Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Αναγνώστης: Λήστεψαν οδηγό στην μέση της Ορφέως εχθές το απόγευμα

Αναγνώστης μας απέστειλε email και εμείς το αναδημοσιεύουμε.:

H ελλειπής αστυνόμευση, η ιδιότυπη ασυλία και η πλήρης ατιμωρισία, έχουν αποθρασύνει πλήρως τους γνωστούς άπό την εγγληματική δράση τους αλλοδαπούς αλβανόφωνους ρωμά στην οδό Ορφέως στον Βοτανικό, με αποτέλεσμα, τώρα, να λεηλατούν μέρα μεσημέρι και στη μέση του δρόμου καθώς είναι σίγουροι ότι και το ακαταδίωκτο έχουν από την "πολιτεία" και δεκάδες -υποτίθεται αντιρατσιστικές και κομματικές οργανώσεις που τους υπερασπίζονται όταν και όπου χρειαστεί.

Χθες, περίπου στις 6 το απόγευμα, ένας...λοχος από δαύτους, περίπου 30 άτομα όλων των ηλικιών όπως λένε αυτόπτες μάρτυρες, ακινητοποίησαν, ρίχνοντας ένα μεγάλο λαστιχο, στην Οδό Ορφέως, δίπλα στο γκέτο τους ένα βανάκι που μετέφερε είδη ρουχισμού, υποδήματα κλπ. σε μεταφορική.

Μερικοί, 3-4 άπό τους συγκεκριμένους άνοιξαν την καμπίνα και επιτέθηκαν στον ατυχο κινέζο οδηγό ενώ οι υπόλοιποι της συμμορίας ανέλαβαν το έργο της εκφόρτωσης του οχήματος. Τα εμπορεύματα, φυσικά κατέληξαν στο γκέτο μεσα σε λιγα λεπτά, πιθανόν στη ΔΙΠΛΗ ΣΚΕΠΗ του "προέδρου" εκεί οπου γίνεται πάντα προσωρινή εναπόθεση των κλοπιμαίων μέχρι αυτά να ταξιδέψουν, τις περισσότερες φορές αυθημερόν, στην αγορά της Αλβανίας.

Η...καταδρομική λεηλασία του άτυχου κινέζου, έγινε όπως καταλαβαίνετε παρουσία πολλών μαρτύρων, επιχειρηματιών, υπαλλήλων, οδηγών κτλ. από τους οποίους κανένας δεν είχε το θάρρος να αντιδράσει καθώς γνωρίζουν πόσο εκδικητικοί και πόσο καλά εξωπλισμένοι είναι οι εν λόγω ...αναξιοπαθόυντες κακοποιοί. Θα ήταν πλεονασμός να αναφερουμε ότι ο κινέζος οδηγός του βαν, παρότι σε άθλια κατάσταση από τον ξυλοδαρμό, εγινε...μπουχός επειδή, πιθάνόν  και αυτος ήταν παράνομος ή μετέφερε παράνομα και χωρίς συνοδευτικά έγγραφα, προιόντα.

Περίπου 15 λεπτά μετά το συμβάν κατέφθασαν στο σημείο κάποιες μοτοσυκλέτες της ΔΙΑΣ, έκαναν τη...βολτούλα τους και έφυγαν, επιβεβαιόνοντας αυτό που όλοι οι παροικούντες γνωρίζουν, ότι δηλαδή, για τους αδίστακτους πειρατές της ευρύτερης περιοχήςτου Ελαιώνα δεν ισχύουν οι νόμοι του Ελληνικού (υπό κατοχήν) κράτους.

ΤΡΙΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΚΕΤΟ!..

Ούτε ένα, ούτε δύο, τρία καφενεία έχουν μέσα στον καταυλισμό-γκέτο οι...αναξιοπαθούντες αλλοδαποί κουρσάροι γιά να περνούν ευχάριστα, τις ελεύθερες  ώρες τους παίζοντας μπιλιάρδο(!!!) και φρουτάκια(!!!) απολαμβάνοντες φραπεδιές και ουισκάρες.

Γιά να επανέλθουμε, όμως, οι συγκεκριμένοι πέρα από τα εμπορεύσιμα προιόντα που "κατάσχουν" από μεταφορικές και άλλες επιχειρήσεις της περιοχής, τελευταία κάνουν και...κοινωνική πολιτική "απαλλοτριωνοντας" φορτηγά με όλο το εμπόρευμα από λαικές αγορές το οποίο εμπόρευμα στη συνέχεια πωλούν σε τιμές ...κάτω του κόστους στη "λαχαναγορά" του καταυλισμού.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ...ΛΑΙΤ

Από πληροφορίες που αντλήσαμε από επιχειρηματίες της περιοχής, ένας μόνο αστυνόμος-διοικητής έδειξε πραγματικό ενδιαφέρον και διάθεση να ασχοληθεί σοβαρά και να καταπολεμήσει την εγκληματικότητα των συγκεκριμένων αλλοδαπών. Αντί όμως, επιβράβευσης εισέπραξε στέρηση βαθμού από την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου. Πιθανόν προς γνώση και συμμόρφωση εξ ού και η παθητική στάση της σημερινής κυρίας διοικητού του αρμόδιου τμήματος, η οποία και συστήνει...λάιτ αντιμετώπιση των κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα παρανομούντων καταπατητών του χώρου όπου έχουν μετατρέψει σε καταυλισμό-γκέτο.

Οι ίδιοι επιχειρηματίες θύματα της δράσης της συγκεκριμένης ομάδας ανθρώπων, έπαψαν, όπως λένε, να καταγγέλουν περιστατικά στις αρχές, πρώτον γιατί και όταν έκαναν καταγγελίες δεν είχαν αποτέλεσμα και δεύτερο και κυριώτερο όπως τονίζουν, διότι έπαψαν πλέον να εμπιστεύονται πλήρως το σύστημα αστυνόμευσης και κυρίως τις κατά καιρούς πολιτικές ηγεσίες πού δεν έχουν τη βούληση να επιβάλλουν το νόμο και την τάξη στη συγγεκριμένη περιοχή-φιλέτο 5 μόνο λεπτά από την Ομόνοια.

Το τελευταίο, ίσως, κρύβει και το "μυστικό" της επιδεικτικής αδιαφορίας των αρμοδίων πόσο, μάλλον, αν αναλογιστούμε το...κουσούρι και την ροπή των πολιτικών μας στις ρεμούλες, τις μίζες και τις αρπακτές...

ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΟΥΔΑΡΟΣ

Εγκαίνια έκθεσης της ΑΣΚΤ στην αίθουσα 7 των Δημοτικών Σφαγείων στον Ταύρο

Η ΑΣΚΤ και ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου σας προσκαλούν στα εγκαίνια της έκθεσης «Θύμα + Θύτης»

Εγκαίνια: Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012, ώρα 19.30

Αίθουσα 7 Δημοτικών Σφαγείων (Επταλόφου & Πειραιώς)

Διάρκεια έκθεσης: 20/1/2012 έως 3/2/2012
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 11.00-13.00 & 18.30-21.00

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του, το κατ’ επιλογή Μάθημα του Σχεδίου της ΑΣΚΤ, διοργανώνει ομαδική έκθεση με τίτλο: “Το Θύμα και ο Θύτης”.

Συμμετέχουν 23 φοιτητές από το μάθημα Σχεδίου και πέντε φοιτήτριες του Θεωρητικού Τμήματος σπουδών της ΑΣΚΤ, οι οποίες επιμελούνται τα κείμενα της έκθεσης.

Κατά καιρούς, παρατηρούμε ότι αποκτούν πρωταγωνιστικό ρόλο, έννοιες όπως: Αποδοχή, έγκριση, ένταξη, απόρριψη, επανένταξη, θύμα, θύτης, αλλά και η έννοια της εξόντωσης κάθε διαφορετικότητας. Είκοσι τρείς  φοιτητές γίνονται ταυτόχρονα θύματα και θύτες.

Δεν βλέπουν το όλο ζήτημα στενά και περιγραφικά, αλλά ασχολούνται διεξοδικά με τις παραπάνω έννοιες δημιουργώντας έργα με πληθώρα εικαστικών μέσων: ζωγραφική, φωτογραφία, video, κατασκευή, εγκατάσταση, performance κλπ.

Ορισμένοι φοιτητές, μέσα από τα έργα τους, αποδέχονται ή παραδέχονται μία κατάσταση εντάσσοντάς την στο δικό τους σύνολο. Σε άλλα έργα διακρίνεις την απόρριψη ιδεών, αλλά ταυτόχρονα και την επανένταξή τους στον προσωπικό κόσμο του καλλιτέχνη, μέσα από μία διαδικασία προσωπικής και εσωτερικής διεργασίας.

Στην αστάθεια και την ένδεια που ζούμε εν μέσω οικονομικής κρίσης, η τέχνη μπορεί να αποτελεί σταθερή αξία και πηγή πνευματικής τροφής.

Συμμετέχουν οι φοιτητές: Αντώνης Αντζουλίδης, Μαίρη Αντωνοπούλου, Δικαία Δεσποτάκη, Γεωργία Ιερομονάχου, Ραφαέλα Κωνσταντίνου, Κώστας Λαλές, Πέτρος Λαλές, Χριστίνα Λουκίδη, Ιωάννα Μαθοπούλου, Φωτεινή Ματζόγλου, Φάτμα Μεμέτογλου, Νίκος Μπονάτσος, Μάνος Πανέρας, Σοφία Παπαδοπούλου, Βάγια Παπαζηκου, Πηνελόπη Παπαϊωάννου, Άντα Πετρανάκη, Αναστασία Ρήγα, Δήμητρα Σιλιαλή, Όλγα Σουλαχάκη, Μάγια Ταπεινού, Θεόδωρος Τράμπας και Μυρτώ Χρήστου.

Επιμέλεια Κειμένων: Βίκυ Βλάμη, Αγγελική Κερπιτσοπούλου, Βάσια Παπαδοπούλου, Μαριάννα Τρίτου και Ειρήνη Ψυχάρη (Σε συνεργασία με το Θεωρητικό Τμήμα σπουδών της ΑΣΚΤ)

Επιμέλεια – Συντονισμός έκθεσης: Γιώργος Καζάζης

Εγκαίνια: Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012, 19:30
Αίθουσα 7, Δημοτικά Σφαγεία Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου (Επταλόφου και Πειραιώς)
Διάρκεια: 20 Ιανουαρίου – 3 Φεβρουαρίου 2012

Συλλήψεις στον καταυλισμό των ΡΟΜΑ στην Ορφέως

Επιχείρηση της αστυνομίας σήμερα το πρωί και πιο συγκεκριμένα στις 6:00 στον καταυλισμό των Ρομά στην Ορφέως.

Μετά από έγκυρες πληροφορίες που έχουμε, η αστυνομία έκανε έφοδο στον καταυλισμό που συνεχίζει κάθε μέρα την καύση καλωδίων και την παραβατικότητα εις βάρος των πολιτών. Οι συλλήψεις μέχρι αυτή την ώρα φτάνουν τους 30 αθίγγανους, ενώ ακόμα περιπολικά βρίσκονται στον καταυλισμό.

Ο Βοτανικός και Ταύρος είναι από τις περιοχές που έχουν το πιο μεγάλο πρόβλημα και ο κόσμος είναι αγανακτισμένος. Οι ληστείες και η συνεχόμενη καύση υλικών σε βάρος των κατοίκων έχει φτάσει στο απροχώρητο και η κα. Καραβασίλη πέρα βρέχει.