Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Το plissken festival 2010 το Σάββατο στον Ταύρο!!

Το plissken festival 2010 παρουσιάζει το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010 στο Κτίριο 56 του Πολιτιστικού Κέντρου «Ελληνικός Κόσμος» μερικά από τα πιο επίκαιρα και ανερχόμενα συγκροτήματα των τελευταίων χρόνων.

Είναι το πιο φιλόδοξο μουσικό φεστιβάλ που έχει γίνει στην Αθήνα μετά το Synch. Με ένα δυνατό line-up που αποτελείται από τα πιο επίκαιρα και ανερχόμενα συγκροτήματα των τελευταίων χρόνων, το Plisskën Festival ανοίγει τις πόρτες του για μια και μοναδική βραδιά. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα συγκροτήματα:
These New Puritans, FM Belfast, The Cinematics, Chew Lips, Poka, The Longcut, Rykarda Parasol, Danger, Mondkopf, Futurecop! Χ.Γ.
Οι πόρτες του festival θα ανοίξουν στις 12:15 ενώ η σειρά του line up και οι ώρες εμφάνισης των καλλιτεχνών διαμορφώνεται ως εξής ξεκινώντας στις 13:00:



All Star Stage TΩΡΑ Κ44 stage
13:00 The Longcut (UK)
14:15 Rykarda Parasol (USA)
15:20 The Lytics (CAN)
16:25 23rd Underpass (GR)
17:20 FM Belfast (ICE)
18:20 Robots In Disguise (UK)
19:25 Handsome Furs (CAN)
Mr. Soundproof (GR) 20:00
20:30 The Cinematics (UK)
21:45 Chew Lips (UK)
Yeah Boy! (GR) 22:00
22:50 These New Puritans (UK)
24:00 Futurecop! (UK)
Pickster One (USA) 24:00 01:00 Alexander Robotnick (ITA)
02:00 Danger (FR)
Listen Up! (GR) 01:30
03:00 Mondkopf (FR)
04:00 Poka (GR)
Lilis Bros (GR) 03:00
Ο Blue Lagοοn (Κορμοράνος) θα είναι o dj του All Star Stage.

Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει από τα καταστήματα Public (Σύνταγμα, Γλυφάδα, Πειραιάς, The Mall Μαρούσι), το Ticket House (Πανεπιστημίου 42) και το Τιcket Arena www.ticketarena.gr

Το εισιτήριο κοστίζει 30 Ευρώ στην προπώληση ενώ την ημέρα διεξαγωγής στο ταμείο του festival 37 Ευρώ.

Επίσημο Website: http://www.plisskenfestival.com/
Facebook: www.facebook.com/plisskenfestival
Twitter: www.twitter.com/plisskenfest
Myspace: www.myspace.com/plisskenfestival


Plisskën festival promo videο

ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ (ΚΤΙΡΙΟ 56)
Πειραιώς 254, Ταύρος.
04/12 /2010  12:15 μ.μ., €30(προπ.), €37 (ταμείο)

Φοιτήτριες τουριστικών επαγγελμάτων ζητούνται στο Μοσχάτο

ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ τουριστικών επαγγελμάτων, σοβαρές, υπεύθυνες και ευπαρουσίαστες ζητούνται από εταιρεία θαλάσσιων σπορ, ελεύθερο ωράριο, περιοχή Μοσχάτο 210/ 48387 50, 6983/ 51122 6

Περιοχή: Μοσχάτο

Αγγελία Ιδιώτη
210/ 4838750

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΚΑΜΕΝΑ ΚΑΛΩΔΙΑ» στον Ταύρο

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΚΑΜΕΝΑ ΚΑΛΩΔΙΑ»
 Με αφορμή διαπαραταξιακή συζήτηση με θέμα τους αθίγγανους που έλαβε χώρα στο Δημαρχείο Ταύρου και συμμετείχε σε αυτή, μικρός αριθμός αιρετών παραγόντων της κοινότητας του Ταύρου, θα προσπαθήσω προς ενημέρωση των πολιτών της πόλης μας να καταδείξω το μέγεθος του προβλήματος.

-«Εφθανε μόνο ένα σπίρτο για να τιναχθεί στον αέρα η Αθήνα»…!


-«Οι κάτοικοι του καταυλισμού των αλβανόφωνων Ρομά στον Βοτανικό εκτός από την καύση καλωδίων και ελαστικών προκειμένου να συλλέξουν χαλκό και άλλα μέταλλα επιδίδονται και σε άλλες παράνομες πράξεις ,όπως κλοπές στις γύρω ιδιοκτησίες και επιχειρήσεις μια που ο καταυλισμός χωροταξικά δεν είναι εύκολα προσβάσιμος και ευνοεί τη δημιουργία άβατου» καταγγέλλει κάτοικος του Ταύρου, ο οποίος διατηρεί την ανωνυμία του διότι φοβάται αντίποινα.

-Οπως αναφέρει κάτοικος του Ρουφ «από το 2007 ως σήμερα τόνοι καλωδίων μπαίνουν στον καταυλισμό από οργανωμένα συμφέροντα και καίγονται για ένα κομμάτι ψωμί. Οι παραλήπτες-αγοραστές των μετάλλων αυτών είναι τα παράνομα σκραπατζήδικα που υπάρχουν διάχυτα στην περιοχή».

-«Παρά τις πάμπολλες ενοχλήσεις η Πολιτεία και ο Δήμος Αθηναίων στον οποίο χωροταξικά ανήκει ο καταυλισμός, αποποιούνται τις ευθύνες τους και αδιαφορούν

Ο Δήμος του Ταύρου εθελοτυφλεί» τονίζει μια κάτοικος του Βοτανικού.

-«Από τη μία έχεις τους Ρομά οι οποίοι ζούνε από αυτή τη δραστηριότητα χωρίς να έχουν συναίσθηση του κινδύνου τόσο για τους ίδιους όσο και για το περιβάλλον. Από την άλλη, κινδυνεύει η υγεία αλλά και η ζωή των κατοίκων» λέει η κυρία Μαργαρίτα Καραβασίλη ειδική γραμματέας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ .

Τα παραπάνω είναι ένα ελάχιστο δείγμα των όσων περιγράφουν διαπιστώνουν και αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, αλλά και οι αρμόδιοι που επιχειρούν αποσπασματικά πάντως (… κρινόμενοι εκ του αποτελέσματος !)να επιληφθούν του προβλήματος.

Το πρόβλημα υφίσταται εξ αιτίας της δραστηριότητας των τσιγγάνων της περιοχής του Βοτανικού (Ορφέως) όπου αφού έχουν καταπατήσει μια έκταση 22 στρεμμάτων περίπου έχουν μετατρέψει τον καταυλισμό τους σε αυτοσχέδιο χυτήριο , όπου λιώνουν καλώδια για να αποσπάσουν τον πολύτιμο χαλκό με ανυπολόγιστες δυσμενείς επιπτώσεις στο περιβάλλον στην υγεία των κατοίκων αλλά και των ίδιων.

Πέραν της καύσης τον καλωδίων με σκοπό να αποσπάσουν το κόκκινο μέταλλο και να το πουλήσουν , συνήθης πρακτική τους είναι να κάνουν πλιάτσικο σε εγκαταλελειμμένα εργοστάσια χημικών και άλλα (HELLASFOAM)κ.λ.π.,της περιοχής , όπου τα αφύλακτα τοξικά χημικά που διαθέτουν, να γίνονται εν αγνοία τους χημικές βόμβες στα χέρια τους, με επίσης ανυπολόγιστες συνέπειες για τη δημόσια υγεία και όχι μόνο!!!

Οι πωλητές παλιοσίδερων εκμεταλλεύονται τους Ρομά, αναγκάζοντάς τους έμμεσα να προβούν στην απόκτηση ηλεκτρικών καλωδίων και -αφού τα κάψουν- να αγοράσουν το κόκκινο μέταλλο σε εξευτελιστικές τιμές. Με αυτόν τον τρόπο οι σκραπατζήδες παρακάμπτουν τις όποιες αναγκαίες διαδιακασίες, καθώς δε διαθέτουν άδειες, και ρίχνουν το βάρος της «αποφλοίωσης» των καλωδίων σ’ αυτές τις ομάδες ανθρώπων που διαχωρίζονται από το κοινωνικό σύνολο.Το πρόβλημα που δημιουργείται όμως έχει διπλή υπόσταση -από τη μια πλευρά οι Ρομά οδηγούνται στην παράνομη αυτή εργασία, ώστε να διασφαλίσουν τα προς το ζην, και από την άλλη προκαλείται σημαντική ρύπανση της ατμόσφαιρας αλλά και του εδάφους.

Η πρακτική αυτή εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους τόσο για την υγεία των ίδιων των Ρομά όσο και των υπόλοιπων κατοίκων.Η καύση του πλαστικού περιβλήματος των καλωδίων αποτελεί μια ρυπογόνο διαδικασία, από την οποία παράγονται μαύρος καπνός αλλά και επικίνδυνες τοξικές ουσίες, όπως διοξίνες και φουράνια..

Για πρώτη φορά μετά την χρηματοπιστωτική κρίση που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2008 με την πτώχευση της Lehman Βrothers ξεπέρασε τα 8.500δολάρια ανά τόνο Το εισόδημα, από την παράνομη και καταστροφική αυτή διαδικασία, υπολογίζεται σε 5,5 ευρώ/κιλό χαλκού και 0,2 ευρώ/κιλό σιδήρου.

Από τους τριάντα χιλιάδες και πλέον αθίγγανους που ζουν στην Αττική, περίπου στον καταυλισμό της Ορφέως διαβιούν σε 100 πρόχειρα καταλύματα 450 αθίγγανοι Αλβανικής καταγωγής, σύμφωνα με εμπεριστατωμένη μελέτη που διενήργησε η ΑΣΠΑ (Αστικές Περιβαλλοντικές Αναπλάσεις) με επικεφαλής τον αρχιτέκτονα - πολεοδόμο Σπ. Τσαγκαράτο και τον πολεοδόμο χωροτάκτη, Φαίδωνα Γεωργιάδη, για λογαριασμό της ΤΕΔΚΝΑ.

Οι συνεχείς διαμαρτυρίες των κατοίκων του Ταύρου για την τοξική ατμοσφαιρική ρύπανση από την καύση καλωδίων, στην οποία επιδίδονταν πολλοί από τους Ρομά, οδήγησε στη μελέτη για την εξεύρεση εναλλακτικών χώρων μετεγκατάστασης. Η επιστημονική έρευνα παρουσιάζει δραματικά ευρήματα για τον καταυλισμό της οδού Ορφέως στον Ελαιώνα και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι περιοχή προτεραιότητας για την μετεγκατάστασή τους είναι τα Μεσόγεια, καθώς στις υπόλοιπες εξετασθείσες περιοχές ήδη υφίσταται μεγάλος αριθμός τσιγγάνων με τα πολεοδομικά και κοινωνικά προβλήματα να παραμένουν άλυτα.. Το υπουργείο Περιβάλλοντος έχει κινήσει, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, διαδικασία εξέτασης λύσεων για τη μετεγκατάσταση του καταυλισμού των αθίγγανων σε άλλη περιοχή της Αττικής. Ζητά ακόμα την εξέταση μελετών που ήδη έχουν γίνει για ένα συνολικό πρόγραμμα στέγασής τους, με κονδύλια που προβλέπονται απο το Γ' ΚΠΣ και το ΕΣΠΑ που ενώ διοχετεύονται στους δήμους και τις περιφέρειες... παραδόξως χάνονται!

Ο Συνήγορος του Πολίτη (ΣτΠ) διερεύνησε αναφορά δημότη του Δήμου Ταύρου σχετικά με τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και στη δημόσια υγεία από την καύση καλωδίων και τη συσσώρευση απορριμμάτων στον καταυλισμό των Ρομά στον Βοτανικό. Ο ΣτΠ επισήμανε για άλλη μια φορά την ανάγκη να βρεθεί κατάλληλος χώρος, είτε δημοτικός είτε άλλος, για την άμεση μετεγκατάσταση των Ρομά.

Ο ΣτΠ, επίσης, πρότεινε:
Να ληφθούν άμεσα συγκεκριμένα μέτρα για τη διασφάλιση της προστασίας της υγείας τόσο των Ρομά όσο και των περιοίκων, όπως είναι η τακτική αποκομιδή των απορριμμάτων του καταυλισμού, η τοποθέτηση κάδων και χημικών τουαλετών κ.λπ.

Να συγκροτηθούν κλιμάκια από τον δήμο και τη Διεύθυνση Υγείας της ΝΑ Αθηνών που θα ενημερώνουν τους Ρομά για θέματα προστασίας της δημόσιας υγείας και τις βλαπτικές συνέπειες από την καύση των καλωδίων.

Τέλος, ο ΣτΠ ζήτησε από τη ΝΑ Αθηνών να συνδράμει τον Δήμο Ταύρου στην πρωτοβουλία που ανέλαβε να σφραγίσει τις επιχειρήσεις πώλησης σιδήρου σε μορφή «σκραπ» (συλλογή και πώληση παλαιών σιδηρικών) που λειτουργούν παράνομα στον δήμο και εισηγήθηκε στον Δήμο Αθηναίων να ελέγξει και αυτός τη νομιμότητα αντίστοιχων επιχειρήσεων που λειτουργούν στα διοικητικά του όρια.
πηγή: moschatonews

Απεργία την Τετάρτη στις 8/12 οι αστικές συγκοινωνίες!

Οι αστικές συγκοινωνίες δένουν χειρόφρενο την Τετάρτη 8/12/2010

Σε 24ωρη απεργία την ερχόμενη Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου προχωρούν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες της πρωτεύουσας (λεωφορεία, τρόλεϊ, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, μετρό και τραμ).

Η σχετική απόφαση των σωματείων ελήφθη χθες κατά τη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ.

Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη οργανωμένη αντίδραση στο κυοφορούμενο σχέδιο νόμου για την ανασυγκρότηση του ΟΑΣΑ και των υπολοίπων συγκοινωνιακών εταιρειών.

Μεταξύ άλλων προωθούνται αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και τις αποδοχές του προσωπικού, καθώς και συγχωνεύσεις φορέων, ενώ το νομοσχέδιο αναμένεται να δει το φως της δημοσιότητας τις επόμενες εβδομάδες.

Ενοικιάσεις Διαμερισμάτων Μοσχάτο - Ταύρος

ΜΟΣΧΑΤΟ Επαμεινώνδα 11, μονοκατοικία 96 τ.μ., ισόγεια, 2 υ/δ, κατασκευή '80, μπάνιο, σε οικόπεδο 180 τ.μ., πάρκιν, αποθήκη 30 τ.μ., χωρίς ασανσέρ, χωρίς κοινόχρηστα, καλή κατάσταση.

Τιμή: 500,00 €

Αγγελία Ιδιώτη
6944/ 354166



ΤΑΥΡΟΣ Κέντρο, μεταξύ Πειραιώς και προαστιακού, διαμέρισμα 87 τ.μ., 1ου, διαμπερές, 3 υ/δ, κατασκευή '90, κεντρική θέρμανση, φρεσκοβαμμένο, τιμή 480 ευρώ 210/ 62202 76, 6974/ 34870 1

Τιμή: 480,00 €

Αγγελία Ιδιώτη
210/ 6220276

Χριστουγεννιάτικες αγορές στη μισή τιμή στο ATHENSHEART στον Ταύρο

Χριστουγεννιάτικες αγορές στη μισή τιμή

Το εορταστικό τριήμερο προσφορών, που θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως και τις 4 Δεκεμβρίου, σας δίνει την ευκαιρία να πραγματοποιήσετε τις χριστουγεννιάτικες αγορές σας στις καλύτερες τιμές με εκπτώσεις ως και -50% στο εμπορικό κέντρο athensheart.

Μέσα από επώνυμα καταστήματα ειδών ένδυσης, υπόδησης, άθλησης, ειδών σπιτιού, αλλά και τεχνολογίας, το εμπορικό κέντρο athensheart προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις για τις γιορτινές σας αγορές, καλύπτοντας κάθε σας ανάγκη στις πιο οικονομικές τιμές.

Οι παράλληλες δραστηριότητες για τους μικρούς επισκέπτες του εμπορικού κέντρου, καθώς και οι ξεχωριστές προτάσεις για φαγητό και καφέ στο τέταρτο επίπεδο του athensheart, σας περιμένουν να ζήσετε μια μοναδική εμπειρία shopping και διασκέδασης για όλη την οικογένεια.
ΠΕΙΡΑΙΩΣ 180 ΤΑΥΡΟΣ

Η ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη εχθές στον Ταύρο.

Την ίδρυση Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών με την ονομασία «Σπίθα» ανακοίνωσε ο Μίκης Θεοδωράκης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη, παρουσία του κ. Κακογιάννη, επιχειρηματιών και πλήθος κόσμου.«Βάζω εγώ σήμερα μια σπίθα», είπε, «και περιμένω να ακολουθήσουν κι άλλες. Μέχρι η σπίθα να φουντώσει και να γίνει η καθαρτήρια φωτιά που θα μας σώσει», είπε χαρακτηριστικά.

Ο διάσημος μουσικοσυνθέτης κάλεσε τους πολίτες σε «ανυπακοή» απέναντι στις κυβερνητικές αποφάσεις, οι οποίες, όπως είπε, προέρχονται από τις ΗΠΑ, το ΔΝΤ και την ΕΕ και «εκχωρούν τα εθνικά μας κυριαρχικά δικαιώματα στις ξένες δυνάμεις».Στην ομιλία του, που διήρκεσε δυόμισι ώρες, ο Μίκης Θεοδωράκης ανέπτυξε τις θέσεις του Κινήματος, το οποίο, όπως ανέφερε, δεν αποσκοπεί να μετατραπεί σε πολιτικό κόμμα.

«Θέλω να βοηθήσω να δημιουργηθεί ένα κίνημα ζύμωσης ιδεών με επίκεντρο τον ανεξάρτητο πολίτη που έχει ανάγκη να εκφράσει την αντίδρασή του στην κρίση που μας οδήγησε η παγκόσμια οικονομική κρίση» δήλωσε.O Μίκης Θεοδωράκης είπε ότι οι αντιδράσεις των Ελλήνων απέναντι στα μέτρα που προωθεί και εφαρμόζει η κυβέρνηση με τις εντολές της Τρόικας θα πρέπει να έχουν τα χαρακτηριστικά απελευθερωτικού αγώνα.

Όπως είπε, με την υπογραφή του Μνημονίου, η κυβέρνηση έχει εκχωρήσει τα κυριαρχικά μας εθνικά δικαιώματα στους δανειστές μας, λέγοντας ότι λησμονήθηκαν οι αγώνες του ελληνικού λαού για ανεξαρτησία.

Ο Μίκης Θεοδωράκης επέρριψε ευθύνες και στους Έλληνες πολιτικούς που συμμετέχοντας είτε ενεργητικά, είτε παθητικά, από το 1974 και μετά, οδήγησαν στον κατήφορο τη δημόσια ζωή και στην κατάρρευση της χώρας.Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ενώ ανέλαβε την εξουσία για να οδηγήσει τη χώρα στην ανάπτυξη, την οδήγησε στην κηδεμονία των ΗΠΑ και της ΕΕ. «Όχι μόνο δεν είχαν πρόγραμμα ανάπτυξης, αλλά δεν είχαν ούτε καν σχέδιο», τόνισε και επισήμανε ότι «οι υπουργοί είναι άπειροι, χωρίς κανέναν συντονισμό».


Παράλληλα κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο λέγοντας ότι «αντί η κυβέρνηση με το που ανέλαβε την εξουσία να δανειστεί για να καλύψει τις ανάγκες της χώρας, οι κύριοι Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου και Προβόπουλος δήλωναν παντού ότι είμαστε φτωχοί με αποτέλεσμα να εκτιναχθούν τα spread.

Πέρασαν μήνες χωρίς να κάνουν τίποτα, οδηγώντας μας στο δίλημμα πτώχευση ή ΔΝΤ», ενώ επισήμανε ότι «το δίλημμα το προκαλέσαμε εμείς οι ίδιοι και με αυτό το πρόσχημα η χώρα βρίσκεται κάτω από την αυστηρή επιτήρηση του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».Είπε ακόμη ότι για τη σημερινή κυβέρνηση τα συμφέροντα των ΗΠΑ είναι πάνω από τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, ενώ κατηγόρησε τις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου ότι αυτές οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση.

Από τα πυρά του κ. Θεοδωράκη δεν γλίτωσε ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τον οποίο κατηγόρησε για «παθητική στάση», απέναντι στα όσα διαδραματίζονται στη χώρα.Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε και στα εθνικά θέματα, (σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία, την Αλβανία, την ΠΓΔΜ, το Κυπριακό), λέγοντας ότι «μόνο ένας ανεξάρτητος και υπεύθυνος λαός μπορεί να αντιμετωπίσει τα εθνικά θέματα» και πρότεινε την εκπόνηση ενός νέου εθνικού αμυντικού δόγματος, εκτός του σχεδιασμού του ΝΑΤΟ.

Πρότεινε επίσης τη σύσταση Εθνικής Αντιπροσωπείας, η οποία θα συζητήσει με τις κυβερνήσεις ξένων χωρών για την εξεύρεση λύσεων προς όφελος της χώρας και του ελληνικού λαού.

Πηγή: http://www.in.gr/