Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Μονόδρομος η νίκη για τον ΑΟ Μοσχάτου

Τους τρεις βαθμούς και μόνο θα ψάξει το Μοσχάτο στο κυριακάτικο παιχνίδι με το Κορωπί, καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια για απώλειες.

Το συγκρότημα του Αντώνη Δημητρίου μόνο με νίκη θα ελπίζει στην παραμονή γιατί μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό Λαυρίου βρίσκεται 5 βαθμούς (ο Ολυμπιακος παίρνει στα χαρτιά το τρίποντο από τον Ανταγόρα Κω) κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο νεαρός τεχνικός δεν μπορεί να υπολογίζει τους στρατευμένους Σταμάτη Αναστασιάδη και Γιάννη Αθανασόπουλο.
Onsports

Τα Θέματα Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου Ταύρου την Τετάρτη 16/3

πατήστε επάνω στην εικόνα για την δείτε σε πραγματικό μέγεθος

Ψήφισμα για το εσπερινό Γυμνάσιο - Λύκειο Μοσχάτου από την Δημοτική Κοινότητα

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ

Το Υπουργείο Παιδείας Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με την υπ’ αριθ. 11136/27-1-2011 εγκύκλιό του σχεδιάζει με αφορμή την γενικότερη οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα μας σειρά καταργήσεων σχολικών μονάδων ανά την Ελλάδα.

Πρέπει να επισημάνουμε πως κάθε σχολική χρονιά σχεδιάζονται και συχνά υλοποιούνται καταργήσεις, συγχωνεύσεις και ιδρύσεις σχολείων ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε περιοχής και τις πληθυσμιακές μεταβολές των μαθητών.

Φέτος ειδικά, εν μέσω της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης στην νεότερη ιστορία της χώρας και στα πλαίσια εφαρμογής ενός σχεδίου «Καλλικράτης» στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση υπάρχει διάχυτος ο φόβος στις τοπικές κοινωνίες πως οδηγούμαστε στην κατάργηση πολλών σχολικών μονάδων. Τον φόβο αυτό επιτείνει η ελλιπής ενημέρωση από πλευράς του Υπουργείου Παιδείας των πραγματικών προθέσεων του με αποτέλεσμα η διασπορά φημών και δημοσιευμάτων να είναι η μόνη και πολλές φορές αμφιλεγόμενη πηγή ενημέρωσης.

Δεν θέλουμε να σταθούμε μηδενιστές σε οποιεσδήποτε αλλαγές σχεδιάζονται να γίνουν ή έχουν ήδη γίνει με γνώμονα την καλύτερη αναδιάρθρωση του κράτους και την πιο χρηστή διαχείριση του δημόσιου πλούτου ενάντια στις λογικές κατασπατάλησης και διασπάθισης που υπήρχαν τα τελευταία χρόνια. Ο τομέας της παιδείας και της εκπαίδευσης είναι ο τελευταίος όμως που πρέπει να ενταχθεί σε μια λογική οικονομοτεχνικής διαχείρισης όπως πολλοί όροι του μνημονίου επιτάσσουν.

Η παιδεία είναι ο τελευταίος φάρος ελπίδας της χώρας μας να ξεπεράσει την οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική κρίση στην οποία έχει περιέλθει. Στο σχολείο της γειτονιάς θα μπορέσουν τα ελληνόπουλα να εφοδιαστούν με την κατάλληλη γνώση και αγωγή που θα τους ετοιμάσει ολοκληρωμένους πολίτες για την κοινωνία.

Στηρίζουμε λοιπόν το δημόσιο, δωρεάν και με ανθρώπινο πρόσωπο σχολείο της γειτονιάς και όχι τα πολυπληθή, δαιδαλώδη σχολικά κέντρα που θα προέλθουν μετά από συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων. Άλλωστε έρευνες ειδικών καταδεικνύουν πως τέτοια σχολικά συγκροτήματα δημιουργούν ανασφάλεια στους μικρούς μαθητές και στις εφηβικές ηλικίες τροφοδοτούν καταστάσεις ενδοσχολικής βίας.

Συγκεκριμένα η Δημοτική Κοινότητα Μοσχάτου:

1. Δεν συναινεί σε καμία κατάργηση ή συγχώνευση σχολείων ή τμημάτων στα γεωγραφικά της όρια.

2. Γνωρίζοντας την μεγάλη ιστορία και προσφορά του Εσπερινού Γυμνασίου με Λυκειακές τάξεις Μοσχάτου βρίσκεται κάθετα αντίθετη με την εντόνως φημολογούμενη συγχώνευσή του με το αντίστοιχο Εσπερινό Γυμνάσιο-Λύκειο Καλλιθέας. Το Εσπερινό σχολείο είναι σχολείο δεύτερης και πολλές φορές τελευταίας ευκαιρίας για πολλούς εργαζόμενους μαθητές. Το συγκεκριμένο σχολείο αποτελείται από αξιόλογους καθηγητές και μαθητές που πολλές φορές πίσω από τον καθένα κρύβεται μια θλιβερή ιστορία που με την αποφοίτησής τους μετατρέπεται σε ιστορία ελπίδας.

3. Ζητάει την ίδρυση νέου παιδικού σταθμού που θα μπορέσει να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση που δημιουργείται από την έλευση νέων οικογενειών στην πόλη μας, αλλά και από την αδυναμία νέων εργαζόμενων γονιών να απευθυνθούν σε ιδιωτικούς σταθμούς.

4. Το νέο σχολείο να οικοδομηθεί στην θεμελιώδη σχέση δασκάλου-καθηγητή, μαθητή, γονιού και όχι σε κεντρικές ντιρεκτίβες που δεν λαμβάνουν υπόψιν τους την τοπική κοινωνία.

5. Απαιτεί από τον Ο.Σ.Κ. την αποστολή κατάλληλου τεχνολογικού εξοπλισμού που θα συνδράμει στην πραγματοποίηση σύγχρονων διδακτικών μεθόδων.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΣΙΩΚΑΣ

Ανανέωσε ο αρχηγός του Φωστήρα Σωτήρης Μπεθάνης!

Τις ενέργειες για την υλοποίηση του προγραμματισμού εν όψει της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου συνεχίζει η διοίκηση του Φωστήρα μερικές εβδομάδες πριν από την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος.

Μετά τον Γιώργο Τερζή ήταν η σειρά του αρχηγού Σωτήρη Μπεθάνη να περάσει από τα γραφεία του 'κιτρινόμαυρου' σωματείου και να υπογράψει το σχετικό συμφωνητικό για την επέκταση της συνεργασίας του με τον ιστορικό σύλλογο και για τον επόμενο χρόνο.

Ασφαλώς, η ανανέωση με τον 23χρονο μέσο ολοκληρώθηκε κατόπιν σχετικής εισήγησης του προπονητή Κώστα Ψυρρόπουλου, ο οποίος έχει μείνει πλήρως ικανοποιημένος από την παρουσία του ποδοσφαιριστή, τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικών χώρων.

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσουν κι άλλες ανανεώσεις, αφού επιθυμία των διοικούντων τον Φωστήρα είναι να παραμείνει ως έχει ο βασικός κορμός της ομάδας

πηγή: periferiako

Σήμερα τα αποτελέσματα από το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού Μοσχάτου Ταύρου

Σήμερα Παρασκευή, 11 Μαρτίου και ώρα 8:00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Μοσχάτου(Ομήρου -Κωνσταντινουπόλεως -Σολωμού)

θα πραγματοποιηθεί η απονομή των ειδικών βραβείων ενώ θα ανακοινωθούν και τα αποτελεσμάτα των ομάδών που συμμετείχαν στο κυνήγι του χαμένου θησαυρού.