box λουτρά και τουαλέτες μέχρι και δέντρα από το γεωπονικό πανεπιστήμιο  ( διαπαραταξιακή 13/10/11 ) για να επανδρώσει τον καταυλισμό στα πλαίσια της δημιουργίας του πράσινου σημείου ανακύκλωσης εκεί μέσα και για διάρκεια χρόνου ένα έτος. Ενώ ξεκινήσαμε για 3 – 6 μήνες.

   Ως γνωστό υπάρχει η Κ.Υ.Α. 15/07/2003 η οποία στα άρθρα 1,3 και 5 ορίζει ότι με τις παροχές αυτές και μόνο ο καταυλισμός γίνεται νόμιμος μακράς διαρκείας.

   Επειδή βλέπουμε ότι αυτό το σχέδιο είναι θολό σε αρκετά σημεία και εκτός των άλλων δεν ξεκαθαρίζεται τι θα γίνει την επομένη της λήξης του ‘μνημονίου’, ούτε εάν θα προχωρήσουν ενέργειες για την μετεγκατάσταση ( στην Ελλάδα ουδέν μονιμότερον του προσωρινού ) αποφασίσαμε στις 20/09/2011 να στείλουμε έγγραφο στον κο Καμίνη κοινοποιώντας το στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στη Γ.Α.Δ.Α με υπογραφές κατοίκων του Βοτανικού όπου ζητάμε :

     1. την άμεση απομάκρυνση του καταυλισμού,
     2. έως ότου γίνει αυτό, με την συνεργασία των αρμοδίων Υπουργείων, να σταματήσουν να καίγονται καλώδια και άλλα υλικά,
     3. να γίνονται συστηματικοί έλεγχοι μέσα και πέριξ του καταυλισμού για τον περιορισμό των κλοπών και των  υπολοίπων παραβατικών πράξεων.

   Η πολιτεία είναι αυτή που θα δώσει με τους νόμους της τη διέξοδο για το πώς και το πού θα πάνε οι άνθρωποι αυτοί που δεν πρέπει να βρίσκονται εδώ. Υπάρχουν οι νόμιμες οικογένειες στον καταυλισμό με τους οποίους, όπως προτείναμε, μπορεί να συνεργαστεί το ΥΠΕΚΑ και παράλληλα να δρομολογηθεί η μετεγκατάστασή τους. Υπάρχει η μελέτη.

   Επειδή οι εξηγήσεις της Ειδικής Γραμματέως δεν μας πείθουν ότι μετά την πάροδο του ενός χρόνου δεν θα υφίσταται εδώ ο καταυλισμός και επειδή η πολιτεία στα 5 χρόνια που παλεύουμε το πρόβλημα δεν μας έχει δώσει κανένα αισιόδοξο μήνυμα εμείς μένουμε σταθεροί στην απόφαση μας και σε αυτήν την κατεύθυνση θα συνεργαστούμε με όποιους την υποστηρίζουν.

   Τέλος έχουμε ζητήσει τόσο από τον Δήμο της Αθήνας όσο και από τον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου να γίνουν Δημοτικά Συμβούλια όπου πρέπει να ενημερωθούν οι κάτοικοι για το τι πρόκειται να γίνει και εκεί να αποφασίσουν.

   Σε ότι αφορά εμάς το πρέπων είναι να παρέχουμε ΓΝΩΜΗ και όχι ΑΠΟΦΑΣΗ. Η σοβαρότητα του προβλήματος δεν επιτρέπει να λαμβάνονται αποφάσεις ερήμην των κατοίκων του Βοτανικού όπου ανήκει ο καταυλισμός και του Ταύρου που μαζί με τον Βοτανικό δέχονται τις ολέθριες επιπτώσεις του.


Με εκτίμηση,

«Πολίτες κατά της Καύσης Καλωδίων και Σκουπιδιών»

Α. Αλιφιεράκη

1 σχόλιο:

 1. Κυριάκος Λουράντος (μέλος της Επιτροπής Κατοίκων Ταύρου)2 Νοεμβρίου 2011 - 12:25 π.μ.

  Αγαπητή φίλη και γειτόνισα Τασία σε χαιρετώ.
  Διαβάζοντας την παραπάνω επιστολή σου πληροφορήθηκα με έκπληξη ότι στην Επιτροπή Πολιτών Βοτανικού κατά της Καύσης Καλωδίων και Σκουπιδιών στην οποία συμμετέχεις, εκτός από κατοίκους του Βοτανικού συμμετέχουν και οι ιδιοκτήτες του καταπατημένου οικοπέδου όπου βρίσκεται ο καταυλισμός των ΡΟΜΑ.
  Τασία μου, επειδή κάποτε ήσουν και συ μέλος της Επιτροπής Κατοίκων Ταύρου και αγωνιζόμασταν μαζί από το ίδιο μετερίζι, παίρνω το θάρρος να σε ρωτήσω: Πώς είναι δυνατό να έχεις επιλέξει για συνοδοιπόρους σου στον αγώνα για το σταμάτημα της καύσης τους ιδιοκτήτες; Ξέχασες όταν πριν 3-4 χρόνια τους ψάχναμε και δεν τους βρίσκαμε; Και όταν τελικά τους βρήκαμε και τους ζητήσαμε να συνεργαστούν μαζί μας μας έκλεισαν την πόρτα στη μούρη; Θυμάσαι που στα Δημοτικά Συμβούλια ζητούσαμε από το Δήμο να υποβάλλει μηνύσεις στους ιδιοκτήτες επειδή αδιαφορούσαν; Τώρα όμως τα πράγματα άλλαξαν. Οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν το οικόπεδό τους και να εγκαταστήσουν σε αυτό πρακτορείο μεταφορών, ξέρεις, από αυτά με τα δεκάδες φορτηγά που μπαινοβγαίνουν και ξερνούν καπνό και καυσαέρια. Τώρα λοιπόν τους πήρε ο πόνος τους ιδιοκτήτες και αποφάσισαν να δώσουν τον υπέρ πάντων αγώνα για να φύγουν από το οικόπεδό τους οι ΡΟΜΑ. Όμως τι κοινό έχετε ρε Τασία εσύ και οι κάτοικοι του Βοτανικού με τους ιδιοκτήτες; Αυτοί ενδιαφέρονται μόνο να διώξουν τους ΡΟΜΑ και τίποτα άλλο. Αν οι ΡΟΜΑ φύγουν από το οικόπεδό τους και πάνε λίγο παρακάτω και συνεχίσουν να καίνε αυτούς δεν τους ενδιαφέρει. Τη δουλειά τους θα την έχουν κάνει. Πώς ανέχεστε να σας χρησιμοποιούν;
  Λες στην επιστολή σου ότι πρέπει άμεσα να φύγουν οι ΡΟΜΑ. Από πού; Από το συγκεκριμένο οικόπεδο; Από τα υπόλοιπα τρία οικόπεδα που έχουν καταπατήσει μέσα στον Ελαιώνα; Από το οικόπεδο δίπλα στο Ίδρυμα Μείζωνος Ελληνισμού; Από όλα μαζί; Μα δεν καταλαβαίνεις ότι από όπου και να τους διώξεις αυτοί κάπου αλλού θα εμφανίζονται; Τους έδιωξε ο Βωβός από το δικό του οικόπεδο και ήρθαν στην Ορφέος. Το ξέχασες; Αν τους διώξεις από την Ορφέος κάπου εδώ γύρω θα εγκατασταθούν πάλι. Ξέρεις γιατί; Γιατί όσο υπάρχουν σκραπατζίδικα αυτοί θα είναι εδώ και όσο τα σκραπατζίδικα θα χρυσοπληρώνουν τον καμμένο χαλκό αυτοί θα καίνε. Γι' αυτό εδώ και χρόνια από τον καιρό ακόμη που ήσουν και συ μαζί μας η Επιτροπή Κατοίκων Ταύρου έχει απορρίψει την υπεραπλουστευτική λύση "Διώξτε τους να πάνε αλλού". Γι' αυτό εδώ και χρόνια λέμε ότι εκτός από τη μετεγκατάσταση απαραίτητο είναι να κλείσουν τα παράνομα σκραπατζίδικα και να υπάρξει νόμιμος τρόπος διάθεσης των προς ανακύκλωση υλικών.
  Τασία μου, πρέπει να καταλάβεις ότι οι κάτοικοι και οι ιδιοκτήτες δεν έχουν κοινά συμφέροντα. Εμάς μας ενδιαφέρει να σταματήσει η καύση, αυτούς όχι. Εμείς θέλουμε τη μετεγκατάσταση όλων των ΡΟΜΑ του Ελαιώνα, αυτοί ενδιαφέρονται μόνο να διώξουν τους ΡΟΜΑ από το οικόπεδό τους. Όταν θα σε έχουν χρησιμοποιήσει για να "καθαρίσουν" το οικόπεδό τους θα σε πετάξουν σα στυμμένη λεμονόκουπα και θα αδιαφορήσουν που οι διωγμένοι ΡΟΜΑ απλά μετακόμισαν δυο οικόπεδα πιο κάτω και συνεχίζουν να καίνε. Η Επιτροπή Κατοίκων Ταύρου υποστηρίζει το σχέδιο της Καραβασίλη, επειδή είναι ακριβώς αυτό που πάντα εμείς ζητούσαμε και επιδιώκαμε. Και όταν λέω εμείς βάζω και σένα μέσα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

moschato.tauros.life@gmail.com