Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Τα σημερινά θέματα του Συμβουλίου της Δημοτικης Κοινότητας Μοσχάτου

(πατήστε επάνω στο έγγραφο για να το δείτε σε πραγματικό μέγεθος)

H «ΦΟΥΚΟΣΙΜΑ» ΤΗΣ ΔΙΠΛΑΝΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ!!!

H «ΦΟΥΚΟΣΙΜΑ» ΤΗΣ ΔΙΠΛΑΝΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ
Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011

Τον Οκτώβρη του 2010 πληροφορηθήκαμε ότι ΡΟΜΑ διέρρηξαν το εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο χημικών της HELAFOAM (φωτο) στον παράδρομο της Ορφέως 164 στο Βοτανικό λίγα μέτρα από τον καταυλισμό. Οι διαρρήκτες στην προσπάθεια τους να κλέψουν βαρέλια άδειασαν το περιεχόμενο τους με αποτέλεσμα επικίνδυνα τοξικά αέρια να απελευθερωθούν στον αέρα.

Στη σύσκεψη συναρμόδιων φορέων για την καύση καλωδίων, στις 30/03/2011, η Γ.Γ. ΥΠΕΚΑ κυρία Καραβασίλη ωρυόμενη (φωτο) και απευθυνόμενη προς την Περιφέρεια, προειδοποίησε ότι 25 τόνοι τοξικών αποβλήτων της πτωχευμένης εταιρείας HELAFOAM απειλούν να τινάξουν το μισό κέντρο της Αθήνας στον αέρα (συν/νη έκθεση Επιθεωρητών Περιβάλλοντος).

Εάν κινδυνεύει το μισό κέντρο της Αθήνας καταλαβαίνετε ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στον Ταύρο όταν τα πρώτα σπίτια βρίσκονται σε απόσταση 100 μέτρων από την τοξική βόμβα.
Στις 12/01/2011 με πεντασέλιδη έκθεση (συν/νη) ο σύνδικος πτώχευσης της HELAFOM κυρία Αυγουστίνου και μετά από σχετική έρευνα προσφορών δηλώνει αδυναμία να καταβάλει το ποσό των 13.000 € που απαιτείται για την μελέτη περισυλλογής και δειγματοληψίας των αποβλήτων.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος δηλώνει με τη σειρά του την αδυναμία του Δ.Σ. της πτωχευμένης εταιρείας να αναλάβει το κόστος απομάκρυνσης των χημικών αποβλήτων.

Στη σύσκεψη της 30/03/2011 (6 μήνες μετά) και μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες της Περιφέρειας να «φορτώσει» κάπου αλλού την ευθύνη της απομάκρυνσης των αποβλήτων, η κυρία Καρδαμίτση (εκπρόσωπος αποκεντρωμένης διοίκησης) δήλωσε ότι θα εντάξει το απαιτούμενο κόστος σε κάποιο από τα υπάρχοντα κονδύλια.

 Ο κύριος Σγουρός πριν γίνει «μικρός Πρωθυπουργός» κόμπαζε για το μεγάλο περίσσευμα που διαθέτει ως δείγμα της συνετής πολιτικής του. Το ερώτημα της Επιτροπής Κατοίκων στη σύσκεψη ήταν «γιατί δε χωράει το κόστος απομάκρυνσης των αποβλήτων σε αυτό το ζηλευτό πλεόνασμα;»

Το γαϊτανάκι της ανευθυνότητας καλά κρατεί και οι κάτοικοι του Ταύρου και των γύρω περιοχών δεν χρειάζεται να ταξιδεύσουν στη Φουκοσίμα για να συναντήσουν τον όλεθρο, είναι δίπλα τους.

( Πατήστε  εδώ )για να δείτε 
 ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ - ΣΥΝΔΙΚΟΣ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ

Συνεδρίαση σήμερα 12/4 της Δημοτικής Κοινότητας Ταύρου

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Συζήτηση της Δημοτικής Κοινότητας Ταύρου
Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (π.Δημαρχείο Ταύρου, Πειραιώς και Επταλόφου)
στις 12 Απριλίου 2011, ημέρα Τρίτη και ώρα 17.00