Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Email αναγνώστη:Παράνομη αδειοδότηση συνεργείου αυτοκίνητων στο Μοσχάτο

Στο Μοσχάτο δώσανε άδεια ίδρυσης και λειτουργίας συνεργείου - ηλεκτρολογίου αυτοκίνητων...
χωρίς να τηρεί τους περιβαλλοντολογικούς όρους (ηχορύπανση, εξαερισμός κάτω από παράθυρα κτλ) σε ακατάλληλο κτήριο παλιό χωρίς ηχομονώσεις, και φυσικά προκαλεί δονήσεις στο κτήριο, πάρα τα εξώδικα μας και τις καταγγελίες όσο στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών νότιου τομέα Αθηνών στον Άλιμο όσο και στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος στη Περιφέρεια Αττικής, πριν εκδοθούν οι σχετικές άδειες αλλά το "γρηγορόσημο" έπιασε τόπο... έτσι μας έχει φάει η βρώμα και η ηχορύπανση πάρα την χρήση δικηγόρου... έτσι οι (αν)αρμόδιοι δεν μπορούν να μας προστατέψουν αφού φαίνεται ότι τα "πιάσανε" με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να κατοικήσουμε στα σπίτια μας....

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ( από το blog tromaktiko)

Τουρνουά 3Χ3 διοργανώνει ο Αίολος Ταύρου. Προθεσμίες συμμετοχής!!!

Σε μια εξαιρετική και άκρως ενδιαφέρουσα ενέργεια έχουν προβεί οι άνθρωποι του Αίολου-Ταύρου 2006 το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Οι ιθύνοντες του εν λόγω σωματείου, στο οποίο ο Μιχάλης Κακομανώλης τελεί, πλέον, χρέη Γενικού Αρχηγού, έχουν αρχίσει την προετοιμασία τους για τη διοργάνωση του τουρνουά 3χ3, το οποίο θα διεξαχθεί το Σάββατο στις 9 και την Κυριακή 10 Απριλίου στο γήπεδο του Ταύρου!

Αναλυτικά το περιεχόμενο της ανακοίνωσης, το οποίο έχουν εκδώσει οι άνθρωποι του Αίολου-Ταύρου 2006, αναφορικά με τη διοργάνωση 3χ3:

ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΓΟΡΙ / ΚΟΡΙΤΣΙ ΗΛΙΚΙΑΣ ΑΠΟ 6 ΕΩΣ 16 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ BASKET ΕΛΑ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ 1ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ 3x3 ΤΗΣ «ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΙΟΛΟΣ-ΤΑΥΡΟΣ 2006»

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: ΣΑΒΒΑΤΟ 9 & ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 2011
ΩΡΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: 08:30 π. μ. - 14:30 μ. μ.
ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ : Κλ. ΓΗΠΕΔΟ ‘’ΤΙΜΟΘΕΟΣ ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ‘’ (ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ & ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ)
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: ΜΕΧΡΙ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 5 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ:

1. ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ ΘΟΔΩΡΟΣ
2. ΣΚΑΡΙΜΠΑΣ ΤΑΚΗΣ

ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΟΥΝ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ (Κλ. ΓΗΠΕΔΟ ‘’ΤΙΜΟΘΕΟΣ ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ΄΄ καθημερινά από 6μμ–9μμ & Σαββατοκύριακο από 9πμ–1μμ. η στο τηλέφωνο: 2103426016)».

Athlisi

Το χρονολόγιο της αποκατάστασης των ζημιών στο 1ο Λύκειο Μοσχάτου

ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΜΠΡΗΣΜΟ ΤΟΥ Α’ ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ

1. Κυριακή, 27/2/11, 5.00-6.00 πμ. Σοβαρός εμπρησμός τριών αιθουσών στο Α’ Λύκειο Μοσχάτου. Η μία αίθουσα καταστρέφεται ολοσχερώς και οι άλλες δύο έχουν σοβαρές ζημιές, με προβλήματα κυρίως στα ηλεκτρο-φωτιστικά συστήματα και στις καλωδιώσεις.

2. Κυριακή, 27/2/11, 8.00 πμ. Η καθαρίστρια του σχολείου, ενημερώνει τη Δημοτική Αρχή

3. Κυριακή, 27/2/11, 9.30 πμ. Επιτόπια συνάντηση Δημάρχου, Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου, αρμόδιων αντιδημάρχων, άλλων αιρετών, του Διευθυντή του σχολείου, μελών σχολικής επιτροπής και του Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

4. Κυριακή, 27/2/11, 10.00 πμ-5.00μμ. Εργάτες του Δήμου καλούνται εκτάκτως και απομακρύνουν τα καμένα (θρανία, πίνακες, κα), ενώ γίνεται ο πρώτος καθαρισμός σε όλο το σχολείο.

5. Δευτέρα, 28/2/11. Συνεργεία του Δήμου κάνουν αποτίμηση της ζημιάς, παραγγέλνουν και παραλαμβάνουν τα απαραίτητα υλικά για την αποκατάσταση.

6. Τρίτη, 1/3/11, πρωί. Τα συνεργεία του Δήμου (ηλεκτρολόγοι, μπογιατζήδες, σιδεράδες, υδραυλικοί, κτλ) δουλεύουν για την αποκατάσταση των ζημιών.

7. Τετάρτη, 2/3/11. Επαναλειτουργεί το σχολείο και η μία αίθουσα από τις καμένες. Οι άλλες δύο αίθουσες, λόγω των εκτεταμένων ζημιών δεν λειτουργούν ακόμα.

8. Από την Τρίτη, 8/3/11 (μετά την Καθαρή Δευτέρα), θα έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές και θα υπάρξει πλήρης επαναλειτουργία του σχολείου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ

Δελτίο τύπου της RSF Hellas που εδρεύει στο Μοσχάτο

Την πέμπτη 3 Μαρτίου2011, στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, παρουσία του Υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Σπύρου Βούγια πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση παραλαβής των πιστοποιήσεων συμμετοχής στην Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας.

Την επίδοση του πιστοποιητικού της RSF Hellas πραγματοποίησε ο κ. Αργύρης Περουλάκης – Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, ενώ την RSF Hellas εκπροσώπησε ο Ταμίας και Εθνικός Συντονιστής ΣΑΜΑΛΤΑΝΟΣ Ανδρέας και η Αντιπρόεδρος κα ΔΑΓΚΙΝΑΚΗ Ζαχαρώ.

Η Εθελοντική Ομάδα RSF HELLAS με έδρα το Μοσχάτο είναι ομάδα Εθελοντών με εξειδίκευση σε Τηλεπικοινωνίες Έκτακτης Ανάγκης και σε Πρώτες Βοήθειες, η δράση της ξεκίνησε το 2007.

Η RSF HELLAS συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, (Πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Οδική ασφάλεια στην Ευρώπη) με την Δωρεάν Εκπαίδευση "Πρώτων Βοηθειών σε παιδιά Δημοτικού" και "Πρώτες Βοήθειες σε τροχαίο".

Στο Μοσχάτο το πρόγραμμα "Πρώτων Βοηθειών σε παιδιά Δημοτικού" έχει ήδη πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού σχολείου Μοσχάτου και τους συλλόγους Διδασκόντων των 4ου και 5ου Δημοτικόν σχολείων Μοσχάτου σε Μέλη των Συλλόγων.

Ταυτόχρονα είναι διαθέσιμο πρόγραμμα και για Μαθητές γυμνασίου και Λυκείου.

Η ομάδα διαθέτει πιστοποιημένους εκπαιδευτές πρώτων βοηθειών.

Για περισσότερες πληροφορίες :  http://www.rsfhellas.org/

ΤΑ ΝΕΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ

ΝΕΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ

Η Δημοτική Συγκοινωνία Μοσχάτου-Ταύρου, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις νέες ανάγκες μετακίνησης των κατοίκων μετά τη συνένωση του Καλλικράτη, εγκαινιάζει τα νέα της δρομολόγια, από την Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2011.

Οι υπηρεσίες της Δημοτικής Συγκοινωνίας παρέχονται δωρεάν, από Δευτέρα έως Παρασκευή. Καλύπτουν κυκλοφοριακά τρεις διαδρομές, την τοπική διαδρομή Μοσχάτου (από το πρωί στις 7.10 μέχρι και το απόγευμα στις 19.10), την τοπική διαδρομή Ταύρου (από το πρωί στις 7.10 μέχρι και το απόγευμα στις 19.10) και τη νέα διαδρομή Μοσχάτου-Ταύρου (από το πρωί στις 7.15 μέχρι το απόγευμα στις 18.30).

Τους καλοκαιρινούς μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, τα δρομολόγια τροποποιούνται αναλόγως των αναγκών.

Για να δείτε τις ώρες αναχωρήσεων από τις αφετηρίες και τα δρομολόγια των λεωφορείων:

Για τη διαδρομή Μοσχάτου: diadromimosxatou

Για τη διαδρομή Ταύρου: diadromitaurou

Για τη διαδρομή Μοσχάτου-Ταύρου: mosxatotavrou

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ